Hoe door het opdrachtpromptvenster te scrollen met het toetsenbord

Als je een echte Linux-shell gebruikt, kun je meestal omhoog scrollen vanaf het toetsenbord, maar helaas is dat geen optie in de Windows-opdrachtshell-wereld. Natuurlijk kunnen we dit oplossen met een beetje AutoHotkey-magie.

Natuurlijk is er een manier om met het toetsenbord door de opdrachtprompt te bladeren, maar het is erg ingewikkeld en vereist te veel toetsaanslagen om nuttig te zijn. Dit is een betere manier.

hoe-om-door-het-opdracht-prompt-venster-met-het-toetsenbord te scrollen foto 1Wat we zullen doen om het probleem op te lossen, is een AutoHotkey-script maken dat ervoor zorgt dat wanneer u op Shift+Page Up/Down of Ctrl + Up/Down drukt, het een muiswiel-scrollopdracht naar het venster stuurt en omhoog scrolt of naar beneden.

Het scrolvensterscript instellen

Maak een nieuw AutoHotkey-script of plak het volgende in uw bestaande script:

#IfWinActive ahk_class ConsoleWindowClass
+PgUp::
Stuur {WheelUp}
Opbrengst

+PgDn::
Stuur {WheelDown}
Opbrengst

^Omhoog::
Stuur {WheelUp}
Opbrengst

^Omlaag::
Stuur {WheelDown}
Opbrengst

#IfWinActive

Zodra u dit hebt gedaan, slaat u het script op en dubbelklikt u erop om het op te starten. U kunt nu met het toetsenbord door het opdrachtpromptvenster bladeren. Persoonlijk gebruik ik liever Shift+Page Up of Down om te scrollen, omdat dat de meest Linux-manier is om het te doen.

Als u dit wilt toevoegen aan uw opstart, zodat het elke keer dat u uw pc opstart, wordt uitgevoerd, opent u een nieuw Windows Verkenner-venster en typt u het volgende in de locatiebalk:

shell:opstarten

hoe-scroll-het-opdracht-prompt-venster-met-het-toetsenbord foto 3

Plaats dan eenvoudig een snelkoppeling naar het AutoHotkey-script in die map.

Extra: als je deze leuk vindt, lees dan zeker ons artikel over het inschakelen van Ctrl+V om in de Windows-opdrachtprompt te plakken.

Downloadbaar scrollvensterscript

Gewoon downloaden, uitpakken en dubbelklikken op het scriptbestand. Opmerking: als u het pictogram in het systeemvak uit het script wilt verwijderen wanneer het wordt uitgevoerd, moet u de regel #NoTrayIcon aan het begin van het script toevoegen.

ScrollingCommandPrompt AutoHotkey-script downloaden

Meer verhalen

Maak een snelkoppeling of sneltoets voor het dialoogvenster Hardware veilig verwijderen

Als u vaak verwisselbare USB-apparaten zoals een flashstation gebruikt, bent u waarschijnlijk al bekend met het pictogram Hardware veilig verwijderen in het systeemvak. Het probleem voor veel mensen is dat het pictogram klein is en dat het lastig is om er precies op te klikken om het menu te openen. Kunnen we niet gewoon een

Week in Geek: The Mud-Slinging Warez Dealers Edition

Deze week hebben we geleerd hoe we een oude pc of laptop nieuw leven inblazen, Evernote toegankelijker maken met aangepaste Windows 7-integratie, moeilijk te onthouden kaartnummers beschikbaar en veilig houden met LastPass, VLC Media Player er geweldig laten uitzien met aangepaste skins, een achtergrond diavoorstelling in

Hoe geef je Facebook een roze thema in plaats van blauw?

Hoewel we niet begrijpen waarom iemand een roze versie van Facebook zou willen, zijn we er vrij zeker van dat iemand het ergens zo leuk zou vinden. Misschien iemand met een minder geeky overtuiging.

Futurama bewijst nieuwe wiskundige stelling om een ​​plotcrisis op te lossen

In de Futurama-aflevering van gisteravond, The Prisoner of Benda, kwamen ze terecht in een gebruikelijke crisis waarvoor de wetenschap nodig was om het probleem op te lossen - en in dit geval was het echt ... min of meer.

Evernote-bestanden importeren in MS OneNote 2010

Wilt u uw notities van Evernote naar MS OneNote verplaatsen? Er is geen directe manier om Evernote-bestanden in OneNote te importeren, maar hier zijn enkele trucs die best goed werken om uw notities naar uw favoriete applicatie te verplaatsen.

Waarom je je iOS-apparaat zou moeten jailbreaken?

Onlangs werd aangekondigd dat het legaal is om je telefoon/apparaten te hacken. Vandaag bekijken we waarom je je iOS-apparaat zou willen jailbreaken. Dit is een algemeen overzicht van enkele van de mogelijkheden en opties die beschikbaar zijn na een jailbreak.

Regelmatige financiële controle leidt tot minder overbesteding

In een zwakke economie is het noodzakelijk om geld te besparen, dus waakzaam zijn over het controleren van uw uitgaven en serviceverbruik kan helpen om te hoge uitgaven te beteugelen. Als u te lang wacht met het aanpassen van het bestedingspatroon en het beperken van het verbruik van diensten, kunnen uw rekeningen snel uit de hand lopen.

Bewaar eenvoudig een gespiegelde back-up van lokale bestanden op al uw netwerkcomputers

Als u meerdere computers van eindgebruikers in een netwerk hebt, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat er een back-up wordt gemaakt van bestanden die lokaal op de respectieve computers zijn opgeslagen in het geval van een storing op de harde schijf. Het onderhouden van back-upprogramma's, configuraties en, mogelijk, ondersteuningskosten op elke machine kan erg lastig zijn, dus als:

Verzend of ontvang e-mails in Gmail volgens uw schema met Boomerang (en we hebben uitnodigingen)

Heb je ooit een e-mail op een ander tijdstip moeten verzenden of ontvangen en wilde je deze inplannen? Boomerang is een nieuwe bèta-add-on voor Google Chrome en Firefox waarmee je Gmail rond je tijd kunt plannen en we hebben 1.000 uitnodigingen!

Vrijdagpret: Souptoys Toybox

Vrijdag is weer voorbij en nu is het tijd voor jou om een ​​pauze te nemen en plezier te hebben. Deze week hebben we een set speelgoed en speelsets voor je desktop, verpakt in een mooi, eenvoudig te installeren pakket.