Hoe u uw antivirus-, firewall-, browser- en softwarebeveiliging kunt testen

hoe u uw antivirus-firewall-browser-en-software-beveiligingsfoto test

Je hebt dus een antivirusprogramma dat je systeem bewaakt, je firewall is ingeschakeld, je browserplug-ins zijn allemaal up-to-date en je mist geen enkele beveiligingspatch. Maar hoe weet u zeker dat uw verdediging echt zo goed werkt als u denkt?

Deze hulpprogramma's kunnen ook bijzonder handig zijn als u snel wilt bepalen hoe veilig de pc van iemand anders is. Ze kunnen u laten zien hoeveel kwetsbare software de pc heeft geïnstalleerd.Test uw antivirusprogramma

Nee, we gaan niet aanbevelen om een ​​virus te downloaden om uw antivirusprogramma te testen - dat is een recept voor een ramp. Als u ooit uw antivirussoftware wilt testen, kunt u het EICAR-testbestand gebruiken. Het EICAR-testbestand is geen echt virus - het is gewoon een tekstbestand met een reeks onschadelijke code die de tekst EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE afdrukt! als je het in DOS draait. Antivirusprogramma's zijn echter allemaal getraind om het EICAR-bestand als een virus te herkennen en erop te reageren net zoals ze zouden reageren op een echt virus.

U kunt het EICAR-bestand gebruiken om uw realtime antivirusscanner te testen en ervoor te zorgen dat deze nieuwe virussen opvangt, maar het kan ook worden gebruikt om andere soorten antivirusbescherming te testen. Als u bijvoorbeeld antivirussoftware op een Linux-mailserver gebruikt en u wilt testen of deze goed werkt, kunt u het EICAR-bestand via de mailserver e-mailen en ervoor zorgen dat het wordt opgevangen en in quarantaine wordt geplaatst.

Opmerking: het is belangrijk om te testen en ervoor te zorgen dat al uw verdedigingen correct zijn geconfigureerd en goed werken, maar dit kan niet garanderen dat uw antivirusprogramma elk nieuw virus opvangt. Aangezien er elke dag nieuwe virussen zijn, loont het om waakzaam te blijven over wat u downloadt.

U kunt een EICAR-testbestand downloaden van de EICAR-website. U kunt echter ook uw eigen EICAR-testbestand maken door een teksteditor (zoals Kladblok) te openen, de volgende tekst in het bestand te kopiëren en vervolgens op te slaan:

X5O!P%@AP[4PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Uw antivirusprogramma zou moeten reageren alsof u zojuist een echt virus heeft gemaakt.

hoe u uw antivirus-firewall-browser-en-software-beveiligingsfoto kunt testen

Poort Scan uw firewall

Als u zich achter een router bevindt, fungeert de functie Network Address Translation (NAT) van de router in feite als een firewall, waardoor wordt voorkomen dat andere computers op internet verbinding maken met uw computer. Om ervoor te zorgen dat de software van uw computer afgeschermd is van internet – met een NAT-router of via een softwarefirewall als uw computer rechtstreeks met internet is verbonden – kunt u de ShieldsUP! testwebsite. Het voert een poortscan uit van uw IP-adres en bepaalt of poorten op uw adres open of gesloten zijn. U wilt dat poorten worden gesloten om potentieel kwetsbare services te beschermen tegen de wilde westen-omgeving van het open internet.

hoe u uw antivirus-firewall-browser-en-software-beveiligingsfoto kunt testen 3

Browser-plug-ins controleren

Browser-plug-ins zijn nu de meest voorkomende aanvalsvector - dat is software zoals Java, Flash en Adobe's PDF-lezer. Als u online veilig wilt blijven, moet u ervoor zorgen dat u altijd over de nieuwste, meest up-to-date versies van al uw browserplug-ins beschikt.

De Plugin Check-website van Mozilla is hier bijzonder goed voor. Het is gemaakt door Mozilla, maar het werkt niet alleen in Firefox. Het werkt ook in Chrome, Safari, Opera en Internet Explorer.

Als u verouderde plug-ins heeft, moet u deze bijwerken naar de nieuwste, veilige versies. Als je Java al hebt geïnstalleerd, moet je het nu gewoon verwijderen - of in ieder geval de browser-plug-in uitschakelen. Java is onderhevig aan een constante stroom van zero-day-kwetsbaarheden en lijkt het grootste deel van zijn tijd kwetsbaar te zijn voor aanvallen.

hoe u uw antivirus-firewall-browser-en-software-beveiligingsfoto kunt testen 4

Scannen op kwetsbare software

Op besturingssystemen met centrale softwarebronnen (zoals Linux) of app-winkels (zoals de moderne omgeving van iOS, Android en Windows 8), is het gemakkelijk te zien dat al je applicaties up-to-date zijn met de nieuwste vrijgegeven beveiligingspatches. Het wordt allemaal afgehandeld via een enkele tool die ze automatisch bijwerkt. De Windows-desktop heeft deze luxe niet.

Secunia, een IT-beveiligingsbedrijf, ontwikkelt een gratis applicatie genaamd Secunia Personal Software Inspector om hierbij te helpen. Na installatie scant Secunia PSI de software die op uw computer is geïnstalleerd en identificeert het eventuele verouderde, mogelijk kwetsbare programma's op uw computer. Het is niet op de hoogte van elk stukje software dat ooit voor Windows is gemaakt, maar het helpt wel bij het identificeren van software die u moet bijwerken.

hoe u uw antivirus-firewall-browser-en-software-beveiligingsfoto test 5


Dit dekt natuurlijk niet alles. Er is geen manier om ervoor te zorgen dat uw antivirusprogramma elk virus dat ooit is gemaakt, onderschept - dat is niet het geval omdat geen enkele antivirus perfect is. Er is geen manier om ervoor te zorgen dat u niet ten prooi valt aan phishing of een andere social-engineering-aanval. Maar met deze tools kun je enkele van je belangrijkste verdedigingen testen en ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor een aanval.

Afbeelding tegoed: David Stanley op Flickr

Meer verhalen

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u

Plex instellen (en films bekijken op elk apparaat)

Plex Media Server is een gebruiksvriendelijke manier om al je films, shows en andere media op één plek op te slaan en toegankelijk te maken vanaf elk apparaat, of je nu thuis of onderweg bent. Als u op zoek bent naar een hoofdpijnvrije manier om uw films overal te bekijken, dan is dit het wel.

Hoe vind je de geografische locatie van een computer met behulp van de opdrachtregel?

Er zijn veel manieren om de locatie van een computer te achterhalen via het IP-adres, maar hoe pak je dit aan als je besluit de opdrachtregel te gebruiken om de informatie te vinden? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties om een ​​lezer te helpen de informatie te vinden die hij zoekt.

Hoe u uw PlayStation 4 kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Als je van plan bent je PlayStation 4 te verkopen, kun je deze als volgt resetten door je PSN-account te deactiveren en alle bestanden op de console te verwijderen om hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Geek Trivia: Het A113 Easter Egg dat in elke Pixar-film verschijnt, verwijst naar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste trillingspatronen maken voor iPhone-contacten

Trillingen zijn een geweldige manier om u te waarschuwen wanneer iemand belt of sms't zonder iedereen om u heen op de hoogte te stellen. Het enige probleem: je weet misschien niet wie contact met je opneemt, tenzij je je iPhone uit je zak haalt.

Schijf- en bestandssysteemproblemen op uw Mac repareren

Moderne versies van Mac OS X hoeven niet langer schijfrechten te herstellen. Dat is echter niet het enige probleem dat kan optreden met een schijf of bestandssysteem. Mac OS X bevat verschillende tools voor het repareren van schijf-, partitie- en bestandssysteemfouten.

Back-ups van systeemimages herstellen op Windows 7, 8 en 10

Windows kan back-ups van systeemimages maken, dit zijn in wezen complete afbeeldingen van uw harde schijf en alle bestanden erop. Zodra u een back-up van de systeemkopie heeft, kunt u uw systeem precies zo herstellen als het was toen u een back-up maakte, zelfs als uw installatie ernstig beschadigd is of helemaal verdwenen is.

Wat is de beste antivirus en hoe kies ik er een?

Er is een enorm aantal antivirusprogramma's om uit te kiezen, dus hoe vind je de beste? Gebruik je wat bij je computer is geleverd of wat je vriend heeft aanbevolen? Hoe weet je of het goed is?

Alles wat u moet weten over het verbeteren van de batterijduur van uw iPhone

Telefoons zijn sneller en sneller geworden, maar hun levensduur van de batterij is niet veel verbeterd. Moderne iPhones hebben nog steeds moeite om één dag door te komen als je ze intensief gebruikt, maar er zijn manieren om de levensduur van de batterij te verlengen en je iPhone aan de gang te houden.