Tekst plakken zonder de extra opmaak

hoe-te-plakken-tekst-zonder-de-extra-opmaak foto 1

Meestal doen we veel moeite om de opmaak in onze tekst te behouden en ervoor te zorgen dat deze er precies zo uitziet als we willen. Wat als u vaak tekst plakt en u de opmaak daarbij wilt verwijderen? Lees verder terwijl we een lezer helpen zijn workflow aan te passen om sneller en meer gestroomlijnd te zijn.

Beste How-To-nerd,Ik lees graag alle artikelen op uw website over het oplossen van problemen en het efficiënter maken van zaken. Ik ben vooral dol op de Ask HTG-kolom en nu heb ik een eigen vraag om ervoor in te dienen. Ik heb een klein probleem waarvan ik er zeker van ben dat je me kunt helpen. Ik moet elke dag veel tekst knippen en plakken. Het probleem is dat de brontekst allerlei verschillende opmaak heeft (verschillende websites, verschillende nieuwsartikelen, publicaties in mijn branche, enz.) en ik moet het allemaal in een samenvatting voor mijn baas zetten. Mijn huidige oplossing, waarvan ik de eerste zal toegeven dat deze waarschijnlijk de slechtste is, is om alle tekst in Kladblok te plakken (omdat Kladblok de opmaak niet behoudt) en deze vervolgens in het uiteindelijke document te plakken waar (indien nodig) ik pas mijn eigen opmaak toe voordat ik het naar de baas verzend.

Er is toch een manier waarop ik kan kopiëren en plakken zonder de opmaak waarbij ik niet elk tekstgedeelte twee keer moet kopiëren en plakken? Wat moet ik doen?

Eerlijk,

CopyPlakken Moe

Problemen oplossen is waar we het beste in zijn; we laten je deze kolom niet verlaten terwijl je Kladblok als tussenpersoon gebruikt! Er zijn verschillende trucs die u kunt gebruiken, afhankelijk van het besturingssysteem/de applicatie waarin u werkt. Het eerste wat u kunt doen, en het eenvoudigst te implementeren, is om over te schakelen van het gebruik van CTRL+V (Plakken) naar CTRL+SHIFT+ V (Plak platte tekst).

Hoewel deze snelkoppeling redelijk universeel is, omdat deze in honderden applicaties en in verschillende besturingssystemen werkt, is het niet echt een hardcoded systeemfunctie en niet alle applicaties hoeven erop te reageren. In Windows kunt u bijvoorbeeld CTRL+SHIFT+V gebruiken om niet-opgemaakte tekst in tal van programma's zoals Google Chrome, Evernote, enz. te plakken, maar de snelkoppeling wordt niet ondersteund in, van alle plaatsen, Microsoft Word (u kunt echter gebruik ALT+E+S in Microsoft Office-apps om Plakken speciaal in te schakelen, waarmee u kunt selecteren welke opmaak u eventueel wilt behouden).

Als de combinatie CTRL+SHIFT+V niet werkt voor de toepassing waarin u uw document voorbereidt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Hoewel het altijd fijn is om native een sneltoets te kunnen gebruiken zonder extra werk, hebben we twee eenvoudige oplossingen die u kunt gebruiken om de opmaak te verwijderen, terwijl u de eenvoud van een enkele sneltoets behoudt.

De eerste oplossing is gebaseerd op AutoHotkey. Als u AutoHotkey nog niet gebruikt, is er geen tijd zoals het heden om te beginnen. Het is de handigste kleine applicatie die we in ons arsenaal aan hulpmiddelen voor dagelijks gebruik hebben en er gaat nauwelijks een week voorbij waarin we er geen nieuwe toepassing voor vinden.

We raden u aan onze beginnershandleiding te raadplegen om een ​​idee te krijgen van wat AHK is. Nadat je het hebt geïnstalleerd en vertrouwd bent geraakt met de toepassing, kun je dit script gebruiken om je plaksnelkoppeling aan te passen om de opmaak automatisch te verwijderen met behulp van dit handige stukje AHK-code, Better Paste genaamd, met dank aan Dustin Luck/Lifehacker:

|__+_|
|__+_|
|__+_|
|__+_|
|__+_|
|__+_|
|__+_|

[Opmerking: we hebben de opdrachten uit het originele script van Dustin omgekeerd; hij had het ingesteld op CTRL+SHIFT+V voor normaal plakken en CTRL+V voor plakken zonder opmaak. Omdat zoveel applicaties CTRL+SHIFT+V al ondersteunen, hebben we de sneltoetsen gewijzigd om de zaken consistent te houden en onszelf niet te trainen om de verkeerde sneltoets te gebruiken, en vervolgens de overbodige CTRL+V-scriptinvoer verwijderd.]

We houden echt van de AutoHotkey-oplossing hierboven omdat we al fervente AHK-gebruikers zijn en het was geen probleem om het toe te voegen aan ons bestaande AHK-masterscript.

hoe-te-plakken-tekst-zonder-de-extra-opmaak foto 2

Als je echter niet met AHK wilt rommelen, hebben we nog een oplossing die we kunnen bieden: PureText. We hebben onze lezers in 2009 laten zien hoe ze PureText kunnen gebruiken en het gaat nog steeds goed. Installeer de app, selecteer de sneltoetscombinatie die u wilt gebruiken (zoals CTRL+SHIFT+V) en PureText zal automatisch de opmaak van de tekst verwijderen en plakken wanneer de sneltoets wordt geactiveerd.

Welke tool je ook gebruikt, je kunt die inefficiënte routine van plakken naar Kladblok overslaan en je werk sneller gedaan krijgen!


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Waar bevindt zich het aangepaste woordenboek voor Microsoft Word?

Het opbouwen van een solide aangepast woordenboek in Microsoft Word duurt even omdat je een handvol woorden tegelijk toevoegt, maar als je het eenmaal hebt opgebouwd, wordt het werken aan je documenten een veel aangenamere taak. Dus wat doe je als je Windows opnieuw moet installeren en je gewoontes niet wilt verliezen?

Geek Trivia: in IJsland is er een smartphone-app om te helpen voorkomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: uw bestanden, mappen en schijven analyseren en beheren

We zijn bijna klaar met onze Geek School-serie over SysInternals-tools, en vandaag gaan we het hebben over alle hulpprogramma's die u helpen bij het omgaan met bestanden en mappen - of u nu verborgen gegevens vindt of een bestand veilig verwijdert.

Geek Trivia: vroege acteurs imiteerden het geroezemoes van menigten door de zin te herhalen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: PsTools gebruiken om andere pc's vanaf de opdrachtregel te bedienen

In de les van vandaag in onze Geek School-serie over SysInternals, laten we u zien hoe u de PsTools-set hulpprogramma's kunt gebruiken om allerlei soorten beheertaken uit te voeren, zowel lokaal als op externe computers.

Draagbare versies van applicaties maken in Windows 8.1 met Cameyo

Draagbare toepassingen zijn handig als u veel verschillende computers gebruikt. U kunt uw bibliotheek met toepassingen meenemen en elke Windows-computer gebruiken om ze uit te voeren. Maar wat als er een toepassing is die u gebruikt die niet in een draagbaar formaat wordt geleverd?

Waarom maakt Microsoft Word twee kopieën terwijl het in gebruik is?

Hoewel u er misschien niet aan denkt of het zich realiseert, maakt Microsoft Word een tweede kopie van alle documenten die u hebt geopend en waaraan u werkt. Maar waarom doet Microsoft Word dit? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer over dit gedrag.

Geek Trivia: voor hun 1 aprilgrap in 1965 beweerde de BBC dat ze wat draadloos konden verzenden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: BgInfo gebruiken om systeeminformatie op het bureaublad weer te geven

Als je ooit systeembeheer hebt gedaan, heb je waarschijnlijk het probleem dat je verbinding maakt met zoveel servers dat je de helft van de tijd geen idee hebt op welke computer je bent aangesloten. BGInfo is een geweldig hulpprogramma waarmee u nuttige systeeminformatie rechtstreeks op het bureaublad kunt weergeven. En het werkt voor

Windows wil altijd mijn USB-drive scannen en repareren; Moet ik het laten?

Het is een normaal verschijnsel voor veel Windows-gebruikers: je steekt je flashdrive of de geheugenkaart uit je camera en Windows houdt vol dat er een probleem is dat moet worden opgelost. Moet er echt iets gerepareerd worden? Loopt u iets op het spel door het gezeur te negeren om de schijf te scannen en te repareren? Lees verder als we