Systeemvariabelen voor uw MySQL-server weergeven

hoe-systeem-variabelen-voor-uw-mysql-server-foto-weer te geven

Als u een MySQL-databaseserver gebruikt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u de huidige instellingen voor de database kunt zien. In MySQL worden ze variabelen genoemd en het is heel gemakkelijk om de huidige waarden te zien.

De eenvoudigste manier is om deze opdracht gewoon te gebruiken vanaf de MySQL-prompt, die elke huidige configuratie-instelling toont.|__+_|

Als u alleen een specifieke variabele wilt zien, kunt u deze opdracht gebruiken. Het is duidelijk dat je de max_connect_errors in die opdracht wilt vervangen door de variabele die je zoekt.

|__+_|

Als u de huidige status van een variabele wilt wijzigen, kunt u dit eenvoudig doen met een opdracht die lijkt op deze:

|__+_|

Als je dit bericht leest, vraag je je misschien af ​​waarom we de moeite hebben genomen om een ​​bericht over dit onderwerp te schrijven, aangezien er een gebruikershandleiding voor MySQL is. Eerder vanavond (vanaf het schrijven van dit bericht) had onze webserver een probleem met het verbinden met de database. Bij het doorzoeken van de logboeken werd het duidelijk dat de databaseserver de verbinding van de webserver had geblokkeerd vanwege enkele verbindingsfouten. De oplossing was nog makkelijker te bedenken.

|__+_|

Het blijkt dat onze hostingprovider bezig is met het upgraden van hun switch-firmware vanwege een aantal problemen - die verbindingsfouten veroorzaken. Omdat de standaard MySQL-instelling voor maximale verbindingsfouten een belachelijke limiet van 10 is, begon onze databaseserver inkomende verbindingen te weigeren. Gelukkig konden we het snel repareren met een FLUSH HOSTS-opdracht op de databaseserver, maar het was tijd om de variabele te vergroten. Dus ... dit bericht is gewoon zodat we niet zullen vergeten wat we de volgende keer hebben gedaan.

Meer verhalen

Geek Trivia: het eerste voorstel voor netiquette, wat moet leiden tot een netwerkverbod?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe weet u wanneer uw Windows-pc voor het laatst opnieuw is opgestart?

Heb je ooit willen weten op welke dag je je pc voor het laatst opnieuw hebt opgestart? Er is meer dan één manier om die informatie te vinden - je kunt in de Event Viewer onder Systeem kijken voor de Kernel-Power-gebeurtenis, maar dat is veel werk. Het is veel gemakkelijker om een ​​enkele opdracht in te typen.

Introductie van How-To Geek School: leer hier gratis technologie

De meeste van onze lezers zijn bekend met Windows 7, maar hoe goed geïnformeerd bent u? Kun je slagen voor een Microsoft-certificeringstest? In onze nieuwe Geek School-serie gaan we proberen je op een meer diepgaande manier over technologie te leren - te beginnen met Windows 7, maar daar houden we niet op.

Hoe de achtergrond, tegels en animaties van het startscherm van Windows 8 te tweaken

Het startscherm van Windows 8. Het is een zeer verdeeldheid zaaiende functie van de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, en de wijdverbreide afkeer van de manier waarop het eruit ziet en werkt, wordt aangetoond door het verbluffende aantal tools om het aan te passen dat vrijwel onmiddellijk ontstond. Als je niet tevreden bent met de

Geek Trivia: hoe heette de eerste videogameconsole?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Evernote is het nieuwste bedrijf met beveiligingsinbreuk

Onze eerste editie van WIG voor maart staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals sommige nieuwe Macs die Mountain Lion niet opnieuw kunnen installeren, Facebook geeft adverteerders meer mogelijkheden om gebruikers te targeten, Pandora heeft gratis mobiel luisteren beperkt tot 40 uur per maand, en meer.

Geek Trivia: Welk bordspel heeft specifieke bepalingen voor het opnemen van roken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slaapstand

De sluimerstand is alsof u uw computer in een staat van onderbroken animatie plaatst. In tegenstelling tot de slaapmodus, waarbij het kernsysteem ingeschakeld blijft (maar de randapparatuur en harde schijven zijn uitgeschakeld), schakelt de slaapstand het systeem effectief uit terwijl de werkstatus behouden blijft.

Geek Trivia: welke videogame was de eerste met procedurele generatie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De tijd aanpassen op het Windows 8-vergrendelingsscherm

Als u Windows 8 gebruikt, drukt u tegelijkertijd op de Windows-toets en L. Wat zie je? Het zou het vergrendelscherm moeten zijn, compleet met de datum, tijd en het weer. Welk formaat hebben de datum en tijd? Het is vrijwel zeker hetzelfde als de klok in je taakbalk - als je ervoor hebt gekozen om 24 uur te gebruiken