Hoe u schijfruimte kunt besparen door lokale bestanden naar de cloud te verplaatsen

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 1

Als u overweegt een nieuwe harde schijf te kopen omdat uw capaciteit bijna op is, kunt u snel veel ruimte vrijmaken door grote bestanden naar de cloud te verplaatsen.

Opslag in de cloud is goedkoop, echt goedkoop, en het wordt alleen maar goedkoper. Momenteel bieden de drie grote aanbieders van cloudruimte, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive, allemaal één terabyte opslagruimte voor ongeveer $ 10 per maand.Dat gezegd hebbende, het maakt niet uit hoeveel cloudopslag je hebt, de kans is groot dat je er veel dingen op kunt plaatsen. Feit is dat Google en Microsoft allebei 15 GB gratis weggeven, wat betekent dat als je lokale harde schijf zwaar wordt belast, je gemakkelijk wat ademruimte kunt kopen door wat spullen naar de cloud te verplaatsen.

Opmerking: het is belangrijk om te onthouden dat als u uw bestanden in de cloud plaatst en ze nergens anders worden opgeslagen, dit niet als een back-up wordt beschouwd en dat als die cloudhostingprovider een probleem heeft, u de bestanden mogelijk kwijtraakt . Het is het beste om belangrijke bestanden naar twee plaatsen te uploaden of een lokale kopie op een back-up harde schijf te bewaren.

Om te synchroniseren of... Nee, laten we niet synchroniseren

Wanneer u een cloudservice gebruikt, kunt u doorgaans een desktopclient installeren, waarmee een groep lokale mappen wordt gemaakt die wordt gesynchroniseerd telkens wanneer u een bestand toevoegt, wijzigt of verwijdert. Dit is geweldig omdat het betekent dat uw cloudbestanden altijd up-to-date zijn, waar u ook gaat. Maar misschien wilt u niet altijd dat elk bestand in de cloud ook op uw computer staat, of wilt u misschien niet dat een bestand op uw computer staat, maar in de cloud.

Het doel van dit artikel is om u te laten zien hoe u bestanden op afstand kunt opslaan door ze naar een map op uw cloudservice te uploaden en ze vervolgens te de-synchroniseren zodat ze niet langer op uw computer staan. We gaan bespreken hoe u dit kunt doen met elk van de drie bovengenoemde cloudservices: Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

Het is belangrijk om te onthouden dat, zelfs als u een of twee mappen uit uw lokale opslag verwijdert ten gunste van een cloudgebaseerde oplossing, u nog steeds toegang hebt tot die bronnen en zelfs kunt delen. U hoeft ze alleen maar te openen via uw voorkeursbrowser.

Dropbox

Op Dropbox is het eerste dat we willen doen een map maken in onze lokale Dropbox-map. Laten we het iets voor de hand liggend maken, zoals Big Files.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto 2 te laden

Verplaats vervolgens (niet kopiëren) het bestand of de bestanden die u naar die map wilt verplaatsen. Hier komt geduld om de hoek kijken. Het uploaden van grote bestanden, of zelfs veel bestanden, kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Als je een standaard kabelverbinding hebt, zal je uploadsnelheid een schaduw zijn van je downloadsnelheid, dus zelfs het uploaden van een paar gigabytes aan gegevens kan een paar uur duren, of zelfs dagen als je tientallen of honderden gigabytes uploadt.

Voorbehoud terzijde, zodra uw bestanden zijn geüpload, is het tijd om die map te de-synchroniseren. Klik met de rechtermuisknop op het Dropbox-pictogram in het meldingenvak en klik op Voorkeuren... om de Dropbox-voorkeuren te openen.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto 3 te offloaden

Klik in de Dropbox-voorkeuren op het tabblad Account en klik vervolgens op Selectieve synchronisatie... . Schakel op het scherm Selectieve synchronisatie het selectievakje uit naast de map of mappen die u wilt de-synchroniseren.

hoe u schijfruimte kunt besparen door lokale bestanden naar de cloud te verplaatsen foto 4

Dropbox waarschuwt je dat zodra je je selectieve synchronisatie-instellingen bijwerkt, de map van je computer wordt verwijderd, maar dat ze nog steeds online en op andere apparaten beschikbaar zijn. Let op: zorg ervoor dat wanneer je andere apparaten gebruikt waarop Dropbox is geïnstalleerd, je je selectieve synchronisatie-instellingen bijwerkt, omdat je map Grote bestanden anders wordt gedownload.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 5

Zodra uw synchronisatievoorkeuren zijn bijgewerkt, wordt de lokale map verwijderd en wordt die ruimte op uw harde schijf teruggewonnen.

Google Drive

De procedure op Drive is vergelijkbaar met die op Dropbox, maak eerst uw nieuwe bestemming in uw lokale Drive-map.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 6

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Drive-pictogram in het meldingenvak en klik vervolgens op Voorkeuren... om de Google Drive-voorkeuren te openen.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 7

Het voorkeurenvenster wordt automatisch geopend op het tabblad Synchronisatieopties. Zorg ervoor dat Alleen enkele mappen synchroniseren met deze computer is aangevinkt en schakel vervolgens de map of mappen uit die u wilt de-synchroniseren.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 8

Klik op Wijzigingen toepassen en u krijgt een bevestigingsvenster te zien waarin u wordt gewaarschuwd dat uw map uit de lokale opslag wordt verwijderd, maar op Google Drive wordt bewaard.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 9

En dat is alles, uw map en de inhoud die veel ruimte in beslag neemt, worden veilig opgeslagen in de cloud.

Microsoft OneDrive

Ten slotte is er OneDrive, dat wordt geïntegreerd in Windows 8.1 (maar niet in Windows 8). Laten we de methoden bespreken die u wilt gebruiken voor Windows 8.1 en vervolgens voor de OneDrive-desktopclient op Windows 7, wat hetzelfde proces zal zijn op Windows 8.

OneDrive op Windows 8.1

Op Windows 8.1 vindt u de OneDrive-map in Verkenner. Zoals we al zeiden, het is opgenomen in het systeem, dus je hebt geen aparte client nodig. Net als bij al onze andere cloudservices, maken we een map Big Files en verplaatsen we onze cloud-only-bestanden ernaar.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 10

OneDrive op Windows 8.1 heeft een functie die u normaal niet ziet bij andere cloudservices. Met OneDrive kun je bestanden alleen online beschikbaar maken, wat betekent dat je ze nog steeds lokaal kunt zien (je kunt ze zelfs openen, maar ze moeten eerst worden gedownload).

Om uw map Big Files alleen online te maken, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Alleen online beschikbaar maken in het contextmenu.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 11

Zolang de map alleen online is, worden alle bestanden die u erin verplaatst, geüpload en fysiek verwijderd van uw harde schijf. U kunt dit ook doen met individuele bestanden of een groep bestanden. Selecteer eenvoudig de bestanden in de OneDrive-map, klik met de rechtermuisknop en maak ze alleen online beschikbaar.

Het proces voor het gebruik van de OneDrive Windows Store-app is eenvoudig. Druk lang op (of klik met de rechtermuisknop) op de map of mappen zodat deze is geselecteerd.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 12

Kies op de resulterende optiebalk aan de onderkant van het scherm de optie Alleen online maken.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 13

Onthoud dat al deze functies al zijn geïntegreerd in Windows 8.1 en de komende Windows 10, dus u hoeft niets te installeren of te configureren. Als u echter Windows 7 of Windows 8 gebruikt, moet u de OneDrive-desktopclient installeren zoals u dat met Dropbox of Drive zou doen.

OneDrive op Windows 7 of Windows 8

Als u Windows 7 gebruikt of het nog steeds volhoudt met Windows 8, moet u de afzonderlijke OneDrive-desktopclient downloaden en installeren, die de service in uw computer zal integreren.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 14

U moet inloggen met uw Microsoft-account om toegang te krijgen tot uw mappen en bestanden.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 15

Als je de map Big Files al ergens anders hebt ingesteld, kun je kiezen welke mappen je wilt synchroniseren. Selecteer anders Alle bestanden en mappen op mijn OneDrive.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 16

Volg na installatie dezelfde procedure als bij de andere services. Maak uw map Big Files in uw OneDrive-map en verplaats uw cloud-only-bestanden daar.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram in het meldingenvak en selecteer Instellingen uit de resulterende opties.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 17

Open de OneDrive-instellingen, klik op het tabblad Mappen kiezen en klik vervolgens op de knop Mappen kiezen.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto-offloaden 18

Klik in het volgende scherm op Mappen kiezen om te synchroniseren, schakel de map of mappen uit die u wilt de-synchroniseren en klik vervolgens op OK. Hetzelfde als bij Google Drive en Dropbox, je map wordt veilig bewaard in de cloud, maar wordt verwijderd uit je lokale opslag.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 19

We zijn bijna klaar, laten we even de tijd nemen om te kijken hoe u bestanden kunt uploaden naar de door u gekozen cloudservice met behulp van hun websites. Dit is handig voor die momenten waarop u iets wilt uploaden naar uw map die alleen online is, maar u niet wilt knoeien met uw synchronisatie-instellingen om het lokaal te openen.

De websites

Dus hier is het scenario: u hebt uw grote bestanden met succes naar de cloud overgebracht en de lokale map is verwijderd. Later ontdek je een ander bestand dat je in die map zou willen plaatsen, maar het is niet langer beschikbaar.

Je zou door al die rompslomp kunnen gaan en je online-only map opnieuw kunnen synchroniseren, het bestand erin kunnen plaatsen zodat het naar de cloud wordt geüpload en dan de map opnieuw kunnen de-synchroniseren, maar dat is niet erg handig, toch?

De betere manier, zolang het maar een of twee bestanden zijn, is om gewoon de website van de cloudservice te gebruiken om het bestand (en) te uploaden.

Op de Dropbox-website kun je het bestand naar de map slepen of op de knop Uploaden klikken.

hoe-rij-ruimte-opslaan-door-lokale-bestanden-naar-de-cloud-foto te offloaden 20

Met Google Drive kunt u ook bestanden naar het mapvenster slepen, of u kunt op de rode knop met de witte pijl naast de knop Maken klikken.

hoe u schijfruimte kunt besparen door lokale bestanden naar de cloud te verplaatsen foto 21

Ten slotte staat OneDrive ook functies voor slepen en neerzetten toe en op dezelfde manier is er een handige uploadknop waarop u kunt klikken.

Houd er rekening mee dat u de websites altijd kunt gebruiken om uw online bestandsuploads uit te voeren, maar u moet de browservensters open houden. Het sluiten van uw browser of het uitschakelen van uw computer kan uw bewerking onderbreken en u moet later verdergaan waar het was gebleven. De voorkeursmethode is om de desktopclient voor uw service te gebruiken en te de-synchroniseren, zoals we hebben beschreven.

Ongeacht de cloudservice die u voornamelijk gebruikt, u zou in staat moeten zijn om dezelfde soort ruimtebesparende bewerking uit te voeren. Neem even de tijd om de instellingen van uw klant te controleren om te zien hoe dingen worden gesynchroniseerd.

Gebruik je de cloud al om lokale ruimte te besparen? Heeft dit artikel je geholpen? We horen graag uw mening op ons discussieforum!

Meer verhalen

Hoe u uw Google Chromecast kunt aanpassen met persoonlijke achtergronden en meer

De Chromecast ondersteunt eindelijk een functie waar gebruikers al tijden om vragen: aangepaste achtergrond. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u aangepaste achtergronden kunt toevoegen aan het opstartscherm van uw Chromecast en hoe u weer, nieuws, satellietbeelden en meer kunt inschakelen.

Geek Trivia: Sci-Fi Classic Dune is gepubliceerd door een uitgever die gespecialiseerd is in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Instellingen Snelkoppelingswidgets toevoegen aan het startscherm in Android

U hebt waarschijnlijk enkele instellingen die u regelmatig gebruikt. In plaats van elke keer naar de app Instellingen op de statusbalk te gaan, kunt u snelkoppelingswidgets maken naar specifieke locaties in de app Instellingen voor toegang met één klik.

Geek Trivia: Mark Hamill deed auditie voor Luke Skywalker in opdracht van de acteur achter welk horrorfilmpersonage?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Python op Windows te installeren

Als u op zoek bent naar een eenvoudige applicatie om te leren programmeren of als u een ervaren software-auteur bent, kunt u profiteren van het gebruik van de zeer veelzijdige en functionele programmeertool Python.

Een app verwijderen uit de lijst met recente apps in Android

Met het scherm Recente apps kunt u snel terugkeren naar recent gebruikte apps. Het is vergelijkbaar met de Alt + Tab-functie in Windows. Als u op de Home- of Back-knop op uw apparaat drukt, wordt de app niet volledig gestopt. Het draait nog steeds op de achtergrond.

Aangepaste Chrome Web App-snelkoppelingen maken voor uw favoriete websites

Google pusht nu in Chrome verpakte apps, maar veel Chrome-apps zijn nog steeds snelkoppelingen naar websites. U kunt uw eigen aangepaste web-apps maken die als snelkoppelingen fungeren als de gewenste website niet beschikbaar is in de Chrome Web Store.

Geek School: leer hoe u Windows kunt automatiseren met PowerShell

In deze editie van Geek School helpen we je de krachtige PowerShell-scripttaal te begrijpen die rechtstreeks in Windows is ingebouwd en die buitengewoon handig is om te kennen in een IT-omgeving.

De locatiegeschiedenis van Google registreert nog steeds elke beweging

Google kan elke locatie op uw Android-apparaat volgen en opnemen, en u weet het misschien niet eens!

Hoe u uw hostnaam (computernaam) op Ubuntu Linux kunt wijzigen

Ubuntu vraagt ​​u om een ​​naam voor uw computer te kiezen - ook wel hostnaam genoemd - wanneer u deze installeert. U kunt deze hostnaam later wijzigen, maar Ubuntu biedt hiervoor geen grafische interface.