Hoe schakel ik de prompt voor gebruikersaccountbeheer in Windows 8 uit?

hoe-do-ik-de-gebruikersaccount-controle-prompt-in-windows-uitschakelen-8 foto 1Als u regelmatig toepassingen gebruikt die u vragen om beheerdersrechten te gebruiken, kan dit een knik in uw workflow veroorzaken. Is het mogelijk om het administratieve gezeur in Windows 8 uit te schakelen?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

De vraag

SuperUser-lezer Arnold Zokas wil gewoon dat die vervelende prompt verdwijnt, schrijft hij:Ik gebruik Windows 8 Enterprise op mijn ontwikkelmachine. Meestal heb ik een volledige beheerder nodig voor het debuggen, het wijzigen van systeembestanden, enz.

In Windows 7 zou het instellen van UAC om nooit op de hoogte te stellen eventuele beheerdersprompts uitschakelen. In Windows 8 is dit niet meer het geval. Zelfs als UAC is uitgeschakeld, word ik gevraagd om programma's verhoogde privileges te verlenen.

Is er een manier om dit gedrag uit te schakelen?

Opmerking: ik ben me volledig bewust van de gevolgen. Ik heb antivirus, firewall, enz. en ben over het algemeen heel voorzichtig met wat ik download of installeer op mijn computer.

Als u niet zo op de hoogte bent van waar de hele verhoogde bevoegdheden/gebruikersaccountbeheerfunctionaliteit over gaat, raden we u ten zeerste aan om onze behandeling van het onderwerp hier te bekijken: HTG legt uit: waarom u dit niet zou moeten uitschakelen UAC.

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Hornbech biedt een snel, eenvoudig en direct antwoord:

Als u naar Systeembeheer → Lokaal beveiligingsbeleid gaat, vindt u Lokaal beleid en beveiligingsopties aan de linkerkant van het venster en scrolt u naar beneden. [Te zien in de schermafbeelding hierboven.]

U zou Gebruikersaccountbeheer volledig moeten kunnen uitschakelen.

Zolang u het risico begrijpt om het volledig uit te schakelen, is deze techniek een alles-in-één oplossing om de administratieve prompt voor altijd te verbannen.