Hoe u uw oude Minecraft-kaarten kunt upgraden voor naadloze overgangen naar nieuwe biomen

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 1

Het upgraden van Minecraft om naar de nieuwste functies te gaan is altijd leuk, tenzij het je oude kaarten breekt en er enorme en lelijke artefacten over ontstaan. Lees verder terwijl we je laten zien hoe je een oude Minecraft-kaart kunt nemen en deze in een nieuwe versie van Minecraft kunt brengen zonder echt lelijke storingen op je terrein te riskeren.

Wat is het probleem?

De enorme en procedureel gegenereerde kaart van Minecraft is gemaakt met behulp van een terreingenerator-algoritme dat wordt gevoed door 's werelds zaad (een alfanumerieke reeks die wordt gegenereerd op het moment dat de wereld wordt gemaakt op basis van het systeemtijdstempel of wordt geleverd door de speler). Deze seed dient als een pseudo-willekeurig getal dat wordt ingevoerd in een complexe vergelijking die vervolgens de Minecraft-wereld rond de speler genereert, stuk voor stuk.Dit systeem werkt erg goed, en het is de magische onderbouwing van het Minecraft-universum waarin spelers kunnen blijven zwerven en zwerven met nieuwe heuvels, bergen, grotten en meer die direct worden gegenereerd om te verkennen.

Waar het kapot gaat (en waar we ons vandaag druk om maken) is wanneer spelers een oude kaart van een eerdere versie van Minecraft naar een nieuwe versie van Minecraft brengen. Het wereldzaad blijft bij de wereldkaart voor de levensduur van die kaart, maar wat het algoritme voor het genereren van terreinen op basis van dat zaad creëert, kan aanzienlijk veranderen tussen de belangrijkste Minecraft-versies.

Dit betekent dat als je een kaart die is gemaakt in Minecraft 1.6.* in Minecraft 1.8.* laadt, de overgangsgebieden tussen het gebied dat je al hebt verkend en de nieuwe gebieden die je in de toekomst zult verkennen, erg lelijk zullen zijn omdat de terreingenerator zal genereren totaal niet op elkaar afgestemd terrein. Bergen zullen van steile gezichten afdalen in oceanen, vreemde perfect vierkante stukken bos verschijnen in woestijnen en andere lelijke artefacten verschijnen op je kaarten.

Laten we eens kijken hoe lelijk dat kan zijn door een kaart te maken met Minecraft 1.6.4 en vervolgens te laden in Minecraft 1.8.3. Ten eerste is hier een screenshot van onze voorbeeldkaart. De seed voor onze map, als je thuis wilt meespelen, is 1261263041493870342. Voor informatie over het gebruik van Seeds, bekijk onze Minecraft-les Custom Maps maken.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 2

Laten we eerst onze methodologie benadrukken. We hebben de kaart in de creatieve modus geladen en recht omhoog gevlogen vanaf ons startplein. De kijkafstand is ingesteld op Ver (vroege versies van Minecraft stonden geen numerieke brok-gebaseerde kijkafstand toe, maar we weten dat Ver gelijk staat aan een kijkafstand van 16 blokken). Dit betekent dat er rondom ons spawnpunt een raster van 32×32 chunks is, gegenereerd door de terreingenerator.

Nadat we deze kaart hadden gemaakt, wachtten we tot alle brokken waren gegenereerd en onze weergave in alle richtingen was gevuld. We logden vervolgens uit en laadden dezelfde kaart in Minecraft 1.8.3 en stelden onze kijkafstand in op 32 brokken. Nadat we hadden gewacht op de weergave van de afstand, vlogen we rond de rand van de oude kaart (ongeveer 16 stukken verwijderd van het midden) en keken naar waar de randen van de kaart die met het oude algoritme waren gegenereerd, samensmolten met de nieuwe. Kent u het dorp dat u in de verte in de woestijn hierboven kunt zien? Het heeft nu een nogal eigenaardige kustlijn.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 3

De bovenstaande schermafbeelding is gemaakt nadat we naar de andere kant van het woestijndorp waren gevlogen, terugkijkend naar het midden van de kaart vanaf het nieuw gegenereerde terrein. De oude generator las het zaad en zei: Maak van dit gebied een woestijn! maar de nieuwe generator zei: Maak van dit gebied een oceaan! Je kunt de scherpe lijn horizontaal zien bewegen die het oude terrein van het nieuwe afbakent.

Als dat niet glitchy en lelijk genoeg voor je is, overweeg dan deze screenshot van het junglegebied gezien ten noorden van het spawnpunt en het dorp in de afbeelding hierboven.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 4

Daar is het, een groot prachtig bergachtig jungle-bioom. Laten we eens kijken hoe geweldig het er van de andere kant uitziet.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 5

Lief. Meer oceaan en dankzij de hoogte van het terrein dat werd gegenereerd voordat we de oude kaart in de nieuwere versie van Minecraft laadden, is de daling van de top van de jungleberg naar de oceaan beneden ongeveer 50 blokken. Misschien moeten we dankbaar zijn dat de storing een oceaan heeft gegenereerd en niet een veld zoals zo'n druppel ons zeker zou hebben gedaan.

Voor het geval je er nog steeds niet van overtuigd bent dat het renderen van glitches niet helemaal afschuwelijk is, laten we de hulp inroepen van onze oude vriend Mapcrafter om een ​​3D Google Earth-achtige weergave te maken van de kaart die we momenteel onderzoeken om je te laten zien hoe echt brutaal het botsen van terreingeneratoren is dat echt.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 6

Wat we uit dit bovenaanzicht kunnen bepalen, is dat het zaad in de 1.6.4-generator een gebied wilde creëren rond het spawnpunt dat een kruising was van jungle, woestijn, vlaktes en taiga-sneeuwbossen. Wat de 1.8.3-generator op precies dezelfde plek wilde creëren, is een enorme oceaan met een spatten van kleine eilanden en een grote (zoals te zien in het lagere gebied) landmassa met bergen en bossen.

Toen de twee met elkaar in botsing kwamen, zei Minecraft in wezen: OK, deze brokken bestaan ​​al, dus we zullen niet proberen ze opnieuw te genereren, maar de speler heeft nieuwe brokken nodig, dus we zullen de generator van de huidige versie toepassen. Het resultaat is de verschrikkelijke mengelmoes die je hierboven ziet.

Nu zullen we de eersten zijn om u te vertellen dat ons perfecte 32×32 misplaatste vierkant een extreem voorbeeld is waar de randen pijnlijk duidelijk zijn. We hebben met opzet een kleine vierkante kaart gemaakt in Minecraft 1.6.4, uitdrukkelijk om de extreme veranderingen tussen het oude en nieuwe terrein zowel hyperaccentuerend als lokaliserend te accentueren om het voor je te laten zien.

Een doorleefde kaart waar je het spel organisch hebt verkend en gespeeld, heeft niet zo'n perfecte vierkante vorm, maar heeft in plaats daarvan allerlei soorten vorken, rondingen en dergelijke waar je over de kaart bent bewogen zonder elke centimeter grondig te verkennen van rand tot rand. Dit soort kaart zal uitgestrekte glitches langs de uitgebreide randen hebben, evenals zakken met glitches in de interne kaart waar de speler zich nooit waagde en dus werden er geen brokken gegenereerd. Ook die, de ontbrekende interieurbrokken, zullen last hebben van generatiefouten die vreemde artefacten achterlaten (zoals een perfect vierkant stuk woestijnzand in het midden van een besneeuwd bioom).

Gelukkig voor ons allemaal is er een heel slimme tool die fantastisch werk levert om de naden glad te strijken tussen het oude terrein dat is gegenereerd door een eerdere versie van Minecraft en het nieuwe terrein dat is gegenereerd door de nieuwe versie. Laten we eens kijken hoe we onze kaarten ermee kunnen redden van een leven van lelijk, glitched-out terrein.

Terreinovergangen effenen met MCMerge

MCMerge is een open source Minecraft-editor die één ding heel goed doet: het masseert zorgvuldig de grenzen tussen oud terrein en nieuw terrein, zodat de overgangsruimte een zachte helling is naar een rivier die de twee biomen verenigt zonder het schokkende en onnatuurlijke overgangen die we in de vorige paragraaf zagen.

Je implementeert MCMerge tussen upgrades zodat het de grenzen van je oude kaart kan leren en in kaart kan brengen, dan laad je de kaart in de nieuwe versie van Minecraft en doe je wat verkenning (of gebruik een tool zoals Minecraft Land Generator om het verkennen voor je te doen met automatische chunk-generatie), en dan voer je MCMerge opnieuw uit, en het traceert de naden tussen het oude terrein en het nieuwe terrein, en vormt ze in natuurlijk ogende valleien en spleten met een rivier aan de onderkant, zodat je overgangen er niet langer uitzien zoals gebroken porselein maar natuurlijke landschapsarchitectuur.

Laten we de opeenvolging van gebeurtenissen die hierboven zijn geschetst opsplitsen en de overgangen illustreren met schermafbeeldingen en weergaven om te benadrukken hoe de veranderingen vorm krijgen.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 7

Selecteer uw kaart

Voor deze tutorial hebben we ervoor gekozen om dezelfde seed en dezelfde voor en na Minecraft-versies te gebruiken als in de vorige sectie: Minecraft 1.6.4 en Minecraft 1.8.3. Het enige verschil is dat we de kaart opnieuw hebben gemaakt met hetzelfde zaad en vervolgens op een meer organische manier rondzwierven in de overlevingsmodus om een ​​meer natuurlijke kaartvorm te creëren (en niet het perfecte vierkant dat we eerder lieten zien).

Dit is hoe de zelfstudiekaart eruitziet wanneer deze wordt weergegeven in Mapcrafter.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 8

We hebben ingezoomd op de zuidwestelijke rand waar we later gemakkelijk kunnen zien waar de nieuwe naad is gladgestreken.

Welke van je kaarten je ook selecteert, het is belangrijk dat je absoluut, onder geen enkele omstandigheid, de kaart laadt en verkent vanuit je oude versie van Minecraft in de nieuwere versie van Minecraft totdat je de eerste ronde van het MCMerge-proces hebt voltooid, omdat dit onherstelbare problemen kan veroorzaken naar je kaart.

Voordat u verder gaat, is het ook belangrijk dat u een back-up van uw geselecteerde kaart hebt gemaakt voor bewaring. We hebben geen problemen gehad met MCMerge of, wat dat betreft, een van de vele tools voor het bewerken van de wereld die we in de loop der jaren hebben gebruikt, maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

MCMerge downloaden

Je kunt een kopie van de meest recente editie van MCMerge pakken bij het officiële MCMerge-onderwerp op de Minecraft-forums. De download is er in twee smaken, de Python-code voor Mac OS X, Linux en andere OS-gebruikers (waarvoor je Python moet downloaden en installeren voor je besturingssysteem en een handvol afhankelijkheden beschreven in het leesmij-bestand) of de vooraf gecompileerde Windows versie waarvoor u alleen het Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86) hoeft te downloaden als dit nog niet op uw computer is geïnstalleerd.

Opmerking: voor deze tutorial gebruiken we de Windows-versie; voor degenen die samen met de Python-versie volgen, vervangt u eenvoudig mcmerge.exe in alle opdrachten die volgen met python mcmerge.py als vervanging. Alle extra commandoschakelaars en modifiers blijven op hun plaats.

Kopieer de opslagmap van de wereld waarmee u wilt werken naar de map /MCMerge/ voordat u verder gaat. (bijv. als je wereld Funland heet, zou er nu een map /MCMerge/Funland/ moeten zijn.)

De eerste MCMerge Pass uitvoeren

Nu de opslagmap in de map /worlds/ is geplaatst, is het tijd om door te gaan met het uitvoeren van de eerste pas. Dit is het stadium van de procedure waarin MCMerge een contourtracering uitvoert langs de bestaande kaartgrenzen en noteert welke brokken direct aan de rand van de verkende wereld liggen.

Om de tracering uit te voeren, voert u de volgende opdracht uit vanuit de map /MCMerge/ via de opdrachtregel waarbij world de naam is van uw wereldopslagmap.

mcmmerge.exe traceerwereld

Het traceringsproces is behoorlijk pittig, zelfs voor grote werelden, en je zult een uitvoer als deze krijgen.

Bestaande wereldcontour krijgen...

Wereldcontour volgen...

Wereldtellergegevens opnemen...

Wereldcontourdetectie voltooid

Op dit moment heeft MCMerge de gegevens die het nodig heeft. U kunt het proces bevestigen door in uw wereldmap te kijken, er zou nu een nieuwe map moeten zijn met het label ##MCEDIT.TEMP## en het bestand met de naam contour.dat. Als de opdracht een fout oplevert en/of er geen extra bestanden in de map verschijnen, moet u de opdracht mogelijk als beheerder uitvoeren.

Nieuwe Chunk-gegevens genereren

Zodra het contourproces is voltooid, is de volgende stap het laden van uw Minecraft-kaart in de nieuwe versie van Minecraft. We kunnen dat niet genoeg benadrukken, alsof je het laadt met de originele versie van Minecraft, je krijgt de nieuwe biomen niet van de nieuwe terreingenerator; je krijgt de oude bioomgegevens die het hele proces waardeloos maken omdat je helemaal opnieuw moet beginnen.

Er zijn twee manieren om de nieuwe chunkgegevens te genereren. Je kunt het spel echt spelen en rondvliegen in de creatieve modus, de grens van je wereld volgen en nieuwe gegevens laden. Als je een heel kleine kaart hebt zoals die we voor deze tutorial gebruiken, is dat een perfect plausibele methode.

Als je een grotere kaart hebt, kan het proces van het verkennen van de oude wereldgrens uren tot dagen duren. Verder wil je misschien de eigenlijke verkenning overslaan uit angst om verrassingen in een overlevingsmoduskaart te bederven. Daarom is het handig om de Minecraft Land Generator te gebruiken om automatisch kaartgegevens te laden zonder dat je het spel hoeft te spelen en handmatig moet verkennen.

Als je niet alle grenzen wilt verkennen en de Minecraft Land Generator meer aan het tweaken is dan je op dit moment zou willen, maak je dan geen zorgen. De contourgegevens die we in de laatste stap hebben gemaakt, verlopen niet omdat deze precies de omtrek van uw oude kaart in kaart brachten. U kunt de samenvoegfunctie in de toekomst zo vaak uitvoeren als u wilt, omdat u gebieden ontdekt die niet goed worden weergegeven.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 9

Kopieer na het voltooien van de contourpas uw wereldgegevens terug naar uw Minecraft-directory en laad vervolgens de kaart met de nieuwe versie van Minecraft. Dwaal langs de randen van de kaart totdat je het soort gekartelde en lelijke naden krijgt die je in de bovenstaande weergave ziet.

Nadat je de kaart hebt verkend en de nieuwe chunk-gegevens hebt gegenereerd, is het tijd om de opruimingspas uit te voeren.

De Chunk-gegevens samenvoegen

De laatste stap van het proces is om het opslagbestand van je Minecraft-opslagmap te kopiëren (nu je de nieuwe gegevens hebt gegenereerd met de nieuwe versie van Minecraft) terug naar de /MCMerge/-map waarin je aan het werk was.

Voer de volgende opdracht uit met het bijgewerkte kaartbestand:

mcmerge.exe wereld samenvoegen

Leun achterover en ontspan. Het proces op een kleine wereld duurt een paar minuten, het proces op een zeer grote wereld kan het grootste deel van een uur of langer duren. Wanneer het proces is voltooid, kopieert u het opslagbestand van de MCMerge-directory terug naar uw Minecraft-opslagdirectory en laadt u het op. Je vers bijgewerkte wereld zal nu radicaal soepelere overgangen tussen biomen hebben zonder grillige en schokkende overgangen tussen oud en nieuw terrein.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 10

Weet je nog hoe duidelijk de overgangen waren in de bovenstaande render? Laten we eens kijken naar een nieuwe weergave van de nieuwe kaartgegevens met de samengevoegde randen op hun plaats.

Helemaal niet slecht. Het is echter moeilijk te zeggen hoe soepel alles eruitziet vanuit de lucht, dus laten we inzoomen en een plek vergelijken vanuit een in-game perspectief. Hier is een locatie waar er een duidelijk en lelijk trappatroon was waar het bos het oceaanbioom ontmoette en vervolgens, in hetzelfde uitzicht, een lelijke naad tussen de vlaktes en het berggebied.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 11

Op de vaste kaart van MCMerge, hieronder gezien vanuit een iets andere hoek die echt de veranderingen laat zien, is de kustlijn opgedeeld en gevarieerd en is de naad tussen de vlaktes en de bergen gefixeerd met een rivier en hoogteaanpassing aan de rand van de berg bioom.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 12

Wat een zeer duidelijke doorn in het oog was, waardoor je zou aannemen dat de game was uitgevallen, ziet er nu goed uit in de Minecraft-wereld, zonder vragen te stellen. Zelfs als je een lange en lineaire naad hebt om te verbergen, ziet het er nog steeds vrij natuurlijk uit.

In de onderstaande schermafbeelding zie je een plek, tientallen brokken lang, waar twee biomen elkaar langs een zeer rechte lijn ontmoetten. Hoewel de gegenereerde rivier er een beetje onnatuurlijk uitziet, gezien de normaal meanderende aard van Minecraft-rivieren (en een speler met een scherpe blik zou zeker opmerken dat het ongewoon rechte karakter is vanaf een hoog uitkijkpunt), ziet het er nog steeds veel natuurlijker uit dan een perfect rechte lijn die de grens markeert tussen de twee biomen.

hoe-upgrade-uw-oude-minecraft-kaarten-voor-naadloze-overgangen-naar-nieuwe-biomen foto 13

Als het om perfect rechte naden gaat, doet MCMerge zeker goed genoeg werk met het opruimen en pluizen van de naden (tot het punt dat alleen vanuit de lucht of in een weergave van de lijnen duidelijk wordt). Als je te maken hebt met meer organische en zwervende kaartranden, is het opruimen vrijwel niet op te sporen.

In de tutorial van vandaag gebruikten we de standaardinstellingen onder minder dan ideale omstandigheden (onze kaart had een mix van zowel scherpe rechte randen als kronkelende traptrederanden) en we hadden nog steeds geweldige resultaten. Als je MCMerge uitvoert op een grotere, meer organisch verkende kaart en je verder knoeit met de samenvoegopties (bekijk het leesmij-bestand om te zien hoe je het fuzzing-algoritme, de diepte van de riviervallei en de omringende dekking, enzovoort) kunt aanpassen, dan kun je maak samengevoegde randen die er zo natuurlijk uitzien dat u ze gemakkelijk zou vergeten, zelfs als de persoon die ze heeft geplaatst, waar ze waren.


Heb je een dringende Minecraft-vraag, groot of klein? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om het te beantwoorden!

Meer verhalen

Geek Trivia: welke staat, van de aangrenzende Verenigde Staten, heeft zijn eigen elektriciteitsnet?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Mapweergaven aanpassen in OS X Finder

Elke locatie in OS X heeft opties om de weergave te wijzigen. Het beste is dat u elke locatie op zijn eigen specifieke weergave kunt instellen op basis van de inhoud van een locatie of uw persoonlijke voorkeuren.

Hoe u uw Dropbox-cache kunt wissen in Windows en Linux

Wanneer je gevoelige bestanden uit je Dropbox-account verwijdert, denk je misschien dat je ze permanent hebt verwijderd. De bestanden blijven echter in een verborgen cachemap op uw harde schijf voor efficiëntie en noodgevallen, die om de drie dagen automatisch wordt gewist.

Hoe de vervelende Verizon FIOS Widget-promoties uit te schakelen?

Verizon FIOS heeft veel geweldige functies, maar hun settopboxen hebben één onaangename fout: wanneer je ze een tijdje niet hebt gebruikt, laden ze vervelende widget-advertenties die een eeuwigheid duren om te laden en moeten worden verlaten. Hier leest u hoe u ze kunt uitschakelen.

Als u alle inkomende verbindingen blokkeert, hoe kunt u dan nog internet gebruiken?

Als alle inkomende verbindingen met uw computer worden geblokkeerd, hoe kunt u dan nog steeds gegevens ontvangen en/of een actieve verbinding hebben? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

Geek Trivia: zijn gummyberen uitgevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zip-bestanden openen op een iPhone of iPad

Als je een iOS-apparaat gebruikt, weet je dat het een behoorlijk compleet systeem is en heel goed werkt. Maar je hebt misschien problemen gehad met het openen van gecomprimeerde zip-bestanden, dus we zullen het vandaag hebben over hoe je zip-bestanden het beste kunt verwerken op je iPhone of iPad.

Meerdere gemarkeerde tekstselecties verzamelen in één document in Word 2013

Met Word kunt u tekst markeren zoals u een markeerstift op papier zou gebruiken. U kunt specifieke delen van een document oproepen met behulp van de markeringstool. Wat als u alle niet-aaneengesloten gemarkeerde tekst naar een ander document wilt kopiëren?

Waarom (en wanneer) u uw overspanningsbeveiliging moet vervangen?

Overspanningsbeveiligingen zijn niet zoals diamanten. Ze hebben een bepaalde levensduur. Op een gegeven moment zal uw overspanningsbeveiliging stoppen met het beschermen van uw apparatuur tegen stroompieken en een domme stekkerdoos worden.

Geek Trivia: Wanneer je songteksten verkeerd hoort die je ervaart?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!