Het aantal acties wijzigen dat u ongedaan kunt maken in LibreOffice

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan maken-in-libreoffice-foto 1

In LibreOffice-programma's kunt u de ene actie na de andere ongedaan maken... tot op zekere hoogte. Het standaard aantal acties dat u ongedaan kunt maken is 100, maar dat aantal is eenvoudig te wijzigen.

Met de knop Ongedaan maken op de werkbalk kunt u meerdere acties selecteren om tegelijk ongedaan te maken, zoals hierboven afgebeeld. De meeste mensen hebben niet zoveel ongedaanmakingsacties nodig om in het geheugen te worden opgeslagen, en de opgeslagen ongedaanmakingsacties voor een document worden gewist wanneer u het toch sluit. Door het aantal acties dat u ongedaan kunt maken te verlagen, kunt u wat geheugen vrijmaken en de prestaties van LibreOffice verbeteren.Om het aantal acties dat u ongedaan kunt maken te wijzigen, wijzigt u een instelling in de voorkeuren voor Expertconfiguratie. De meeste instellingen in de voorkeuren voor Expertconfiguratie zijn niet beschikbaar op de werkbalken, menu's of het dialoogvenster Opties.

OPMERKING: Met het dialoogvenster Expertconfiguratie kunt u configuratievoorkeuren openen, bewerken en opslaan die uw LibreOffice-gebruikersprofiel kunnen schaden. Sommige voorkeuren voor Expertconfiguratie kunnen uw LibreOffice-gebruikersprofiel onstabiel, inconsistent of zelfs onbruikbaar maken. Deze voorkeuren wijzigen de LibreOffice-programma's zelf niet; u moet echter heel voorzichtig zijn wanneer u wijzigingen aanbrengt in deze voorkeuren.

De voorkeuren voor Expertconfiguratie zijn toegankelijk via de programma-opties, dus open een willekeurig LibreOffice-programma, zoals Writer, en ga naar Extra > Opties.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan maken-in-libreoffice-foto 2

Klik in het dialoogvenster Opties op Geavanceerd onder LibreOffice in de boomstructuur aan de linkerkant.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan-maken-in-libreoffice-foto 3

Klik aan de rechterkant van het dialoogvenster, onderaan, op Expertconfiguratie openen.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan maken-in-libreoffice-foto 4

Dubbelklik in de lijst met voorkeuren in het dialoogvenster Expertconfiguratie op org.openoffice.Office.Common. Dubbelklik vervolgens op de kop Ongedaan maken onder org.openoffice.Office.Common en selecteer Ongedaan maken onder die kop.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan maken-in-libreoffice-foto 5

Zoals we al zeiden, is het standaardaantal maximale acties voor ongedaan maken 100. Om dit te wijzigen, dubbelklikt u op de geselecteerde regel Ongedaan maken of klikt u op Bewerken.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan maken-in-libreoffice-foto 6

Wijzig het nummer in het vak Waarde en klik op OK. We hebben de waarde verlaagd naar 50.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan maken-in-libreoffice-foto 7

Klik op OK om de wijziging te accepteren en het dialoogvenster Expertconfiguratie te sluiten.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan-maken-in-libreoffice-foto 8

U keert terug naar het dialoogvenster Opties. Klik op OK om het te sluiten.

hoe-het-aantal-acties-dat-je-kunt-ongedaan maken-in-libreoffice-foto 9

De opslag van acties voor ongedaan maken zal nu minder bronnen gebruiken, maar u kunt nog steeds meerdere acties tegelijk ongedaan maken.

U hebt toegang tot alle voorkeuren voor Expertconfiguratie in alle LibreOffice-programma's. Sommige voorkeuren zijn voor specifieke programma's en sommige zijn van toepassing op alle programma's. De voorkeur voor Expertconfiguratie ongedaan maken is hetzelfde voor alle LibreOffice-programma's, dus als u deze in één programma wijzigt, heeft dit ook invloed op alle andere programma's.

Aanbevolen verhalen

Google legt uit hoe het kwaadaardige Android-apps detecteert

Zelfs als ze verhinderen dat de functie Apps verifiëren van Android correct werkt.

Beste technische gadgets die u als cadeau kunt presenteren

Er is een perfect technologisch geschenk voor iedereen, ongeacht hun niveau van technologische knowhow. Van de wanhopige nerd in je leven tot zelfs de meest...

Top 5 technologieën die de wereld binnenkort kunnen veranderen

Technologie is altijd aan het veranderen, vordert en past zich aan, het staat nooit stil. Soms lijkt wat op een bepaald moment in de tijd ronduit onmogelijk te bereiken lijkt...

Vechten tegen CES-vermoeidheid op het Sleep Number 360 Smart Bed

CES 2017 is in volle gang en ik heb mijn zere voeten en pijnlijke rug gerustgesteld op de Sleep Number 360.

16 Android-spraakacties om van Android uw eigen persoonlijke assistent te maken

Android heeft misschien geen Siri, maar wel spraakacties. Spraakacties zijn een krachtige manier om acties uit te voeren - zoeken, routebeschrijvingen opvragen, aantekeningen maken, alarmen instellen en meer - met alleen uw stem.