Hoe de Windows 7 RC te upgraden naar RTM (definitieve release)

De definitieve versie van Windows 7 is gisteren uitgebracht voor MS Technet-abonnees, maar u kunt niet rechtstreeks upgraden vanaf een pre-releaseversie - tenminste, niet zonder een snelle en gemakkelijke oplossing, en we hebben u gedekt.

Het probleem

Windows 7 controleert of de huidige versie die u gebruikt al dan niet een pre-releasekopie is en voorkomt dat u verder upgradet. Ter referentie: dit is de fout die u ziet wanneer u probeert te upgraden.how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm-final-release foto 1

De oplossing

De oplossing is om een ​​bestand op de Windows 7-dvd te bewerken, die u naar de harde schijf moet uitpakken om door te gaan.

  • Als je een ISO-image gebruikt voor de voortgang van de installatie, kun je het geweldige 7-Zip-hulpprogramma gebruiken om de ISO uit te pakken naar een map op de schijf.
  • Als u een echte dvd gebruikt, kunt u eenvoudig alle bestanden van de dvd naar een map op uw harde schijf kopiëren.

Nadat u de bestanden hebt uitgepakt, bladert u naar de map bronnen om het bestand cversion.ini te vinden.

how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm-final-release foto 2

Zodra je het bestand cversion.ini hebt geopend, zul je merken dat de MinClient-regel een waarde heeft van 7233.0, en aangezien de Windows 7 RC-release build 7100 is, kun je begrijpen waarom het niet werkt.

how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm-final-release foto 3

Het enige dat u hoeft te doen, is de MinClient-waarde wijzigen in iets dat minder is dan de huidige build die u gebruikt. Voor de RC-release kunt u deze wijzigen in 7000.

hoe-upgrade-de-windows-7-rc-naar-rtm-final-release foto 4

Nu kunt u eenvoudig het bestand setup.exe vanuit de map starten en de upgrade rechtstreeks vanaf de harde schijf uitvoeren. Nadat u de installatie hebt gestart, klikt u op Nu installeren.

hoe-upgrade-de-windows-7-rc-naar-rtm-final-release foto 5

Zodra u bij het type installatiescherm komt, kiest u om de bestaande installatie te upgraden.

hoe-upgrade-de-windows-7-rc-naar-rtm-final-release foto 6

Zodra u het scherm Compatibiliteitsrapport bereikt (als het helemaal niet verschijnt, wees er dan blij mee), ziet u de lijst met toepassingen die waarschijnlijk niet zullen werken zodra u een upgrade uitvoert. Realistisch gezien werken de meeste van deze apps prima, maar het belangrijkste is dat je kunt upgraden.

Opmerking: u kunt het upgradeproces altijd soepeler laten verlopen door apps met compatibiliteitsproblemen te verwijderen voordat u de upgrade uitvoert.

hoe-upgrade-de-windows-7-rc-naar-rtm-final-release foto 7

Op dit punt zou de upgrade moeten beginnen te werken, en dit zal vrij lang duren.

hoe-upgrade-de-windows-7-rc-naar-rtm-final-release foto 8

Belangrijke aantekeningen

Er zijn een paar belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een upgrade naar de definitieve versie uitvoert:

  • De bèta- of RC-releases van Windows 7 waren de Ultimate-editie, dus je kunt alleen upgraden naar de RTM (definitief) als je Ultimate Edition installeert.
  • Waar mogelijk moet u echt een back-up van uw bestanden maken en een schone installatie uitvoeren. Op deze manier heeft u minder kopzorgen en profiteert u van een mooi schoon profiel.

Veel plezier met upgraden!

Wat is het volgende?

We hebben meer dan 100 artikelen over hoe u uw Windows 7-ervaring kunt gebruiken, aanpassen en optimaliseren. Ga gewoon naar de categoriepagina van Windows 7:

hoe-upgrade-de-windows-7-rc-naar-rtm-final-release foto 9

Meer verhalen

Beheer uw bestanden eenvoudig met CubicExplorer

Gefrustreerd door het gebrek aan functies of lay-out van Windows Verkenner? Wilt u voorkomen dat u talloze add-ons installeert om te krijgen wat u nodig heeft? Dan is CubicExplorer precies wat u zoekt, allemaal verpakt in één pakket.

Zorg ervoor dat uw computer Windows 7 kan draaien met Upgrade Advisor

Je bent enthousiast over de Windows 7-release van Microsoft, maar vraagt ​​je af of je computer het kan uitvoeren. Windows 7 Upgrade Advisor is een gratis download van Microsoft die uw huidige systeem analyseert en u laat weten wat wel en niet gereed is voor het nieuwe besturingssysteem.

Gebruik VirtualBox om Linux op uw Windows-pc te testen

Benieuwd naar een nieuwe distributie van Linux, maar geen zin om een ​​volledige installatie uit te voeren of een Live CD/DVD te gebruiken om het uit te proberen? Nu kun je genieten van al die Linux-goedheid door het in Live CD-stijl in VirtualBox uit te voeren.

Broncode van webpagina's bekijken in uw favoriete teksteditor – Firefox

Denkt u eraan hoe leuk het zou zijn als u de broncode van een webpagina in uw favoriete teksteditor zou kunnen bekijken terwijl u met Firefox browst? Dat kan nu met twee simpele about:config tweaks.

Pas op dat u geen ongewenste software installeert met Digsby

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van de nieuwste versie van Digsby, wees dan voorzichtig tijdens de installatie, zodat je niet een hoop extra ongewenste software krijgt die je niet nodig hebt. Vandaag laten we u zien wat u moet vermijden en ook waar u de schone versie kunt downloaden die geen extra gedoe bevat.

Geniet van veiliger surfen op het web met WOT

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om te zien of een website slecht nieuws voor u is om te bezoeken? Met een snelle installatie biedt WOT (Web of Trust) veiligheid en gemoedsrust tijdens het surfen op internet.

Gebruik de probleemstappenrecorder om problemen met Windows 7 op te lossen

Als u computerondersteuning heeft gegeven, weet u dat het een uitdaging kan zijn om een ​​diagnose te stellen van het probleem dat een gebruiker ondervindt op basis van zijn beschrijving. Afhankelijk van de omgeving kan een sessie op afstand of over de schouder meelopen geen praktische oplossing zijn. Nieuw in Windows 7 is een handig hulpprogramma

Servicevoorwaarden (TOS)

De Servicevoorwaarden zijn de juridische voorwaarden waarmee de gebruiker akkoord moet gaan om de betreffende service te gebruiken. Hoewel niet alle websites een Servicevoorwaardenovereenkomst hebben tussen de site en de gebruiker, vooral diegene die alleen informatie verstrekken zoals nieuwssites of andere algemene doeleinden

Geniet van On-Demand Woordenboek & Thesaurus Kracht met WordWeb

Kom je een ongebruikelijk woord tegen of heb je snel een synoniem voor een woord nodig? Meestal betekent dat het openen van een browser en het uitvoeren van de juiste zoekopdracht. Nu heb je al die goede woordkracht binnen handbereik met WordWeb.

Woorden begrijpen met DictionarySearch

Persoonlijk zocht ik woorden met ijver op in de overtuiging dat ik daardoor ongelooflijk slim zou overkomen in een standaardgesprek. Toen ik geen onmiddellijke uitbetaling zag, leek de inspanning om fysiek een woordenboek te openen en het woord te vinden niet de moeite waard.