Toegang krijgen tot uw machines met DNS-namen met DD-WRT

hoe-toegang-uw-machines-met-dns-namen-met-ddwrt-foto

We hebben u laten zien hoe u de IP's op uw netwerk statisch instelt, en laten we nu die DNS-schakelaar omdraaien voor extra elegantie en gebruiksgemak. De gids van vandaag laat u zien hoe u toegang krijgt tot uw machines met behulp van DNS-namen op uw DD-WRT-compatibele router.

Afbeelding door Henk LVoorwoord

In onze handleiding Hoe u statische DHCP instelt op uw DD-WRT-router, hebben we het erover gehad om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd hetzelfde IP-adres van de router krijgen. Dus als u nu toegang wilt tot een van de machines in uw netwerk, omdat u weet dat het IP is, kunt u dat gebruiken ... maar het gebruik van IP's heeft gewoon niet dezelfde elegantie als het gebruik van namen. Ook met het feit dat het nut van statische IP's afneemt vanwege de opkomst van UPnP en het ongemak van het opzetten van statische reserveringen (de MAC's moeten vinden en dergelijke) ... Wat als u helemaal geen IP's wilt onthouden?
Dat is waar DNS om de hoek komt kijken.

Het probleem

U probeert van de ene machine/apparaat op uw netwerk naar de andere te komen met behulp van het IP-adres (bijvoorbeeld met ping) en het werkt. Wanneer u echter hetzelfde probeert te doen met de hostnaam zoals mydesktop of mylaptop? het is wisselvallig… soms werkt het…. meestal niet... :

Wat is er aan de hand?

Uw apparaten weten niet wie en hoe ze de naam naar IP-vertaling moeten vragen, omdat ze een sleutelconfiguratie missen, het DNS-achtervoegsel.

Wanneer een computer een naam moet vertalen naar een IP-adres (resolve genoemd), kan dit op een aantal manieren worden gedaan, een van de manieren is om een ​​Domain Naming System (DNS) -server te vragen. Om dit te kunnen doen, moet de klant de vraag echter stellen in de vorm van een Fully Qualified Domain Name (FQDN).

Een FQDN bestaat uit de hostnaam zoals mydesktop en de DNS-zone waartoe deze behoort, zoals geek.lan. Dus in ons voorbeeld zouden de FQDN's voor de hosts respectievelijk mydesktop.geek.lan en mylaptop.geek.lan zijn. Wanneer een client de DNS-zone niet bij de hand heeft, kan hij de DNS niet vragen naar een platte naam (een naam die de DNS-zone niet specificeert). Dat wil zeggen, om uw host daadwerkelijk op naam te bereiken, moet u mydesktop.geek.lan pingen.
Als het DNS-achtervoegsel echter op de een of andere manier is gedefinieerd (handmatig of automatisch), zal de client automatisch proberen het toe te voegen aan de gevraagde hostnaam en een DNS-server vragen of deze kan helpen bij het oplossen.
Dat gezegd hebbende, als het DNS-achtervoegsel niet is gedefinieerd, probeert de client de naam zelf te achterhalen met behulp van een DNS-broadcast. Het probleem daarmee is dat niet alle clients zijn geconfigureerd om een ​​dergelijk verzoek te beantwoorden, of daadwerkelijk zijn geconfigureerd om een ​​dergelijk verzoek opzettelijk niet te beantwoorden. Het zou daarentegen gewoon vervelend zijn om elke keer de FQDN op te geven.

De oplossing

Om de volledige infrastructuur te hebben die dit probleem oplost, hoeft men alleen het DNS-achtervoegsel op de DHCP-scope van de *router in te stellen. Als u dit doet, zal de router nu een dynamische DNS-serverservice hebben waarop clients zichzelf kunnen registreren, en zal de DHCP-service zelf hetzelfde doen voor niet-zelfregistrerende hosts en het DNS-achtervoegsel als onderdeel leveren van de DHCP-lease die aan de clients wordt gegeven. Daarom is de hele oplossing een zichzelf onderhoudende, standaard gedragende oplossing die alle problemen in één keer oplost…. netjes, A?

*Als u DD-WRT… gebruikt met andere routers, kan uw kilometerstand variëren.

Ga hiervoor naar de beheerpagina van uw router:

hoe-toegang-uw-machines-met-dns-namen-met-ddwrt-foto 3

 1. Ga naar -> Diensten
 2. Wijzigen, gebruikt domein als LAN & WLAN
 3. Kies een domeinnaam, we hebben voor dit voorbeeld geek.lan gebruikt, maar je kunt *wat je maar wilt gebruiken.
 4. Hoewel het gebruik van statische DHCP-reserveringen optioneel is voor deze procedure, is het raadzaam om de hostnaam in te stellen die overeenkomt met de naam die is ingesteld op het besturingssysteem van de machine/het apparaat als u ervoor kiest om het te implementeren. Als het nu zo is dat het besturingssysteem van het apparaat geen naam registreert in DNS (zoals telefoons), is dit een goede manier om er een te forceren.
 5. Klik op Opslaan -> Instellingen toepassen.

*De enige uitzondering op die regel is dat als je .local gebruikt, terwijl je Windows-machines het waarschijnlijk prima zullen doen, je Linux-machines zich zullen houden aan de mDNS (Multicast DNS)-standaard en opnieuw de DNS-server zullen negeren. Er is een oplossing, maar die valt buiten het bestek van deze handleiding.

Om nu te controleren of de instellingen van kracht zijn geworden, gaat u naar de opdrachtregel en geeft u een ipconfig op.

U zou moeten zien dat uw DNS-achtervoegsel momenteel niet bestaat, zoals hieronder:

hoe-toegang-uw-machines-met-dns-namen-met-ddwrt-foto 4

Geef een ipconfig /release uit gevolgd door een ipconfig /renew, en je zou zoiets moeten zien als:

hoe-toegang-uw-machines-met-dns-namen-met-ddwrt-foto 5

Herhaal de procedure op nog minstens één machine en probeer te pingen, waarbij u alleen de hostnaam gebruikt.

Je zou moeten zien dat de client automatisch heeft begrepen dat de volledige naam van het apparaat dat je pingt hostname.dns.zone is, en in staat was om de FQDN te vertalen (op te lossen) naar een ping-able IP:

hoe-toegang-uw-machines-met-dns-namen-met-ddwrt-foto 6

Probleemoplossen

Aangezien deze handleiding gaat over het gebruik van DNS, zoals de handleiding Hoe advertenties te verwijderen met Pixelserv op DD-WRT was, moet u een aantal dingen doen als u problemen ondervindt:

 • Wis de DNS-cache van uw persoonlijke machines.
  Dit komt door een DNS-cache, die uw computer voor de gek kan houden door te denken dat hij de hostnaam al kent, zonder de DNS ervoor te raadplegen. Op Windows zou dit ipconfig /flushdns zijn.
 • Zorg ervoor dat uw client de router als DNS gebruikt en dat deze de FQDN oplost.
  Vooral bij gebruik van een VPN of een netwerk dat complexer is dan de normale router naar computer setup, is het mogelijk dat uw clientcomputer de router gewoon niet als DNS gebruikt. Het is heel gemakkelijk om met het onderstaande commando nslookup te zien wat de DNS-server is die de client gebruikt. Als het IP-adres niet hetzelfde is als de router, heb je het probleem gevonden.
  hoe-toegang-uw-machines-met-dns-namen-met-ddwrt-foto 7

Dat is alles... je zou helemaal klaar moeten zijn


Schiet op, alles wat ik zie is duisternis.

Meer verhalen

Vraag de lezers: hoe blijf je verbonden als je niet thuis bent?

De meesten van ons pluggen gewoon rechtstreeks in op onze breedband of indirect via een router wanneer we thuis zijn. En als we op pad zijn? Deze week willen we horen over uw mobiele breedbandoplossingen.

Geek Deal: scoor gratis een Nexus S Android-telefoon

Als je een AT&T-, Sprint- of T-Mobile-klant bent en je verlangt naar een gratis en pittige nieuwe smartphone, dan heeft Best Buy momenteel een eendaagse promotie: ontvang een gratis Nexus S.

Drop Zone is een slepen-en-neerzetten voor het verplaatsen van bestanden

Drop Zone is een handige Windows-toepassing die hotspots voor bestandsoverdracht op uw bureaublad creëert. Sleep de bestanden naar de hotspot en selecteer uit uw lijst met vooraf bepaalde bestemmingen.

De beste HTG Photoshop-effecten in één gratis download: Action Pack #1

We hebben de handmatige methoden van enkele leuke Photoshop-effecten besproken - nu zijn ze automatisch. Download het How-To Geek Photoshop Action Pack en krijg die effecten binnen enkele seconden met een druk op de knop.

Hoe PDF-bestanden converteren voor eenvoudig lezen van e-boeken

Veel e-boeklezers ondersteunen standaard PDF-documenten, maar helaas zijn niet alle PDF-documenten gemakkelijk te lezen op een klein e-boeklezerscherm. Laten we eens kijken naar twee eenvoudige en gratis manieren om PDF-bestanden te converteren zodat ze prettig leesbaar zijn.

Mechwarrior 4 gratis downloaden [Gamen]

Als je dit weekend wilt genieten van een beetje retro pc-gaming, dan kun je niet fout gaan met een gratis exemplaar van Mechwarrior 4; geniet vandaag van een post-apocalyptische robot die tekeer gaat.

Wat je zei: hoe snel typ je?

Eerder deze week vroegen we je om af te wegen hoe snel je typt en welke tips of trucs je zou kunnen delen om je medelezers te helpen. Nu zijn we terug om uw statistieken en tips te benadrukken.

Blumind is een krachtige, draagbare en gratis tool voor mindmapping voor Windows

Als u vaak mindmaps gebruikt in uw kantoor, klaslokaal of als onderdeel van uw persoonlijke brainstorm- en organisatieworkflow, is Blumind een krachtig en gratis hulpmiddel voor mindmapping.

Vrijdagpret: lawine

Na weer een lange werkweek heb je iets nodig om je gedachten af ​​te leiden en je te helpen een beetje te ontspannen. In de game van deze week is het jouw missie om iglo's te bouwen die bestand zijn tegen de lawines die je moet overleven om de koning van de eskimo's te worden, dus pak je ijspriemen en bereid je voor op

De beginnershandleiding voor shellscripting 3: meer basisopdrachten en -ketens

Je hebt geleerd hoe je scripts maakt, argumenten gebruikt en for-loops bouwt. Laten we nu eens kijken naar wat meer basiscommando's, manipulatie van tekstbestanden en het omleiden van invoer en uitvoer naar bestanden en andere commando's.