Mac OS X Lion upgraden of installeren op een Hackintosh met UniBeast

hoe-upgrade-of-installeer-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast foto 1

Het is eindelijk zover. De eenvoudigste en ongecompliceerde manier om Mac OS X Lion schoon te installeren op een Hackintosh met behulp van een USB-stick. En er is meer. Blijf lezen!

Als je het je herinnert, hebben we je al laten zien hoe je de juiste hardware kiest voor het bouwen van een hackintosh, hoe je Mac OS X Snow Leopard erop installeert en hoe je naar Lion upgradet met xMove. Maar nu is er een nieuwe en verbeterde gids, door niemand minder dan Tonymacx86. We hebben zijn gidsen in het verleden gebruikt, en deze is verreweg de beste die er is. We willen hem bedanken voor zijn bijdragen aan de hackintoshing-community!Dus door deze handleiding te volgen, kun je Mac OS X Lion op je hackintosh installeren met alleen een USB-stick. De gids heet UniBeast. Volg deze handleiding en je zult in staat zijn om een ​​schone installatie van Mac OS X Lion op je hackintosh uit te voeren, of je bestaande Snow Leopard-installatie te upgraden (dat is je persoonlijke voorkeur). Er is maar één ding om te onthouden. U hebt alleen toegang nodig tot een systeem met Mac OS X (Snow Leopard of Lion, maakt niet uit), alleen voor de voorbereidingsstappen voor de USB-drive. Dit systeem kan een echte Mac zijn, of het kan ook je bestaande hackintosh zijn. Laten we nu beginnen met de gids. Omdat de gids zelf voor zich spreekt, gaan we hier gewoon mee door. Je kunt de originele gids hier lezen op de blog van tonymacx86.

Hiervoor hebt u een systeem met Mac OS X nodig, een door de Mac App Store gedownload exemplaar van Mac OS X Lion (gedownload als app) OF een Mac OS X Lion Recovery USB (verkrijgbaar in een Apple-winkel en/of bij de Apple-webwinkel). Je hebt ook een USB-stick nodig, bij voorkeur 8 GB of groter. Download ook het UniBeast-pakket van het gedeelte Downloads van de website van tonymacx86 (je moet daarvoor een geregistreerde gebruiker zijn, dus registreer je eerst, want het kan zijn dat je ook op de forums moet posten voor hulp als je een probleem tegenkomt). Last but not least, je hebt geduld, tolerantie en het enthousiasme nodig om dingen te laten werken!

Laten we eerst het installatie-USB-station gereedmaken. Zorg ervoor dat u een systeem met Mac OS X bij de hand hebt. Sluit de USB-stick aan en open Schijfhulpprogramma vanuit Toepassingen/Hulpprogramma's, of typ gewoon Schijfhulpprogramma in Spotlight. Selecteer uw USB-station in de linkerzijbalk en klik op het tabblad Partitie. Selecteer onder Volumeschema 1 partitie en geef het een naam (bijvoorbeeld installatieprogramma). Zorg ervoor dat het formaat is ingesteld op Mac OS Uitgebreid (journaled). Klik vervolgens op de knop Opties. Selecteer Master Boot Record en druk op OK. Nu bent u klaar om de wijzigingen op de USB toe te passen, dus klik op Toepassen en vervolgens op Partitie. Wacht een paar seconden totdat het proces is voltooid.

hoe-upgrade-of-installeer-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast photo 2

Nu is het tijd om de installatiebestanden naar het USB-station te kopiëren. Zoals eerder vermeld, kunt u ofwel een gedownload exemplaar van Mac OS X Lion gebruiken (uit de Mac App Store) of u kunt de Lion USB-thumbdrive gebruiken. Hoe dan ook, u zou de gewenste installatiemodus in uw bezit moeten hebben, d.w.z. de gedownloade Mac OS X Lion-app installeren zou in de map Programma's van uw Mac moeten staan. Of als u de Lion USB-stick gebruikt, zorg er dan voor dat deze op uw computer is aangesloten voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dus laten we UniBeast draaien. Accepteer eventuele licentieovereenkomsten en selecteer uw USB-stick wanneer u op het Destination Select-scherm aankomt.

hoe-upgrade-of-installeer-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast photo 3

Als u op Volgende klikt, ziet u enkele opties. Als u nu de Mac App Store-versie van OS X Lion gebruikt, selecteert u de optie Mac App Store. Als u de Lion USB-stick gebruikt, selecteert u de Apple Store-optie. Maar onthoud dat u maar één optie hoeft te selecteren. Als je Lion gaat installeren (met behulp van deze USB-stick die wordt voorbereid) op een laptop, selecteer dan ook de optie Laptop Support. Als u klaar bent, klikt u op Volgende, voert u uw wachtwoord in en drinkt u een kopje koffie. Dit duurt even (tussen de 15 en 20 minuten).

hoe-upgrade-of-installeer-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast photo 4

Wanneer de UniBeast-installatie is voltooid, kunt u deze USB-stick gebruiken om Lion op een Hackintosh te installeren, voor een nieuwe installatie of als upgrade naar bestaande Snow Leopard. Als je Lion naast een bestaande Snow Leopard-installatie op een hackintosh wilt installeren, zorg er dan voor dat je eerst een lege partitie maakt met Schijfhulpprogramma (of gebruik gewoon een andere lege harde schijf als je dat wilt). Zorg ervoor dat u dezelfde BIOS-instellingen hebt als aanbevolen in de iBoot + Multibeast-handleiding, die hier verder wordt uitgelegd. Kortom, zet alle harde schijven in SATA-modus (AHCI), schakel HPET in, gebruik minder dan 4 GB RAM (alleen voor installatie) en zorg ervoor dat er geen extra randapparatuur op de computer is aangesloten.

Klaar om te installeren? Laten we gaan. Zorg ervoor dat uw opstartvolgorde is ingesteld om eerst vanaf een USB-station op te starten. Start uw hackintosh opnieuw op met de USB-drive aangesloten. Zodra u het bootloader-scherm bereikt, ziet u de installatiepartitie die u eerder hebt gemaakt (hier wordt deze USB genoemd).

hoe-upgrade-of-installeer-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast photo 5

Weet je nog wat we hebben geleerd over opstartvlaggen? U moet er waarschijnlijk een aantal invoeren om het installatieprogramma te bereiken. Gelukkig heeft tonymacx86 er al een paar gedefinieerd, dus zorg ervoor dat je degene gebruikt die van toepassing zijn op je hardwareconfiguratie.

AMD Radeon 6670 – type PCIRootUID=0

Niet-ondersteunde afbeeldingen – type GraphicsEnabler=Nee

hoe-upgrade-of-installeer-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast photo 6TIP: Daarnaast kun je opstarten met –v (naast de andere opstartvlaggen) om te zien waar het laden van het installatieprogramma stopt of een probleem veroorzaakt, en je kunt ook de –x bootflag gebruiken (voor opstarten in de veilige modus). Noteer de opstartvlaggen die voor u werken.

Dit was de enige lastige stap in het hele proces. Zodra u het installatiescherm bereikt, is het slechts een kwestie van een paar standaard installatiestappen doorlopen, zoals het selecteren van de taal en het specificeren van de doelpartitie/harde schijf voor installatie (als u voor een schone installatie gaat). Als je een bestaande Snow Leopard-installatie gaat updaten, zijn de volgende paar stappen (met betrekking tot het werken met Schijfhulpprogramma) mogelijk niet vereist, en zodra je het scherm Bestemming selecteren bereikt, is de partitie er al, selecteer die gewoon, en start de installatie.

hoe-upgrade-of-install-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast photo 7

Zorg er in het geval van een schone installatie voor dat u de doelpartitie van tevoren hebt voorbereid. Zo niet, bereid het dan eerst voor met Schijfhulpprogramma. Klik in de menubalk bovenaan op Hulpprogramma's> Schijfhulpprogramma. Zodra Schijfhulpprogramma is geladen, selecteert u uw harde schijf en klikt u op het tabblad Partitie. Selecteer onder Volumeschema 1 partitie, geef het een naam (Lion, Mac HD, wat je maar wilt) en stel het partitieformaat in op Mac OS Uitgebreid (Journaled). Klik op de knop Opties en zorg ervoor dat GUID-partitietabel is geselecteerd. Als dit niet het geval is, selecteert u het en drukt u op OK. Zodra dat is gebeurd, drukt u op Volgende in het installatieprogramma, selecteert u de schijf die u zojuist hebt gemaakt en installeert u Lion meteen!

Wanneer Lion klaar is met installeren, moet je je hackintosh opnieuw opstarten. En nogmaals, je moet opstarten vanaf de USB die je hebt gemaakt. Deze keer wordt je Lion-partitie weergegeven op het bootloader-scherm. Gebruik de pijltoetsen om het te markeren en druk op Enter om ervan op te starten. U kunt ook eventuele opstartvlaggen overwegen die u hebben geholpen om het installatiescherm te bereiken.

hoe-upgrade-of-installeer-mac-os-x-lion-on-a-hackintosh-met-unibeast photo 8

Als je eenmaal op het bureaublad bent, feliciteer jezelf dan, je hebt zojuist Mac OS X Lion op een pc geïnstalleerd!

Het enige dat u hoeft te doen, is MultiBeast downloaden en uitvoeren om alle niet-functionele apparaten in te schakelen en een bootloader te installeren (met EasyBeast of UserDSDT), zodat u de USB mogelijk niet nodig hebt om Lion op uw hackintosh op te starten. De tips en trucs voor het installeren van multibeast worden in detail uitgelegd in het eerste en tweede deel van de How-To Geek Guide to Hackintoshing, dus zorg ervoor dat je ze bekijkt.

En daar heb je het. Mac OS X Lion, op een op maat gemaakte hackintosh. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen in de hackintoshing-wereld, dus verwacht meer!


Allemaal dankzij tonymacx86 en zijn team voor het samenstellen van een gemakkelijk te volgen gids. Deze handleiding is slechts een uitleg van het origineel. Het tonymacx86-logo en andere logo's zijn handelsmerken en geregistreerde auteursrechten van tonymacx86. Screenshots uit de originele handleiding.

Hier zijn enkele video-tutorials waarin wordt uitgelegd hoe u de UniBeast-methode kunt gebruiken om Mac OS X Lion op een hackintosh te installeren. Dit kan je een idee geven van hoe het in werkelijkheid is gedaan, en dan kun je het zelf proberen.

Meer verhalen

De beste tablets van 2016

Of u nu op zoek bent naar een Android-, Apple- of Windows-tablet, hier is wat u moet overwegen, samen met onze best beoordeelde leien.

De beste telefoons van 2016

We testen en beoordelen honderden mobiele telefoons per jaar. Dit zijn onze best beoordeelde modellen bij de grote Amerikaanse draadloze providers.

De beste digitale camera's van 2016

Van eenvoudige compactcamera's tot full-frame digitale spiegelreflexcamera's, hier is waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe camera, samen met de topmodellen in elke klasse die we testen.

De beste tv's van 2016

Ongeacht je budget of de grootte van het scherm dat je wilt, hier is waar je op moet letten als je aan het winkelen bent, samen met de best beoordeelde televisies die we hebben getest.

De beste koptelefoon van 2016

Voor echt zoet klinkende deuntjes wil je die gebundelde oordopjes weggooien. Dit zijn de best beoordeelde on-ear en around-ear hoofdtelefoons die we hebben getest, in een breed scala aan prijsniveaus.

De beste VR-headsets (virtual reality) van 2016

Consumer virtual reality is eindelijk hier. Maar moet je er nu al in springen? We hebben de beste VR-headsets en -platforms getest om u te helpen erachter te komen welke, indien aanwezig, geschikt voor u is.

De beste drones van 2016

drones. Houd van ze of haat ze, ze zijn er om te blijven. Als jij een van de vele mensen bent die een quadcopter willen, zijn dit de beste die we hebben getest, samen met wat je moet weten om de juiste te kiezen.

De beste hightech auto's van 2016

Technologie is een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe auto. Deze modellen hebben de beste autotechnologie die we hebben getest.

De beste 3D-printers van 2016

Het is gemakkelijker en goedkoper dan ooit om 3D-printen in uw huis, school of werkplaats te brengen. Dit is waar u op moet letten bij het winkelen en beoordelingen van onze best beoordeelde 3D-printers.

De 100 beste Android-apps van 2016

Of je nu een gloednieuw Samsung-apparaat hebt of een oudere Android-telefoon of -tablet die je gewoon wilt opfleuren, dit zijn de apps die ertoe doen.