Hoe de Oculus Rift in te stellen en games te spelen

hoe-de-oculus-rift-en-start-spelen-games-instellen foto 1

De Oculus Rift biedt een gepolijste virtual reality-ervaring, ook al heeft hij nog niet de virtual reality- of aanraakcontrollers op kamerschaal zoals de HTC Vive. Hier leest u hoe u uw Oculus Rift instelt en wat u van tevoren moet weten.

Het hele installatieproces duurt tussen de 30 minuten en een uur. Het is veel gemakkelijker dan het voorbereiden en instellen van de HTC Vive, omdat je geen grote ruimte hoeft te plannen en basisstations hoeft te regelen. De Rift is bedoeld als een zittende en staande ervaring, niet eentje waarbij je rondloopt, dus er zijn bij wijze van spreken minder bewegende delen.Wat je nodig hebt

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan:

  • Een Oculus Rift: Het Oculus Rift-pakket wordt geleverd met een aantal accessoires die je nodig hebt. Naast de Rift-headset wordt deze geleverd met een camera met één sensor die de positie van je hoofd bewaakt, een eenvoudige draadloze afstandsbediening, een draadloze Xbox One-controller, 2 AA-batterijen voor de controller, een USB-dongle om die draadloze controller op je PC, en een USB-verlengkabel als je die nodig hebt voor de dongle. De Oculus Rift-headset bevat een ingebouwde koptelefoon die goed werkt.
  • Een krachtige gaming-pc: de Oculus Rift vereist een krachtige gaming-pc om soepele prestaties te leveren. Het is veeleisender dan wat je nodig hebt voor normaal pc-gamen. Hier leest u hoe u kunt controleren of uw pc klaar is voor virtual reality.
  • Extra kabels en verlengsnoeren (voor sommige mensen): Afhankelijk van hoe ver uw computer is verwijderd van de plaats waar u uw Rift wilt gebruiken, heeft u mogelijk één HDMI-verlengkabel en twee USB 3.0-verlengkabels nodig om verder te reiken. De HDMI- en USB-kabels die op de Rift-headset zijn aangesloten, bereiken een lengte van 4 meter (ongeveer 13 voet), terwijl de USB-kabel van de camerasensor 2,5 meter (ongeveer 8 voet) bereikt.
  • Een DisplayPort-naar-HDMI- of DVI-naar-HDMI-adapter (voor sommige mensen): ik kwam hier een probleem tegen: mijn NVIDIA GTX 980 TI grafische kaart heeft slechts een enkele HDMI-poort en ik had mijn tv al aangesloten op de HDMI haven. Mijn NVIDIA grafische kaart heeft echter ook drie DisplayPort-poorten. Ik had een DisplayPort-naar-HDMI-adapter nodig om mijn tv op de grafische kaart aan te sluiten en de HDMI-poort vrij te maken voor de Oculus Rift. Zorg ervoor dat je controleert of je een vrije HDMI-poort beschikbaar hebt op je GPU!

Het is een goed idee om van tevoren te controleren of u over alle benodigde hardware beschikt. Het is niet leuk om even de tijd te nemen om naar Best Buy te rennen en een kleine adapter te kopen.

Start de Oculus Setup Tool

Als je alle hardware hebt en klaar bent om alles in te stellen, ga je naar de Oculus Rift Setup-pagina in je webbrowser, download je de Oculus Rift Setup-tool en voer je deze uit op je computer. Deze tool downloadt automatisch de vereiste software en leidt u door het hele installatieproces.

De Oculus Setup Tool doet grotendeels uitstekend werk door u te begeleiden bij het uitpakken van uw hardware, deze correct aan te sluiten, de headset aan te passen, een Oculus-account voor u aan te maken en de software in te stellen.

Zorg ervoor dat u de beschermende plastic film van alles verwijdert - u vindt deze zowel op de lenzen van de headset als op de camerasensor.

hoe-de-oculus-rift-en-start-spelletjes-instellen foto 2

Sluit de kabels op uw computer aan wanneer daarom wordt gevraagd. Beide USB-kabels moeten worden aangesloten op USB 3.0-poorten op uw computer. Deze zijn meestal blauw van binnen (maar niet altijd). Als u USB-poorten ziet zonder blauwe binnenkant, kunnen dit gewoon USB 2.0-poorten zijn.

Wanneer u de HDMI-poort aansluit, zorg er dan voor dat u deze aansluit op de HDMI-poort van uw grafische kaart. Uw computer heeft mogelijk een HDMI-poort die wordt aangesloten op de geïntegreerde grafische kaart van het moederbord, maar u wilt die niet gebruiken voor de Rift.

Als u iets verkeerd doet, laat de installatiewizard u niet verder gaan. Zolang er staat dat de verbindingsstatus in orde is, weet je dat je het goed hebt ingesteld.

hoe-de-oculus-rift-en-start-spelletjes-instellen foto 3

De rest van het proces moet heel duidelijk zijn. Als u klaar bent, zal de wizard u instrueren om de headset te dragen en enkele demo's voor u afspelen. Nadat het klaar is, komt het in de Oculus Home-omgeving, een virtuele kamer waar je games kunt starten.

Als u de afstandsbediening gebruikt, is het handig om het koord om uw pols te dragen, zodat u het niet kwijtraakt of laat vallen.

Hoe u uw Oculus Rift kunt configureren om wazigheid te verminderen

hoe-de-oculus-rift-en-start-spelen-games-instellen foto 4

De kans is groot dat je Oculus Rift er nog steeds een beetje wazig uitziet, zelfs nadat je de wizard hebt doorlopen. Houd er rekening mee dat je de headset op verschillende manieren kunt aanpassen:

  • Er zijn drie klittenbandriemen: een aan elke kant van de headset en een aan de bovenkant. Maak de banden los, draag de headset en pas de banden aan totdat deze comfortabel en veilig aanvoelt. Het moet veilig zijn en niet bewegen, maar je zou het niet onaangenaam strak moeten maken. U hoeft de riemen niet los te maken om de headset aan en uit te doen, dus u kunt hem één keer aanpassen en laten staan, tenzij andere mensen de headset ook gebruiken.
  • Het vizier kan onafhankelijk van de banden worden gekanteld. Je zult het ook op en neer op je gezicht willen bewegen totdat je de goede plek hebt gevonden. Draag de headset niet als een bril die op uw neus rust. Beweeg het vizier naar beneden totdat het stuk schuim op de bovenkant van de headset zich rond het midden van je voorhoofd bevindt. Het verschil in helderheid wordt meteen duidelijk als je naar iets in de Rift kijkt terwijl je dit aanpast.
  • De IPD, of interpupillaire afstand, kan worden aangepast door de schakelaar aan de onderkant van de headset naar links of rechts te verplaatsen. Hiermee wordt aangepast hoe ver de lenzen uit elkaar staan. Pas dit aan terwijl u de headset draagt ​​totdat deze er het beste uitziet.

Terwijl je de headset draagt, kun je op de Oculus-knop aan de onderkant van de afstandsbediening of op de Xbox-knop in het midden van je Xbox One-controller drukken. Selecteer in het universele menu dat verschijnt het pictogram Je lenzen aanpassen aan de rechterkant van het scherm. U ziet een scherm Uw lenzen aanpassen dat u begeleidt bij het op en neer bewegen van de headset en het aanpassen van de IPD met behulp van de schuifschakelaar totdat deze er het beste uitziet.

Oculus Home en het universele menu gebruiken

hoe-de-oculus-rift-en-start-spelen-games-instellen foto 5

Om naar de Oculus Home-omgeving te gaan, zet je gewoon de headset op terwijl de Oculus-applicatie op je pc draait. Je komt automatisch in de Oculus Home-omgeving, een virtuele kamer van waaruit je games en apps kunt starten en door de winkel kunt bladeren. Het midden van je weergave verschijnt als een cursor, dus kijk gewoon naar iets en druk vervolgens op de Select-knop op de afstandsbediening of op de A-knop op de controller om deze te activeren.

Je kunt door beschikbare software bladeren en deze installeren vanuit de Oculus Home-omgeving op je headset, of de Oculus-applicatie gebruiken op het Windows-bureaublad.

Als je op zoek bent naar iets om te spelen, kun je Lucky's Tale uit de winkel halen - het is gratis inbegrepen bij elke Oculus Rift. Het is een leuke kleine 3D-platformgame die je heel goed in de Rift zal helpen.

Als je de demo's die je hebt gezien toen je de headset voor het eerst opzette opnieuw wilt bekijken, of je wilt ze aan iemand anders laten zien, kun je de gratis Oculus Dreamdeck-applicatie downloaden van de Oculus-winkel. Het bevat deze demo's en meer.

Om het universele menu te openen, drukt u op de Oculus-knop aan de onderkant van de afstandsbediening of drukt u op de Xbox-knop in het midden van uw Xbox One-controller terwijl u de headset draagt. U ziet een menu met een verscheidenheid aan opties, waaronder een volumeregeling, tijd en indicatoren die u vertellen of de afstandsbediening en controller zijn aangesloten of niet.


Er zijn veel andere gratis virtual reality-ervaringen en demonstraties in de Oculus Store, evenals grotere betaalde games. Blader door de winkel om meer VR-content te vinden.

Meer verhalen

Zsh (of een andere shell) gebruiken in Windows 10

De Bash-shell die arriveert met de jubileumupdate van Windows 10 is bedrieglijk. Het is niet alleen Bash, het is een compatibiliteitslaag voor het uitvoeren van Linux-software op Windows. Je kunt het gebruiken om Zsh of welke andere shell dan ook uit te voeren.

Bedien uw Android vanuit een browser met AirDroid

AirDroid voor Android vervangt uw USB-kabel door uw webbrowser. Zet bestanden heen en weer, stuur tekstberichten, speel muziek af, bekijk uw foto's en beheer applicaties - allemaal zonder iets op uw computer te installeren.

10 Handige Windows-opdrachten die u moet kennen

Er zijn enkele dingen die u alleen vanaf de opdrachtregel kunt doen, zelfs in Windows. Sommige van deze tools hebben geen grafische equivalenten, terwijl andere gewoon sneller te gebruiken zijn dan hun grafische interfaces.

De beste alternatieve bestandsbeheerders voor Windows, Mac en Linux

De meeste mensen gebruiken de bestandsbeheerder van hun besturingssysteem, maar veel nerds geven de voorkeur aan bestandsbeheerders van derden. Windows Verkenner biedt immers geen tabbladen, een interface met twee vensters, hulpprogramma's voor het hernoemen van batchbestanden en meer geavanceerde functies.

De achtergrond van het inlogscherm wijzigen op Windows 10

Met Windows 10 kunt u de achtergrond van het vergrendelscherm wijzigen, maar de achtergrond van het inlogscherm heeft altijd de standaard Windows 10-achtergrond. Gebruik deze tweaks en u kunt elke gewenste afbeelding of kleur als achtergrond instellen.

Hoe te zien wie op een computer heeft ingelogd en wanneer?

Heb je ooit willen controleren wie er op je computer inlogt en wanneer? Op Professional-edities van Windows kunt u aanmeldingscontrole inschakelen om Windows te laten bijhouden welke gebruikersaccounts zich aanmelden en wanneer.

De firewall van uw Mac is standaard uitgeschakeld: moet u deze inschakelen?

Mac OS X wordt geleverd met een ingebouwde firewall, maar deze is standaard niet ingeschakeld. De Windows-firewall is standaard ingeschakeld sinds wormen zoals Blaster al die kwetsbare Windows XP-systemen hebben geïnfecteerd, dus wat geeft het?

Geek Trivia: Panspermia is de theorie dat het leven op aarde is gestort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Intel XMP kunt inschakelen om uw RAM met de geadverteerde snelheden te laten werken

Als je je eigen pc hebt gebouwd en snel RAM hebt gekocht, is de kans groot dat RAM niet echt op de geadverteerde timing werkt. RAM werkt altijd met lagere snelheden, tenzij u de timing handmatig afstemt of Intel's XMP inschakelt.

Geek Trivia: In tijdreisverhalen staat iets dat meerdere keren voorkomt bekend als A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!