Snel nieuwe Google-documenten maken met een snelkoppeling of sneltoets

Als je bent overgestapt van Microsoft Office naar Google Docs, heb je waarschijnlijk gemerkt dat er maar één probleem is: het maken van een nieuw document kost veel te veel stappen. Hier leest u hoe u met één klik nieuwe documenten kunt maken, of zelfs met een sneltoets.

Opmerking: u kunt deze sneltoetsen gebruiken om documenten, spreadsheets en presentaties te maken, maar we hebben nog niet ontdekt hoe u een snelkoppeling voor een nieuwe tekening kunt maken. Komt u er uit, laat het ons dan weten. Dankzij Ed hebben we zelfs de snelkoppeling voor een nieuwe Tekening.Een Windows-snelkoppeling maken

Begin door ergens op het bureaublad te klikken en Nieuw -> Snelkoppeling te kiezen in het contextmenu.

hoe-snel-nieuwe-google-documenten-maken-met-een-sneltoets-of-sneltoets foto 2

Nu wilt u de volledige URL voor het maken van een nieuw document in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties in het vak Locatie plakken en het een toepasselijke naam geven. Als u standaard Google Documenten gebruikt, gebruikt u een van de volgende URL's:

 • http://docs.google.com/?action=newdoc
 • http://spreadsheets.google.com/ccc?new
 • http://docs.google.com/?action=new_presentation
 • https://docs.google.com/drawings/create?hl=nl

Als u Google Apps gebruikt, wilt u een van deze URL's gebruiken en UWDOMAIN vervangen door de werkelijke naam van uw domein. U zult waarschijnlijk merken dat deze URL's HTTPS hebben, die u kunt gebruiken of niet.

 • https://docs.google.com/a/YOURDOMAIN.com/?action=newdoc
 • https://spreadsheets.google.com/a/YOURDOMAIN.com/ccc?new
 • https://docs.google.com/a/YOURDOMAIN.com/?action=new_presentation
 • https://docs.google.com/a/YOURDOMAIN.com/drawings/create?hl=nl

Zorg ervoor dat je de gewenste snelkoppelingen hebt gemaakt en de juiste naam hebt gegeven, zodat we een aantal leuke pictogrammen kunnen toevoegen.

Wijs een passend pictogram en een sneltoets toe

Om de snelkoppeling te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en gebruikt u Eigenschappen in het contextmenu, en bladert u vervolgens naar het tabblad Webdocument als u er nog niet bent. Vanaf hier kunt u de sneltoets aanpassen aan iets dat u leuk vindt en een ander pictogram toewijzen.

hoe-snel-nieuwe-google-documenten-maken-met-een-sneltoets-of-sneltoets foto 3

Als u een aantal goede pictogrammen wilt die overeenkomen, kunt u deze set Google Docs-pictogrammen downloaden van Softpedia, waardoor uw resulterende snelkoppelingen er als volgt uitzien:

hoe-snel-nieuwe-google-documenten-maken-met-een-sneltoets-of-sneltoets-foto 4

Het is belangrijk op te merken dat als u wilt dat de sneltoetsen voor deze sneltoetsen werken, u de sneltoets op uw bureaublad of in het Startmenu moet hebben - de sneltoetsen werken gewoon nergens anders.

Een webbrowsersnelkoppeling maken

Als je al in je webbrowser bent en Google Documenten geopend hebt, kun je gewoon het vervolgkeuzemenu gebruiken om nieuwe snelkoppelingen te maken, maar persoonlijk vind ik dit nogal vervelend, vooral omdat ik het scherm Documenten zelden al open heb. Dit betekent dat ik een nieuw document moet maken dat ik moet aanmelden bij Documenten en vervolgens moet wachten tot die pagina is geladen, en vervolgens op het vervolgkeuzemenu moet klikken en vervolgens moet wachten tot een andere pagina is geladen.

hoe-snel-nieuwe-google-documenten-maken-met-een-sneltoets-of-sneltoets-foto 5

In plaats daarvan kunt u eenvoudig een van de volgende snelkoppelingen naar uw bladwijzerbalk slepen - als u tenminste gewone Google Documenten gebruikt en niet Google Apps.

 • Nieuw Google-document
 • Nieuwe Google-spreadsheet
 • Nieuwe Google-presentatie

Als u Google Apps gebruikt, kunt u een nieuwe bladwijzer maken met een van de eerder genoemde URL's.

hoe-snel-nieuwe-google-documenten-maken-met-een-sneltoets-of-sneltoets-foto 6

Als u Firefox gebruikt, had u ook een alternatief trefwoord kunnen invoeren om nieuwe documenten te maken met behulp van de locatiebalk, maar Google Chrome-gebruikers hebben die optie niet in het bladwijzersysteem. Wat u in plaats daarvan moet doen, is met de rechtermuisknop op de locatiebalk klikken en naar Zoekmachines bewerken gaan.

hoe-snel-nieuwe-google-documenten-maken-met-een-sneltoets-of-sneltoets-foto 7

Van daaruit kunt u een nieuwe zoekmachine toevoegen, maar in plaats daarvan gebruikt u gewoon de URL om een ​​nieuw Google-document te maken. Op deze manier kunt u eenvoudig het trefwoord in de locatiebalk invoeren en er wordt een nieuw document gemaakt.

Als je je afvraagt ​​waarom de laatste screenshot anders is... ja, ik ben begonnen met het schrijven van dit artikel op Windows en schakelde toen over op mijn MacBook Air zodat ik de voetbalwedstrijd in de andere kamer kon kijken.

Meer verhalen

Handmatig systeembestanden herstellen vanaf uw Windows-installatiemedia

Als je ooit een ontbrekend of beschadigd systeembestand in Windows hebt gehad, kom je soms terecht in duistere delen van het internet om bestanden te downloaden van wie weet waar. Waarom herstelt u de bestanden niet rechtstreeks vanaf uw installatieschijven?

Bureaubladplezier: lettertypen voor Thanksgiving-dag

Er zullen versieringen, folders en meer zijn om je voor te bereiden op de aanstaande Thanksgiving Day-vakantie, dus we hebben een mooie set lettertypen met vakantiethema om je voor te bereiden op het aanstaande eetfestijn.

De How-To Geek Guide to Learning Photoshop, Deel 4: Basismenu's

Photoshop heeft een enorm menusysteem met opties die zelfs geavanceerde gebruikers kunnen negeren. Voor de les van vandaag zullen we er een korte rondleiding door nemen en ontdekken welke van hen u zullen helpen uw beheersing van fotobewerking te vergroten.

Filmcollecties consolideren in XBMC met Movie Sets

XBMC heeft al een geavanceerde filmbibliotheek die fanart, filmposters en cast-informatie kan verzamelen, allemaal met een simpele scan. Met XBMC 10.0 kunt u ook filmcollecties combineren tot één item in uw bibliotheek.

Ontvang een gratis downloadbare handleiding voor ouders voor Facebook

Heb je tieners (of andere mensen) in huis die fervente Facebook-gebruikers zijn? Als dat zo is, dan wil je deze handleiding met handige instructies en illustraties voor het beheren van je privacy en instellingen doorlezen...

Hoe de miniaturen op de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome te vernieuwen

Om uw miniaturen te herstellen, sluit u Chrome af en opent u vervolgens de map Chrome-gebruikersgegevens. Typ op een Windows-pc het volgende in de adresbalk in Verkenner of in de opdracht Uitvoeren om het te openen:

Specifieke bestanden herstellen van een Windows-systeemkopie

Windows biedt een faalveilige manier om uw hele harde schijf te herstellen met systeemkopieën, maar wat als u alleen bepaalde bestanden van de afbeelding hoeft te herstellen in plaats van uw hele harde schijf te herstellen?

Hoe JavaScript te gebruiken om tijd te besparen door Photoshop te automatiseren

De meest elementaire van de basisprogramma's, de Photoshop CS5 Scripting Guide, biedt een voorbeeld van een Hello World-script om ons te helpen erin te springen en aan de slag te gaan. We kunnen hier een paar dingen zien: eenheden worden ingesteld op inches, er wordt een nieuw document gemaakt en tekst wordt eenvoudig toegevoegd met behulp van de Photoshop API.

Stomme geektrucs: maak je eigen nepvirus met Kladblok

Elke nerd wil doen alsof ze een gevaarlijke hacker zijn die elke pc kan uitschakelen, en nadat je dit artikel hebt gelezen, kun je je vaardigheden laten zien met niets meer dan Kladblok.

Week in Geek: Facebook-app-ontwikkelaars verkocht Gebruikersinformatie-editie

Deze week hebben we geleerd hoe we vertrouwd kunnen raken met lagen in Photoshop, weten wat codering is en hoe het werkt, YouTube-video's overslaan met de cijfertoetsen, Microsoft Word's Editor Area optimaliseren voor beter schrijven, een echt bibliothekenpictogram op een Windows 7-bureaublad plaatsen , en meer.