Timers, alarmen en stopwatches instellen in Windows 10

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 1

Als u Android of iOS gebruikt, bent u er waarschijnlijk aan gewend geraakt om alarmen en timers in te stellen en uw apparaat als stopwatch te gebruiken. Voor de langste tijd had Windows deze mogelijkheid tot nu toe niet.

De Alarms & Clock-app is geen nieuwe toevoeging. Het verscheen in Windows 8, maar er werd weinig gemaakt van zijn aanwezigheid vanwege de verschrikkelijke acceptatiegraad van het besturingssysteem. Deze app, voorheen gewoon bekend als Alarmen, heeft een make-over gekregen en heeft een nieuwe functie Wereldklok gekregen, waar we het binnenkort over zullen hebben.Alarmen

Met Windows kun je alarmen instellen, die je anders als vanzelfsprekend zou beschouwen, omdat je dit al op je mobiele telefoon of tablet kunt doen, maar op Windows is het nogal een probleem.

Om een ​​alarm in Windows in te stellen, kunt u een bestaand alarm inschakelen of een nieuw alarm maken door op de + in de rechterbenedenhoek te klikken.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 2

U kunt uw nieuwe wekker een toepasselijke naam geven en de tijd instellen door op het uur, de minuut en AM/PM te klikken.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 3

Als u wilt dat het alarm slechts één keer afgaat, laat het dan zoals het is, anders kunt u uw alarm instellen voor elke dag waarop u wilt dat het afgaat.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 4

Klik op Geluid om het alarmgeluid te kiezen dat u wilt horen wanneer het afgaat. Helaas lijkt het, in tegenstelling tot alarmen in Android en iOS, niet alsof je aangepaste tonen of liedjes kunt toewijzen.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 5

Als u ten slotte de sluimerduur wilt configureren, kunt u kiezen uit 5, 10, 20, 30 en 60 minuten.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 6

Als u klaar bent, klikt u op het schijfpictogram om uw nieuwe alarm op te slaan of op het prullenbakpictogram om het te verwijderen.

Wereldklok

Wereldklok is een nieuwe toevoeging aan de app. Windows heeft altijd de mogelijkheid gehad om maximaal twee extra klokken toe te voegen in het regelpaneel Datum en tijd.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 7

Wanneer ze zijn toegevoegd, verschijnen ze wanneer u op de klok in het systeemvak klikt.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 8

Met de functie Wereldklok in de app kun je er vermoedelijk zoveel toevoegen als je wilt, zodat je altijd weet hoe laat het is, waar dan ook.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 9

Om een ​​nieuwe klok toe te voegen, klik je op het +-symbool in de rechterbenedenhoek en typ je de locatie van je klok.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 10

Er is ook een optie om tijden te vergelijken, die kan worden geopend door op het vergelijkingspictogram in de rechterbenedenhoek (naast de +) te klikken.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 11

Gebruik vervolgens de schuifregelaar om te vergelijken hoe laat het ergens anders is volgens de door u geselecteerde duur.

Timer

Timers zijn uiteraard een welkome aanvulling op het Windows-besturingssysteem.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 12

Zoals met al het andere, klik je op het + teken in de rechterbenedenhoek, je kunt het een naam geven en de duur van je timer selecteren.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 13

Druk op de afspeelknop om te beginnen met aftellen. U kunt het dan pauzeren of resetten.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 14

Zoals u kunt zien, kunt u meer dan één timer hebben.

Klik op de knop rechts van de timerbesturing voor een weergave op volledig scherm.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 15

U kunt dan tussen timers schakelen met behulp van de pijlen achteruit en vooruit langs de verticale rand van de timer.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 16

Wanneer je timer afloopt, ontvang je een melding in de rechterbenedenhoek.

Stopwatch

Een andere welkome toevoeging tot slot is een stopwatch. De stopwatch is super eenvoudig te gebruiken, tik of klik gewoon op de afspeelknop om te beginnen. U kunt rondetijden opnemen door op het ronde pictogram links van de afspeelknop te tikken.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 17

Nogmaals, om volledig scherm te gaan, klik op de knop voor volledig scherm.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 18

Let op, terug op het stopwatchscherm is er een knop om je tijden te delen.

timers-alarmen-en-stopwatches-in-windows-instellen-10 foto 19

Alarms & Clock is een welkome aanvulling op Windows. Helaas is het niet volledig geïntegreerd in het systeem, wat betekent dat je het nog steeds als een op zichzelf staande app moet gebruiken. Daarom wilt u het misschien vastmaken aan de taakbalk of het Start-menu als u van plan bent het vaak te gebruiken.

GERELATEERDE ARTIKELENHet nieuwe meldingscentrum gebruiken en configureren in Windows 10 Het nieuwe startmenu leren kennen in Windows 10

Als je vragen of opmerkingen hebt die je met ons wilt delen, laat dan je feedback achter op ons discussieforum.

Meer verhalen

Hoe voorkom je dat het Google-privacyherinneringsbericht constant verschijnt?

Af en toe op de hoogte worden gesteld van wijzigingen of updates van privacy-instellingen is één ding, maar als je elke dag herhaaldelijk wordt gebombardeerd met exact hetzelfde bericht, wat je ook doet, dan moet er iets gebeuren. De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties om een ​​zeer gefrustreerde te helpen

Geek Trivia: de eerste consumentennaaimachine met geautomatiseerde ontwerpinvoer werd aangedreven door A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Cortana gebruiken en configureren op Windows 10

Cortana wordt gefactureerd als meer dan een eenvoudige zoekfunctie. Het zou een volwaardige persoonlijke assistent moeten zijn, net zoals Siri op Apple iOS-apparaten is. Hier zijn de basisprincipes van het instellen van Cortana en het gebruik ervan op uw nieuwe Windows 10-computer.

Meerdere gebruikersaccounts beheren op één Chromebook

Chromebooks zijn goedkope, redelijk krachtige, gebruiksvriendelijke laptops die razend populair zijn geworden bij consumenten die een tweede machine willen die ze mee kunnen nemen, maar geen zin hebben om een ​​pakje extra geld te laten vallen voor het voorrecht. Als u één machine heeft die bij een heel huishouden hoort

Hoe een tabel in Word te verwijderen

Als je een tabel in Word hebt ingevoegd en deze nu wilt verwijderen, heb je misschien gemerkt dat het niet zo eenvoudig is om de hele tabel te verwijderen zonder andere inhoud rond de tafel te verwijderen. We laten u een aantal manieren zien om deze beperking te omzeilen.

Een Spigot Minecraft-server uitvoeren voor aangepaste multiplayer

De native LAN-ondersteuning van Minecraft is geweldig om games on-the-fly uit te voeren, maar als je een speciale, aangepaste server wilt, is Spigot de juiste keuze. Spigot is gebouwd op een plug-in-API genaamd Bukkit, die het aanpassen van je gameplay eenvoudig maakt, en aangezien het Bukkit-project al bestaat sinds het begin van

Hoe Spotlight's zoekopdrachten op het internet op Mac, iPhone en iPad uit te schakelen

Mac OS X en iOS van Apple sturen uw Spotlight-zoekopdrachten via internet naar Apple. U ziet dan resultaten van Bing en voorgestelde websites, locaties en media-inhoud. U kunt dit uitschakelen en uw zoekopdrachten volledig lokaal houden, of u Spotlight nu op een Mac- of iOS-apparaat gebruikt.

Tegels toevoegen, verwijderen en aanpassen in het startmenu van Windows 10

Er zijn veel dingen veranderd met het Start-menu van Windows 7 naar Windows 10. Als je Windows 8 hebt overgeslagen, staat je misschien een hele aanpassing te wachten, vooral als het gaat om de menutegels van Start. We willen het hebben over hoe u ze kunt toevoegen, verwijderen en aanpassen.

Toegang krijgen tot lokale en USB-harde schijven in uw virtuele Hyper-V-machine

Het is buitengewoon handig om toegang te krijgen tot een lokale harde schijf (of het nu een interne schijf of een externe schijf is) die is aangesloten op uw Windows-computer vanuit een virtuele machine die draait in Hyper-V. Het is echter niet zo handig om erachter te komen hoe je dat doel precies kunt bereiken. Lees verder terwijl we je begeleiden

Geek Trivia: Greebles zijn een cruciaal element van het decorontwerp in welk filmgenre?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!