Een statisch IP-adres toewijzen aan een Ubuntu 10.04 desktopcomputer

Als u een thuisnetwerk met meerdere computers hebt, kan het toewijzen van statische IP-adressen het oplossen van problemen eenvoudiger maken. Vandaag bekijken we het overschakelen van DHCP naar een statisch IP-adres in Ubuntu.

Een statisch IP toewijzen

Het gebruik van statische IP's voorkomt adresconflicten tussen machines en zorgt voor eenvoudigere toegang tot machines. Als u een klein thuisnetwerk heeft en tevreden bent met het feit dat de machines hun IP-adres automatisch via DHCP krijgen, wordt er niets gewonnen door statische adressen te gebruiken.Het gebruik van statische IP's is niet per se voor de gemiddelde gebruiker, maar als je een nerd bent die het adres wil weten dat aan elke machine is toegewezen, kan dit zorgen voor snellere probleemoplossing.

Om uw Ubuntu-machine te wijzigen in een statisch IP-adres, gaat u naar Systeem Voorkeuren Netwerkverbindingen.

hoe-toe-een-statische-ip-aan-een-ubuntu-1004-desktop-computer foto toe te wijzen

In ons voorbeeld hebben we een bekabeld systeem, dus klik op het tabblad Bedraad, selecteer vervolgens Auto eth0 en klik op Bewerken.

hoe-toe-een-statische-ip-aan-een-ubuntu-1004-desktop-computer foto 2

Selecteer het tabblad IPv4-instellingen, wijzig Methode in Handmatig, klik op de knop Toevoegen. Typ vervolgens het statische IP-adres, het subnetmasker, de DNS-servers en de standaardgateway. Klik vervolgens op Toepassen als u klaar bent.

Zorg ervoor dat u op Enter drukt nadat u de standaardgateway hebt getypt, anders keert het terug naar 0.0.0.0

hoe-toe-een-statische-ip-aan-een-ubuntu-1004-desktop-computer foto toe te wijzen

U moet uw beheerderswachtwoord invoeren voordat de wijzigingen van kracht worden.

hoe-toe-een-statische-ip-aan-een-ubuntu-1004-desktop-computer foto 4

Om te controleren of de wijzigingen met succes zijn aangebracht, start u een Terminal-sessie en typt u ifconfig bij de opdrachtprompt of volgt u deze instructies. U kunt ook het adres van een andere machine pingen om er zeker van te zijn dat alles communiceert.

hoe-toe-een-statische-ip-aan-een-ubuntu-1004-desktop-computer foto 5

Als u een statisch IP-adres aan uw Windows-computers wilt toewijzen, lees dan ons artikel over het toewijzen van een statisch IP-adres op Windows-systemen (kijk door de opmerkingen, want onze lezers hebben enkele goede suggesties).

Of u nu een klein kantoor of een thuisnetwerk hebt met een server en meerdere machines, met een statisch IP-adres op elk apparaat kunt u ze gemakkelijk beheren. Nogmaals, het is niet voor iedereen, want het hangt er echt van af hoe uw netwerk is ingesteld en de manier waarop u het gebruikt.

Meer verhalen

Voer Windows uit in Ubuntu met VMware Player

Ben je een liefhebber die dol is op hun Ubuntu Linux-ervaring, maar nog steeds Windows-programma's moet gebruiken? Hier leest u hoe u de volledige Windows-ervaring op Ubuntu kunt krijgen met de gratis VMware Player.

Contactgroepen maken en beheren in Outlook 2010

Als je merkt dat je de hele dag e-mails naar dezelfde mensen stuurt, is het vervelend om hun adressen afzonderlijk in te voeren. Vandaag kijken we naar het maken van contactgroepen om het proces een stuk eenvoudiger te maken.

Bekijk en blader tussen Firefox-tabbladen in 3D

Ben je de standaard tab-schakelstijl in Firefox beu? Maak je dan klaar om te genieten van een meer visueel aangename 3D-ervaring met de FoxTab-extensie.

Panoramische foto's maken met Windows Live Photo Gallery

Heb je ooit het uitzicht vanaf een berg of de volledige grootte van een gebouw willen vastleggen? Hier leest u hoe u meerdere foto's gratis aan elkaar kunt naaien tot de perfecte panoramische foto met Windows Live Photo Gallery.

Browsen zonder een spoor achter te laten met een Ubuntu Live-cd

Het maakt niet uit hoe ijverig u uw cache wist en uw geschiedenis wist, surfen op het web laat sporen achter op uw computer. Als u uw browsen privé wilt houden, dan is een Ubuntu Live-cd het antwoord.

Wijzig het standaardkleurenschema in Office 2010

Net als in Office 2007 is het standaardkleurenschema voor 2010 blauw. Als je er geen fan van bent, laten we je hier zien hoe je het in zilver of zwart kunt veranderen.

App-vensters instellen om altijd bovenaan te staan

Soms heb je een kleine app of andere software die je bovenaan wilt houden, maar hoe houd je die zonder veel gedoe bovenaan? Als dit klinkt als jouw situatie, wil je misschien eens kijken bij OnTop.

Desktop Fun: Waterfalls Wallpaper Collection Series 1

Doen watervallen je denken aan exotische locaties of vredige omgevingen ver weg van de dagelijkse stress? Dan wil je zeker de eerste in onze reeks Waterfalls Wallpaper-collecties eens bekijken.

Ontdek wat uw favoriete websites aandrijft

Heb je je ooit afgevraagd of de site die je bezoekt wordt aangedreven door WordPress of dat de webapp die je gebruikt, wordt aangedreven door Ruby on Rails? Met deze extensies voor Google Chrome hoef je je nooit meer af te vragen.

Maak snapshots van uw favoriete filmscènes in VLC

Heb je ooit een screenshot willen maken van je favoriete tv- of filmscène? Vandaag laten we u zien hoe u dit kunt doen met VLC Media Player.