Video streamen naar zowel iOS- als Android-apparaten met Plex

Het vinden van een oplossing voor videostreaming die transcodering uitvoert, is al moeilijk genoeg, maar proberen een oplossing te vinden die voor zowel iOS als Android werkt, maakt het nog moeilijker. Gelukkig hebben we Plex, dat dit alles en meer doet.

Plex Media ServerPlex Media Server is een applicatie op basis van XBMC die voornamelijk is gebouwd voor Mac OS X. Het werkt in twee delen: een server-app op je desktop en een client-app voor je mobiele apparaat. Plex bestaat al een tijdje en heeft zelfs een aantal geweldige plug-ins beschikbaar. Gelukkig voor ons hebben de ontwikkelaars een Windows-versie gemaakt die behoorlijk gezond is, en er is momenteel zelfs een Linux-bèta in de maak en beschikbaar om te downloaden. De Mac OS X-versie is absoluut de meest complete, waardoor foto's, video, muziek en talloze plug-ins - Life Netflix en Hulu - naar je apparaten kunnen worden gestreamd. De Windows-versie is behoorlijk gepolijst, maar ondersteunt geen Flash / Silverlight-plug-ins - hier geen Netflix of Hulu. De Linux-versie is zeker een bètaversie – minder opties, geen Netflix/Hulu, en de beheerinterface kan erg traag zijn – maar transcodering en streaming werken goed op zowel iOS als Android. Kies de juiste link hieronder, download de app en geef hem een ​​snelle installatie.

  • Mac OS X
  • ramen
  • Linux (bèta)

Installatie op Mac OS en Windows is eenvoudig en eenvoudig. Op Windows wordt Bonjour automatisch geïnstalleerd om automatische detectie in te schakelen. Als je de Linux-bèta gebruikt, zorg er dan voor dat Avahi is geïnstalleerd en bekijk de twee onderstaande links om je op weg te helpen.

  • Gids voor het correct instellen van Plex voor Linux.
  • Script om Plex als een service te configureren.

Koop vervolgens de iOS- en/of Android-clientapplicaties.

  • iTunes App Store
  • Android markt

De serversoftware is gratis, maar de clientsoftware kost $ 4,99. Nichemarkten hebben een prijs, maar gelukkig is deze redelijk redelijk.

Plex configureren

Zorg ervoor dat Plex Media Server actief is - u zou een pictogram in uw systeemvak moeten zien als dit het geval is - open uw webbrowser naar keuze en verwijs de URL naar:

http://localhost:32400/manage

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 3

Klik op Voorkeuren in de rechterbovenhoek.

how-to-stream-video-naar-iOS-en-android-apparaten-met-plex foto 4

Laten we eerst en vooral onze serverinstantie een naam geven. Vervolgens kun je beslissen of je anonieme gebruiksgegevens voor analyse naar Plex wilt terugsturen. Als je een beetje zelfbewust bent, kun je dit vakje uitschakelen. Druk vervolgens op Beveiliging.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 5

Als u wilt dat de server een gebruikersnaam en wachtwoord vereist voor toegang, vinkt u het vakje aan. U kunt dan de gebruikersnaam van de standaardbeheerder wijzigen en een wachtwoord instellen. De volgende keer dat u Plex probeert te beheren, ziet u een aanmeldingsscherm zoals dit:

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 6

Plex is vrij eenvoudig en regelt alles zelf. Voel je vrij om rond te neuzen in de opties, maar er is echt niet veel anders dat je hoeft te doen. Klik op Gereed als u klaar bent.

Als je Plex wilt gebruiken via je mobiele dataverbinding terwijl je onderweg bent, zorg er dan voor dat je poort 32400 doorstuurt in de instellingen van je router.

Media toevoegen

Plex is behoorlijk sterk gebaseerd op het schrapen van databases om de juiste metadata voor u te vinden. Hoewel alles hoe dan ook zou moeten werken, heb je een vrij specifieke directorystructuur nodig als je de juiste gegevens en foto's wilt. Je kunt er meer over lezen op de pagina Aan de slag van de Wiki. Dat gezegd hebbende, heb ik besloten om niet alles te hernoemen en de zaken zonder echt problemen te laten zoals ze waren. Het grote voorbehoud is dat als je Plex naar een tv-programma wilt verwijzen, je dit op een specifieke manier moet doen.

Z:video vshowsSamurai ChamplooSeizoen 1videobestanden……

Als ik bijvoorbeeld wil dat Plex Samurai Champloo ophaalt en de bestanden zich in de bovenstaande directorystructuur bevinden, moet ik het naar de map Samurai Champloo verwijzen. Als ik Plex vertel dat de bestanden in seizoen 1 zijn, krijg ik niets. Dit is belangrijk, maar geldt alleen voor tv-programma's; Muziek en films werken prima zonder deze extra map in het midden.

Ga terug naar uw webbrowser en klik op het kleine plusteken linksonder in het beheerscherm.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 7

Begin door Plex te vertellen welk type media je wilt configureren, dan kun je de categorie een beschrijvende naam geven. Als je dat hebt gedaan, klik je op het kleine plusteken om een ​​map toe te voegen.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 8

U kunt navigeren zoals u wilt, of op Handmatige invoer klikken om het pad zelf in te voeren.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 9

Samba-shares werken prima en in Windows zou je het pad in het onderstaande formaat invoeren:

\ip-adres.van.serversharenaammap

Klik op OK als u klaar bent en klik vervolgens op Sectie toevoegen om precies dat te doen. U ziet toegevoegde secties in het linkerdeelvenster van de webinterface en u kunt er aan de rechterkant doorheen navigeren.

iOS en Android

Nu we de server in gebruik hebben, kunnen we de clients op uw apparaten configureren. De configuratie is voor beide grotendeels hetzelfde, maar ik zal het eerst met iOS doornemen.

Open de Plex-app en tik op Instellingen.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 11

Zorg ervoor dat Find Near Server is ingeschakeld en dat de jouwe zonder problemen zou moeten verschijnen, op voorwaarde dat je verbonden bent met je eigen netwerk. Indien nodig kunt u ook handmatig een nieuwe server toevoegen.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 12

Geef uw handmatige invoer een vriendelijke naam en tik op Een nieuwe verbinding toevoegen...

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 13

U kunt een specifiek IP-adres en poortnummer invoeren. Als u dit blanco laat, wordt de standaard Plex-optie 32400 gebruikt. Tik op Opslaan als u klaar bent.

U kunt indien nodig een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren onder de vermelde verbindingen, anders tikt u nogmaals op Opslaan. U bent terug in het paneel Instellingen.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 14

Zorg ervoor dat uw server is geselecteerd door te zoeken naar een vetgedrukte stip ernaast.

Ga terug en tik op Bibliotheek als je klaar bent om de bestanden te bekijken die je hebt vermeld, en tik op een bestand om het te streamen.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 15

Op Android werkt alles ongeveer hetzelfde, behalve om de instellingen te krijgen, moet je eerst op de Menu-knop drukken.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 16

Tik op Instellingen.

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 17

Zoals je kunt zien, is het vrijwel identiek aan de iOS-app en eenvoudig genoeg om te configureren. En de mobiele clients werken ook met plug-ins!

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 18

hoe-video-streamen-naar-ios-en-android-apparaten-met-plex foto 19


Plex helpt het beheer veel werk uit handen te nemen door automatisch de juiste metadata en schermen en dergelijke te krijgen, maar het kan zijn dat u uw configuratie en mapstructuur moet aanpassen om het volledige voordeel te krijgen. Voor streaming werkt het echter goed en transcodeert het goed, ongeacht op welk apparaat je zit en ongeacht welk formaat je erop gooit. Het is ook de enige applicatie die werkt met zowel iOS- als Android-apparaten. Het is nog steeds een beetje ruw aan de randen op Windows, maar het ziet er veelbelovend uit, vooral gezien het Linux-ondersteuning heeft.

Heb je Plex gebruikt? Gebruik je iets beters? Deel uw mening of stel betere alternatieven voor in de opmerkingen!

Meer verhalen

Vraag het aan HTG: Windows Media Player-dupes, muisknoppen verwisselen, het standaardlettertype van Word aanpassen

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag om uw prangende technische vragen te beantwoorden. Deze week kijken we naar het verwijderen van dubbele Windows Media Player-items, sneltoetsen voor rechts-/linkshandige muisinstellingen en het wijzigen van het standaardlettertype van Word.

Hoe Netflix Blockbuster vernietigde [Infographic]

Netflix heeft in een zeer korte tijd de manier veranderd waarop we films kiezen en consumeren en zijn belangrijkste concurrent tenietgedaan. Bekijk deze infographic voor een interessante kijk op de verschuiving van de consument.

GTrot verandert je vrienden in reisadviseurs

De geheime saus in de aanpak van GTrot is het gebruik van je Facebook-netwerk. Wanneer je GTrot vertelt dat je naar New York City wilt, kamt GTrot al je Facebook-vrienden door en zoekt naar mensen met connecties met ...

Wat is HDR-fotografie en hoe kan ik het gebruiken?

Je hebt misschien het raadselachtige acroniem HDR gehoord met betrekking tot fotografie, of zelfs gezien als een functie op je smartphone. Het staat voor High Dynamic Range en het creëert foto's met prachtige, onmogelijke details en helderheid, hoewel het je ook kan helpen silhouetten en andere problemen in

Vraag het de lezers: Favoriete Deal-app?

Black Friday is nog maar een paar dagen verwijderd en het seizoen voor de feestdagen staat voor de deur. Deze week willen we horen over je favoriete deals-apps: hoe vind je onderweg de beste deals?

Beginner Geek: eenvoudige tips om het schijfgebruik in Windows 7 te verminderen

Als je je afvraagt ​​wat er ruimte inneemt op je harde schijf, dan ben je hier aan het juiste adres. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u onnodige bestanden van uw computer kunt verwijderen.

Week in Geek: Windows 7 bijna vijf keer veiliger dan XP

Deze week hebben we geleerd hoe je een browser dwingt wachtwoorden te onthouden, mapachtergronden en pictogrammen in Windows Verkenner aan te passen, fotografie te verbeteren door de elementen van belichting te leren, versleutelde bestanden te synchroniseren met Dropbox en SecretSync, ontdekt hoe je een back-up van je gegevens maakt en meer.

Desktop Fun: Awesome Planetary Orbits Wallpaper Collection Series 1

Beelden van planeten kunnen tot de verbeelding spreken met gedachten aan buitenaardse culturen, verloren beschavingen en de wonderen die erop te vinden zijn. Stijg op en breng je desktop in een baan om de aarde en verder met de eerste in onze serie Awesome Planetary Orbits Wallpaper-collecties.

Hoe de adresbalk automatisch te verbergen in Google Chrome en Chromium

Een van de functies waar veel mensen dol op zijn in Chrome, is de minimale gebruikersinterface bovenaan de browser. Wil je het nog meer minimaliseren? Dan zult u zeker gebruik willen maken van de nieuwe functie die is toegevoegd aan de pagina Experimentele functies.

Hoe afbeeldingsachtergronden te verwijderen met PowerPoint 2010

We hebben u onlangs veel manieren laten zien om achtergronden van foto's te verwijderen met Photoshop en enkele andere hulpmiddelen, maar wist u dat u hetzelfde kunt doen vanuit PowerPoint 2010? Hier is hoe het te doen.