Hoe stoners high worden (Tech)

Michael Bourque was 45 jaar oud toen hij voor het eerst wiet rookte. Een natuurarts raadde hem aan om op Craigslist naar cannabis te zoeken om met angst om te gaan, en uiteindelijk vond hij een ZZ Top-uitziende kerel in de omgeving van Boston die hem een ​​zakje wiet gaf en een joint voor hem draaide. Hij pufte op de j en dacht dat hij dood zou gaan.

Na die slechte eerste ervaring ging Bourque terug naar de natuurarts en zei dat het niet werkte. De dokter moedigde hem aan om het opnieuw te proberen, dit keer met een verdamper.Hij had nog nooit van de term vaporizer gehoord, maar hij ging door en kocht er een paar online om ze uit te proberen. Bourque is van nature een knutselaar en een van die mensen die graag dingen uit elkaar haalt en ziet hoe ze worden gemaakt. Uiteindelijk belandde elke verdamper die hij bezat in stukken. Met willekeurige pompen en draden die overal een puinhoop maakten, besloot hij zijn eigen vape te maken.

Hij ontwikkelde een superruw hardwareapparaat en schreef vervolgens een computerprogramma waarmee hij de exacte temperatuur en luchtstroom kon regelen in een zoektocht naar de perfecte combinatie die de plant voldoende zou 'koken' maar niet zou verbranden. Hij zou een recept intoetsen, het proberen, het programma aanpassen en het opnieuw uitvoeren.

'Op een dag kreeg ik het,' zei hij tegen PCMag. Hij vond de perfecte combinatie: hij had een vroeg prototype uitgevonden van wat nu CannaCloud wordt genoemd, ook wel de Keurig of Pot genoemd.

Bourque is niet de enige. Hij is een van de talloze wetenschappelijke en tech-ondernemers in het hele land en daarbuiten die een revolutie willen teweegbrengen in alles, van de manier waarop we consumeren tot hoe we contact maken met de plant en andere enthousiastelingen, en, uiteindelijk, geld verzilveren in de veelbelovende cannabisindustrie. Voor consumenten betekent dit dat er een hele reeks nieuwe en gezondere manieren zijn om deel te nemen, plus meer manieren dan ooit om een ​​geïnformeerde stoner te zijn.

Groeien als onkruid
In alle opzichten groeit de legale cannabisindustrie momenteel als kool. Marktonderzoeksbureaus voor marihuana ArcView en New Frontier Data schatten onlangs dat de legale verkoop van cannabis dit jaar $ 7,4 miljard zal bereiken, een stijging van meer dan 26 procent ten opzichte van 2015. Tegen 2020 wordt verwacht dat de legale markt $ 20,6 miljard zal bereiken.

Vooral november kan enorm zijn voor de Amerikaanse marihuanamarkt. Op het moment van dit schrijven, kunnen 10 staten deze maand cannabiswetgeving toevoegen of wijzigen, waaronder Arizona, Californië, Maine, Nevada en Massachusetts, die allemaal maatregelen voor 'volwassen gebruik' op de stemming hebben staan. Ondertussen stemmen Arkansas, Florida, Missouri, Montana en North Dakota over het gebruik van medicinale marihuana.

Misschien wel het meest opvallende is dat Californië volledig recreatief kan gaan (zijn Proposition 64 zou volwassenen in staat stellen tot een ons te bezitten en tot zes planten te laten groeien), op welk punt de hele westkust in staat zou zijn om op hun gemak te eten sinds Washington en Oregon staan ​​al 'gebruik door volwassenen' toe.

Tegelijkertijd begint de houding ten opzichte van de plant te warmen. Uit een Quinnipiac-enquête van juni 2016 bleek dat 89 procent van de Amerikanen het gebruik van medische marihuana steunt op aanbeveling van een arts.

'De combinatie van snel veranderende publieke opinies, snelle uitbreiding van staatswetten en toenemende roep om wijziging van federale wetgeving dragen allemaal bij aan de snelle groeimogelijkheden voor bedrijfseigenaren, investeerders en ondernemers', schreven ArcView en New Frontier Data in hun verslag doen van.

Wat ooit een zwarte markt was, wordt nu witte boorden.

De juiste soort vinden
'We maken grapjes dat een jaar cannabis als hondenjaren is, dingen veranderen zo snel', zegt David Goldstein, CEO van het in New York gevestigde medische marihuana-technologiebedrijf PotBotics. Goldstein en zijn 16-koppige team maken een app genaamd PotBot, die hij beschrijft als een 'virtuele budtender' die gebruik maakt van wetenschappelijke gegevens en crowd-sourced beoordelingen om medische marihuanapatiënten te helpen de beste soorten en consumptiemethoden voor hun aandoening te vinden.

Medicinale marihuana-klanten die voor het eerst naar een apotheek gaan, kunnen totaal overweldigd raken. Budtenders kunnen zeer goed geïnformeerd zijn en aanbevelingen doen, maar ze kunnen ook specifieke soorten pushen die ze op voorraad hebben. Goldstein en zijn team streven ernaar om consumenten mondiger te maken, zodat ze een apotheek kunnen binnenlopen in de wetenschap dat soorten als AC/DC, Cannatonic of Charlotte's Web hun artritis kunnen helpen. Het idee is om patiënten te helpen tijd en geld te besparen die ze normaal zouden besteden aan het experimenteren met verschillende soorten om een ​​effectief medicijn te vinden.

Er zijn aanwijzingen dat mensen geïnteresseerd zijn in deze informatie. Na twee jaar ontwikkeling werd PotBot in april 2016 gelanceerd op iOS, Android en de desktop en heeft sindsdien meer dan 60.000 downloads ontvangen. Het team heeft onlangs op symptomen gebaseerde zoekopdrachten uitgerold, zodat mensen kunnen specificeren dat ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een slaapmiddel of ontstekingsremmer, in plaats van te moeten zoeken op specifieke aandoening zoals aandachtstekortstoornis, multiple sclerose of post -traumatische stressstoornis.

Op dit moment kunnen gebruikers soorten 'favorieten' op het platform, maar binnenkort krijgt PotBot een dagboekfunctie waarmee mensen hun ervaring met specifieke soorten toppen kunnen vastleggen en deze informatie kunnen delen met PotBiotics om het bedrijf te helpen zijn aanbevelingen te verbeteren.

Naast PotBot hebben klanten met medicinale marihuana een aantal andere sites en apps tot hun beschikking, waaronder Weedmaps, een Yelp-achtige service die consumenten in contact wil brengen met cannabiswinkels, artsen en soorten. De andere belangrijke bron voor wiet is Leafly, waarmee mensen de juiste soorten en producten kunnen vinden.

Een andere handige bron voor mensen in Californië is Eaze, een webgebaseerde bezorgservice voor marihuana die in feite lijkt op Uber voor wiet. Je bladert door een menu met bloemen, eetwaren en concentraten en selecteert wat je wilt - misschien een achtste ounce Blueberry Minis - en vraagt ​​vervolgens om een ​​bezorging, en de knop zal direct aan je deur aankomen. Het beste van alles: het bedrijf adverteert met 'levering in 15 minuten en een achtste voor slechts $ 25'.

Heb je geen medische marihuana-identificatiekaart? Geen probleem: voor $ 30 en in 'minder dan 15 minuten' zal EazeMD een videochat opzetten tussen u en een arts die u een aanbeveling kan geven. Als je bent goedgekeurd op basis van de evaluatie, ontvang je een pdf-versie van je kaart en kun je de levering meteen bij Eaze bestellen.

Voor degenen in de medische marihuana-ruimte is een van de doelen om mensen voor te lichten over cannabinoïden - de medicinale ruggengraat van cannabis. Voor niet-ingewijden zijn cannabinoïden de 'chemische verbindingen die worden afgescheiden door cannabisbloemen die verlichting bieden bij een reeks symptomen, waaronder pijn, misselijkheid en ontsteking', aldus Leafly. Sommige cannabinoïden zijn psychoactief, andere niet. En hoewel je misschien nog nooit van de term cannabinoïden hebt gehoord, is de kans groot dat je er al een paar kunt noemen: THC en CBD.

Verbinding maken met anderen
Een persoon die het een en ander weet over cannabinoïden is Paulo Costa. Op 16-jarige leeftijd begon hij epileptische aanvallen te krijgen. Op 18-jarige leeftijd werd bij hem epilepsie vastgesteld en artsen gaven hem traditionele medicijnen die bedoeld waren om zijn kwaal onder controle te houden. Ondanks de medicijnen kwamen de aanvallen zo vaak dat Costa amper het huis uit kon. Hij bracht het grootste deel van zijn tijd door in zijn slaapkamer die speciaal was ontworpen om geluid en licht buiten te sluiten.

Costa's dokter zei hem weg te blijven van marihuana - dat het gevaarlijk was en zijn epilepsie zou verergeren. Maar op 23-jarige leeftijd probeerde hij het toch, recreatief. Hij hoorde dat het kon helpen bij epilepsie, dus begon hij onderzoek te doen en begon toen met roken.

'Toen ik elke dag begon te roken, veranderde mijn leven', zei hij. Plotseling kon hij een sociaal leven leiden — hij kon uitgaan met vrienden, zelfs koffie en alcohol drinken.

'Nu heb ik een normaal leven,' zei hij. 'Daardoor werk ik met cannabis. Het is zo'n krachtige plant.'

Costa, een serie-ondernemer, was in het verleden betrokken geweest bij tech-startups, maar nadat hij de medische voordelen van marihuana had ontdekt, besloot hij van zijn passie voor de plant een bedrijf te maken. Hij gaf opdracht aan een ontwikkelaar en lanceerde in januari 2015 de eerste versie van Who is Happy, dat hij omschrijft als 'het eerste geolocatienetwerk voor stoners'. Met de app kunnen gebruikers uitzenden dat ze 'gelukkig' zijn - of, met andere woorden, dat ze net high zijn geworden. Het laat gebruikers ook hun eigen verbruik volgen en toont een lijst met apotheken over de hele wereld voor jetsetting stoners.

Hij besloot een zachte lancering te doen, waarbij hij in eerste instantie de barebones-app voor de Braziliaanse markt ontketende om interesse te wekken. Het bleek dat veel groenliefhebbers het idee hadden. Het verkeer was zo hoog dat het zijn servers overbelast en het duurde drie maanden voordat de app weer werkte. Costa werd in april wereldwijd gelanceerd tijdens de Cannabis Cup in Colorado en heeft al 200.000 gebruikers.

Costa zei dat hij van plan is om in december een nieuwe versie van de app te lanceren met de meest gevraagde functie: een chatfunctie.

Degenen die met andere stoners willen chatten, hebben al een paar opties, zoals het OG-toppenvriendelijke sociale netwerk MassRoots, waarvan de werknemers, naar we horen, genieten van een uniek voordeel: de mogelijkheid om cannabis te consumeren op het werk. Een andere optie is de zogenaamde 'Tinder voor tokers', High There!

De laatste heeft een reputatie als een hookup-app, maar de mede-oprichter, Darren Roberts, zegt High There! is veel meer dan dat: het helpt bijvoorbeeld kankerpatiënten en veteranen met PTSS om contact te maken met anderen die soortgelijke gevechten doormaken.

Nieuwe manieren om te consumeren
Naast alle nieuwe manieren om contact te maken met de plant en andere stoners, zijn er nieuwe, technisch onderlegde manieren om high te worden. Apparaten zoals CannaCloud zijn bedoeld om de consumptie-ervaring te verbeteren en bieden gezondheidsvoordelen ten opzichte van roken.

Volgens MedicalJane.com blijkt uit veel onderzoeken die het verschil tussen roken en verdampen vergelijken dat er substantiële voordelen zijn verbonden aan verdamping, waaronder een efficiëntere extractie van cannabinoïden en een verminderde blootstelling aan giftige elementen zoals koolmonoxide en teer, die afkomstig zijn van roken .'

Er zijn enorm veel vaporizers op de markt, maar als je op zoek bent naar iets met de nieuwste technische toeters en bellen, kijk dan eens naar de $ 200 PAX 2 en de $ 169,95 G Pen Elite, die beide zijn ontworpen om te worden gebruikt met los blad materiaal.

De G Pen Elite wordt aangedreven door 'de hoogste kwaliteit lithium-ionbatterij en slimme chiptechnologie'. Het beschikt over een volledig LED-display met temperatuurregeling en indicator voor de levensduur van de batterij, plus een volledig keramische 360-graden verwarmingskamer die uw goederen van alle kanten kookt. En hoewel de meeste verdampers slechts een paar verschillende warmte-instellingen bieden, kun je de G Pen Elite instellen op elke temperatuur tussen 200 en 428 graden Fahrenheit om te experimenteren en de exacte kooktemperatuur te krijgen die je wilt.

Ondertussen wordt de PAX 2 wel de 'iPhone onder de verdampers' genoemd vanwege zijn slanke ontwerp van geborsteld geanodiseerd aluminium en geavanceerde functies. Het wordt geleverd in vier verschillende kleuren - houtskool, topaas, flare en platina - en beschikt over verwisselbare mondstukken met 'lip-sensing-technologie om de warmte- en dampproductie te optimaliseren'. Andere kenmerken zijn een 'krachtige oven met vier temperatuurinstellingen die uw materiaal gelijkmatig verwarmt en behoudt', een oplaadbare batterij en veelkleurige LED-lampjes die temperatuurinstellingen en batterijduur aangeven.

Bourque's CannaCloud heeft tot doel het gemak van Keurig-niveau naar je volgende hijs-sessie te brengen. Voordat hij de CannaCloud uitvond, diende Bourque in verschillende functies bij softwarebedrijf PTC en daarvoor was hij een machinist en computerrobotprogrammeur bij het Lincoln Laboratory van MIT. Met andere woorden, kerel is een totale techneut.

Het uitgangspunt achter het apparaat is eenvoudig en in principe hetzelfde als een Keurig-koffiezetapparaat: kies gewoon je favoriete CannaCup, plaats deze in het CannaCloud-vat en in 60 seconden ben je klaar om high te worden. Hoewel de interesse in het apparaat, ahum, hoog was, valt nog te bezien of het een letterlijke hit bij gebruikers zal zijn. Het systeem is nog niet beschikbaar, maar geïnteresseerde partijen, waaronder patiënten met medische marihuana en apotheken, kunnen zich registreren op de CannCloud-website om updates te ontvangen. Bourque en zijn team streven ernaar om in maart of april te lanceren in verschillende winkels en apotheken in Colorado, Washington en mogelijk Massachusetts.

Bourque zegt dat zijn fancy vaporizer gewoon een betere manier is om te drinken. En met zijn pod-systeem streeft hij naar meer nauwkeurigheid bij het doseren van medische marihuana.

'Als we nu voor het eerst wiet zouden ontdekken, zouden we het zo consumeren', zei hij.

Meer verhalen

Keyboard Ninja: pop-up van de Vista-kalender met een enkele sneltoets

We hebben besproken hoe u toegang krijgt tot de Windows Vista-agenda met het toetsenbord, maar wat als u een enkele toetsaanslag wilt toewijzen om de agenda te openen? Ja, natuurlijk, je kunt er gewoon op klikken met de muis, maar waar is het geekplezier daarin?

Uw pictogrammen aanpassen in Windows XP

Mijn nieuwe vriend Sue vroeg me onlangs hoe ik pictogrammen op Windows XP kon aanpassen, dus ik dacht dat ik alle manieren zou opschrijven om de pictogrammen te veranderen, zowel met behulp van de ingebouwde methoden als met aanvullende software.

Omgaan met Windows Vista Explorer Verpest de automatische detectie van maptypen

Een van de weinige dingen aan Vista waar ik gek van wordt, zijn de problemen met Windows Verkenner. Ik gebruik liever de detailmodus voor bepaalde mappen, maar het lijkt alsof Vista constant beslist dat de map een andere reeks kolommen moet tonen dan wat ik eerder had gekozen.

Verberg die irritante Google Experimental Search Survey Box (in Firefox)

Als je je hebt aangemeld voor een van de Google Experimental Search-programma's, zoals het experiment met sneltoetsen, heb je waarschijnlijk het irritante enquêtevenster gezien dat niet lijkt te verdwijnen, zelfs niet nadat je de enquête hebt ingevuld. Maar goed dat Firefox aanpasbaar is, dus we kunnen het gemakkelijk verwijderen met een stijlvol script.

Meerdere vensters selecteren op de taakbalk

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk tientallen vensters open op een bepaald punt, dus als je slechts een paar vensters wilt betegelen, moet je alles minimaliseren en dan twee van de vensters tonen, en ze dan betegelen... dus hoe doe je dat? we gewoon snel twee taakbalkknoppen samen selecteren?

Vrijdagpret: instructievideo's in overvloed!

Heb je je ooit afgevraagd wat de beste manier is om interessante instructievideo's te vinden? (Ja, ik ook niet) Zoals de meeste mensen zou ik gewoon op YouTube of Google hebben gezocht, maar er is een veel snellere manier om alle instructievideo's te vinden die je je maar kunt voorstellen ...

Vind nieuwe muziek op Stage.FM

Ik vond vandaag een toffe site terwijl ik aan het rondneuzen was op het internet. Stage.FM is een geweldige site om nieuwe niet-ondertekende artiesten en bands te vinden. Deze site is een sociaal netwerk voor onafhankelijke, ongetekende muzikanten en fans. Er zijn verschillende muziekgenres om uit te kiezen, en veel ervan is gratis beschikbaar

Maak een snelkoppeling om recente items te verwijderen in het Startmenu van Windows Vista (of XP)

Heb je ooit geprobeerd alle menu's te doorlopen die nodig zijn om de recente items in het XP-startmenu te verwijderen? Het duurt een eeuwigheid, vooral als je wilt verbergen wat je niet had moeten doen. Zoals gewoonlijk is er een eenvoudigere manier om het te doen.

Eenvoudig een Word 2007-document samenvatten

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Verander Vista Home Premium in Ultimate – (Deel 1) Disk Imaging

Een van de functies in Vista Ultimate is Complete pc-back-up en -herstel. Dit maakt een eenvoudigere systeemback-up van uw harde schijf mogelijk, waarbij in wezen een kloon of afbeelding van de huidige staat van de harde schijf wordt gemaakt. Deze functie is beschikbaar in de Business-, Enterprise- en Ultimate-versies van Vista.