Hoe vaak bezochte sites en topsites in Safari te verbergen

hoe-veel-bezochte-sites-en-top-sites-in-safari-foto te verbergen 1

De Safari-webbrowser toont graag de websites die u vaak bezoekt wanneer u deze opent. Op een iPhone of iPad toont het veelbezochte sites. Op een Mac worden je topsites weergegeven. U kunt dit uitschakelen om te voorkomen dat uw browser reclame maakt voor de websites die u vaak bezoekt.

Deze functie is aanpasbaar. U bent vrij om alle websites die u hier niet wilt zien te verwijderen en deze te blijven gebruiken. Op iOS kun je het volledig uitschakelen. Op een Mac kun je het aanpassen om te voorkomen dat je persoonlijke gegevens verschijnen.Schakel vaak bezochte sites uit op een iPhone of iPad

Vanaf iOS 9 is het nu mogelijk om de functie Veelbezochte sites uit te schakelen, waardoor wordt voorkomen dat veelbezochte sites op de nieuwe tabbladpagina in Safari op uw iPhone, iPad of iPod touch verschijnen. Alleen pictogrammen voor uw favorieten verschijnen op de nieuwe tabbladpagina van Safari.

Open hiervoor de app Instellingen, selecteer de categorie Safari en schakel de optie Veelbezochte sites uit onder de algemene opties.

hoe-veelbezochte-sites-en-top-sites-in-safari-foto 2 te verbergen

Om in plaats daarvan gewoon een of meer vaak bezochte websites te verwijderen terwijl u de functie ingeschakeld laat, opent u de nieuwe tabbladpagina van Safari en kijkt u naar de pictogrammen voor uw vaak bezochte sites. Druk lang op een pictogram en tik op Verwijderen om het te verwijderen. Safari laat het niet meer zien op deze pagina, hoe vaak je het ook bezoekt.

Topsites uitschakelen op een Mac

De Safari-webbrowser op Mac OS X heeft een vergelijkbare functie. Het opent naar een Top Sites-weergave met miniatuurvoorbeelden van de websites die u vaak bezoekt wanneer u Safari start of een nieuw tabblad opent.

Er is geen echte manier om de topsites volledig te verbergen voor de interface op een Mac zoals op iOS. U kunt echter voorkomen dat ze verschijnen tenzij iemand ze zoekt, of uw topsites aanpassen zodat er altijd een specifieke lijst met websites verschijnt.

De eenvoudigste optie is simpelweg op het sterpictogram rechtsboven in het scherm met de favorietenpagina te klikken. Safari wordt altijd geopend met uw favoriete websites en toont geen topsites tenzij iemand op die optie klikt. De favorietenpagina bevat altijd een pictogram dat u naar de topsites brengt. Als je je gewoon zorgen maakt dat iemand je topsites van over je schouder ziet, werkt dit prima.

hoe-veelbezochte-sites-en-top-sites-in-safari-foto 3 te verbergen

U kunt ook op het Safari-menu klikken en Voorkeuren selecteren. Voor Nieuwe vensters openen met en Nieuwe tabbladen openen met, selecteert u een andere optie dan favorieten, bijvoorbeeld uw startpagina of een lege pagina. Iemand moet op Geschiedenis > Topsites weergeven klikken om de favorietenpagina te openen en vervolgens op het pictogram met de beste sites op de favorietenpagina klikken om ze te openen.

hoe-veel-bezochte-sites-en-top-sites-in-safari-foto te verbergen 4

De pagina met de beste sites van Safari is altijd een 4×3 raster van 12 miniaturen. U kunt er websites aan toevoegen, er websites van verwijderen en websites op hun plaats vergrendelen. Vergrendel twaalf miniaturen op hun plaats en hier verschijnen automatisch geen andere websites.

Om handmatig een website aan uw lijst met topsites toe te voegen, gaat u naar de website, klikt u op de deelknop op de Safari-werkbalk, selecteert u Bladwijzers toevoegen en vertelt u Safari om de pagina toe te voegen aan Topsites.

hoe-veel-bezochte-sites-en-top-sites-in-safari-foto te verbergen 5

U kunt dan de weergave van de topsites bezoeken. Beweeg uw muiscursor over een topsite en klik op het speldpictogram om de bovenste site op zijn plaats te vergrendelen. Als een website die u niet wilt zien daar verschijnt, klikt u in plaats daarvan op de x-knop om deze van de pagina te verwijderen.

Door topsites die u niet wilt zien te verwijderen, sites toe te voegen die u wel wilt zien en vervolgens alle sites op hun plaats te vergrendelen, kunt u uw lijst met topsites aanpassen en voorkomen dat andere websites hier verschijnen. Iemand zou moeten beginnen met het verwijderen van topsites om andere te zien - en als dat een probleem is waar je je zorgen over maakt, zou je gewoon je Safari-browsergeschiedenis moeten wissen.

hoe-veel-bezochte-sites-en-top-sites-in-safari-foto te verbergen 6


Veel webbrowsers hebben functies zoals deze. Als u zich zorgen maakt dat mensen de websites zien die u bezoekt, moet u uiteindelijk de geschiedenis en privégegevens van uw webbrowser regelmatig wissen. Maar misschien wilt u die sites gewoon een beetje verbergen, zodat mensen de websites die u bezoekt niet kunnen zien telkens wanneer u een nieuw tabblad in uw browser opent of gewoon die veelbezochte sites uit de weg ruimen, zodat u zich kunt concentreren op uw favoriete websites — de websites die u eigenlijk wilt zien elke keer dat u de nieuwe tabbladpagina van uw browser opent.

Meer verhalen

Hoe u handmatig alleen het actieve werkblad in Excel kunt berekenen

Als u grote werkmappen hebt met veel formules op de werkbladen, kan het herberekenen van de werkmappen lang duren. Standaard berekent Excel automatisch alle geopende werkmappen opnieuw wanneer u waarden in de werkbladen wijzigt. U kunt er echter voor kiezen om alleen het huidige werkblad handmatig opnieuw te berekenen.

Hoe .deb-pakketten te installeren zonder Ubuntu-software in Ubuntu 16.04

Ubuntu 16.04 is de eerste versie die de nieuwe vervangende software-app GNOME Software bevat, en er is al een opvallende bug. Momenteel is het in Ubuntu 16.04 niet mogelijk om applicaties van derden te installeren met behulp van de Software-app.

Toegang krijgen tot de veldtestmodus van uw iPhone (en uw echte signaalsterkte zien)

De iPhone heeft een verborgen veldtestmodus die allerlei technische details toont over signaalsterkte, zendmasten en meer. Het meeste is niet erg handig voor de gemiddelde persoon, maar je kunt het je de werkelijke signaalsterkte van je telefoon laten zien in plaats van hoeveel balken je krijgt. En

Documenten en PDF's met een wachtwoord beveiligen met Microsoft Office

Met Microsoft Office kunt u uw Office-documenten en PDF-bestanden versleutelen, zodat niemand het bestand zelfs maar kan bekijken, tenzij ze het wachtwoord hebben. Moderne versies van Office gebruiken veilige codering waarop u kunt vertrouwen, ervan uitgaande dat u een sterk wachtwoord instelt.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u

Plex instellen (en films bekijken op elk apparaat)

Plex Media Server is een gebruiksvriendelijke manier om al je films, shows en andere media op één plek op te slaan en toegankelijk te maken vanaf elk apparaat, of je nu thuis of onderweg bent. Als u op zoek bent naar een hoofdpijnvrije manier om uw films overal te bekijken, dan is dit het wel.

Hoe vind je de geografische locatie van een computer met behulp van de opdrachtregel?

Er zijn veel manieren om de locatie van een computer te achterhalen via het IP-adres, maar hoe pak je dit aan als je besluit de opdrachtregel te gebruiken om de informatie te vinden? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties om een ​​lezer te helpen de informatie te vinden die hij zoekt.

Hoe u uw PlayStation 4 kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Als je van plan bent je PlayStation 4 te verkopen, kun je deze als volgt resetten door je PSN-account te deactiveren en alle bestanden op de console te verwijderen om hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Geek Trivia: Het A113 Easter Egg dat in elke Pixar-film verschijnt, verwijst naar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste trillingspatronen maken voor iPhone-contacten

Trillingen zijn een geweldige manier om u te waarschuwen wanneer iemand belt of sms't zonder iedereen om u heen op de hoogte te stellen. Het enige probleem: je weet misschien niet wie contact met je opneemt, tenzij je je iPhone uit je zak haalt.