Hoe de Unity Launcher om te zetten in een Dock-Style Launcher

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto te converteren 1

De Unity Launcher in Ubuntu is vergrendeld aan de linkerkant van het scherm. Als je liever een launcher onder aan het scherm hebt, is er een manier om de Unity Launcher om te zetten in een dock-achtige launcher onder aan het scherm.

We hebben u eerder laten zien hoe u Cairo-Dock installeert en gebruikt om een ​​dock in Mac OS X-stijl onder aan uw Ubuntu-bureaublad te krijgen. De Unity Launcher bevond zich echter nog steeds aan de linkerkant van het scherm. We laten u een manier zien om de Unity Launcher automatisch te verbergen en Cairo-Dock onder aan het scherm weer te geven.OPMERKING: Als we zeggen dat u iets moet typen in dit artikel en er zijn aanhalingstekens om de tekst, typ dan de aanhalingstekens NIET, tenzij we anders specificeren.

Eerst installeren we de Unity Tweak Tool en Cairo-Dock. Om de Unity Tweak Tool te installeren, klikt u op het Ubuntu Software Center-pictogram op de Unity Launcher.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto 3 te converteren

Begin unity tweak te typen in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het Ubuntu Software Center-venster. De resultaten worden weergegeven in de lijst terwijl u typt. Wanneer de Unity Tweak Tool in de lijst wordt weergegeven, klikt u erop en klikt u vervolgens op de knop Installeren.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto 4 te converteren

Wanneer het dialoogvenster Verifiëren wordt weergegeven, voert u uw wachtwoord in het invoervak ​​Wachtwoord in en klikt u op Verifiëren.

De voortgang van de installatie wordt weergegeven aan de rechterkant van het Unity Tweak Tool-item in de lijst.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto te converteren 6

Zoek nu naar Cairo-Dock en installeer het met dezelfde procedure die we hebben beschreven voor het installeren van de Unity Tweak Tool.

hoe-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto-omzetten 7

Wanneer de installatie van Cairo-Dock is voltooid, klikt u op de X-knop in de linkerbovenhoek van het Ubuntu Software Center-venster om het te sluiten.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto te converteren 8

Om de Unity Tweak Tool te openen, klikt u op het pictogram op de Unity Launcher.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto te converteren 9

OPMERKING: Als u geen pictogram op de Unity Launcher voor de Unity Tweak Tool hebt, opent u de Dash en typt u unity. Het pictogram Unity Tweak Tool zou onder Toepassingen in de resultaten moeten worden weergegeven. Klik op het pictogram om de tool te starten.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto te converteren 10

Klik in het gedeelte Unity van de Unity Tweak Tool op Launcher.

hoe-om-van-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto 11

Klik op het tabblad Launcher op de schakelaar Automatisch verbergen zodat deze AAN staat. De Unity Launcher verbergt zich onmiddellijk. U kunt ook de Auto-hide animatie, Reveal location en Reveal gevoeligheid wijzigen.

hoe-om-van-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto 12 te converteren

Om Cairo-Dock te starten, beweegt u uw muis naar de linkerkant van het scherm (of de linkerbovenhoek, afhankelijk van uw instellingen) om de Unity Launcher weer te geven. Klik vervolgens op het Cairo-Dock-pictogram in het opstartprogramma.

hoe-om-van-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto 13

Het Cairo-Dock wordt onderaan het scherm weergegeven. Zie ons artikel voor meer informatie over het aanpassen en gebruiken van Cairo-Dock.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto 14 te converteren

Als u wilt dat Cairo-Dock automatisch wordt weergegeven wanneer u inlogt, klikt u met de rechtermuisknop ergens op het dock en beweegt u uw muis over Cairo-Dock. Selecteer vervolgens Launch Cairo-Dock bij opstarten in het submenu dat wordt weergegeven.

OPMERKING: Zodra u de optie Cairo-Dock starten bij opstarten selecteert, wordt deze uit het menu verwijderd. Als u van gedachten verandert en niet wilt dat Cairo-Dock automatisch start wanneer u zich aanmeldt, kunt u dit uitschakelen in het hulpprogramma Startup Applications.

hoe-om-de-eenheid-launcher-in-een-dockstyle-launcher-foto te converteren 15

Deze methode om over te schakelen naar een opstartprogramma in dock-stijl geeft je het beste van twee werelden. U kunt een dock onderaan het scherm hebben en toch toegang krijgen tot de Unity Launcher door met uw muis over de linkerkant van het scherm te bewegen.

Meer verhalen

Geek Trivia: de enige maand die voorbij kan gaan zonder volle maan is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Uw router gebruiken voor (zeer) elementaire veiligheid voor het thuisnetwerk

De meeste mensen zien zichzelf waarschijnlijk niet als beheerder, maar als je computers hebt die allemaal hetzelfde toegangspunt gebruiken, dan ben je dat. Het is belangrijk om te begrijpen hoe u de veiligheid van kinderen die computers in uw netwerk gebruiken, kunt garanderen.

Hoe u gemakkelijk lokale mediabestanden van Android naar de Chromecast kunt casten

Het is heel eenvoudig om dingen zoals YouTube- en Netflix-video's van je Android-telefoon naar je Chromecast te casten, maar hoe zit het met video die op je telefoon of zelfs op je thuisnetwerk is opgeslagen? Lees verder terwijl we een nieuwsgierige lezer helpen bestanden van zijn telefoon naar het grote scherm te casten.

6 populaire besturingssystemen die standaard versleuteling bieden

Het is vermeldenswaard dat zowel Windows Phone als Windows RT ook een apparaatcoderingsfunctie bieden. Het werkt op dezelfde manier als de functie die zijn weg vond naar de desktopversie van Windows met Windows 8.1.

Geek Trivia: Het allereerste Amerikaanse dollarbiljet met een portret van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Leer hoe u Spotlight Search van OS X als een kampioen kunt gebruiken

Spotlight is de zoekfunctie van Apple in OS X en meer recentelijk in iOS. In de nieuwste versie van OS X heeft Spotlight een prachtige make-over gekregen en verdient het een andere look.

Geek Trivia: de echte inspiratie voor de Hall of Justice van de Super Friends bevindt zich in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geef je ogen een pauze door alles in OS X groter te maken

OS X heeft een uitstekende visuele helderheid en is direct uit de doos behoorlijk vriendelijk voor de ogen. Maar als je moeite hebt om de kleine lettertypen te onderscheiden of gewoon dingen groter wilt maken, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed uit de jaren 80 begon als een wenskaartkarakter?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Video's per batch converteren met Handrem

Vul je je telefoon of tablet met dingen om naar te kijken voor een grote reis? Als u dat doet, weet u dat uw apparaat snel vol kan raken. Zou het niet fijn zijn als je batchconversies van je favoriete video's naar het ideale formaat zou kunnen doen?