Uw bureaublad opnemen in een bestand of streamen via internet met VLC

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 1

VLC zit vol met krachtige functies, waaronder de mogelijkheid om uw bureaublad op te nemen. VLC is geweldig voor snelle opnamen, hoewel het niet per se de meer geavanceerde functies van een speciale screencasting-applicatie heeft.

We hebben al gesproken over transcodering (media opslaan in een bestand) met VLC en streamen met VLC. Om uw bureaublad op te nemen in een bestand of het te streamen, voert u het normale transcoderings- of streamingproces uit met uw bureaublad als vastlegapparaat.Neem het scherm van uw pc of Mac op de gemakkelijke manier op met Camtasia

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 2

Als je een schermopname wilt maken met de krachtigste, complete oplossing op de markt, dan ben je op zoek naar Camtasia. Het is een complete oplossing waarmee je geweldige screencasts met effecten en hoogwaardige bewerkingen kunt maken.

Of je nu lessen, tutorials of demo's probeert te maken, Camtasia is de beste oplossing op de markt. U kunt uw webcam tegelijkertijd opnemen om uit te leggen waar de kijker naar kijkt, of u kunt elke video afzonderlijk toevoegen en inline bewerken.

Download de Camtasia gratis proefversie vandaag nog

Uw bureaublad opnemen in een bestand

Om een ​​video van uw bureaublad vast te leggen en op te nemen in een bestand, klikt u op het menu Media in VLC en selecteert u Converteren / Opslaan.

hoe-je-bureaublad-naar-een-bestand-opnemen-of-het-streamen-over-het-internet-met-vlc foto 3

Klik op het tabblad Opnameapparaat en selecteer Bureaublad in het vak Opnamemodus.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 4

De standaard framesnelheid is één frame per seconde, wat niet erg soepel zal lijken. U wilt waarschijnlijk de framesnelheid verhogen. Nadat u tevreden bent met de framesnelheid, klikt u op de knop Converteren / Opslaan.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 5

Stel een doelbestand in de sectie Bestemming in. U kunt het selectievakje De uitvoer weergeven inschakelen om de inhoud van uw bureaublad tijdens het opnemen in het VLC-venster weer te geven, maar dit is niet nodig.

Om de resolutie en videocodec aan te passen, klikt u op de knop Bewerken rechts van het vak Profiel. U kunt ook een profiel selecteren in het profielvak en het gebruiken zoals het is, zonder het te bewerken.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 6

Wijzig de resolutie door naar het tabblad Videocodec te gaan en de opties in het gedeelte Resolutie te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de helft van de resolutie van uw bureaublad gebruiken door 0,5 in het vak Schaal te typen.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 7

Nadat u uw opties hebt opgegeven, klikt u op de knop Opslaan en klikt u op de knop Start.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 8

VLC laat u weten dat het uw bureaublad naar een bestand streamt. Gebruik uw computer normaal en VLC zal uw bureaublad opnemen. Als u klaar bent, klikt u op de knop Stoppen.

Open uw opgeslagen bestand om de video van uw bureaublad te bekijken. Je kunt dit bestand naar anderen sturen, uploaden naar YouTube of ermee doen wat je maar wilt.

Uw bureaublad live streamen

Om uw bureaublad via het netwerk te streamen in plaats van het op te nemen in een bestand, klikt u op de optie Stream in plaats van op de optie Converteren / Opslaan in het menu Media.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 11

Selecteer de Desktop-opnamemodus op het tabblad Capture Device, selecteer de gewenste framerate en klik op de Stream-knop.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 12

Selecteer in het gedeelte Bestemmingsinstellingen een streamingmethode in de vervolgkeuzelijst en klik op Toevoegen. U kunt vanaf hier ook transcodering en andere opties regelen. Raadpleeg onze gids voor streamen met VLC voor meer informatie over verbinding maken met de stream vanaf een andere computer.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 13

Klik op de Stream-knop en u wordt mogelijk gevraagd om VLC-toegang te geven via uw firewall. Afhankelijk van uw streamingmethode, moet u mogelijk ook poorten doorsturen als u via internet wilt streamen. Als u bijvoorbeeld de HTTP-streamingmethode toevoegt, ziet u dat deze standaard poort 8080 gebruikt. Bekijk onze gids voor het doorsturen van poorten voor meer informatie over het doorsturen van poorten.

hoe-je-desktop-op-een-bestand-of-streamen-via-het-internet-met-vlc foto 14

Video vloeiender maken en bandbreedtegebruik verminderen.

Voor vloeiendere video kun je ook proberen de resolutie van je scherm te verlagen. Het verwijderen van uw bureaubladachtergrond en het gebruik van een egale kleur kan ook resulteren in minder bandbreedtegebruik als u de video streamt.

Vergeet de instellingen in VLC niet - transcodering van de video zodat deze kleiner is, vermindert de bandbreedte. Je kunt ook het aantal frames per seconde VLC-opnames van je desktop verhogen om de video vloeiender te maken, hoewel dit je videobestand groter zal maken en het bandbreedtegebruik zal verhogen als je aan het streamen bent.

Meer verhalen

De wetenschap achter Salty Airline Food

In deze collectie combineert kunstenaar Signe Emma een wetenschappelijk overzicht van de rol die zout speelt in vliegtuigvoedsel met elektronenmicroscoopscans van zoutkristallen die zo zijn gerangschikt dat ze eruitzien als de uitzichten vanuit een vliegtuig - een nogal genie...

10 pakketbeheerbewerkingen waarvoor u Synaptic nodig hebt op Ubuntu

Het Ubuntu Software Center is een solide, gebruiksvriendelijke applicatie, maar soms heb je meer kracht nodig. De Synaptic-pakketbeheerder - die voorheen standaard bij Ubuntu werd geleverd - kan veel dingen doen die het Ubuntu Software Center niet kan.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een reis naar de maan [Super Retro klassieke Sci-Fi-video]

Als je van retro-sci-fi-films houdt, dan wil je zeker een kijkje nemen in deze Franse klassieker uit 1902. Deze stomme film duurt slechts 10,5 minuten, maar is zeker de moeite waard om te kijken en zorgt voor een leuke ravotten door de vroege dagen van sciencefiction.

Amerikaanse zomerhittegolf gevisualiseerd

Hoewel het lijkt alsof mensen elke zomer klagen over de hitte, is er deze zomer een basis voor hun klacht. In de afgelopen maand zijn er 4230 dagelijkse hoge temperatuurrecords gevestigd in de continentale Verenigde Staten.

Geek Trivia: welk technologiebedrijf gebruikte ooit 100% van 's werelds cd-productiemogelijkheden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om gratis documentaires te bekijken

Als je een fan bent van documentaires, zijn er veel sites waar je ze gratis kunt bekijken. Het volgende is een lijst met sites die we hebben gevonden, op sommige waarvan je opmerkingen over de films kunt toevoegen en zelfs de films kunt downloaden.

Desktop Fun: Rivieren Wallpaper Collection Series 1

Rivieren spelen een belangrijke rol in ons leven als een bron van transport, hulpbronnen en plaatsen om te genieten van recreatieve activiteiten. Ontspan en laat je gedachten lui langs deze prachtige waterwegen op je bureaublad dwalen met de eerste in onze serie Rivieren Wallpaper-collecties.

10 geweldige indicatorapplets voor Ubuntu's Unity Desktop

Als je Ubuntu een tijdje hebt gebruikt, herinner je je misschien GNOME-applets - pictogrammen die op je paneel zaten en je toegang gaven tot bedieningselementen en informatie. Als u paneel-applets mist, probeer dan indicator-applets van derden te installeren voor Ubuntu's Unity-desktop.