Hoe u uw XBMC-bibliotheek kunt instellen om automatisch te updaten

hoe-je-xbmc-bibliotheek-om-automatisch-bij te werken foto

Een van de sterkste verkoopargumenten van de XBMC-mediacentrumsoftware is de manier waarop uw televisieprogramma's en films prachtig worden weergegeven. Als uw bibliotheek echter niet up-to-date is, ziet u niet uw hele mediacollectie in één glorieuze spread. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u het updateproces van de bibliotheek kunt automatiseren, zodat uw media altijd actueel en klaar om te bekijken is.

Beste How-To-nerd,Laat me je vertellen dat het lezen van artikelen over How-To Geek een wervelwind van veranderingen in mijn thuismedia-configuratie heeft veroorzaakt. Jarenlang had ik volledige computers als mijn mediacentercomputers (ze waren weggegooid van een upgrade van de werkplek, en ik dacht dat ik ze goed zou gebruiken). Na het lezen van je handleiding voor het meten van het energieverbruik thuis, heb ik een Kill-a-Watt-meter gekocht. Het was niet alleen ontzettend leuk om mee te spelen, maar het liet me ook zien dat mijn mediacentercomputers veel inefficiënter waren dan ik dacht en dat ik veel te veel geld uitgaf om ze elke maand van stroom te voorzien. Tussen het ventilatorgeluid en de kosten was het tijd om ze te vervangen.

Ik heb de gids gevolgd die jullie hebben om Raspbmc op Raspberry Pi te installeren, en ik ben super blij met de nieuwe setup. Net zoals jullie beloofden, gebruiken deze dingen nauwelijks stroom (de Kill-a-Watt zegt dat mijn maandelijkse stroomverbruik per eenheid slechts 30 cent is). Er is echter één ding waar ik niet blij mee ben en ik kan geen goede oplossing bedenken. Op mijn oude systeem had ik de XBMC-bibliotheek ingesteld om zichzelf te updaten elke keer dat het systeem startte (het was gewoon een simpele schakelaar die je kon inschakelen in het instellingenmenu). Die instelling is er nog steeds, maar het enige probleem is dat ik het mediacentrum niet meer opnieuw start, omdat het echt geen zin heeft om het uit te schakelen als ik het niet gebruik (aangezien het als een cent per dag aan elektriciteit verbruikt).

Elke keer dat ik ga zitten in het menu om een ​​van de mediacentra te gebruiken en het te instrueren om de bibliotheek bij te werken, is meer frictie dan ik wil. Is er een manier om de updates automatisch te laten verlopen?

Eerlijk,

Verouderde bibliotheekblues

We hebben je exacte upgradepad gevolgd, van het gebruik van grote en luide full-blow computers naar de kleine en stille Raspberry Pi, en we kwamen het exacte probleem tegen (en losten het op). Ja, u kunt Raspbmc instellen om de bibliotheek bij opnieuw opstarten bij te werken, maar zoals u opmerkt, is het weinig nodig om het opnieuw op te starten. Behalve dat we per ongeluk de verkeerde stekkerdoos loskoppelen of een grote systeemupdate uitvoeren, starten we onze units nooit opnieuw op.

Gelukkig voor ons beiden zijn er een stel slimme en getalenteerde XBMC-enthousiastelingen die uitstekende add-ons hebben gecodeerd die we kunnen pakken. Laten we eens kijken naar de twee beste oplossingen voor uw altijd-aan Raspbmc-eenheid, en u kunt degene selecteren die het beste bij uw behoeften past.

XBMC-bibliotheek automatisch bijwerken

hoe-je-xbmc-bibliotheek-om-automatisch-bij te werken foto 2

De add-on XBMC Library Auto Update is een eenvoudige programma-add-on waarmee u een op timers gebaseerd bibliotheekupdatesysteem kunt instellen. Standaard werkt de add-on de bibliotheek elk uur bij (en kan worden aangepast in eenvoudige stappen van X uur), maar u kunt de cron-syntaxis gebruiken om geavanceerde update-timers te maken. Deze tijden kunnen zo eenvoudig of geavanceerd zijn als de cron-syntaxis toestaat (u kunt bijvoorbeeld de updatetijd wijzigen in elke vijf uur in plaats van elk uur of deze instellen om een ​​uur voordat u thuiskomt van uw werk op weekdagen te updaten en elk uur in het weekend).

XBMC Library Auto Update is zich niet bewust van eventuele wijzigingen in uw daadwerkelijke bibliotheekinhoud en schakelt zichzelf eenvoudig, net als een lamptimer, in en uit om te controleren op nieuw materiaal met het interval dat u opgeeft. Als zodanig is het de stabielere van de twee opties die we hier vandaag benadrukken, evenals de minst resource-intensieve. De functie voor het bijwerken van de bibliotheek wordt niet uitgevoerd, ongeacht de timerinstellingen, terwijl u inhoud uit uw mediabibliotheek bekijkt.

Om de add-on te installeren, gaat u naar uw XBMC-eenheid en navigeert u naar Instellingen -> Add-ons -> Get Add-ons -> XBMC.org Add-ons -> Program Add-ons -> XBMC Library Auto-Update. Selecteer installeren en als u instellingen op XBMC Library Auto Update wilt wijzigen, navigeert u naar Programma's -> XBMC Library Auto Update, selecteert u de contextmenuknop voor uw systeem om het contextmenu te openen en selecteert u Add-on-instellingen . Daar vindt u een breed scala aan instellingen waarmee u de updater kunt aanpassen, inclusief schakelaars waarmee deze kan worden uitgevoerd terwijl u inhoud bekijkt en waarmee u de bibliotheek automatisch kunt opschonen.

XBMC-waakhond

hoe-je-xbmc-bibliotheek-om-automatisch-bij te werken foto 3

Als u de voorkeur geeft aan een meer onmiddellijke update, is Watchdog iets voor u. In tegenstelling tot XBMC Library Auto Update, bewaakt Watchdog continu uw mediabibliotheek en binnen enkele seconden nadat een nieuwe televisieshow, film of album/nummer in hun respectievelijke brondirectory's verschijnt, worden de bestanden doorzocht op metadata en toegevoegd aan de bibliotheek.

Het voordeel van dit systeem is dat uw bibliotheek elke minuut van de dag zo up-to-date mogelijk is zonder enige tussenkomst van u. Het nadeel van het systeem is dat sommige gebruikers melden dat de add-on onstabiel is op lagere systemen en op Raspbmc. Dat gezegd hebbende, we hebben Watchdog zonder problemen gebruikt en genieten van de doodeenvoudige installatie, vergeten en genieten van de nieuwste bibliotheekupdates die het biedt.

Om Watchdog te installeren, gaat u naar uw XBMC-installatie en navigeert u naar Instellingen -> Add-ons -> Get Add-ons -> XBMC.org Add-ons -> Services -> Watchdog. Als u een van de instellingen van Watchdog wilt wijzigen (waarvan er weinig zijn, vergeleken met XBMC Auto Library Update), navigeer dan naar Programma's -> Watchdog, selecteer de contextmenuknop voor uw systeem om het contextmenu te openen en selecteer Toevoegen -op instellingen.


Als je waarde hecht aan aanpassingsopties en een schema, ga dan met XBMC Library Auto Update. Als je een vuur-en-vergeet-setup wilt die je bibliotheek bijna onmiddellijk bijwerkt, ga dan met Watchdog. Tot slot, als je wilt dat alle bibliotheken op al je XBMC-installaties altijd synchroon lopen, bekijk dan zeker onze gids voor XBMC-synchronisatie in het hele huis.

Meer verhalen

Geek Trivia: Toen Pluto zijn aanduiding als planeet verloor, verloor het ook zijn wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Waarom kan ik geen verbinding maken met LAN-games op mijn thuisnetwerk?

LAN-spellen zijn een aloude traditie waarin je rechtstreeks verbinding kunt maken met mensen op je lokale netwerk en kunt genieten van lage ping-tijden en multiplayerplezier, maar wat als de computers weigeren met elkaar te communiceren? Lees verder terwijl we de LAN-problemen van een medelezer oplossen en hem weer in het spel krijgen.

Geek Trivia: Welke plant is nog onweerstaanbaarder voor katten dan kattenkruid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: vroege straalvliegtuigen hadden frequente catastrofale storingen als gevolg van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Google verzorgt het gazon van hun uitgestrekte hoofdkwartier met uitzicht op de bergen. Waarmee?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een Windows-programma terugzetten naar de standaardinstellingen

Als een programma niet goed werkt, hoeft u het niet per se opnieuw te installeren. Mogelijk moet u het programma terugzetten naar de standaardinstellingen en sommige programma's bieden geen gemakkelijke manier om dit te doen.

Geek Trivia: welk veel geconsumeerd voedsel wordt gebruikt als afschrikmiddel voor vogels?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het verschil tussen FTPS en SFTP?

Wanneer u bezig bent met het opzetten van externe bestandsoverdrachtmogelijkheden voor uw medewerkers, wilt u dat alles zo eenvoudig en veilig mogelijk is. Met dat in gedachten, wat is beter, FTPS of SFTP? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Hoe u uw rommelige Windows-contextmenu opruimt met CCleaner

Laten we eerlijk zijn, een van de rommelige kanten van Windows is het contextmenusysteem met de rechtermuisknop, dat rommeliger lijkt te worden elke keer dat je een nieuw programma installeert. Hier leest u hoe u dat op de gemakkelijke manier kunt oplossen.

5 Veelgebruikte grafische opties voor pc-games uitgelegd

PC-games bieden schijnbaar eindeloze schermen met grafische opties om mee te spelen. Elke optie houdt een afweging tussen grafische kwaliteit en prestaties in, maar het is niet altijd duidelijk wat elke optie doet.