Ubuntu uitvoeren in Windows 7 met VMware Player?

Wilt u Ubuntu Linux-programma's gebruiken, maar verkiest u het gemak van Windows 7? Met VMware Player kunt u een volledige kopie van Ubuntu installeren en gratis integreren met uw Windows 7-computer.

VMware Player maakt het eenvoudig om Ubuntu Linux als virtuele machine te installeren in slechts 5 klikken. Het biedt vervolgens gemakkelijke toegang tot Ubuntu-programma's rechtstreeks vanaf uw bureaublad met de Unity-modus. Hier leest u hoe u dit op uw computer kunt instellen.

Ermee beginnenDownload en installeer eerst VMware Player (link hieronder). Het is een gratis download, maar vereist registratie.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 1

Mogelijk ziet u enkele prompts over het installeren van stuurprogramma's; keur ze gewoon goed. We hebben ze niet gezien bij onze laatste test, maar in het verleden wel. Wanneer u klaar bent met het installeren van VMware Player, moet u uw computer opnieuw opstarten.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 2

Ubuntu installeren

Nadat u VMware Player hebt geïnstalleerd en Ubuntu hebt gedownload, bent u klaar om Ubuntu in te stellen. Open VMware Player en kies Een nieuwe virtuele machine maken.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 3

U kunt Ubuntu installeren vanaf een schijf of rechtstreeks vanuit het ISO-bestand dat u kunt downloaden (link hieronder). Dit is de eenvoudigste methode als u gewoon Ubuntu in VMware Player wilt gebruiken. Als u echter een Ubuntu-schijf heeft, kunt u die in plaats daarvan kiezen. Nadat u uw installatiemedia hebt geselecteerd, zal VMware Player automatisch Ubuntu detecteren en laten zien dat het zal worden geïnstalleerd met Easy Install. Klik op 'volgende' om door te gaan.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 4

Voer nu uw naam, gebruikersnaam en wachtwoord in. Alle velden zijn verplicht.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 5

Houd er rekening mee dat de gebruikersnaam alleen kleine letters en cijfers mag hebben.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 6

Ook moet het wachtwoord minimaal 8 tekens lang zijn.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 7

Kies nu een naam voor uw virtuele machine en waar u deze wilt opslaan. Klik gewoon op volgende om de standaardinstellingen te accepteren.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 8

U kunt kiezen hoe groot u uw virtuele harde schijf wilt hebben; de standaard is 20Gb, maar u kunt desgewenst een ander formaat kiezen. Houd er rekening mee dat in eerste instantie niet de volledige 20 GB op uw harde schijf wordt verbruikt. De onze nam slechts 3,6 GB in beslag met een schone installatie, maar dit zal toenemen naarmate u programma's installeert en bestanden opslaat.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 9

En dat is het! U kunt uw instellingen bekijken en ze hier desgewenst wijzigen, of klik gewoon op Voltooien om Ubuntu te installeren!

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 10

VMware Player zal nu Ubuntu installeren zonder verdere invoer. Het venster kan cryptische opdrachten weergeven, maar maak je geen zorgen, want je hoeft niets anders te doen om Ubuntu te installeren.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 11

Tijdens de installatie wordt u mogelijk gevraagd om VMware-tools voor Linux te downloaden en te installeren. Klik gewoon op Downloaden en de hulpprogramma's worden automatisch gedownload en geïnstalleerd, hoewel u mogelijk de UAC-prompt moet goedkeuren.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 12

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 13

VMware zal doorgaan met het installeren van Ubuntu, zelfs terwijl de tools worden gedownload. Zodra de installatie is voltooid, krijgt u uw Ubuntu-inlogscherm te zien. De volledige installatie duurde ongeveer 30 minuten in onze test.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 14

Selecteer uw gebruikersnaam en voer vervolgens uw wachtwoord in om toegang te krijgen tot Ubuntu.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 15

Welkom op uw Ubuntu-bureaublad!

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 16

VMware Tools installeren

VMware Player zal proberen om de VMware-tools automatisch in Ubuntu te installeren tijdens de eerste installatie, maar soms werkt dit niet. In onze test konden de tools niet worden geïnstalleerd tijdens de installatie van Ubuntu omdat onze internetverbinding niet werkte. In uw tests kan het al dan niet automatisch worden geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, volgt u de volgende stappen om ze te installeren. Houd er rekening mee dat dit vrij ingewikkeld is, dus zorg ervoor dat u de juiste dingen invoert tijdens de installatie.

Om de hulpprogramma's te installeren, klikt u op VM en selecteert u vervolgens VMware-hulpprogramma's installeren in het menu.

hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 17

Hierdoor wordt een venster Bestandsbrowser geopend. Dubbelklik op het VMwareTools-pictogram; dit zou eruit moeten zien als een doos met de tekst tar.gz op de voorkant.

hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 18

Hiermee wordt het gecomprimeerde bestand geopend. Klik op de knop Uitpakken bovenaan het venster.

Kies nu waar u de bestanden wilt opslaan. Klik gewoon op Bureaublad aan de linkerkant en klik vervolgens op Uitpakken.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 20

Dit duurt even. Wanneer de bestanden zijn uitgepakt, klikt u op Sluiten.

hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 21

Klik nu op het menu Toepassingen boven aan het scherm, klik op Accessoires en klik vervolgens op Terminal.

hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 22

Voer het volgende in om toegang te krijgen tot de bestanden die u eerder hebt uitgepakt:

cd ./Desktop/vmware-tools-distrib

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 23

Voer nu in:

sudo bash

en voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Houd er rekening mee dat het wachtwoord niet wordt weergegeven terwijl u het typt; typ het gewoon in en druk op Enter als u klaar bent.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 24

Nu kunnen we de VMware-tools installeren. Voer hiervoor in:

./vmware-install.pl

en druk vervolgens eenvoudig op enter bij de prompts om de standaardinstellingen te accepteren. Het zou in totaal 5 vragen moeten stellen en u hoeft alleen maar op Enter te drukken. hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 26

Na een tijdje kan het de volgende vragen stellen over documentatiebestanden; druk gewoon opnieuw op enter bij elke prompt.

hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 27

De installatie is nu voltooid. U moet de tools nog steeds configureren, dus voer gewoon ja in bij de prompt om dat automatisch te doen.

hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 28

Het kan vragen om een ​​experimentele back-upfunctie in te schakelen; we hebben gewoon nee ingevoerd bij deze prompt.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 29

Vervolgens wil het de grafische configuraties instellen. Voer ja in bij de prompt. Uw scherm kan tijdelijk flikkeren of zwart worden terwijl deze instellingen worden gewijzigd.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 30

Ten slotte ziet u het volgende bericht wanneer de installatie is voltooid.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 31

Start Ubuntu opnieuw door op de knop met uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek te klikken en vervolgens Opnieuw opstarten te selecteren in het menu.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 32

Zodra uw virtuele machine opnieuw is opgestart, logt u in op Ubuntu zoals voorheen en is uw installatie voltooid!

Integreer Ubuntu met Windows 7

U kunt alle hulpprogramma's en functies van Ubuntu al rechtstreeks vanaf de Ubuntu-desktop in VMware Player gebruiken. Maar als u uw Ubuntu-programma's naadloos in Windows wilt gebruiken, moeten we de Unity-modus activeren. Klik op VM en vervolgens op Unity Mode in het VMware Player-menu.

hoe-ubuntu-in-windows-7-met-vmware-speler te gebruiken foto 34

Nu heb je een Ubuntu-menu direct boven je Windows 7 Start-knop!

Standaard hebben de Ubuntu-vensters een rand en een VMware-logo erop.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 35

Om dit te wijzigen, klikt u op VM en vervolgens op Instellingen, selecteert u het tabblad Opties en schakelt u de selectievakjes Randen weergeven en Badges weergeven uit.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 36

Nu zullen de vensters er net zo uitzien als in Ubuntu.

how-to-run-ubuntu-in-windows-7-with-vmware-player foto 37

U kunt Ubuntu-vensters naast Windows 7-vensters draaien en kopiëren en plakken, slepen en neerzetten tussen de vensters en meer! De pictogrammen van de Ubuntu-programma's verschijnen in de taakbalk op dezelfde manier als normale Windows-programma's.

U hebt toegang tot alle bestanden op uw virtuele Ubuntu-machine vanuit het Ubuntu-menu. Selecteer Overige en kies vervolgens Computer of Thuismap.

Conclusie

VMware Player biedt ons een opwindende manier om een ​​complete Ubuntu-installatie in Windows 7 te hebben. Dit zou precies hetzelfde werken op elke moderne versie van Windows, inclusief alle edities van XP en Vista. In deze tutorial hebben we Ubuntu 9.10 gebruikt, maar andere recente edities zouden hetzelfde moeten werken.

Links

Ubuntu downloaden

Download VMware Player 3

Meer verhalen

Desktop Fun: Valentijnsdag Wallpaper Collection

Ben je op zoek naar een aantal unieke achtergronden om dit jaar de gevoelens in je hart te uiten? Dan wil je zeker een kijkje nemen in onze speciale Valentijnscollectie.

Browsegeschiedenis wissen in Firefox met een sneltoets

Ben je het zat om handmatig je browsergeschiedenis te verwijderen of te moeten wachten tot de browser is gesloten om deze te verwijderen? Kijk dan eens naar de Clear History-extensie voor Firefox.

Vrijdagpret: Fat Slice

We hebben eindelijk weer een slopende week op kantoor doorstaan, helaas is de baas nooit tevreden. Ach ja, tijd om het te vergeten en te ontspannen met het spelen van een leuk flash-spel om je het weekend gemakkelijk te maken. Vandaag kijken we naar het leuke flashspel Fat Slice.

Integreer Hulu Desktop en Windows Media Center in Windows 7

Heb je ooit iets in Windows Media Center bekeken en wenste je dat er een gemakkelijke manier was om over te schakelen naar Hulu-programma's? Vandaag kijken we naar Hulu Desktop Integration waarmee u eenvoudig kunt schakelen tussen Hulu Desktop en Windows 7 Media Center.

Hoe kernelupdates in Ubuntu te verbergen

Ubuntu's Update Manager is een geweldig hulpprogramma dat al uw software up-to-date houdt. Als u de standaardbronnen gebruikt, zijn updates getest en zouden ze zonder problemen moeten werken.

Maak de modus Nu afspelen in Windows Media Player-weergave bovenaan

Als u albumhoezen en de visualisaties in Windows Media Player in Now Playing-modus wilt bekijken, wilt u deze misschien zo instellen dat deze altijd boven op andere vensters wordt weergegeven. Hier bekijken we hoe u het kunt instellen op WMP 12 in Windows 7.

Verbeter het bekijken van YouTube-video's in Google Chrome

Wilt u een betere manier om YouTube-video's en de omliggende secties in Google Chrome te bekijken? Nu kunt u uw video altijd in het zicht hebben terwijl u door de rest van de webpagina bladert met de VidzBigger-extensie.

Gebruik deze bladwijzer om gemakkelijk albums te krijgen

Met de hulp van UnMicD bij LH (disclaimer: {s}hij deed het grootste deel van het werk), heb ik een bookmarklet samengesteld om muziek online te krijgen met behulp van de google/mediafire-truc.

Bekijk gerelateerde webpagina-inhoud in Firefox met Glydo

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om webpagina-inhoud te vinden die gerelateerd is aan wat u momenteel bekijkt? Misschien wilt u gewoon op de hoogte blijven van de meest actuele nieuwskoppen. Nu kunt u genieten van beide met de Glydo-extensie voor Firefox.

Video van internet toevoegen in PowerPoint 2010

Als u PowerPoint-presentaties wilt verfraaien, is een optie het toevoegen van video. Met PowerPoint 2010 kunt u video van internet insluiten, wat veel meer creatieve mogelijkheden biedt voor uw presentaties.