Statische DHCP instellen zodat het IP-adres van uw computer niet verandert

hoe-statische-dhcp-zo-uw-computer-en-8217-op te zetten;s-ip-adres-doet-en-8217;t-foto 1 wijzigen

DHCP maakt het eenvoudig om netwerktoegang voor uw thuisnetwerk te configureren, en port forwarding maakt het gemakkelijk om die computers overal te bereiken. Door statische DHCP op uw router te configureren, kunt u het beste van twee werelden combineren.

Het probleem met DHCP en Port Forwarding

DHCP is geweldig. U configureert uw router om automatisch IP-adressen toe te wijzen en de computers in uw netwerk werken gewoon. Port forwarding is handig omdat u van buiten uw netwerk toegang kunt krijgen tot uw router en kunt worden doorgestuurd naar de computer die u binnen uw netwerk nodig hebt. Het probleem is dat deze twee prachtige dingen op één uitgangspunt berusten: uw interne IP-adressen veranderen niet. Als uw router het IP-adres wijzigt dat door DHCP aan een machine is toegewezen, moet u Port Forwarding opnieuw configureren. Veel programma's proberen dit feit te omzeilen door Universal Plug and Play (UPnP) port forwarding-functies aan te bieden, maar niet alles doet dat.statische-dhcp-zo-je-computer-en-8217 instellen;s-ip-adres-doet-en-8217;t-foto 2 wijzigen

Nieuwere routers kunnen vaak onthouden welk IP-adres aan welke computer is toegewezen, dus als ze de verbinding verbreken en opnieuw verbinden, verandert hun IP niet. Vaak zal een routerreset deze cache echter wissen en beginnen met het toewijzen van IP's op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Talloze oudere routers hebben deze mogelijkheid niet eens en wijzen onmiddellijk nieuwe IP-adressen toe. Als IP-adressen veranderen, moet u uw port forwarding-instellingen vaak opnieuw configureren, anders kunt u de mogelijkheid verliezen om verbinding te maken met uw thuiscomputers.

Je kunt dit doen op tal van moderne routers, maar we gaan DD-WRT gebruiken voor deze handleiding. We hebben het vermogen van DD-WRT al vaak aangeprezen, en dat is niet voor niets. Deze verbazingwekkende aangepaste routerfirmware heeft een oplossing voor deze puinhoop: statische DHCP, ook bekend als DHCP-reservering. Tijdens het configureren van uw router voor DHCP, heeft u de mogelijkheid om de MAC-adressen van de netwerkkaarten van uw computers in te voeren en het IP-adres in te voeren om ze toe te wijzen. DD-WRT doet automatisch de rest! Als je een andere router hebt, kun je proberen de eigen beheerderspagina van je router te volgen - de instructies zouden enigszins vergelijkbaar moeten zijn.

Uw MAC-adres vinden

Het enige echte werk dat u hoeft te doen, is het MAC-adres van de aangesloten netwerkkaart van elke computer te vinden. Als u draadloos gebruikt, moet u de MAC van uw draadloze kaart vinden en als u bedraad bent, gebruikt u de Ethernet-kaart.

Ga gewoon naar het pictogram in uw systeemvak voor uw verbinding en klik erop. De mijne is draadloos.

hoe-statisch-dhcp-zo-uw-computer-en-8217 in te stellen;s-ip-adres-doet-en-8217;t-change foto 3

Klik met de rechtermuisknop op uw huidige actieve verbinding en klik op Status.

statische-dhcp-zo-je-computer-en-8217-instellen;s-ip-adres-doet-en-8217;t-foto 4 wijzigen

Klik op de Details... knop.

hoe-statische-dhcp-zo-uw-computer-en-8217-in te stellen;s-ip-adres-doet-en-8217;t-change foto 5

Uw MAC-adres voor dit apparaat wordt vermeld als fysiek adres.

OS X-gebruikers kunnen hun systeeminstellingen controleren en op Netwerk klikken. Als u op de verschillende tabbladen voor uw verbinding klikt, zou u een fysieke ID, Ethernet-ID of MAC-adres moeten vinden. Ubuntu-gebruikers kunnen ifconfig in Terminal typen. U ziet verschillende netwerkadapters, die elk een eigen hardwareadres hebben. Doe dit voor alle computers in uw netwerk waarvoor u port forwarding nodig heeft. De anderen krijgen hun IP's gewoon automatisch toegewezen door DHCP.

DD-WRT en statische DHCP

Nu u een lijst met MAC-adressen voor elk van uw computers hebt, opent u een browsertabblad en gaat u naar de DD-WRT-interface van uw router. Klik op Setup en zorg ervoor dat DHCP onder Basic Setup is ingeschakeld.

hoe-statische-dhcp-dus-uw-computer-en-8217 in te stellen;s-ip-adres-doet-en-8217;t-foto 6 wijzigen

Scroll naar beneden naar Network Address Server Settings (DHCP) en noteer het start-IP-adres en het maximum aantal gebruikers. De adressen die u configureert, moeten binnen dit bereik vallen. Hier zou mijn reeks IP's 192.168.1.100 - 192.168.1.114 zijn.

hoe-statische-dhcp-zo-uw-computer-en-8217 in te stellen;s-ip-adres-doet-en-8217;t-change foto 7

Klik nu op het tabblad Services bovenaan.

hoe-statische-dhcp-zo-uw-computer-en-8217-op te zetten;s-ip-adres-doet-en-8217;t-foto 8 wijzigen

Onder het gedeelte DHCP-server ziet u dat er een lijst met statische leases is. Klik op de knop Toevoegen om een ​​nieuwe toe te voegen.

hoe-statische-dhcp-zo-uw-computer-en-8217 in te stellen;s-ip-adres-doet-en-8217;t-change foto 9

Voer het MAC-adres van elke computer in, geef elke computer een naam zodat u weet welke welke is en wijs ze vervolgens een IP-adres toe. U kunt niet hetzelfde IP-adres aan twee verschillende MAC-adressen toevoegen, dus zorg ervoor dat elke MAC een uniek IP-adres heeft. Als uw versie van DD-WRT ook een spatie heeft om de Client Lease Time in te voeren, zou een veilige instelling 24 uur of 1440 minuten zijn.

Dat is het! Zorg ervoor dat u zowel op de knop Opslaan als op de knop Instellingen toepassen klikt en wacht tot de wijzigingen van kracht worden. De instellingen zouden automatisch moeten veranderen wanneer de lease van elke computer verloopt, hoewel u vanaf elke computer opnieuw verbinding kunt maken als u wilt dat de wijzigingen onmiddellijk van kracht worden.

Of uw computer nu de verbinding verliest, de router uitschakelt of de DHCP-lease afloopt, elke computer die u in de lijst hebt ingevoerd, blijft bij het toegewezen IP-adres. Bovendien hoeft u statische IP's niet handmatig op elke machine te configureren! Port forwarding hoeft nooit meer lastig te zijn.


Ondersteunt uw router DHCP-reserveringen? Heb je een slimmere toepassing van dit systeem? Deel uw mening in de reacties!

Meer verhalen

Vraag het HTG: een VPN instellen, een pc 24/7 laten draaien of afsluiten, strips lezen op de computer

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag en beantwoorden we uw prangende technische vragen. Deze week bekijken we hoe u een VPN kunt maken, of u uw pc 24/7 moet laten draaien of niet, en hoe u strips op uw computer kunt lezen.

Versier je kantoor met deze geeky prints

Als generieke afdrukken van de plaatselijke huis- en tuinwinkel er gewoon niet goed uitzien op uw kantoormuren, is het tijd om op zoek te gaan naar geekier tarief. Bekijk deze 20+ prints om de perfecte pasvorm te vinden.

Er is een web-app die Chrome-apps voorstelt op basis van browsegeschiedenis

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van meer Chrome-apps, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, stelt There's a Web App For That Chrome-apps voor op basis van uw browsegeschiedenis.

Domme Photoshop-trucs: hoe maak je een onzichtbaarheidsmantel?

Soms is het bewerken van afbeeldingen handig. En soms gebruik je het om dingen onzichtbaar te maken, gewoon omdat het kan. Hier leest u hoe u in enkele minuten onzichtbaarheidsmantels maakt in Photoshop, met onze GIMP-vriendelijke techniek.

Week in Geek: IE 9 is de beste browser in onderzoek naar malware-blokkering

Deze week hebben we geleerd hoe je een krachtige Wiki op een Windows-pc kunt instellen, een ontbrekende batterijmeter kunt vervangen, VirtualBox-harde schijven kunt repareren na onjuiste verplaatsingen, en hoe je spin-downs van harde schijven kunt begrijpen, hoe Linux-bestandsrechten werken, welke methoden je verkiest voor streaming uw media, vierden de release van

Desktop Fun: Wereldkaarten Wallpaper Collection Series 1 [Bonuseditie]

Kaarten zijn geweldig om informatie over onze wereld te leren en te bekijken, samen met het maken van geweldige decoraties voor onze huizen en computers. Nu kunt u genieten van het bekijken van de wereld in één oogopslag op uw bureaublad met de eerste in onze reeks Wereldkaarten Wallpaper-collecties.

Wat je zei: stream je je media?

Eerder deze week vroegen we je naar je streaminggewoonten en nu zijn we terug om de trends, tips en trucs uit je reacties te benadrukken.

DIY propcasting: schimmel en kloon zo ongeveer alles

Of je nu een stapel rekwisieten wilt maken om je vrienden uit te rusten als een Space Marine Squadron voor Halloween, modelleerrekwisieten wilt repliceren voor je tafelspellen of een kopie van je favoriete actieheld wilt casten, deze how-to-castinggids kan helpen .

Vrijdagpret: Impasse

Waarom neemt u niet een paar minuten de tijd om achterover te leunen en te ontspannen terwijl u wacht tot uw werkweek voorbij is? In het spel van deze week is het je doel om een ​​drietal lichtbollen veilig van de ene kant van de spelniveaus naar de andere te verplaatsen, maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt. Ben jij klaar voor de uitdaging om de patronen met succes op te lossen?

De beginnershandleiding voor Shell Scripting 2: For Loops

Als je je geek-cred wilt opbouwen, sluit je dan bij ons aan voor de tweede aflevering in onze shellscripting-serie. We hebben een paar correcties, een paar verbeteringen aan het script van vorige week en een gids over looping voor niet-ingewijden.