Hoe u uw stopcontacten kunt upgraden voor opladen via USB

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 1

Als je meer dan een of twee gadgets hebt, kunnen de stopcontacten in de buurt van dat aanrecht erg rommelig worden. Als je dingen wilt opruimen, kun je je stopcontacten upgraden om niet alleen standaard 120-volt netsnoeren te ondersteunen, maar ook 5v USB-opladen.

Waarschuwing: dit is een project voor een zelfverzekerde doe-het-zelver. Het is geen schande om iemand anders de bedrading voor u te laten doen als u niet over de vaardigheid of kennis beschikt om dit te doen. Als je het begin van dit artikel hebt gelezen en meteen hebt gevisualiseerd hoe je dit moet doen op basis van ervaringen uit het verleden met het bedraden van schakelaars en stopcontacten, zit je waarschijnlijk goed. Als je het artikel hebt geopend en niet zeker weet hoe we deze truc precies gaan uitvoeren, is het tijd om die bekabelde vriend of elektricien in te schakelen. Houd er ook rekening mee dat het in strijd kan zijn met de wet, code of regelgeving om dit zonder vergunning te doen, of dat uw verzekering of garantie ongeldig kan worden. Controleer uw lokale regelgeving voordat u verdergaat.Als u het idee leuk vindt om uw USB-opladen te stroomlijnen, maar u kunt de upgrade niet zelf uitvoeren, wilt u geen elektricien betalen om het te doen, of bent u een huurder of appartementsbewoner die de bedrading van uw thuis, moet je zeker onze gids voor USB-oplaadstations bekijken - het is al het goede van USB-opladen zonder enig risico op elektrocutie.

Hoe een outlet-upgrade te selecteren?

Hoewel de combinatie van 120v/USB-stopcontacten zelfs een paar jaar geleden een complete nieuwsgierigheid was, kun je ze nu overal vinden, van online retailers tot grote woonwinkels in een breed scala aan stijlen, vormen en configuraties.

Er zijn er zelfs zoveel op de markt dat het een beetje verbijsterend kan zijn om ze allemaal door te nemen en te beslissen welke te selecteren. Laten we eens kijken naar enkele basisoverwegingen om ervoor te zorgen dat u niet alleen het juiste stopcontact krijgt voor uw behoeften, maar ook een dat u en uw gadgets veilig houdt.

Veiligheid voorop: koop UL-gecertificeerde producten van het merknaam

We gaan een gevoel herhalen dat we in andere artikelen hebben benadrukt, waaronder onze recente gids voor USB-laadstations: veiligheid is belangrijk. Als het gaat om het kopen van zoiets als een iPhone-hoesje, kan een goedkope knock-off van $ 10 prima zijn. Als het echter gaat om apparatuur die rechtstreeks op het elektriciteitsnet van uw huis wordt aangesloten, kan goedkope knock-off-apparatuur in het beste geval uw gadgets beschadigen en in het slechtste geval u doden.

Met dat in gedachten kunnen we u niet genoeg aanmoedigen om naar veiligheidscertificeringen te kijken. U moet verwachten dat u ergens tussen de $ 20 en $ 40 betaalt voor een outlet-upgrade, en we raden u aan de outlets persoonlijk aan te schaffen bij een plaatselijke winkelier of UL-gecertificeerde en gunstig beoordeelde winkels te kopen bij gerenommeerde online retailers zoals Amazon. Dit Top Greener dubbele stopcontact/dubbele USB-stopcontact ($ 20) is een perfect voorbeeld: het is UL-geclassificeerd, zeer goed beoordeeld en laadt met hoge ampère op beide poorten.

Amps Matter: zorg voor genoeg sap voor je gadgets

We hebben het vaak over versterkers als we het hebben over USB-gerelateerd onderwerp, en met goede reden. Of je het nu hebt over accu's of wandladers, de hoeveelheid stroom die een oplader kan produceren, bepaalt hoe snel je je apparaten kunt opladen. Een lichtgewicht 1A-verbinding is misschien prima om je Kindle te vullen, maar het duurt veel langer dan een 2A-verbinding om je iPad op te laden (en in sommige gevallen worden bepaalde veeleisende apparaten gewoon niet correct opgeladen met opladers met een laag ampère). .

Let bij het kopen van een USB-oplaadpunt op de stroomsterkte voor de USB-uitgangen. Het stopcontact zelf heeft een vermogen van 15 ampère, maar dit is voor de 120v AC-kant van de dingen, niet voor het 5v DC-systeem dat de USB-apparaten oplaadt. Als het bedrijf niet de individuele stroomsterkte per poort specificeert (bijvoorbeeld 2A per USB-poort), verdeel dan de totale vermelde stroomsterkte over alle poorten (bijvoorbeeld de stroomsterktelijst is 4A en er zijn 2 poorten, dus elke poort kan 2A trekken).

Poortnummers: dubbel gebruik versus speciaal stopcontact

USB-oplaaduitgangen zijn er in twee smaken: 120v-uitgangen + USB-poorten en alle USB-poorten. In het eerste geval kunt u zowel standaardstekkers als USB-stekkers gebruiken, en in het laatste wordt het hele stopcontact gewijd aan opladen via USB. We raden af ​​om met een volledig speciaal USB-stopcontact te gaan, tenzij je een dwingende reden hebt om dit te doen.

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 2

De typische configuratie voor dual use dual is om de USB-poorten in de lege ruimte tussen de twee 120v-uitgangen te persen, zoals hierboven links te zien is. Zelden zijn stopcontacten geconfigureerd met twee USB-poorten aan de bovenkant en een enkel stopcontact aan de onderkant, te zien in het midden hierboven. Ten slotte wijden speciale USB-uitgangen het hele gezicht van het stopcontact aan USB-opladen en bieden ze 4 poorten, rechtsboven te zien.

Tenzij je toevallig een situatie hebt met veel stopcontacten (zoals een moderne keuken met stopcontacten verspreid over de achterkant van het aanrecht), heeft het niet veel zin om een ​​stopcontact om te bouwen naar een puur USB-laadstation.

Fysieke grootte: de DC-transformator gaat ergens heen

Onze laatste overweging is de grootte van het vervangende stopcontact. Standaard stopcontacten zijn erg dun (slechts ongeveer zo diep als je duim breed is). Opgewaardeerde stopcontacten met geïntegreerd USB-opladen zijn veel dikker.

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 3

Op de bovenstaande foto kun je zien hoe de USB-uitgang aan de linkerkant ongeveer twee keer zo dik is als de standaarduitgang aan de rechterkant. Wat je aan de buitenkant van het stopcontact verliest (al die rommelige USB-opladers), verschuif je in wezen naar het lef van het stopcontact door de AC-naar-DC-transformator in de stopcontactdoos te stoppen.

In nieuwere huizen (of oudere huizen met verbeterde elektrische systemen) zou dit geen enkel probleem moeten zijn, aangezien moderne stopcontacten diep genoeg zijn - het is een strakke maar niet onhandelbare pasvorm. In oudere huizen met ondiepere stopcontacten, moet je de oude inbouwdoos vervangen door een nieuwe om de omvangrijke upgrade mogelijk te maken.

Hoe u uw USB-uitgang installeert

Nogmaals, voordat we verder gaan, willen we benadrukken dat dit een project is voor een zelfverzekerde doe-het-zelver. Als je niet weet wat je doet, neem dan contact op met een erkende elektricien (of in ieder geval een vriend met veel verstand van doe-het-zelven) voordat je verder gaat.

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 4

Voor de doeleinden van dit artikel hebben we een nagebootste (maar operationele) elektrische bedradingsopstelling geconstrueerd met behulp van wat sloophout en elektrische basiscomponenten, zoals hierboven te zien is. Deze opstelling is identiek aan wat je zou vinden in een modern huis (zonder de gipsplaat natuurlijk).

Stap één: schakel het circuit uit voor de veiligheid

De allereerste opdracht is om het elektrische circuit waaraan u werkt uit te schakelen door het circuit bij de elektrische stroomonderbreker uit te schakelen. Als u niet weet op welk circuit een bepaald stopcontact zit omdat de etikettering in uw stroomonderbreker ontbreekt of dubbelzinnig is, kunt u altijd de stroomonderbreker voor het hele huis uitschakelen.

Bevestig op het stopcontactniveau door een lamp of een stopcontacttester aan te sluiten dat de elektriciteit is uitgeschakeld voordat u verder gaat en vertel iedereen in uw woning dat u aan het stopcontact werkt en dat het elektrische paneel niet mag worden aangeraakt.

Stap twee: verwijder het oude stopcontact

Nu we weten dat alles veilig is, is de volgende stap het verwijderen van het oude stopcontact. Het belangrijkste onderdeel van deze stap is goed letten op hoe de bedrading aan het oude stopcontact was bevestigd. Digitale camera's zijn je vriend: pak je camera of smartphone om foto's van het proces te maken voor het geval je je geheugen moet opfrissen.

Verwijder de voorplaat met een schroevendraaier en draai vervolgens de langere schroeven los waarmee de eigenlijke uitlaat in de doos zit. Op dit punt zou uw opstelling min of meer moeten lijken op de onderstaande foto.

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 5

De manier waarop uw bedrading op uw stopcontact is aangesloten, kan variëren, afhankelijk van het ontwerp van het stopcontact. Sommige stopcontacten hebben schroeven aan de zijkant, sommige hebben schroeven aan de zijkant met kleine klemplaten en sommige stopcontacten hebben zelfs een pensysteem aan de achterkant waar de bedrading recht in het stopcontact wordt gestoken. Laat met een schroevendraaier voorzichtig de druk op de bedrading los en verwijder de uitgang uit de doos.

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 6

Op dit punt zou u een opstelling moeten hebben die vergelijkbaar is met die hierboven. U moet minimaal een hete draad (zwart), een neutrale draad (wit) en een aardingsdraad (groen of kaal) hebben, maar u kunt twee sets draden hebben als het stopcontact zich in het midden van een serie bevindt.

Afhankelijk van de stijl van de doos, maakt de aardingsdraad deel uit van de draadbundel (voor plastic dozen) of een kleine afzonderlijke draad die rechtstreeks op de doos is geaard (voor metalen dozen/bekabelde uitgangen waarbij de doos zelf deel uitmaakt van de grond) . Even terzijde: als u geen aardingsdraad in uw doos heeft (ofwel als onderdeel van de bedradingsbundel in een plastic doos of rechtstreeks aangesloten op een metalen doos), neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien om uw stopcontacten goed te aarden.

Stap drie: installeer het nieuwe stopcontact

Als je zo ver bent gekomen, is de laatste stap de gemakkelijkste: je draait het hele proces gewoon om, maar dan met het nieuwe stopcontact.

Sluit alle draden opnieuw aan op uw nieuwe stopcontact. De zwarte draden worden bevestigd aan de koperen schroeven, de witte draden worden bevestigd aan de zilveren schroeven en de aardingsdraad wordt bevestigd aan de groene aardingsschroef. Op de onderstaande foto, halverwege genomen tijdens het installatieproces, kunt u zien dat we de zwart-naar-messing, de wit-naar-zilver hebben bevestigd, en staan ​​op het punt om de aardingsdraden te bevestigen aan de groene schroef aan de onderkant van de uitlaatdoos.

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 7

Zodra u de draden goed hebt aangesloten en er geen kruisverbinding is tussen blanke draden van niet-overeenkomende kleuren (b.v. blank wit kan blank wit raken, maar de blanke aardedraad mag de witte of zwarte blootliggende draad of aansluitingen niet raken), druk voorzichtig op de uitlaat terug in de uitlaatdoos en zet deze vast met behulp van de uitlaatschroeven.

hoe-upgrade-uw-outlets-voor-usb-opladen foto 8

Bevestig opnieuw een uitlaatplaat van de juiste maat (u zult merken dat we onze uitlaatplaat met twee gaten moesten vervangen door een grote rechthoekige plaat met één gat om bij de nieuwe uitlaat te passen) en u kunt aan de slag. Sluit uw USB-kabel aan, bevestig uw apparaat en opladen zonder wratten is binnen handbereik.

Meer verhalen

Een USB-flashstation gebruiken met uw Android-telefoon of -tablet

Ooit een video willen bekijken op je telefoon of tablet zonder opslagruimte te verspillen? Of misschien moet je gewoon een bestand bekijken dat je vriend je heeft gegeven. De meeste moderne Android-apparaten ondersteunen standaard USB-drives, dus u kunt een flashstation aansluiten zoals u dat op een computer zou doen.

Geek Trivia: Het dikste orgaan van het menselijk lichaam is het?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Amazon Echo van internet kunt bedienen (in plaats van een krappe smartphone-app)

De Amazon Echo heeft een fantastische kleine functie waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn: een robuust webgebaseerd bedieningspaneel dat het aanpassen en gebruiken van de Echo een fluitje van een cent maakt.

Geek Trivia: moderne binnenlandse appels zijn ontstaan ​​in welk land?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de inhoud van het ene Word-document in het andere in te voegen

Wanneer u in Word aan een document werkt, kan het zijn dat u tekst uit een ander Word-document moet invoegen. Misschien werk je samen met anderen en combineer je bijvoorbeeld meerdere stukken.

Schakel gewoon over naar Linux als u veel freeware wilt downloaden

We hebben het al heel lang over het gruwelijke en kapotte Windows-software-ecosysteem. In plaats van applicaties van Download.com en elke andere freeware-site te installeren, moet je gewoon overschakelen naar Linux als je freeware veilig wilt downloaden.

De beste games die je met één hand op je iPhone kunt spelen

We leven in een drukke wereld, een wereld waarin de luxe om beide handen te gebruiken om de laatste baas te verslaan niet altijd onmiddellijk beschikbaar is. Vandaag presenteren we een aantal geweldige games die je kunt spelen terwijl je bezig bent met een baby vast te houden of gewoon in de metro probeert te staan ​​zonder om te vallen.

Hoe u uw iPod kunt synchroniseren met een andere pc zonder uw muziek te verliezen

Zoals alle iPod-bezitters misschien weten, is het niet mogelijk om uw iPod met meer dan één computer te synchroniseren. Maar wat als deze computer (waarmee je de iPod synchroniseert) het begeeft? Alle inhoud op je iPod staat op het spel, want als je hem met een andere computer synchroniseert, wordt alles gewist. Ach, arme eenzame iPod. Gelukkig,

Een schone installatie van Windows 8.1 uitvoeren met een Windows 8-sleutel

Windows 8.1 is een gratis upgrade voor alle Windows 8-gebruikers, maar u kunt Windows 8.1 normaal gesproken niet installeren met een productsleutel van Windows 8. Gelukkig kun je deze beperking omzeilen als je echt een nieuwe installatie van Windows 8.1 wilt.

Scannen op (en repareren) van corrupte systeembestanden in Windows

Als uw pc fouten heeft gemaakt of problemen heeft tijdens het opstarten, is het mogelijk dat Windows-systeembestanden beschadigd zijn geraakt, zijn verdwenen of zelfs zijn gewijzigd door een software-installatie ergens langs de lijn. Zoals de meeste eerdere versies van Windows, bevat Windows 10 een opdrachtprompt