Tijdslimieten instellen voor een normaal account in Windows 10

tijdslimieten-voor-een-normaal-account-in-windows instellen-10 foto 1

Ouderlijk toezicht in Windows 10 is behoorlijk solide, maar om ze te gebruiken, moet je het hele gezin instellen met Microsoft-accounts en je moet specifieke kinderaccounts voor je kinderen maken. Als u liever gewone lokale accounts gebruikt, kunt u nog steeds tijdslimieten instellen voor hoe lang een niet-beheerdersgebruiker een computer kan gebruiken.

GERELATEERDE ARTIKELEN tijdslimieten-voor-een-regulier-account-in-windows instellen-10 foto 2Een kinderaccount toevoegen en controleren in Windows 10 tijdslimieten-voor-een-normaal-account-in-windows instellen-10 foto 5Hoe bepaalde applicaties voor gebruikers in Windows te blokkeren (of toe te staan)In Windows 10 biedt ouderlijk toezicht een aantal leuke functies voor het bewaken van kinderaccounts. Hiermee kunt u het browsen op internet beperken, welke apps kinderen kunnen gebruiken en de tijden dat kinderen de computer kunnen gebruiken. Het nadeel is dat om deze bedieningselementen te gebruiken, alle gezinsleden Microsoft-accounts moeten hebben. Je moet de kinderen ook instellen met kinderaccounts, wat een aantal limieten kan opleggen die je misschien niet wilt. Het goede nieuws is dat je nog steeds lokale accounts kunt gebruiken en een aantal van dezelfde limieten kunt opleggen. Als u vertrouwd bent met het werken met Groepsbeleid, is het niet moeilijk om gebruikers te beperken tot het uitvoeren van gespecificeerde programma's. U kunt websites filteren op routerniveau. En, zoals we hier zullen bespreken, kunt u zelfs tijdsbeperkingen opleggen voor lokale gebruikersaccounts.

U stelt tijdsbeperkingen in voor een gebruiker bij de opdrachtprompt. Om de opdrachtprompt te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het menu Start (of drukt u op Windows+X), kiest u Opdrachtprompt (beheerder) en klikt u vervolgens op Ja om het met beheerdersrechten te laten werken.

tijdslimieten instellen voor een normaal account in windows-10 foto 6

De opdracht voor het instellen van tijdslimieten voor een gebruiker volgt deze syntaxis:

|__+_|

Zo werkt elk onderdeel van de opdracht:

  • Vervang |__+_| met de naam van het gebruikersaccount dat u wilt beperken.
  • Vervang |__+_| met de dag waarop u limieten wilt instellen. U kunt de volledige namen van de dagen spellen of de initialen Su, M, T, W, Th, F, Sa gebruiken.
  • Vervang |__+_| met een tijdbereik dat ofwel een 12-uur (3am, 1pm, etc.) of 24-uurs (03:00, 13:00, etc.) formaat gebruikt. U kunt tijden alleen gebruiken in stappen van één uur, dus voeg geen minuten toe aan de tijden.

Stel dat u bijvoorbeeld een gebruikersaccount met de naam Simon wilt beperken tot het gebruik van de computer op zaterdag van 8:00 uur tot 16:00 uur. Je zou het commando gebruiken:

|__+_|

tijdslimieten-voor-een-normaal-account-in-windows instellen-10 foto 7

U kunt ook een reeks dagen met dezelfde tijdslimiet opgeven door de dagen te scheiden met een koppelteken. Dus om de gebruiker te beperken tot het gebruik van de computer alleen op weekdagen van 16.00 uur tot 20.00 uur, zou je de opdracht kunnen gebruiken:

|__+_|

tijdslimieten-voor-een-normaal-account-in-windows instellen-10 foto 8

Bovendien kunt u meerdere dag-/tijdlimieten aan elkaar rijgen door ze te scheiden met een puntkomma. Laten we die twee tijdslimieten die we eerder hebben opgelegd samen in dezelfde opdracht plaatsen:

|__+_|

tijdslimieten-voor-een-normaal-account-in-windows instellen-10 foto 9

Met dezelfde indeling kunt u ook meerdere tijdbereiken op dezelfde dag opgeven. Dit commando beperkt de gebruiker bijvoorbeeld van 06:00 uur tot 8:00 uur en van 16:00 uur tot 22:00 uur op alle weekdagen:

|__+_|

tijdslimieten-voor-een-normaal-account-in-windows instellen-10 foto 10

U kunt ook beperkingen van een gebruiker verwijderen door alle tijden op te geven:

|__+_|

tijdslimieten-voor-een-normaal-account-in-windows instellen-10 foto 11

Ten slotte, als u de opdracht gebruikt maar de tijd leeg laat (voer niets in na het |__+_|-gedeelte), zal de gebruiker zich nooit kunnen aanmelden. Dat kan handig zijn als je een account tijdelijk wilt blokkeren, maar pas op dat je het niet per ongeluk leeg laat. Als u ooit moet weergeven welke tijden u voor een gebruiker hebt ingesteld, typt u gewoon de |__+_| commando gevolgd door de accountnaam:

|__+_|

En dat is het. U hoeft geen ouderlijk toezicht of Microsoft-accounts te gebruiken om tijdslimieten voor gebruikers in te stellen. Je hebt maar een paar minuten in de opdrachtprompt doorgebracht.

Meer verhalen

Wat is Direct X 12 en waarom is het belangrijk?

Toen Microsoft begon met het beschrijven van nieuwe functies van zijn aankomende Windows 10-besturingssysteem, was DirectX 12 een van die functies waar het over sprak. Gamers zullen onmiddellijk weten wat dit is, maar ze realiseren zich misschien niet hoe belangrijk een update zal zijn.

Een offline kopie van een webpagina opslaan op een iPhone of Android-smartphone

Smartphones hebben nog steeds niet overal internetverbindingen - en zelfs als ze dat wel hadden, zijn er momenten dat u een kopie van een webpagina wilt opslaan. Met moderne iPhones en Android-telefoons kunt u kopieën van webpagina's opslaan, zodat u ze later kunt raadplegen.

Hoe u dealwaarschuwingen kunt krijgen voor zowat elk product met Slickdeals

Er zijn zoveel deals die elke dag verschijnen dat het heel moeilijk kan zijn om ze allemaal bij te houden. Maar er is een eenvoudige manier om alleen de producten te volgen waarin u geïnteresseerd bent en om meldingen in uw e-mail te ontvangen wanneer een bepaalde deal live gaat.

De opdrachtprompt uitschakelen en het programma uitvoeren in Windows

De opdrachtprompt en het programma Uitvoeren zijn behoorlijk krachtige hulpmiddelen in de Windows-wereld. Als je liever hebt dat specifieke gebruikers op een computer er geen toegang toe hebben, is het niet zo moeilijk om te doen.

Een werk- of schoolaccount toevoegen aan Windows met Work Access

Windows 10 bevat opties voor Work Access, die u vindt onder Accounts in de app Instellingen. Deze zijn bedoeld voor mensen die met hun eigen apparaten verbinding moeten maken met de infrastructuur van een werkgever of school. Work Access geeft u toegang tot de middelen van de organisatie en geeft de

Waarom zijn kleinere SSD's langzamer?

Als je bijvoorbeeld specifieke computerhardware zoals SSD's onderzoekt, zou je kunnen verwachten dat de kleinere sneller zijn dan de grotere. Maar is dat werkelijk zo of is het tegenovergestelde waar? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Afdrukken naar een Google Cloudprinter vanuit iOS

Apple's eigen AirPrint-afdrukken zijn diep geïntegreerd in iPhones en iPads. De afdrukopties die u in het hele besturingssysteem ziet, worden alleen afgedrukt op AirPrint-compatibele printers. U kunt nog steeds afdrukken naar een printer met Google Cloud Print, maar het kost wat extra moeite.

Geek Trivia: Electronic Arts moest een Tiger Woods-golfspel terugroepen omdat het bevatte?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Afbeeldingen combineren in één PDF-bestand op een Mac

Stel dat u solliciteert naar een baan en het inlenende bedrijf wil dat ondertekende documenten naar hen worden verzonden, of stel u voor dat u een aanbouw aan uw huis wilt toevoegen en de aannemer wil foto's zien. Hoe doe je dat gemakkelijk op een Mac?

Hoe de Google Play Store te repareren wanneer deze constant gedwongen wordt gesloten

Niets is zo vreselijk als het zien van dat noodlottige Helaas heeft Google Play Store het bericht gestopt ... elke keer dat u de Store opent. Dit is wat u moet doen als de Play Store op uw telefoon of tablet maar blijft crashen.