Een Split Tunnel VPN (PPTP)-client instellen op Ubuntu 10.04

Soms moet je een VPN-verbinding gebruiken om toegang te verlenen tot externe netwerkbronnen en daarvoor gebruik je een VPN, maar als je niet wilt dat al je klantverkeer via de VPN-link gaat, moet je je VPN instellen om verbinding te maken in een split-tunnelmodus. Hier leest u hoe u het op Ubuntu doet.

Opmerking: zorg ervoor dat je ons artikel hebt gelezen over het instellen van een VPN-server voor op Debian gebaseerde Linux, waarin ook het configureren van de Windows-client wordt behandeld.

Splitsen wat de wat nu?

De term gesplitste tunnel verwijst naar het feit dat de VPN-client een tunnel creëert van de client helemaal naar de server voor privécommunicatie.Traditioneel wordt de VPN-verbinding opgezet om de tunnel te maken en als deze eenmaal is opgestart, wordt alle communicatie van de klant door die tunnel geleid. dit was goed in de tijd dat de VPN-verbinding een aantal doelen had die elkaar overlappen en complementair waren:

  • De verbinding was bedoeld om de road warrior overal toegang te verlenen.
  • Alle verbindingen van de klant moeten worden beveiligd door middel van de corporate firewall.
  • De clientcomputer mag geen verbinding kunnen maken met een mogelijk kwaadaardig netwerk met het bedrijfsnetwerk.

De manier waarop de toenmalige VPN-verbinding dit doel bereikte, was om de standaardgateway of route van de clientcomputer naar de zakelijke VPN-server in te stellen.

Deze methode, hoewel effectief voor de bovenstaande doelen, heeft verschillende nadelen, vooral als u de VPN-verbinding alleen voor het Grant-toegangspunt implementeert:

  • Het vertraagt ​​de hele surfervaring van de clientcomputer tot de snelheid van de uploadsnelheid van de VPN-server, die meestal traag is.
  • Het zal de toegang tot lokale bronnen uitschakelen, zoals andere computers in het lokale netwerk, tenzij ze allemaal zijn verbonden met de VPN, en zelfs dan zal de toegang worden vertraagd omdat het helemaal naar internet moet en terug moet komen.

Om deze tekortkomingen te verhelpen, zullen we een gewone VPN-kiezer maken met één opmerkelijke uitzondering, namelijk dat we het systeem zo instellen dat het NIET als de standaardgateway of -route wordt gebruikt wanneer er verbinding is.

Als u dit doet, zal de client de VPN-tunnel alleen gebruiken voor de bronnen achter de VPN-server en normaal toegang hebben tot internet voor al het andere.

Laten we aan de slag gaan

De eerste stap is om naar Netwerkverbindingen te gaan en vervolgens VPN configureren.

Een manier om dit te doen is door op het bureaubladpictogram voor netwerken te klikken, zoals weergegeven in de afbeelding.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 2

Een andere manier is om naar Systeem -> Voorkeuren -> Netwerkverbindingen te gaan.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 3

Zodra u op het tabblad VPN in het venster Configuraties netwerkverbindingen bent, klikt u op Toevoegen.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 4

In het volgende venster hoeven we alleen op Maken te klikken, omdat het standaard verbindingstype van PPTP is wat we willen gebruiken.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221-splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 5

Geef in het volgende venster uw dialer een naam, vul de gateway in met uw servers DNS-naam of IP-adres gezien vanaf internet en vul de gebruikersgegevens in.

Als u de handleiding Een VPN (PPTP)-server instellen op Debian hebt gebruikt voor de serverconfiguratie of als u deze client gebruikt voor een DD-WRT PPTP-serverconfiguratie, moet u ook de MPPE-coderingsopties voor authenticatie inschakelen.

Klik op Geavanceerd.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 6

Vink in het venster Geavanceerde opties het eerste selectievakje voor de MPPE-optie aan, vervolgens het tweede selectievakje om stateful-codering toe te staan ​​en klik op OK.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 7

Klik terug in het hoofdvenster op het tabblad IPv4-instellingen.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 8

Vink in het configuratievenster voor routes het selectievakje Gebruik deze verbinding alleen voor bronnen op het netwerk aan.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 9

Activeer de VPN-verbindingsclient door op het pictogram Netwerkverbindingen te klikken en het te selecteren.

hoe-een--en-8220-instellen;tunnel-en-8221 splitsen;-vpn-pptp-client-op-ubuntu-1004 foto 10

Dat is alles, u hebt nu toegang tot de bronnen aan de VPN-servers alsof u zich op hetzelfde netwerk bevindt, zonder daarbij uw downloadsnelheid op te offeren...

Genieten van :)

Meer verhalen

Vraag de lezers: sluit u uw computer af, zet u hem in de slaapstand of zet u hem in de sluimerstand als u hem niet gebruikt? [Opiniepeiling]

Elke persoon heeft zijn eigen manier om met zijn computers om te gaan wanneer hij deze niet gebruikt. Deze week willen we weten wat u met uw computer doet als u hem niet gebruikt.

Hoe u uw professor e-mailt en snel antwoord krijgt

Foto door uniinnsbruck

Maak aangepaste Windows 7 Jumplists voor apps die er geen hebben

Wilt u dat meer van uw favoriete programma's jumplists bevatten voor uw favoriete taken? Hier leest u hoe u uw Windows 7-jumplijsten snel kunt aanpassen met Jumplist Extender.

Xmarks is dood, dus welke andere opties heb je?

Het begon als de Foxmarks-extensie, daarna veranderden ze het in Xmarks en lieten het werken in elke webbrowser - en nu is het een dodelijke dood gestorven. De service zal nog een paar maanden bestaan ​​totdat hij echt dood is, maar het is tijd om naar andere opties te zoeken.

Voer IE6 en andere oude apps uit in Windows 7 met Spoon

Wilt u programma's op uw pc draaien zonder ze te installeren? Of je nu een verouderde app wilt gebruiken of gewoon een programma wilt proberen voordat je het installeert, hier is hoe je veel programma's online kunt uitvoeren met Spoon.

Snel en vies vintage foto-effect in Photoshop

Op zoek naar een snelle manier om je foto's om te zetten in knappe, overtuigende vintage kunst? Veel programma's bieden vintage fotofilters, maar deze zijn vaak ruw en geven niet-opwindende, niet-overtuigende resultaten. Met een paar momenten in praktisch elke versie van Photoshop, kun je realistisch ogende

Hoe u uw vergeten Windows-wachtwoord kunt kraken

Hier bij How-To Geek hebben we veel verschillende manieren besproken om uw wachtwoord voor Windows opnieuw in te stellen, maar wat als u uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen? Of wat als u schijfversleuteling gebruikt die uw bestanden zou wissen als u het wachtwoord zou wijzigen? Het is tijd om in plaats daarvan het wachtwoord te kraken.

Bureaubladplezier: Indiana Jones-aanpassingsset

Archeologe Indiana Jones is een favoriet onder cult-klassieke filmhelden en altijd leuk om naar te kijken als hij te maken heeft met slechteriken en slangen. Vandaag hebben we een mooie reeks achtergronden, pictogrammen en lettertypen om je bureaublad klaar te maken voor avontuur.

Maak uw eigen automatische defragmentatie in Windows 7-stijl in Windows XP

Een van de coole functies in Vista en Windows 7 is dat het is ingesteld om uw harde schijf standaard wekelijks automatisch te defragmenteren. Als je nog steeds XP gebruikt, kun je het als volgt instellen om op dezelfde manier te werken als Vista of Windows 7.

Beginner: groepeer vergelijkbare apps met mappen op uw iOS 4 iPhone of iPod Touch

Heb je veel apps op je iPhone of iPod Touch en ben je het beu om door schermen te bladeren om degene te krijgen die je nodig hebt? Hier kijken we naar een nieuwe functie in iOS 4 waarmee je apps kunt groeperen in mappen.