De Phone Companion-app instellen in Windows 10 op Android en iOS

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 1 in te stellen

De dag is eindelijk aangebroken. U hebt uw Windows 10-installatie opgestart, geconfigureerd volgens uw exacte specificaties en aangepast aan uw behoeften. Maar hoe zit het met mobiele integratie? Dat is waar de nieuwe Windows 10 Phone Companion-app van Microsoft in het spel komt.

Kies uw mobiele platform

Om aan de slag te gaan, moet u er eerst voor zorgen dat u op uw computer bent ingelogd met een geverifieerd Microsoft Live-account en dat u uw Android- of iOS-apparaat bij de hand hebt.hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 2 in te stellen

Direct uit de poort zou je moeten weten dat het er voorlopig naar uitziet dat Microsoft slechts 5 van de 7 beschikbare apps voor iOS en Android zal openen, terwijl Windows Phones zal worden uitgerust om het volledige gamma te ervaren van wat Windows 10-integratie te bieden heeft vanaf de dag van release, geen extra setup vereist.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 3 in te stellen

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 4 in te stellen

Companion-telefoonconfiguratie in Android en iOS

OneDrive/OneNote/Office/Skype/Outlook

Als voorbeeld gaan we een uitleg geven over het instellen van de OneDrive-metgezel in plaats van elke toepassing afzonderlijk uit te splitsen, omdat elke installatie min of meer identiek is aan de andere.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 5 in te stellen

Eerst zal de bijbehorende app u vragen om uw Microsoft Live-aanmelding op het bureaublad in te voeren.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 6 in te stellen

Zodra dit is geverifieerd (wat dubbel gaat als u ervoor kiest om de desktoplink naar Cortana vooraf te activeren) en uw wachtwoord is gewist, verschijnt er een prompt die u de mogelijkheid geeft om een ​​link naar de overeenkomstige applicatie in de app store te sturen van uw keuze.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 7 in te stellen

U kunt de app op deze manier vinden of eenvoudig naar de juiste pagina op de telefoon zelf navigeren.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 8 in te stellen

Nadat u de app op het mobiele apparaat heeft gedownload, wordt u nogmaals om uw overeenkomende gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 9 in te stellen

Hierna zijn er verschillende sets machtigingen die u moet wissen, zodat de gegevens op uw telefoon openlijk kunnen worden gedeeld met de desktopclient. In het geval van OneDrive in het bijzonder, zal de app proberen toegang te krijgen tot de fotoalbums van je telefoon, evenals de optie om afbeeldingen van de telefoon naar je desktop te streamen via mobiele netwerken wanneer het detecteert dat je je locatie hebt gewijzigd.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 11 in te stellen

Nadat de machtigingen zijn gewist, gaat u terug naar het bureaublad en controleert u of u zich hebt aangemeld bij de mobiele app door op de twee hieronder gemarkeerde vakjes te klikken.

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios-foto in te stellen 13

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios foto 14 in te stellen

Nadat de laatste toestemming voor het uploaden van camera's is ingesteld om te communiceren, kunt u aan de slag!

hoe-de-telefoon-companion-app-in-windows-10-op-android-en-ios-foto in te stellen 15

Houd er rekening mee dat u voor elke app die u wilt koppelen, deze afzonderlijk moet downloaden via de Google Play- of iTunes App Stores. Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere telefoons en tablets op beide mobiele besturingssystemen te koppelen aan hetzelfde desktopaccount (een iPhone en Android-tablet met elk bijvoorbeeld OneDrive), zonder dat Windows 10 een belangenconflict ervaart.

Houd er echter rekening mee dat voordat u dit doet, tenzij u vooraf specifiek fotoalbums of kalenders als afzonderlijk labelt, de Phone Companion zonder onderscheid al uw afbeeldingen, kalenderdatums en Office-documenten in dezelfde map zal combineren, ongeacht van welk apparaat ze afkomstig zijn van.

Cortana en muziek overal

Voor nu lijkt het erop dat we nog steeds wachten op de grillen van Microsoft voordat het volledige scala aan opties en functies van zijn vlaggenschip-besturingssysteem zal worden aangeboden aan concurrerende mobiele ecosystemen. Volgens het bedrijf is ons verteld dat zowel Cortana als Music Anywhere ergens dit najaar live zullen gaan in hun respectievelijke app-winkels, hoewel verdere details over exacte datums daarna nog steeds een kleine selectie zijn.

Blijf op de hoogte van How-To Geek voor alle updates over het debuut van Cortana voor iOS en Android wanneer ze worden uitgebracht, en we zullen hier zijn met alle informatie die je nodig hebt zodra de app de natuur in wordt gestuurd!


Of het nu foto's zijn in OneDrive, spreadsheets in Excel of een takenlijst in OneNote, nu wordt alles wat u op uw telefoon doet in het ecosysteem van Windows-apps automatisch gesynchroniseerd met uw bureaublad en vice versa.

Meer verhalen

Hoe u schuine strepen in cellen in Excel kunt typen

Standaard geeft de schuine streep (/)-toets de snelkoppelingen naar de opdrachten op het lint in Excel weer. Dus, wat doe je als je een schuine streep in een cel wilt invoeren? Er is een manier om deze instelling uit te schakelen, zodat u een schuine streep in cellen kunt typen.

Hoe u uw vergeten wachtwoord kunt resetten in Windows 10

Gelukkig is het proces voor het herstellen van uw wachtwoord in Windows 10 vrijwel hetzelfde als in Windows 8 en hoger, zij het met een paar kleine aanpassingen. Hier leest u hoe u zowel uw Microsoft Live 10-aanmelding als de inloggegevens van andere gebruikers die bij de lokale computer zijn geregistreerd, kunt herstellen.

Breng het Windows 7-startmenu naar Windows 10 met Classic Shell

Als er één klacht is die u kunt verwachten wanneer een nieuwe versie van Windows wordt uitgerold, is het Wat hebben ze met het Startmenu gedaan? Als u gewoon wilt dat het startmenu in Windows 10 eruitziet en functioneert zoals het startmenu van Windows 7 deed, zijn we er om u te helpen.

Geek Trivia: de hoogste bewoonbare metselwerkstructuur ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De prioriteit voor een e-mailbericht instellen in Outlook

De meesten van ons ontvangen veel e-mail en belangrijke berichten kunnen over het hoofd worden gezien in onze lange lijst met berichten. Als u een bericht verzendt dat tijdig aandacht vereist, kunt u de prioriteit voor het bericht instellen, zodat de ontvanger het snel kan vinden.

Hoe u uw eigen muziek kunt toevoegen aan Spotify en synchroniseren met mobiel

We hebben het gehad over alle manieren waarop je je eigen muziek kunt toevoegen aan het iTunes/iCloud-ecosysteem, maar wist je dat zijn naaste concurrent in de streamingruimte Spotify hetzelfde kan doen? Door te prutsen met een paar instellingen tussen uw desktop en mobiele apparaten, kunt u alle lokale bestanden maken

Gebruik een anti-exploitprogramma om uw pc te beschermen tegen zero-day-aanvallen

Anti-exploitprogramma's bieden een extra beveiligingslaag door de technieken die aanvallers gebruiken te blokkeren. Deze oplossingen kunnen u beschermen tegen Flash-exploits en browserkwetsbaarheden, zelfs nieuwe die nog niet eerder zijn gezien of nog niet zijn gepatcht.

Geek Trivia: Welke film had een zeer beperkt kleurenpalet in een knipoog naar de oorsprong van het stripboek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Alcoholische cocktails werden populair in de Verenigde Staten tijdens?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Pro-functies krijgt in Windows Home-versies met hulpprogramma's van derden

Enkele van de krachtigste Windows-functies zijn alleen beschikbaar in de Professional- of Enterprise-edities van Windows. U hoeft echter niet te upgraden naar Windows Professional om deze krachtige functies te gebruiken - gebruik in plaats daarvan deze gratis alternatieven.