Hoe u uw Mac- of iOS-scherm kunt spiegelen naar uw Apple TV

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 1

We weten dat de Chromecast van Google een geweldig (en goedkoop) apparaat is om je desktop- of Android-apparaten naar je tv te spiegelen, maar als je een Apple TV hebt, kun je in principe hetzelfde doen met je Mac- of iOS-apparaat.

De Apple TV is een behoorlijk veelzijdig apparaat en met zijn verkoopprijs van $ 69 is het ook geen slechte deal, hoewel we denken dat het het beste is om te wachten tot Apple de volgende versie onthult als je overweegt een nieuwe te kopen.Vooralsnog raden we voor je streamingbehoeften nog de veel goedkopere Chromecast aan, die overigens werkt met iPhone en iPad zonder mirroring, en OS X met mirroring, zolang je de Chrome-browser en Chromecast-plug-in gebruikt.

Afgezien daarvan, als je je Mac, iPhone of iPad nog nooit met je Apple TV hebt gebruikt, mis je iets. Apple TV werkt als een AirPlay-apparaat, wat betekent dat je, net als Google Casting, inhoud naar je Apple TV kunt gooien of streamen om op je grote scherm te bekijken.

In het grote geheel van het Apple-ecosysteem is het heel logisch en werkt het perfect. Het enige dat u nodig hebt, is een ondersteunde Mac (eigenlijk alles dat na 2011 is gemaakt), een Apple TV (tweede generatie of nieuwer) en een netwerk.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 2

AirPlay instellen om te werken op Apple TV

Voordat u uw Apple TV als AirPlay-scherm kunt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat deze is ingeschakeld. Open hiervoor de Instellingen vanuit het hoofdmenu.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 4

Selecteer AirPlay op het volgende scherm.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 5

Er zijn een paar dingen die je hier kunt doen, zoals de naam van je Apple TV wijzigen, beveiliging instellen en iTunes afspelen vanaf iCloud, maar het belangrijkste is natuurlijk om ervoor te zorgen dat AirPlay is ingeschakeld.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 6

Als dat klaar is, kunt u uw Apple TV nu gebruiken als AirPlay-scherm.

Spiegelen vanaf een Mac

Om inhoud van je Mac naar je Apple TV te spiegelen, moet je eerst je beeldscherminstellingen controleren. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door Systeemvoorkeuren te openen en op Beeldschermen te klikken of Spotlight te gebruiken en Beeldschermen te typen.

Hoe dan ook, wanneer u de instellingen open heeft staan, kunt u spiegelen starten via de opties in de linkerbenedenhoek.

hoe-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv-foto-spiegelen 7

Als het AirPlay-pictogram niet in de menubalk verschijnt nadat je deze optie hebt ingeschakeld, zorg er dan voor dat je Apple TV aan staat en wakker is.

U kunt er ook voor kiezen om de spiegelopties in de menubalk weer te geven, wat we omwille van de eenvoud in dit artikel zullen doen.

Dus vanuit de menubalk kunnen we het scherm van onze Mac spiegelen door op het AirPlay-pictogram te klikken en vervolgens verbinding te maken met onze AirPlay Display, d.w.z. Apple TV.

Zodra u bent verbonden met uw Apple TV, klikt u nogmaals op de AirPlay-menubalkknop en kunt u opties kiezen die betrekking hebben op uw AirPlay-weergave. U kunt bijvoorbeeld uw beeldscherm (of een daaraan gekoppeld beeldscherm) uiteraard spiegelen of u kunt uw bureaublad uitbreiden naar het AirPlay-beeldscherm.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 9

U kunt de grootte van het bureaublad ook afstemmen op uw Apple TV of het beeldscherm op of aangesloten op uw Mac.

Dit betekent dat als je het instelt op Apple TV, de resolutie van je desktop zal proberen om het beste bij je HDTV te passen, en als je het op het scherm van je Mac instelt, zal het bureaublad van je computer het scherpste beeld behouden, maar mogelijk niet het scherm van je HDTV vullen.

Als u de resolutie van uw AirPlay-scherm moet aanpassen, gebruikt u opnieuw de weergavevoorkeuren.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 10

Het is handig om op Verzamel Windows te klikken als je naar een scherm aan de andere kant van de kamer spiegelt, zodat je aanpassingen kunt maken op het scherm van je Mac.

Als u uw Apple TV op uw beeldscherm moet kalibreren, bijvoorbeeld als u een projector gebruikt, klikt u op Projectorkalibrator openen... om aanpassingen te maken.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 11

AirPlay-mirroring is vrijwel een makkie. We hebben geen enkel probleem ondervonden om het te laten werken, hoewel het uitbreiden van de desktop resulteert in een betere beeldkwaliteit op elk scherm omdat ze hun optimale resolutie kunnen behouden.

Dat gezegd hebbende, als je problemen hebt om het goed te laten werken, raadpleeg dan het ondersteuningsdocument van Apple voor meer informatie.

Muziek en video's streamen via iTunes

Het is ook mogelijk om AirPlay rechtstreeks vanuit iTunes te gebruiken, zodat je alles van je computer naar je HDTV kunt streamen, inclusief muziek, films en tv-programma's. Klik gewoon op de AirPlay-knop zoals hieronder weergegeven.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 12

Wanneer je AirPlay-muziek speelt, kun je meerdere apparaten kiezen en het volume op elk afzonderlijk regelen.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv-foto 13

Als je een film afspeelt op je Apple TV, werkt het op dezelfde manier. Kies je film (of tv-programma) en klik vervolgens op de AirPlay-knop.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 14

Je kunt films niet op meer dan één apparaat afspelen zoals bij muziek, maar je kunt je Mac of Apple TV-afstandsbediening gebruiken om het afspelen te regelen.

Spiegelen vanaf uw iPhone of iPad

Het spiegelen van uw iPhone- of iPad-scherm is net zo eenvoudig, zo niet eenvoudiger dan dat van uw Mac. Voordat alles werkt, moet u er echter voor zorgen dat:

  • AirPlay is ingeschakeld op de Apple TV.
  • Je iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Apple TV.
  • Als alternatief kunt u via BlueTooth verbinding maken met Apple TV als er geen wifi is. Dit is handig als wifi niet beschikbaar of onbetrouwbaar is, zoals in een hotelkamer (je hebt wel een wifi-verbinding nodig om content van iTunes te streamen).

Uw Apple TV zou als een optie in het Control Center moeten verschijnen. Let op, het kan zijn dat u door het hier getoonde AirPlay-menu moet scrollen om de optie Spiegelen te zien.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv-foto 15

Zodra u mirroring inschakelt, verschijnt het volledige startscherm van uw iPhone of iPad op uw HDTV. Uw tv past het beeld automatisch aan zodat het op het scherm past, en de oriëntatie en inhoud veranderen om weer te geven wat er op uw iOS-apparaat staat terwijl u het gebruikt.

hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 16

Je kunt zien dat je spiegelt omdat de bovenste balk blauw is. Wanneer u AirPlay gebruikt, verschijnt het pictogram ook in de rechterbovenhoek.

Als je problemen of vertraging ervaart, kan dit een zwak wifi-signaal zijn of interferentie van een ander elektronisch apparaat. Zorg ervoor dat u het ondersteuningsdocument van Apple raadpleegt voor andere tips voor het oplossen van problemen.

Inhoud streamen vanaf uw iPhone of iPad

U hoeft niet uw hele scherm te spiegelen om inhoud naar uw Apple TV te streamen. Veel apps ondersteunen AirPlay, zodat je content van Netflix, Pandora en nog veel meer kunt streamen.

Zoals u kunt zien, heeft de Netflix-app bijvoorbeeld het AirPlay-pictogram naast de afspeelknoppen in de rechterbenedenhoek.

hoe-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv-foto-spiegelen 17

Pandora sport het in de rechterbovenhoek (direct naast het Chromecast-pictogram in dit voorbeeld).

Als je het AirPlay-symbool niet in een app ziet (de YouTube-app heeft het niet), dan kun je eenvoudig het Control Center gebruiken om inhoud op die manier te streamen. Zorg er wel voor dat Mirroring niet is ingeschakeld.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-spiegel-je-mac-of-ios-scherm-naar-je-appel-tv foto 19Speel je Android-games en -video's op de tv met Google Chromecast Is het een goed moment om een ​​Apple TV te kopen?

Over het algemeen is dit bijna niet anders dan casten van Android-apparaten naar een Chromecast en de resultaten zijn grotendeels hetzelfde. Misschien wel het grootste verschil is dat Chromecast werkt op iOS-apparaten waarop de Chromecast-app is geïnstalleerd, terwijl AirPlay een technologie is die alleen van Apple is (u kunt uw Android-apparaat niet gebruiken met uw Apple TV).

We hopen dat je dit artikel nuttig en informatief vond. Als je feedback hebt die je wilt achterlaten, zoals een vraag of een opmerking, neem dan contact op met ons discussieforum.

Meer verhalen

Hoe u de batterijduur van uw MacBook kunt verlengen

MacBooks staan ​​bekend om hun uitstekende batterijduur, maar we willen altijd meer. Dit is vooral belangrijk als je een oudere MacBook hebt met een meer energieverslindende CPU en mechanische harde schijf, maar iedereen kan profiteren van deze tips.

Hoe u uw eigen computer onderhoudt: 7 eenvoudige dingen die computerreparatieplaatsen doen

Computerreparatieplaatsen zoals Best Buy's Geek Squad doen veel dingen die u gemakkelijk zelf kunt doen. In plaats van te betalen voor een dure malwareverwijdering of computeroptimalisatie, kunt u het zelf doen.

Bouw een mediacentrum van $ 35 met Raspbmc en Raspberry Pi, Redux

Vorig jaar hebben we je laten zien hoe je van de Raspberry Pi een stil, pittig en rondom geweldig mediacentrum kunt maken. Sindsdien is er veel veranderd; we zijn terug met een bijgewerkte gids boordevol meer tips, trucs en goodies dan waar je een stokje voor kunt steken.

Geek Trivia: Aan het begin van de 17e eeuw was het populairste drankje in Groot-Brittannië?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Office 2011 voor Mac OS X volledig te verwijderen

Microsoft heeft zijn laatste update voor Office voor Mac voorbereid en heeft onlangs zijn eerste preview uitgebracht. We besloten om er een draai aan te geven en wilden Office 2011 de-installeren om conflicten te voorkomen. Tot onze verbazing is het verwijderen van Office 2011 voor Mac een vreselijk gecompliceerde aangelegenheid.

[Gesponsord] Download een gratis exemplaar van WinX DVD Ripper voordat de weggeefactie eindigt

De Windows 10 heeft Windows-liefhebbers enthousiast gemaakt. Dat zouden ze inderdaad moeten zijn. Kijk naar deze gloednieuwe functies van Windows 10: meerdere platforms, Cortana, Hololens, aanraakvriendelijk Universal Office ... de lijst gaat maar door. Afgaande op de recensie van de preview-build, lijkt Windows 10 te hebben

Ondersteunt Notepad++ schakelen tussen tabbladen met behulp van getallen?

Als je veel codeert en vaak heen en weer moet schakelen tussen geopende tabbladen, dan heb je een snelle en eenvoudige manier nodig om alles soepel te laten verlopen. De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord om een ​​gefrustreerde lezer te helpen genieten van het wisselen van tabbladen.

Geek Trivia: de Windows 95-installatieschijf geleverd met een muziekvideo met welke band?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat betekenen drones voor de toekomst van persoonlijke privacy?

Vorig jaar was een belangrijk jaar voor drones, waardoor velen van ons rechtop gingen zitten en het opmerkten, en 2015 zou nog groter moeten zijn. Dit leidt tot veel privacykwesties die we serieus moeten overwegen.

Hyperlinks uitschakelen in Word 2013

Wanneer u een web- of e-mailadres in Word typt, merkt u mogelijk dat het programma dit automatisch opmaakt als een live-hyperlink. Dit is een instelling in de AutoOpmaak-functie van Word die standaard is ingeschakeld, maar eenvoudig kan worden uitgeschakeld.