Hoe u video's kunt trimmen en knippen op uw Android-apparaat

hoe je video's op je Android-apparaat kunt trimmen en knippen foto 1

Ze zeggen dat de beste camera degene is die je bij je hebt, en vaker wel dan niet is die camera aan je smartphone bevestigd. Snelle foto's en video's maken is gemakkelijker dan ooit, maar soms druk je iets te vroeg op die opnameknop en krijg je 34 seconden pluis voor de goede dingen. Hier leest u hoe u dat kunt oplossen.

Nog maar een paar jaar geleden was het trimmen van video's op een mobiel apparaat vervelender dan wat dan ook, vooral omdat het op elke telefoon een beetje anders was. Dankzij de Google Foto's-app kun je tegenwoordig niet alleen video's snel en eenvoudig bijsnijden, maar is het ook over de hele linie hetzelfde, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Leuk.Om te beginnen, moet je de Foto's-app starten. Dit zou op vrijwel elke moderne Android-telefoon vooraf moeten zijn geïnstalleerd, dus als je het niet hebt gebruikt, mis je een aantal goede dingen, zoals automatische back-ups. Als je het niet hebt, kun je het gratis downloaden van Google Play.

hoe-video's te trimmen en te knippen op je Android-apparaat foto 2

Als dit de eerste keer is dat u de Foto's-app gebruikt, moet u eerst de optie Back-up en synchronisatie instellen. Het is standaard ingeschakeld (wat ik persoonlijk aanraad om aan te laten), dus als je goed bent met alle details, klik je gewoon op Gereed. Nu, verder naar het eigenlijke deel van het bijsnijden van video's.

hoe je video's op je Android-apparaat kunt trimmen en knippen foto 3

Ga je gang en open de video die je wilt inkorten. Zie je dat kleine potloodpictogram onderaan? Dat is jouw knop. Tik op die kleine man.

hoe-video's te trimmen en te knippen op je Android-apparaat foto 4

Als dit een oudere video is en je Foto's al een tijdje gebruikt om een ​​back-up van je spullen te maken, moet je deze mogelijk opnieuw downloaden voordat het potlood verschijnt. Tik hiervoor op het menu met drie knoppen in de rechterbovenhoek en selecteer Downloaden.

hoe-video's te trimmen en te knippen op je Android-apparaat foto 5

Het bewerkingsmenu is stom-simpel, met een gebruiksvriendelijke selectietool voor bijsnijden en een knop om de video te draaien. Dat is zo ongeveer alles: markeer het gedeelte van de video dat u wilt behouden en tik vervolgens op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek. Je kunt ook op de afspeelknop in het midden van de video drukken om je selectie te controleren voordat je gaat trimmen, gewoon om er zeker van te zijn dat deze perfect is.

hoe-video's te trimmen en te knippen op je Android-apparaat foto 6

Nadat de video is bijgesneden, wordt deze automatisch opgeslagen. De oude video wordt op geen enkele manier gewijzigd, maar in plaats daarvan wordt een nieuw videobestand gemaakt. Je hoeft het niet te noemen of zo - alles wordt automatisch afgehandeld.

hoe-video's te trimmen en te knippen op je Android-apparaat foto 7

En dat is alles. Kijk, was dat niet makkelijker dan je had verwacht? Nee, nee, bedank me niet - bedank Google.

Meer verhalen

Openbaar vervoer hoeft niet verwarrend te zijn: gebruik gewoon deze apps

Het openbaar vervoer is intimiderend. Het uitwerken van de schema's, stops en de rest kan een grote klus zijn, vooral als je nieuw bent in een stad of slechts een week op bezoek bent. Maar een ritje maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de juiste apps kun je routebeschrijvingen opzoeken, verbanden leggen en weten

Hoe Amazon-cadeaubonnen te verdienen door Bing en Edge te gebruiken, dankzij Microsoft Rewards

Microsoft wil heel graag dat je zijn Edge-webbrowser en Bing-zoekmachine gebruikt. In feite zal Microsoft u letterlijk betalen om het te gebruiken. Microsoft betaalt in Amazon-cadeaubonnen, die zo goed zijn als contant als u een frequente Amazon-shopper bent.

Hoe controleer je de versie van Google Chrome zonder dat deze zichzelf automatisch bijwerkt?

Soms moet je de specifieke versie van een programma weten dat je hebt geïnstalleerd zonder al het gedoe van automatische updates of andere problemen die in de weg zitten. Is er een gemakkelijke manier om het te doen? De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een lezer de versie van Google Chrome te controleren zonder de updateproblemen.

Hoe de Amazon Echo of Echo Dot terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Als je hebt besloten je Amazon Echo te verkopen of aan iemand anders te geven om mee te spelen, kun je deze als volgt terugzetten naar de fabrieksinstellingen zodat hij klaar is voor een nieuwe eigenaar.

Geek Trivia: was de torenspits van het Empire State Building oorspronkelijk bedoeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u macOS Sierra kunt ontgrendelen met uw Apple Watch

Als je het beu bent om elke keer dat je je laptop opent je wachtwoord in te voeren, kun je met macOS Sierra je Mac daadwerkelijk ontgrendelen met je Apple Watch.

Alles wat u moet weten over afdrukken vanaf uw Android-telefoon of -tablet

Als je een Android-nieuwkomer bent, lijkt afdrukken waarschijnlijk een goed idee: klik op een menu, tik op een opdracht. Maar als u al heel lang Android-gebruiker bent, weet u waarschijnlijk nog hoe het afdrukken vanaf uw mobiel begon. Het goede nieuws is dat het eenvoudiger dan ooit is om vanaf uw Android-apparaat af te drukken.

Schakelen tussen twee mappen in de opdrachtregel van Linux

Als je met bestanden in de Terminal werkt en heen en weer schakelt tussen twee mappen, gaan we je wat tijd besparen. Er is een sneltoets waarmee u kunt schakelen tussen twee mappen op de opdrachtregel.

Wat is Windows Shell Experience Host en waarom draait het op mijn pc?

Als u ooit een proces met de naam Windows Shell Experience Host in uw venster Taakbeheer hebt opgemerkt, heeft u misschien een vluchtige nieuwsgierigheid ervaren en bent u vervolgens verder gegaan met uw bedrijf. Dit is wat dat proces is en waarom het af en toe de CPU en het geheugen van sommige mensen kan opeten.

Hoe u de menubalkpictogrammen van uw Mac kunt herschikken en verwijderen

De menubalk van je Mac kan veel lijken op het Windows-systeemvak nadat je een paar programma's hebt geïnstalleerd. Hier leest u hoe u de menubalk opruimt en die pictogrammen onder controle krijgt.