Hoe u uw Android-telefoon kunt vastbinden en de internetverbinding kunt delen met andere apparaten

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-zijn-internetverbinding-met-andere-apparaten-delen foto 1

Tethering is het delen van de mobiele gegevensverbinding van uw telefoon met een ander apparaat, zoals uw laptop of tablet, om het via de gegevensverbinding van uw telefoon met internet te verbinden. Er zijn verschillende manieren om te tetheren op Android.

Tethering is handig als je ergens bent waar je geen wifi-toegang hebt, wel mobiele gegevenstoegang hebt en iets op je computer wilt doen in plaats van op je telefoon. Maar misschien betaal je extra voor het gemak.Zal het geld kosten?

Afhankelijk van uw provider kan dit u wel of niet geld kosten. In de VS rekenen de meeste grote providers extra voor tethering. Verizon mocht dit niet doen na een FCC-onderzoek. Verizon belet u niet om tethering-apps van derden te downloaden en te gebruiken, maar u moet dit wel weten: de ingebouwde tethering-app van Verizon kost geld.

Raadpleeg de website van uw provider voor meer informatie over wat zij in rekening brengen voor tethering. Een extra vergoeding van $ 20 om te binden is niet ongebruikelijk in de VS.

Het is mogelijk om deze beperkingen te omzeilen door een tethering-app van derden te installeren en te gebruiken, of, als je geroot bent, de ingebouwde tethering-app van Android te deblokkeren. Uw provider kan echter merken dat u toch aan het tetheren bent - ze kunnen zien omdat webverkeer vanaf uw laptop er anders uitziet dan webverkeer vanaf uw mobiele telefoon - en het kan handig zijn om een ​​tethering-abonnement aan uw account toe te voegen, waarbij u de standaard tethering-kosten in rekening wordt gebracht. Als je geluk hebt, merken ze het misschien niet op - wees niet verbaasd als ze je de tethering-vergoeding laten betalen.

Uiteraard zijn er standaard datalimieten en kosten van toepassing. Als uw provider bijvoorbeeld 2 GB aan data per maand levert en u 3 GB gebruikt tussen tethering en uw normale smartphonegebruik, bent u onderworpen aan de normale boetes van uw abonnement - extra kosten of snelheidsbeperking - zelfs als de provider u niet opmerkt ben aan het binden.

Soorten tethering

We bespreken hoe u elke tethering-methode kunt gebruiken. Zo vergelijken ze:

  • Wi-Fi-tethering: Wi-Fi-tethering heeft hogere theoretische snelheden dan Bluetooth. Met Wi-Fi-tethering kun je meer dan één apparaat verbinden, maar de batterij raakt sneller leeg dan wanneer je Bluetooth zou gebruiken.
  • Bluetooth-tethering: Bluetooth-tethering heeft lagere theoretische snelheden, maar dit zou niet van belang moeten zijn bij 3G-verbindingen. U kunt slechts één apparaat tegelijk via Bluetooth tetheren, maar het verbruikt minder batterijvermogen dan Wi-Fi-tethering.
  • USB-tethering: USB-tethering heeft de hoogste snelheden, maar je moet je telefoon met een USB-kabel op je laptop aansluiten. De batterij van je telefoon loopt niet leeg omdat deze stroom uit de USB-poort van je computer zuigt.

Naast de standaard Android-tethering-opties zijn er nog andere manieren waarop u mogelijk wilt tetheren:

  • Tethering-apps van derden: als tethering is uitgeschakeld op een telefoon die u van een provider hebt gekocht, kunt u apps van derden installeren en deze gebruiken voor tethering. Uw koerier kan u toch kosten in rekening brengen als ze dit merken.
  • Reverse Tethering: in zeldzame situaties wilt u misschien de internetverbinding van uw computer delen met uw Android-telefoon. Dit is handig als je alleen bekabelde Ethernet-verbindingen in de buurt hebt en geen toegang hebt tot wifi.

Wifi tethering

Android heeft een ingebouwde Wi-Fi-tethering-functie, hoewel deze door sommige providers kan worden uitgeschakeld als je je Android-telefoon rechtstreeks bij een provider hebt gekocht.

Om toegang te krijgen tot deze functie, opent u het instellingenscherm van uw telefoon, tikt u op de optie Meer onder Draadloos en netwerken en tikt u op Tethering en draagbare hotspot.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-de-internet-verbinding-met-andere-apparaten-delen foto 2

Tik op de optie Wi-Fi-hotspot instellen en u kunt de Wi-Fi-hotspot van uw telefoon configureren en de SSID (naam) en het wachtwoord wijzigen. Laat de beveiliging op WPA2 PSK staan, tenzij u een ouder apparaat moet gebruiken dat deze coderingsstandaard niet ondersteunt. WPA2 PSK is de veiligste optie en u wilt niet dat andere mensen verbinding maken met uw hotspot en uw datarekening oplopen.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-zijn-internetverbinding-met-andere-apparaten-delen foto 3

Na het configureren van uw hotspot-instellingen, vinkt u de optie Draagbare Wi-Fi-hotspot aan. U kunt nu verbinding maken met de Wi-Fi-hotspot van uw telefoon vanaf uw laptop, tablet of een ander apparaat.

Bluetooth-tethering

Je kunt er ook voor kiezen om tetheren via een Bluetooth-verbinding. Als uw laptop ingebouwde Bluetooth heeft - de meeste hebben dat - kunt u Bluetooth op uw telefoon inschakelen en Bluetooth-tethering inschakelen.

Bluetooth-tethering is ingeschakeld vanaf hetzelfde Tethering & draagbare hotspot-scherm.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-haar-internet-verbinding-met-andere-apparaten-delen foto 5

Als Bluetooth op uw laptop is ingeschakeld en uw telefoon is ingesteld op vindbaarheid, gaat u naar het Configuratiescherm voor apparaten en printers. Gebruik de knop Een apparaat toevoegen om uw telefoon toe te voegen en te koppelen met uw computer.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-zijn-internetverbinding-met-andere-apparaten-delen foto 6

Zodra uw laptop en telefoon zijn gekoppeld, kunt u met de rechtermuisknop op uw telefoon klikken en Access Point selecteren om er via Bluetooth mee te verbinden.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-de-internet-verbinding-met-andere-apparaten-delen foto 7

USB tethering

Verbind je telefoon met je laptop via een USB-kabel en je zult zien dat de USB-tethering-optie beschikbaar komt.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-zijn-internetverbinding-met-andere-apparaten-delen foto 8

Schakel het in en u ziet een nieuwe netwerkadapter in Windows. De USB-tetheringverbinding wordt beschreven als een extern NDIS-gebaseerd Internet Sharing Device. Gebruik deze adapter om verbinding te maken met internet via de dataverbinding van uw telefoon. Het moet automatisch worden gebruikt als de verbinding met standaard wifi- en bekabelde netwerken is verbroken.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-zijn-internetverbinding-met-andere-apparaten-delen foto 9

Tethering-apps van derden

Er zijn nogal wat tethering-apps van derden die u kunt downloaden van Google Play. Velen zijn betaalde apps of vereisen root-toegang.

PdaNet+ biedt Bluetooth en USB-tethering op alle Android-telefoons, terwijl Wi-Fi-tethering alleen op sommige telefoons werkt. De gratis versie schakelt zichzelf automatisch uit en dwingt je om het af en toe weer in te schakelen - je kunt ervoor zorgen dat het je niet langer lastigvalt door te betalen voor de volledige versie. In tegenstelling tot veel andere dergelijke apps, heeft PdaNet geen root-toegang nodig. De gebundelde Wi-Fi-tethering-functie is nieuw in PdaNet+ en is hetzelfde als de populaire FoxFi-app.

U kunt ook zoeken naar andere tethering-apps in Google Play. Misschien wilt u een gratis app die root gebruikt en niet vereist dat u deze regelmatig opnieuw inschakelt, of PdaNet+ kan mogelijk geen wifi-toegang bieden op uw telefoon. Probeer in dit geval iets als de WiFi Tethering-app. Het vereist root-toegang, maar biedt Wi-Fi (en Bluetooth) tethering zonder beperkingen.

hoe-uw-android-telefoon-tetheren-en-zijn-internetverbinding-met-andere-apparaten-delen foto 10

Omgekeerde tethering

U kunt tether ook omkeren: sluit uw telefoon aan op uw computer en deel de internetverbinding van uw computer met uw telefoon. Dit is een vrij zeldzame situatie, maar op een dag bevindt u zich misschien in een kantoor waar geen wifi is. Als u uw Android-telefoon via een USB-kabel kunt aansluiten op een computer met een bekabelde internetverbinding, kunt u de bekabelde internetverbinding delen.


Als u tethering niet actief gebruikt, moet u dit uitschakelen om energie op uw Android-telefoon te besparen en de batterij langer mee te laten gaan.

Afbeelding tegoed: Danny Choo op Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: Welke vogels hebben veren die zijn aangepast voor stille vlucht?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Harvard Medical School en Hollywood hebben samengespannen om het Amerikaanse publiek te beïnvloeden om wat te doen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Google Locatie Wi-Fi Scannen op Android uit te schakelen

Er zijn enkele belangrijke geavanceerde opties begraven in de wifi-instellingen van je Android. De belangrijkste hiervan is de mogelijkheid om wifi-scannen uit te schakelen voor de locatieservice van Google.

Problemen met de wifi van uw Mac oplossen en analyseren met de Wireless Diagnostics Tool

Macs bevatten een Wireless Diagnostics-tool waarmee je je wifi-netwerk kunt versnellen en de signaalsterkte kunt verbeteren. Het bevat ook veel extra tools voor ervaren gebruikers.

Waar bevindt de Apps-toets zich op een standaard Microsoft-georiënteerd toetsenbord?

Sneltoetsen kunnen onze workflow aanzienlijk vereenvoudigen, maar wat doe je als je wordt verteld een sneltoets te gebruiken met een obscure toets waarvan je niet eens zeker weet of deze op je toetsenbord staat? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord om een ​​gefrustreerde lezer te helpen de sleutel te vinden waarnaar hij op zoek is.

Geek Trivia: de memorisatietechniek die wordt gebruikt door geheugenwedstrijdkampioenen wordt genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Always-On-schuifbalken terugbrengt in Mac OS X

Als Macs nieuw voor u zijn, is het u misschien opgevallen dat er geen schuifbalken zijn in Finder-vensters, webpagina's, enzovoort. Dit kan moeilijk (en vervelend) zijn om aan te wennen, maar dat hoeft gelukkig niet.

Superkoekjes

Cookies zijn kleine stukjes informatie die in een browser worden opgeslagen en (afgezien van irritante reclametracking) over het algemeen best handig zijn, omdat ze dingen mogelijk maken zoals langdurig inloggen op websites, opgeslagen voorkeuren en andere browse-gemakken.

Hoe u een beter draadloos signaal krijgt en draadloze netwerkinterferentie vermindert?

Zoals alle voldoende geavanceerde technologieën, kan wifi als magie aanvoelen. Maar wifi is geen magie - het zijn radiogolven. Verschillende dingen kunnen deze radiogolven verstoren, waardoor uw draadloze verbinding zwakker en onbetrouwbaarder wordt.

Leer hoe dingen werken met de beste How-To Geek Explainers voor 2011

How-To Geek is een geweldige plek om allerlei dingen te leren, en sommige van onze artikelen bevatten diepgaande uitleg over hoe iets werkt. We noemen deze uitlegonderwerpen, en dit zijn de beste die we in 2011 hebben gepubliceerd.