Hoe u per ongeluk klikken op het trackpad kunt stoppen in Windows 10 (en andere muisverbeteringen)

hoe-te-stoppen-per ongeluk-trackpad-klikken-in-windows-10-en-andere-muisverbeteringen foto 1

Het is al jaren de vloek van laptopgebruikers: je typt weg, je handpalm strijkt over het trackpad en de onbedoelde klik plaatst de cursor in het midden van de tekst en verpest de boel volledig. Verban de frustratie van onbedoeld klikken op het trackpad met de handige ingebouwde Windows 10-instellingen.

Waarom wil ik dit doen?

Trackpads zijn misschien een heel slimme manier om een ​​muis in een handpalmsteun van een laptop te stoppen, maar jarenlang zijn ze enorm lastig geweest om te gebruiken vanwege de nabijheid van je handpalmen en hoe gevoelig ze zijn. Het is normaal dat uw handen op de polssteun van uw laptop rusten of deze borstelen terwijl u typt, maar foutieve penselen worden vaak geregistreerd als een tik. Als gevolg hiervan zullen de volgende toetsaanslagen die u maakt niet zijn waar het einde van de regel die u aan het afmaken was, maar waar in de tekst de cursor zich bewoog als gevolg van de toetsaanslag.Sommige fabrikanten hebben het probleem aangepakt met hulpprogramma's waarmee je de gevoeligheid kunt aanpassen of het trackpad tijdens het typen volledig kunt uitschakelen, en er zijn in de loop der jaren een groot aantal toepassingen van derden geweest, zoals TouchFreeze en TouchPad, die het touchpad tijdelijk vergrendelen wanneer je ' opnieuw aan het typen.

Sinds Windows 8 heeft Windows eindelijk native touchpad-beheer dat is afgestemd op de behoeften van de gebruiker en hoeft u niet langer te vertrouwen op hulpprogramma's van de fabrikant (die al dan niet bestaan) of apps van derden.

Laten we eens kijken naar het aanpassen van de trackpad-functies en, terwijl we al rondneuzen in de muisopties, enkele andere zeer handige trackpad/muis-tweaks om de productiviteit op uw laptop te verbeteren.

De gevoeligheid van het trackpad aanpassen in Windows 10

Microsoft heeft niet alleen de functie in Windows 8 geïntroduceerd, maar ze hebben deze ook, wijselijk, standaard ingeschakeld. Dat betekent niet dat het geen kleine aanpassingen kan gebruiken (een van de eerste dingen die we doen op elke laptop waarop we Windows installeren, is de gevoeligheid aanpassen en een paar andere aanpassingen maken).

hoe-te-stoppen-per ongeluk-trackpad-klikken-in-windows-10-en-andere-muisverbeteringen foto 2

U kunt de muisinstellingen vinden door op het zoekvak van de taakbalk te klikken en de muis eenvoudig genoeg aan te sluiten om het item Instellingen muis en touchpad te openen.

hoe-te-stoppen-per ongeluk-trackpad-klikken-in-windows-10-en-andere-muisverbeteringen foto 3

In het instellingenmenu vind je items om muisknoppen aan te passen, scrollsnelheid, scrollen wanneer we over inactieve vensters zweven (een echt geweldige functie waar we vroeger een hulpprogramma van derden voor gebruikten), en het item dat we waar je echt naar op zoek bent: de touchpad-vertraging.

Standaard is deze ingesteld op Gemiddelde vertraging, maar u kunt deze uitschakelen, de vertraging inkorten of de vertraging verlengen. Omdat we getraumatiseerd zijn door jarenlange slechte touchpad-integratie en cursors die overal overslaan, hebben we onze laptops ingesteld op Lange vertraging.

Verdere laptopgerichte aanpassingen

Terwijl we ons in de muisinstellingen bevinden, zijn er een paar extra aanpassingen die het bekijken waard zijn. De volgende tweaks zijn niet nieuw voor Windows 10, maar ze worden vaak over het hoofd gezien door mobiele gebruikers. Klik onder aan het instellingenmenu dat u in de vorige sectie hebt gezien, op Extra muisopties in de sectie Verwante instellingen onder aan het venster.

Dat zal het menu Muiseigenschappen openen (dat een duidelijk ouderwets Windows-uiterlijk heeft in vergelijking met de bijgewerkte gebruikersinterface die we net gebruikten). Binnen de muiseigenschappen zijn er een handvol kleine aanpassingen die zowel de trackpad- als de muisfunctionaliteit op laptops echt verbeteren.

hoe-te-stoppen-per ongeluk-trackpad-klikken-in-windows-10-en-andere-muisverbeteringen foto 4

Vink op het tabblad Knoppen ClickLock aan. We weten niets over uw laptop (of uw trackpad-fu-vaardigheden), maar het slepen en neerzetten van items op een trackpad is voor ons een schot in de roos (en eindigt meestal in een trillende puinhoop die niet eindigt met het bestand of de map laten vallen waar we het willen). ClickLock stelt u in staat om een ​​bestand of map ingedrukt te houden en het zal het aan de cursor vergrendelen alsof u een traditionele klik-en-klaar-manoeuvre uitvoert met een gewone muis, zodat u het comfortabeler en succesvoller kunt slepen met uw muis. trackpad.

hoe-te-stoppen-per ongeluk-trackpad-klikken-in-windows-10-en-andere-muisverbeteringen foto 5

Op het tabblad Aanwijzeropties helpt het om het aantal keren dat u sleept, sleept en sleept met uw vinger over het trackpad te verminderen om de aanwijzersnelheid naar de snelste instelling te verhogen. We weten niets over u, maar we hebben geen tijd om vier keer over het kleine trackpad op onze ultrabook te vegen om over het scherm te komen.

In de subsectie Zichtbaarheid vinken we ook Verberg aanwijzer aan tijdens het typen en Toon locatie van aanwijzer wanneer ik op de CTRL-toets druk. Die laatste optie kan een overblijfsel zijn van de hoeveelheid tijd die we hebben ingelogd op meerdere monitoropstellingen (waar we er altijd in slagen om de cursor te verliezen), maar het is erg handig, zelfs op kleinere schermen.

Als u ten slotte op zoek bent naar maximale snelheid en het niet erg vindt dat de cursor af en toe springt waar u hem niet wilt hebben, zal de functie Snap To uw cursor automatisch naar de standaard dialoogvensters verplaatsen wanneer die dialoogvensters verschijnen. We laten dat meestal niet aangevinkt en vinden het meer een ergernis dan een hulp, maar als u een meer muisgerichte gebruiker bent, vindt u het misschien een aangename tijdsbesparing.


Het kostte ons veel tijd en jaren om ons trackpad aan te passen met apps van derden, maar Windows loste eindelijk onze problemen met het trackpad op met een eenvoudige en effectieve native oplossing. Heb je zelf een Windows-tweaktip of -truc om te delen? Schiet ons een e-mail op tips@howtogeek.com of spring in de reacties hieronder om te delen.

Afbeelding tegoed: Nicola.

Meer verhalen

Geek Trivia: Waarom werden de actiefiguren van kinderen aan het eind van de 20e eeuw gehalveerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wakker worden met je favoriete nummer met Apple Music

Ga je ooit slapen omdat je bang bent voor het geluid dat je wekker zal maken om je 's ochtends wakker te maken? Nou, dankzij Apple Music kun je nu wakker worden met elk nummer of elke afspeellijst die je wilt op je iOS-apparaat.

Hoe de statusbalk in Word te gebruiken

De statusbalk in Word is beschikbaar aan de onderkant van het documentvenster en geeft informatie over uw document weer, zoals welke pagina u momenteel bekijkt, hoeveel woorden er in uw document staan ​​en of er taalfouten zijn gevonden.

Geek Trivia: Waar verwees Sally Ride naar toen ze de shuttle belde om een ​​E-ticketrit te lanceren?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de eerste en enige Amerikaanse president die een doctoraat behaalde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe items in de meest recent gebruikte (MRU) lijst in Office te verwijderen

De lijst Meest recent gebruikt of MRU in Office-programma's verwijst naar de lijst met bestanden die u onlangs hebt geopend. Deze lijst wordt weergegeven wanneer u een Office-document opent zonder een document te openen en op het scherm Openen, zodat u snel toegang hebt tot documenten die u vaak opent.

Hoe u meldingen op uw Apple Watch kunt dempen, beheren en verbergen

Een van de belangrijkste aantrekkingskrachten van een smartwatch zijn eenvoudige meldingen op de pols, maar het kan een beetje uit de hand lopen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw Apple Watch-meldingen naar wens kunt aanpassen.

Geek Trivia: welke van deze wordt beschouwd als de meest destructieve invasieve soorten in de Verenigde Staten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Het taalprogramma gebruiken in Word

Word 2013 bevat nu een nieuw proefvenster. Wanneer u een document hebt geopend dat spel- of grammaticale fouten bevat, geeft het Proofing-pictogram op de statusbalk aan dat de Proofing-fouten zijn gevonden. Klik om te corrigeren. bericht wanneer u er met uw muis overheen gaat.

Hoe de verbindingsfunctie in Apple Music te verwijderen

Ben je dol op Apple Music, maar ben je de opdringerige Connect-functie beu die ruimte inneemt op de pagina van je favoriete artiest? Maak je geen zorgen, want als je de verbinding verbreekt, hoef je alleen maar een paar eenvoudige instellingen te wijzigen op je iPhone of iPad met iOS 8.0 of hoger.