Hardwareproblemen op uw Mac scannen en diagnosticeren met de ingebouwde hulpprogramma's van Apple

hoe-scan-en-diagnose-hardware-problemen-op-uw-mac-met-apple-en-8217;s-ingebouwde-tools foto 1

Kunt u uw Mac niet opstarten? Het probleem kan software zijn. In dat geval kunt u het beste macOS opnieuw installeren. Als dat niet lukt, kan het probleem hardware-gerelateerd zijn.

Gelukkig biedt Apple tools buiten het besturingssysteem die je computer kunnen scannen en hardwareproblemen kunnen diagnosticeren. Als uw Mac het niet meer doet en u geen softwareoplossing kunt vinden, maken deze hulpprogramma's het oplossen van problemen een stuk eenvoudiger.



Intel Macs die vóór juni 2013 zijn gebouwd, bieden een programma met de naam Apple Hardware Test; Macs die sindsdien zijn gebouwd, bieden Apple Diagnostics. De twee tools hebben in principe dezelfde functie, het testen van hardware en het rapporteren van eventuele problemen. Ze worden ook geactiveerd door dezelfde sneltoets, dus je hoeft niet op te zoeken wanneer je Mac is gemaakt om de ene of de andere tool te gebruiken.

Om te beginnen, sluit je Mac af. In het ideale geval moet u alle externe hardware, zoals USB-harde schijven of ethernetverbindingen, loskoppelen. Zet vervolgens je Mac aan door de D-toets ingedrukt te houden. Afhankelijk van wanneer je Mac is gemaakt, zal een van de twee dingen gebeuren.

Apple Hardware Test gebruiken om problemen met Macs op te lossen die vóór juni 2013 zijn gemaakt

Als je Mac vóór juni 2013 is gemaakt, zie je binnenkort dit logo:

hoe-scan-en-diagnose-hardware-problemen-op-uw-mac-met-apple-en-8217;s-ingebouwde-tools foto 2

Dit betekent dat Apple Hardware Test begint. Mogelijk wordt u gevraagd een taal te kiezen voor de gebruikersinterface. Daarna ziet u een gebruikersinterface die lijkt op oude versies van macOS, compleet met een testknop:

hoe-scan-en-diagnose-hardware-problemen-op-uw-mac-met-apple-en-8217;s-ingebouwde-tools foto 3

U kunt op het tabblad Hardware klikken voor meer informatie over uw Mac, inclusief het serienummer. Om uw tests uit te voeren, moet u echter op de knop Testen klikken.

Het uitvoeren van de tests kan even duren, vooral als je veel geheugen hebt. Wanneer de scan is voltooid, ziet u een lijst met gedetecteerde hardwarefouten, samen met enkele foutcodes. Je kunt deze codes opschrijven en opzoeken op je telefoon, of je kunt je Mac opstarten in de herstelmodus en de codes daar opzoeken.

Apple Diagnostics gebruiken om problemen met Macs op te lossen die na juni 2013 zijn gemaakt

Als uw Mac na december 2013 is gemaakt, laadt uw Mac Apple Diagnostics. Deze tool is functioneel vergelijkbaar met Apple Hardware Test, maar in plaats van de retro macOS-look, voelt het alsof je het opstartscherm nooit helemaal hebt verlaten. Mogelijk wordt u gevraagd een taal te kiezen, of de test kan onmiddellijk beginnen:

hoe-scan-en-diagnose-hardware-problemen-op-uw-mac-met-apple-en-8217;s-ingebouwde-tools foto 4

De test kan even duren, vooral als je veel geheugen hebt geïnstalleerd. Als het klaar is, krijgt u een lijst met mogelijke hardwareproblemen. In tegenstelling tot de Apple Hardware Test, geeft Apple Diagnostics je een duidelijke uitleg van je problemen.

hoe-scan-en-diagnose-hardware-problemen-op-uw-mac-met-appel-en-8217;s-ingebouwde-tools foto 5

De foutcodes zijn nog steeds inbegrepen, dus je kunt ze opzoeken op je telefoon of je Mac opstarten in de herstelmodus voor meer informatie.

Wat als geen van beide tools wordt gestart?

Als geen van beide tools wordt gestart, hoeft u zich geen zorgen te maken: u heeft nog steeds opties.

  • Als uw Mac macOS (dan OS X) 10.7 (Lion) of eerder gebruikt, is Apple Hardware Test niet op uw harde schijf geïnstalleerd. U moet Applications Install Disk 2 hebben geplaatst, of de MacBook Air Software Reinstall Drive als u een oudere MacBook Air gebruikt.
  • Als u een recentere versie van macOS gebruikt en geen van beide hulpprogramma's opstart wanneer u uw Mac opstart, kunt u beide hulpprogramma's vanaf het netwerk opstarten. Houd Option+R eenvoudig ingedrukt wanneer uw computer opstart. U wordt gevraagd om verbinding te maken met een draadloos netwerk, waarna de juiste tool wordt gedownload en uitgevoerd zoals hierboven beschreven.

Het is goed om een ​​paar back-upopties te hebben, toch?

Wat te doen als u fouten vindt?

Zoals we eerder al zeiden, zal deze tool je op de hoogte stellen van eventuele hardwareproblemen die je Mac heeft, maar deze niet echt oplossen. Exacte reparatietips vallen ver buiten het bestek van dit artikel, omdat er duizenden dingen zijn die kapot kunnen gaan.

Als je Mac nog onder de garantie of AppleCare valt, kun je de codes opschrijven en delen met een technicus in de Apple Store. Als uw Mac echter geen garantie meer heeft, moet u zelf naar reparatieopties kijken. Ik raad aan om de foutcodes te googlen om te zien of anderen succes hebben gehad met het oplossen van dingen, als je de doe-het-zelver bent. Anders kunt u een plaatselijke reparatiewerkplaats of zelfs de Apple Store bellen en een offerte krijgen.

Meer verhalen

VR-games en -apps kunnen echte vaardigheden leren

(Credit: Josbert Lonnee / Flickr) Oefening baart kunst: het is een oud axioma dat nog steeds geldt. Als je iets herhaaldelijk met een doel doet, is de kans groot...

Wachtwoordmanagers zijn essentiële hulpmiddelen voor moderne internetgebruikers

Internetgebruikers, verheug u! LastPass, de lieveling van de wereld van wachtwoordbeheer, kondigde begin november aan dat het zou overstappen op een freemi...

Engadget-weggeefactie: Win een iPhone 7 met dank aan Mint!

Houd uw Benjamin's in toom deze feestdagen.

BBC en ITV lanceren streamingdienst 'BritBox' in de VS

Het zal ergens begin volgend jaar van start gaan, zodat je al die klassieke BBC-drama's kunt binge die je nog nooit eerder hebt gezien.

Diagnostiek medisch laboratoriumonderzoek gehackt

Quest maakte maandag bekend dat een hack op zijn netwerk de gezondheidsgegevens van 34.000 mensen heeft blootgelegd.

Apple AirPods eindelijk in de uitverkoop

Beter laat dan nooit. De draadloze oordopjes van $ 159 zouden tegen 21 december moeten aankomen.

Uber past zijn app aan om UberPool-ritten gemakkelijker te maken

Statusmeldingen vertellen je wanneer je 'buiten klaar moet zijn'.

Staat de cyberwetgeving aan uw kant of die van hen?

Dus, wat is cyberrecht? Volgens topexpert op het gebied van cyberrecht Pavan Duggal verwijst cyberrecht naar alle juridische en regelgevende aspecten van internet en de wereldw...

Comcast verhoogt tv-uitzendingen, regionale sporttarieven

De prijsstijging komt neer op een extra $ 48 per jaar, per klant.

Goede landschapsfoto's maken

Landschappen zijn een van de klassieke kunstonderwerpen. Sinds de dagen van het Romeinse rijk schilderen kunstenaars ze. Het maken van landschapsfoto's is slechts een natuurlijke uitbreiding van deze oude traditie. Laten we eens kijken hoe we het goed kunnen doen.