Hoe valse recensies op Amazon, Yelp en andere sites te spotten

how-to-spot-nep-reviews-op-amazon-yelp-en-andere-sites foto 1

Als je wilt voorkomen dat je wordt opgelicht op Amazon en andere sites, denk je misschien dat het gedeelte met recensies je beste vriend is. Immers, als er een probleem is met het product, wijzen andere klanten erop.

Maar dat is niet waar, omdat veel beoordelingen nep zijn. Van scummy-bedrijven is bekend dat ze neprecensenten inhuren om producten te prijzen en de verkoop te stimuleren, wat betekent dat je nooit zeker weet of een recensie te vertrouwen is.Dat gezegd hebbende, er zijn tools die dergelijke onzin helpen opsporen, en je kunt na verloop van tijd leren om neprecensies te herkennen.

Scan Amazon-links automatisch voor neprecensies

Als je op Amazon of Yelp surft en vermoedt dat de recensies die je ziet nep zijn, is er een snelle manier om je vermoeden te ondersteunen: FakeSpot.com. Deze site analyseert de opmerkingen en gaat na of de recensies waarschijnlijk nep zijn.

Kopieer om te beginnen de URL van elke Amazon- of Yelp-pagina waarvan u denkt dat deze een verdachte beoordeling heeft. De site scant de beoordelingen en geeft u een aangepaste beoordeling, waarbij beoordelingen die waarschijnlijk nep zijn, worden verwijderd.

how-to-spot-nep-reviews-op-amazon-yelp-en-andere-sites foto 3

Fakespot scant de taal die in elke recensie wordt gebruikt en controleert ook het profiel van elke recensent, en gebruikt vervolgens een aantal factoren om te beslissen of een bepaalde recensie waarschijnlijk nep is of niet.

Overdreven positieve taal wordt bijvoorbeeld als een rode vlag beschouwd. Hoewel veel mensen bereid zijn een goed product te complimenteren in een recensie, stapelen ze zelden positieve bijvoeglijke naamwoorden op zoals neprecensenten dat doen. Evenzo, als recensenten alleen positieve recensies lijken te plaatsen en recensies van de producten van hetzelfde bedrijf plaatsen, is de kans groot dat de recensies nep zijn. Het wordt ook als verdacht beschouwd dat een aantal positieve recensies op dezelfde dag verschijnen.

Geen van deze regels is hard en snel. Soms zullen echte mensen deze dingen doen, en soms doen valse recensenten dat niet. Maar de statistische analyse van FakeSpot probeert trends te ontdekken en u een idee te geven van hoe waarschijnlijk het is dat de beoordelingen onder een bepaald product nep zijn. Als deze site niet vermoedt dat er iets mis is met de beoordelingen, is de kans groot dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Hoe u zelf neppers kunt spotten

how-to-spot-nep-reviews-op-amazon-yelp-en-andere-sites foto 4

Wat als je neprecensies of opmerkingen ziet op andere sites dan Amazon of Yelp? Of wil je gewoon niet afhankelijk zijn van een website? Dan, mijn vriend, moet je een interne BS-detector ontwikkelen.

De dingen waar FakeSpot rekening mee houdt - overdreven positieve taal, meerdere recensies die op dezelfde dag zijn gepubliceerd - zijn geweldige eerste dingen om naar te kijken. Dan moet je nog met een aantal zaken rekening houden.

  • Check de data op de recensies. Hebben een heleboel positieve recensies het product schijnbaar tegelijk overspoeld? Als dat zo is, kijk je waarschijnlijk naar valse opmerkingen.
  • Denk aan de taalkeuzes. Nep-recensenten zijn vaak geen moedertaalsprekers van het Engels. Om deze reden kun je enkele vreemde taalkeuzes opmerken in neprecensies. Bijvoorbeeld: een zogenaamd in de VS gevestigde recensent zou kunnen verwijzen naar iets dat 1300 USD kost, ook al zou een echte Amerikaan nooit USD specificeren tijdens het schrijven van een recensie.
  • Klik op het profiel van de recensent. U kunt dit meestal doen door op de naam van de gebruiker te klikken. Lijkt een bepaalde recensie alleen maar positieve recensies achter te laten, met gloeiende taal? Hebben ze de neiging om zich te concentreren op producten van weinig bekende bedrijven? Dat is erg verdacht en kan een teken zijn dat u naar een neprecensent kijkt.
  • Even Googlen. Als de site waar je naar kijkt een voor- en achternaam voor een recensent geeft, ga je gang en zoek de persoon op. Komen de resultaten overeen met een echt mens, met een Facebook- of Twitter-account? Zo ja, praten ze met andere mensen, of bestaan ​​ze gewoon een beetje?
  • Controleer de avatar. Veel neprecensenten halen foto's van blogs of de sociale-mediaprofielen van andere mensen om eruit te zien als een echt persoon. Voer een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uit om de oorspronkelijke bron van de afbeelding te vinden. Vaak kom je erachter dat je naar een stockfoto kijkt, een foto van iemand anders zijn blog of zelfs een clip uit een film.

Dit zijn natuurlijk niet de enige manieren om een ​​nep te herkennen, en neprecensenten zullen in de loop van de tijd geavanceerder worden. Benader beoordelingen gewoon met een gezond gevoel van scepsis, in plaats van aan te nemen dat alles afkomstig is van een goedwillende consument zoals jij.

Fotocredit: Colin

Meer verhalen

Twitter was in 2016 een behoorlijk deprimerende plek om te zijn

De top 10 gesprekken gingen vooral over de dood en politiek, maar Leo won in ieder geval een Oscar.

Netflix heeft de videocodering bijgewerkt om downloads er beter uit te laten zien

Door de VP9-codec van Google te gebruiken en video's op te splitsen in kleine stukjes van 1 tot 3 minuten, kunnen de nieuwe downloads van Netflix dezelfde kwaliteit hebben als de streams met minder gegevens.

Honda's NeuV-concept activeert zijn 'emotiemotor'

Dit kan heel cool zijn, of behoorlijk verontrustend.

Techreuzen slaan de handen ineen om online terroristische inhoud te bestrijden

Facebook, Twitter, Microsoft en YouTube slaan de handen ineen om het internet te ontdoen van terreurgerelateerde afbeeldingen en video's.

Hoe te schalen van een klein bedrijf naar een miljardenrijk?

Radiomagnaat John Dickey vertelt hoe hij een radiostation uitbouwde tot een mediabedrijf van 2 miljard dollar.

Ontwerp je droomdrone met het programma van MIT

Het systeem garandeert dat uw meesterwerk vliegt.

'Pizzagate' en het echte gevaar van nepnieuws

Samenzweringstheorieën kunnen leiden tot gewelddadige acties.

Rapport: ontwerpfouten, geen batterij, veroorzaakte explosies van Note 7

Een onafhankelijke test vond te weinig ruimte tussen de batterij van de Galaxy Note 7 en andere componenten.

Google Open Sources DeepMind Lab voor AI-onderzoek

OpenAI en Uber lanceren gelijkaardige initiatieven.

Hoe u uw onkostendeclaraties voor het einde van het jaar kunt inhalen?

Nu het jaareinde snel nadert, is het tijd om te klauteren en het papierwerk voor te bereiden om een ​​vergoeding te krijgen. Weet waar u moet zoeken om samen te voegen wat u verschuldigd bent.