Hoe u veel geld kunt verdienen met een paar klanten

Ik draag veel professionele hoeden, maar een van mijn favoriete manieren om met klanten samen te werken, is hen te helpen geld te verdienen met hun klanten. En hoewel ik met enkele van de grootste merken ter wereld werk, haal ik veel persoonlijke voldoening uit kleinere klanten -- degenen die ik heb geholpen om miljoenen te verdienen met kleine, nicheklanten.

Dus, hoe bereik je succes met zes of zeven cijfers? Hier zijn enkele van mijn geheimen.

Doe de wiskunde.

Hoeveel actieve klanten heb je? Voor elke duizend klanten, bijvoorbeeld, levert elke $ 100 aan producten of diensten die u ze per jaar verkoopt, zes cijfers op en elke $ 1.000 die u verkoopt, levert u een miljoen dollar aan inkomsten voor het jaar op.Dat lijkt misschien veel, maar $ 1.000 per jaar is minder dan $ 100 per maand of $ 25 per week, dus bereken hoe vaak u uw gemiddelde klant nodig heeft. Dit helpt u bij het heroriënteren van uw bedrijfsstrategie en -tactieken.

Je hebt misschien duurdere diensten of producten of een kleiner klantenbestand, maar als je de wiskunde doet, heb je een goede maatstaf om vanaf te werken.

Pas uw aanbod aan.

Als je eenmaal weet hoeveel en hoe vaak je klanten moeten kopen, zorg er dan voor dat je genoeg producten of diensten hebt voor je klant om die streefcijfers te halen. Als je dat niet doet, of als je je aantal wilt vergroten, bedenk dan welke ondersteunende producten of diensten je zou kunnen bundelen met je bestaande producten of dat er iets is dat je zou kunnen toevoegen aan je totale aanbod.

Wees dan creatief (het leuke gedeelte). Maak beperkte speciale aanbiedingen voor uw klanten. U kunt exclusieve artikelen of diensten, speciale aanbiedingen of producten hebben die voor een beperkte tijd of zelfs door loting beschikbaar zijn.

Of denk aan een prikkel voor aankopen boven een bepaald bedrag. Mijn bedrijf heeft het initiatief van één klant jaar-op-jaar verdubbeld door een speciale cadeaubon aan te bieden die alleen beschikbaar was als je alle items in een set kocht -- het is een geweldige manier om samen te werken met andere merken of dienstverleners die zich richten op vergelijkbare klanten met geweldige producten en diensten.

Overweeg ook upsells, of u nu online of persoonlijk verkoopt. Wil je frietjes met die tactiek die McDonald's zo populair heeft gemaakt op elke locatie.

Vul de gaten met geweldige inhoud.

Een van de redenen waarom mijn bedrijf zoveel succes heeft gehad bij onze klanten, is dat we klanten niet alleen om geld vragen of om te kopen, maar dat we ze ook interessante inhoud bieden. Dit maakt klanten meer betrokken bij het bedrijf en zijn producten, ze zijn ontvankelijk voor het openen van e-mails en interactie op sociale media. Op die manier voelen ze zich niet spam wanneer er aanbiedingen komen.

Afhankelijk van het type bedrijf kun je alles aanbieden, van educatieve evenementen offline en/of online tot sneak peeks achter de schermen, tot videocontent met belangrijke bedrijfsleiders of productontwerpers of zelfs relevante influencers of beroemdheden. De sleutel is om een ​​aanvulling te zijn op de ervaring van uw klanten en na te denken over wat ze willen weten (meer dan alleen welk verhaal u wilt promoten of welk product u wilt verkopen).

Herinner hen.

Of het nu gaat om een ​​automatische herinnering per e-mail, een telefoontje, een sms of een abonnementsservice, soms is het net zo eenvoudig om meer van uw klanten te krijgen als onthouden om te vragen of opnieuw te vragen.

Als je bijvoorbeeld een aanbieding voor een beperkte tijd hebt, laat het hen dan weten, maar als ze nog niet hebben gekocht, herinner ze er dan halverwege de aanbieding nog eens aan en nogmaals wanneer deze bijna afloopt.

Als u een schoonmaakservice heeft en uw klanten zouden uw service één keer per maand kunnen gebruiken, maar ze zijn trending met zes weken, bel ze dan eerder om te proberen vaker geboekt te worden of zet ze op een definitieve maandkalender met een vaste tijd.

Maak het gemakkelijk om doorverwezen te worden.

Hoewel u direct miljoenen kunt verdienen aan uw bestaande klanten, kunnen ze ook een geweldige bron van groei zijn om nieuwe klanten voor u te krijgen. Aangezien mensen de neiging hebben om persoonlijk en professioneel contact te maken met anderen die op hen lijken, kan het hebben van een sterke doorverwijzingsprikkel een grote winst zijn voor uw bedrijf.

Hoewel sommige industrieën hieromtrent regelgeving hebben, zullen velen het voorbeeld kunnen volgen van Uber, Dropbox, Eat Purely (waar ik een investeerder ben), Erin Condren Design en anderen die hun bedrijf hebben opgebouwd door zowel hun huidige klanten als nieuwe klanten aan te bieden een stimulans voor het delen van hun producten en diensten.

Maak de verwijzingen gemakkelijk en eenvoudig uit te voeren en de beloning de moeite waard. Vraag direct om de verwijzing, zodat uw bestaande klanten u kunnen helpen bij het opbouwen van een basis van enthousiaste fans.

Carol Roth

Carol Roth is de maker van het Future File™ legacy planningssysteem, een herstellende investeringsbankier, bedrijfsadviseur, ondernemer en bestsellerauteur. Ze is ook rechter bij reality-tv-shows, media...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

5 manieren om genoeg bijverdienste te verdienen om uiteindelijk je baan op te zeggen

Bijna iedereen droomt ervan zijn of haar dagelijkse baan op te zeggen, of het nu morgen, volgend jaar of in het volgende decennium is.

11 ultra-succesvolle ondernemers over hoe u opnieuw kunt beginnen als u alles verliest

Als je ergste angsten uitkomen en alles instort, volg dan dit advies.

Google maakt Allo-chats veel levendiger

Het is ook sneller om naar de Google Assistent te gaan.

Een paar dingen om te weten bij het transformeren van Windows naar OS X

De waarheid is dat de hele transformatie niet per se uitdagend is, zoals je misschien denkt. Dankzij de webapplicaties is het zelfs een vrij eenvoudig...