Hoe u uw eigen professionele blog start met WordPress

Wil je een eigen blog of website beginnen? Met een gratis WordPress-account is het gratis en gemakkelijk om aan de slag te gaan met het maken van uw eigen blogsite van professionele kwaliteit.

Dit is het eerste deel van een serie over hoe u uw eigen blogsite van professionele kwaliteit kunt maken. Nee, we hebben het niet over een goedkope blog van Blogger of zoiets op Facebook, maar over het creëren van een kwaliteitsblog waar je trots op kunt zijn en aan miljoenen lezers online kunt presenteren.

WordPress is een van de meest populaire blogplatforms en ondersteunt honderden spraakmakende websites en blogs over de hele wereld. Het is zowel krachtig als gebruiksvriendelijk, wat het geweldig maakt, of je nu net begint of een blogger bent. Om te beginnen met uw blogproject is WordPress volledig gratis en kunt u de online interface gebruiken of de WordPress-software op uw eigen server en blog vanaf daar installeren.Ermee beginnen

Je kunt binnen een paar minuten een blog starten. Ga naar WordPress.com en klik op Nu aanmelden aan de rechterkant van de hoofdpagina.

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten

Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in, controleer of u akkoord gaat met de wettelijke voorwaarden, selecteer het bulletje Geef me een blog en klik op Volgende.

hoe-start-je-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto 2

WordPress kan u laten weten dat uw gebruikersnaam al in gebruik is, kies gewoon een nieuwe en probeer het opnieuw.

hoe-te-start-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto 3

Kies vervolgens een domein voor je blog. Dit is het adres voor uw site en kan niet worden gewijzigd, dus zorg ervoor dat u precies kiest wat u wilt. Als je wilt dat je adres jouwnaam.com is in plaats van jouwnaam.wordpress.com, kun je tegen betaling je eigen domein toevoegen nadat je blog is ingesteld... maar daar komen we later op terug.

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 4

Zodra u op aanmelden klikt, ontvangt u een bevestigingsmail. Terwijl je wacht op de e-mail, kun je doorgaan en je naam en een korte biografie over jezelf invoeren.

hoe-te-start-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto 5

Wanneer u uw bevestigingsmail heeft ontvangen, klikt u op de link. Gefeliciteerd; je hebt nu je eigen blog!

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 6

U kunt uw nieuwe blog onmiddellijk bekijken, hoewel het standaardthema niet erg interessant is zonder uw inhoud en afbeeldingen.

Terug op de pagina die je vanuit de e-mail hebt geopend, klik je op Inloggen om toegang te krijgen tot de beheerpagina van je blog en om dingen aan je blog toe te voegen. U kunt ook op elk moment toegang krijgen tot de beheerderspagina van uw blog via uwnaam.wordpress.com/admin, waarbij u uw eigen blognaam vervangt.

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden om te beginnen.

hoe-start-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto 8

Inhoud toevoegen aan uw WordPress.com-blog

Wanneer u zich aanmeldt bij uw WordPress-blog, ziet u eerst de WordPress-beheerderspagina. Hier kunt u recente berichten en opmerkingen bekijken en statistieken bekijken van het aantal mensen dat uw site heeft bezocht. Je hebt ook rechtstreeks vanaf deze pagina toegang tot al je blogtools en -instellingen.

hoe-start-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto 9

Om een ​​nieuw bericht aan je blog toe te voegen, klik je op de link Berichten aan de linkerkant en klik je vervolgens op Nieuw toevoegen in het linkermenu of bovenaan de pagina Berichten bewerken. Of, als u het standaard eerste bericht wilt bewerken, plaatst u de muisaanwijzer erop en selecteert u Bewerken.

hoe-je-je-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 10

Of klik op de knop Nieuwe berichten bovenaan de pagina. Deze menubalk is altijd zichtbaar wanneer je bent ingelogd, dus het is een gemakkelijke manier om een ​​bericht toe te voegen.

hoe-je-je-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 11

Met de editor kunt u eenvoudig alles schrijven wat u maar wilt in een Microsoft Word-editor. U kunt uw tekst opmaken, lijsten, links, citaten en meer toevoegen. Wanneer u klaar bent om uw inhoud met de wereld te delen, klikt u aan de rechterkant op Publiceren.

hoe-start-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto 12

Om afbeeldingen of andere bestanden toe te voegen, klikt u op het afbeeldingspictogram naast Uploaden/Invoegen. Je gratis blogaccount kan tot 3Gb aan foto's en documenten opslaan, wat je zeker een goede start zal geven.

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 13

Klik op Bestanden selecteren en kies vervolgens de afbeeldingen of documenten die u aan uw bericht wilt toevoegen.

hoe-start-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto 14

Wanneer de afbeeldingen zijn geüpload, kunt u een bijschrift toevoegen en kiezen hoe u de afbeelding wilt positioneren. Als u klaar bent, selecteert u Invoegen in bericht.

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 15

Of, als u een video wilt toevoegen, klikt u op de videoknop. Je moet een betaalde upgrade toevoegen om video's rechtstreeks te uploaden, maar je kunt YouTube en andere online video's gratis toevoegen.

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 16

Klik op het tabblad Van URL, plak de link naar de YouTube-video en klik op Invoegen in bericht.

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 17

Als je een code-nerd bent, klik je op het HTML-tabblad in de editor en bewerk je de HTML van je blogpost op de geeky manier.

hoe-u-uw-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 18

Nadat je al je inhoud hebt toegevoegd en naar wens hebt bewerkt, klik je op de knop Publiceren aan de rechterkant van de editor. Of u kunt op Voorbeeld klikken om er zeker van te zijn dat het er goed uitziet en vervolgens op Publiceren klikken.

hoe-je-eigen-professionele-blog-met-wordpress-foto-starten 19

Hier is onze blog met de nieuwe blogpost met een foto en video. Terwijl je leert kennen hoe je de bedieningselementen in WordPress omzeilt, zal de Preview-functie je beste vriend zijn terwijl je probeert de inhoud naar wens te ordenen.

Conclusie

Het duurt maar een paar minuten om te beginnen met bloggen op WordPress.com. Of je nu over je dagelijkse leven wilt schrijven, foto's van je kinderen wilt delen of de nieuwste boeken en gadgets wilt bekijken, WordPress.com is een geweldige plek om gratis aan de slag te gaan. Maar we hebben slechts een klein deel van de WordPress-functies behandeld... maar dit zou u op weg moeten helpen. Kom binnenkort terug voor meer WordPress- en blogverslaggeving!

Links

Meld u aan voor een gratis WordPress.com-account

Meer verhalen

Ervaar de iPad-gebruikersinterface op uw pc

Wilt u een proefrit maken met iPad zonder naar een Apple Store te gaan? Hier is een manier waarop u een deel van de iPad-gebruikersinterface rechtstreeks vanuit uw browser kunt ervaren!

Gebruik die extra muisknoppen om de efficiëntie te verhogen

Wist u dat de meest gebruikte muisacties zijn klikken op de knop Sluiten van een venster (de X in de rechterbovenhoek) en klikken op de knop Terug (in een browser en verschillende andere programma's)? Hoeveel tijd besteedt u elke dag aan het zoeken naar de knop Sluiten of de knop Terug met uw muis?

Containerformaat (multimedia)

Een containerformaat, of wrapperformaat, is een metabestandsformaat waarvan de specificaties beschrijven hoe verschillende data-elementen en metadata zijn gerangschikt. Hoewel containerindelingen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan bestandstypen binnen en tussen besturingssystemen, is de meest voorkomende manier waarop de gemiddelde computergebruiker

Volg de How-To Geek Writers op Twitter

Heb je je ooit afgevraagd wat de schrijvers van How-To Geek van plan zijn? Als u een Twitter-gebruiker bent, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. We hebben ook een nieuw @howtogeeksite-account aangemaakt als je gewoon op de hoogte wilt blijven van de nieuwste artikelen.

Desktop Fun: Desert Areas Wallpaper Collection Series 1

Spreekt de schaarse open uitstraling van woestijngebieden je gevoel voor avontuur en romantiek aan? Leun dan achterover en geniet van de schilderachtige uitzichten met de eerste in onze reeks Desert Areas Wallpaper-collecties.

Snap App Windows naar vooraf gedefinieerde schermsecties met Acer GridVista

De functie voor het uitlijnen van vensters in Windows 7 en de mogelijkheid om monitor(s) te organiseren in specifieke gerasterde secties zijn de laatste tijd beide populair geworden. Als u van het idee houdt om beide te combineren in één software, sluit u dan bij ons aan terwijl we naar Acer GridVista kijken.

Jolicloud is een handig nieuw besturingssysteem voor uw netbook

Wilt u uw netbook nieuw leven inblazen? Hier is een korte blik op Jolicloud, een uniek nieuw op Linux gebaseerd besturingssysteem waarmee u uw netbook op een geheel nieuwe manier kunt gebruiken.

Bureaubladplezier: nieuwe themapakketten toevoegen aan Windows 7

Een van de geweldige dingen van Windows 7 is de beschikbaarheid van nieuwe thema's en omdat er elke maand meer beschikbaar komen, is er genoeg om uit te kiezen. Doe met ons mee terwijl we een voorbeeldset bekijken van de geweldige thema's die u voor uw systeem kunt downloaden.

Zoek alternatieve zoekmachines vanuit de zoekpagina van Bing

Dus je gebruikt Bing Search graag, maar bent misschien nog steeds nieuwsgierig naar wat een andere zoekmachine zal bieden als deze wordt gebruikt. Nu kunt u zoeken met een andere zoekmachine vanuit de Bing Search-pagina en genieten van genummerde resultaten met behulp van twee eenvoudige gebruikersscripts.

Ontvang pop-upmeldingen voor uw RSS-feeds met Feed Notifier

Bent u op zoek naar een manier om updates van uw favoriete websites rechtstreeks op uw bureaublad te krijgen? Als dat zo is, wil je Feed Notifier eens bekijken. Deze gratis Windows-toepassing wordt uitgevoerd in het systeemvak en levert pop-upmeldingen op uw bureaublad wanneer uw geabonneerde RSS-feeds worden bijgewerkt.