Hoe te installeren of upgraden naar Windows 10 op een Mac met Boot Camp

hoe-te-installeren-of-upgraden-naar-windows-10-op-een-mac-met-boot-camp foto 1

Apple ondersteunt nu Windows 10 in Boot Camp. Als je Windows 7 of 8.1 op een Mac hebt geïnstalleerd, kun je profiteren van de gratis upgrade-aanbieding en Windows 10 krijgen. Zorg ervoor dat je eerst je Apple-software hebt bijgewerkt.

Als u een schone installatie van Windows 10 wilt uitvoeren, kunt u dat in de toekomst doen nadat u eenmaal gebruik hebt gemaakt van de gratis upgrade. In de toekomst kunt u Windows 10 op diezelfde Mac installeren. Of u kunt het installeren met een nieuwe productsleutel van Windows 10.Wat je nodig hebt

Voordat u aan de slag gaat, heeft u het volgende nodig:

  • Een ondersteunde Mac: Over het algemeen heb je een Mac nodig die medio 2012 of later is gemaakt om Windows 10 te kunnen gebruiken. Apple biedt een lijst met officieel ondersteunde Macs.
  • Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1, als u een upgrade uitvoert: Als u de originele versie van Windows 7 of Windows 8 hebt geïnstalleerd, kunt u gratis upgraden naar Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1 vanuit Windows. U komt dan in aanmerking voor de gratis upgrade.
  • Een 64-bits versie van Windows: Boot Camp ondersteunt alleen 64-bits versies van Windows 10. Als u Windows 10 helemaal opnieuw installeert, hebt u de 64-bits versie van Windows 10 nodig. Als u een bestaande upgrade uitvoert Windows-systeem, moet u upgraden van de 64-bits editie van Windows 7 of 8.1. Als je een 32-bits versie van Windows 7 of 8.1 hebt geïnstalleerd, moet je eerst de 32-bits versie installeren om te profiteren van de gratis upgrade.
  • Een geautoriseerde Mac- of Windows 10-productcode, als u een schone installatie uitvoert: als u Windows 10 voor de eerste keer installeert, hebt u een Windows 10-productcode nodig. als je Windows 10 installeert op een Mac die al gebruik heeft gemaakt van de upgrade-aanbieding voor Windows 10, kun je Windows 10 vers installeren en het wordt geactiveerd met Microsoft.

Bereid de software van uw Mac voor

Apple raadt u aan de nieuwste software-updates te hebben voordat u dit doet. Om dit te doen, start u uw Mac op in het OS X-systeem, logt u in en opent u de App Store-app. Selecteer het tabblad Updates en zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Mac OS X en de firmware van uw Mac hebt. Installeer alle beschikbare updates.

hoe-te-installeren-of-upgraden-naar-windows-10-op-een-mac-met-boot-camp foto 2

Start vervolgens op in Windows en start de applicatie Apple Software Update. Installeer hier ook alle beschikbare updates.

hoe-te-installeren-of-upgraden-naar-windows-10-op-een-mac-met-boot-camp foto 3

Upgrade naar Windows 10 in Boot Camp

Download de Windows 10-tool voor het maken van media van Microsoft en start deze. Selecteer Deze pc upgraden om uw huidige Windows-installatie te upgraden naar Windows 10. Doorloop het proces normaal, alsof u een upgrade naar Windows 10 uitvoert op een normale pc.

Het upgradeproces registreert de hardware van uw Mac bij Microsoft. Microsoft registreert de hardware van uw Mac en verleent deze een gratis licentie. In de toekomst kunt u Windows 10 op die specifieke Mac opschonen. U moet een upgrade-installatie uitvoeren om uw gratis Windows 10-licentie te verkrijgen voordat u een schone installatie kunt uitvoeren.

Als uw Mac opnieuw opstart naar Mac OS X, start u deze opnieuw op, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl deze opstart om de Opstartmanager te starten en selecteert u de Windows-optie.

Open na het upgraden naar Windows 10 de Apple Software Update-applicatie opnieuw en installeer eventuele andere beschikbare updates. Alles zou normaal moeten werken.

hoe-te-installeren-of-upgraden-naar-windows-10-op-een-mac-met-boot-camp foto 4

Installeer Windows 10 in Boot Camp

Als u eerder een upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd, is de hardware van uw Mac geregistreerd bij Microsoft en kunt u een schone installatie van Windows 10 op die specifieke hardware uitvoeren. U heeft geen productsleutel, maar deze wordt automatisch geactiveerd. Doorloop gewoon het installatieproces van Windows 10 en sla het invoeren van een productsleutel over. Nadat het volledig is geïnstalleerd, activeert Windows 10 zichzelf online bij Microsoft.

Als je alleen een Windows 7, 8 of 8.1-licentie hebt en je hebt nog geen Windows 10-upgrade op die specifieke Mac uitgevoerd, dan moet je Windows 7, 8 of 8.1 installeren en vanaf daar upgraden naar Windows 10. In de toekomst mag je Windows 10 op die Mac schoon installeren.

Als je een nieuw exemplaar van Windows 10 hebt gekocht voor gebruik op je Mac, heb je een productsleutel die je kunt invoeren tijdens het installeren van Windows 10.

Het op deze manier installeren van Windows 10 is hetzelfde als het installeren van een andere versie van Windows op een Mac. Gebruik de Boot Camp-wizard om installatiemedia voor Windows 10 te maken, uw harde schijf te partitioneren en te beginnen met de installatie van Windows.

U kunt een Windows 10 ISO-bestand rechtstreeks van Microsoft downloaden voor de Boot Camp-wizard. U hebt hiervoor een legitieme Windows 10-productsleutel of een Mac nodig die u eerder hebt geüpgraded naar Windows 10 door gebruik te maken van de gratis upgrade-aanbieding.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-te-installeren-of-upgraden-naar-windows-10-op-een-mac-met-boot-camp foto 5Hoe installeer ik Windows op een Mac met Boot Camp Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren, op de gemakkelijke manier


U kunt Windows 10 ook installeren in een virtueel machineprogramma zoals Parallels Desktop, VMware Fusion of VirtualBox. Als je al een legitiem exemplaar van Windows 7 of 8.1 op een virtuele machine hebt draaien, download dan de tool voor het maken van media in de virtuele machine om gratis te upgraden naar Windows 10. Als je een nieuwe Windows 10-licentie hebt, kun je Windows 10 installeren zoals elke andere editie van Windows op de virtuele machine.

Afbeelding tegoed: DobaKung op Flickr

Meer verhalen

Opmerkingen voor 2015-08-14

Een SSD in uw zak

Hoe kopieer je een geplande taak van een dode Windows-installatie naar een nieuwe?

Soms gaan onze computers gewoon dood door onverwachte hardwareproblemen die niet onze schuld zijn, dus hoe lokaliseer en verplaats je 'zeldzame' of moeilijk te recreëren bestanden zoals geplande taken van de oude harde schijf? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de oplossing om een ​​lezer te helpen het bestand op te sporen dat hij nodig heeft.

Geek Trivia: het hoofdkantoor van welk techbedrijf maakt een cameo als het hoofdkantoor van Cyberdyne in Terminator Genisys?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Timers, alarmen en stopwatches instellen in Windows 10

Als je Android of iOS gebruikt, ben je er waarschijnlijk aan gewend geraakt om alarmen en timers in te stellen en je apparaat als stopwatch te gebruiken. Voor de langste tijd had Windows deze mogelijkheid tot nu toe niet.

Hoe de grootte van de cellen in een tabel in Word te bevriezen?

Wanneer u een tabel in Word maakt, kunt u de tabel automatisch laten aanpassen aan de inhoud. Soms wilt u echter de grootte van de cellen in de rijen en kolommen bevriezen, zodat ze niet veranderen. Dit is eenvoudig te realiseren.

Opmerkingen voor 2015-08-13

Lenovo installeerde stilletjes software op laptops, zelfs als je deze hebt gewist

Wi-Fi versus Ethernet: hoeveel beter is een bekabelde verbinding?

Wi-Fi is natuurlijk handiger dan bekabelde Ethernet-kabels. Maar Ethernet biedt nog steeds voordelen: hogere snelheden, lagere latentie en geen problemen met draadloze interferentie.

Hoe u een hardwareprobleem kunt onderscheiden van een softwareprobleem

Uw computer lijkt niet goed te werken - hij is traag, programma's crashen of Windows vertoont mogelijk een blauwe screening. Is de hardware van uw computer defect of heeft deze een softwareprobleem dat u zelf kunt oplossen?

Hoe u uw bureaublad opneemt en een screencast maakt op Windows

Screencasting kan in het begin een beetje ontmoedigend lijken. Open Broadcaster Software is een krachtig, gratis programma dat alles doet wat je nodig hebt, maar je hebt een paar minuten nodig om de interface te leren kennen.

Toegang krijgen tot experimentele functies op uw Chromebook (of alleen in Chrome)

Chromebooks gebruiken standaard de stabiele versie van Chrome zonder dat experimentele functies zijn ingeschakeld. Als je een nerd bent, kun je je best doen om de nieuwste functies te krijgen voordat ze voor iedereen beschikbaar zijn.