Ruimte vrijmaken in Gmail: 5 manieren om ruimte terug te winnen

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 1

Gmail biedt een hoge opslaglimiet – 10 GB en nog meer – maar het helpt je niet veel als je deze bijna bereikt. U moet enkele trucs kennen om ruimte vrij te maken in uw Gmail-account.

Zodra je de limiet hebt bereikt, begint e-mail te stuiteren in plaats van te worden ontvangen. U ziet ook een bericht dat u onvoldoende ruimte heeft voor uw Gmail-account.Zoeken naar bijlagen

Bijlagen kunnen veel ruimte in beslag nemen. Het verwijderen van berichten met grote bijlagen kan veel sneller ruimte vrijmaken dan het verwijderen van kleine, alleen tekstberichten. Gebruik de has:attachment-zoekfilter om alleen berichten te bekijken die bijlagen bevatten.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 2

Nadat u alleen naar de berichten met bijlagen hebt gezocht, kunt u de grotere berichten verwijderen en efficiënter ruimte vrijmaken.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 3

Helaas is het niet mogelijk om berichten vanuit Gmail op grootte te sorteren. Daarvoor moet je een andere tool gebruiken.

Een IMAP-client gebruiken

Je hebt toegang tot je Gmail via elke e-mailclient die IMAP ondersteunt, zoals Mozilla Thunderbird. Wanneer u een account opent via IMAP, manipuleert u berichten rechtstreeks op de server - alle wijzigingen die u aanbrengt in het e-mailprogramma worden weergegeven in uw Gmail-account. Hiermee kun je dingen doen die je niet kunt doen in Gmail, zoals het sorteren van berichten op grootte en het verwijderen van bijlagen uit e-mails. Beschouw de IMAP-client als een andere interface voor uw Gmail-account.

We hebben eerder het instellen van Gmail in Thunderbird besproken, dus volg die gids - maar laat Thunderbird ingesteld op de standaardoptie IMAP, schakel het niet over naar POP3 zoals het artikel aangeeft. Als u POP3 gebruikt, kan Thunderbird geen berichten op de server manipuleren.

Zodra u Thunderbird hebt ingesteld met uw e-mailaccount, selecteert u de optie Alle berichten in het linkerdeelvenster en gebruikt u vervolgens de knop met kleine kolommen aan de rechterkant van het venster om de kolom Grootte in te schakelen.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 4

Klik op de kolom Grootte om berichten op grootte te sorteren. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je gemakkelijk de grootste ruimteverspillers zien en ze verwijderen.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 5

U hoeft ze echter niet te verwijderen - de kans is groot dat de bijlagen ruimte innemen, niet de berichten zelf. Hoewel u een bijlage niet uit een bericht kunt verwijderen zonder het bericht uit de webinterface te verwijderen, kunt u wel eenvoudig bijlagen van een IMAP-client verwijderen. De bijlage wordt uit het account verwijderd, waarbij de e-mailtekst intact blijft.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 6

Hier is nog een geavanceerde truc die je kunt doen met een IMAP-client: stel twee IMAP-accounts in het programma in (bijvoorbeeld twee Gmail-accounts). U kunt berichten er vervolgens tussen slepen en neerzetten om ze tussen accounts te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld al uw oude e-mails naar een speciaal Gmail-archiefaccount verplaatsen en dat account openen wanneer u oude e-mails moet bekijken.

Scan uw account

Find Big Mail is een service van derden die uw account scant op grote post. Als u zich geen zorgen wilt maken over een IMAP-client, is dit een snelle, webgebaseerde manier om grote e-mailberichten te vinden.

U hoeft uw wachtwoord niet op te geven; u verleent de dienst alleen tijdelijk toegang tot uw account.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 7

Het scanproces kan enige tijd duren, maar Find Big Mail stuurt u een e-mail wanneer het is voltooid.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 8

Find Big Mail maakt labels in uw Gmail-account, zodat u gemakkelijk door de grote berichten kunt bladeren zonder een desktop-e-mailclient te starten.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 9

Bulkmail verwijderen

De kans is groot dat u veel bulkmail ontvangt - nieuwsbrieven, meldingen, mailinglijstberichten en andere dingen - vooral als uw account vol staat met e-mail. Vaak is deze e-mail vrij onbelangrijk, vooral de oude.

Om bulkmail snel te verwijderen, zoekt u een van de berichten, opent u deze, klikt u op het menu Meer en selecteert u Berichten zoals deze filteren.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 10

U kunt eenvoudig het vinkje gebruiken om alle berichten te selecteren en te verwijderen, zodat u ruimte vrijmaakt.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 11

Leeg de prullenbak

Wanneer u een bericht verwijdert, wordt het naar de prullenbak gestuurd, waar het ruimte blijft innemen. Vergeet niet je prullenbak te legen om daadwerkelijk ruimte vrij te maken na het volgen van deze tips.

Je vindt de Prullenbak onder de link Meer onder je labels in de zijbalk.

hoe-ruimte-vrij-maken-in-gmail-5-manieren-om-ruimte terug te winnen foto 12

Gmail verwijdert automatisch berichten in de prullenbak na 30 dagen, dus je hoeft dit alleen te doen als je op dit moment echt pijn hebt aan ruimte.


Heb je nog andere tips om ruimte vrij te maken in Gmail? Laat een reactie achter en deel ze.

Meer verhalen

Geek Trivia: welke bijzondere objecten werden in de jaren zestig de ruimte in gelanceerd om militaire communicatie te vergemakkelijken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zelf gebrouwen hoofdtelefoonversterker pronkt met doe-het-zelf harsgietproces

Hoewel het lef van deze doe-het-zelf-build op zich al de moeite waard is om te bekijken, was wat ons echt opviel de prachtige behuizing van hars die de build omringt, omdat het iets is dat kan worden aangepast aan een breed scala aan projecten.

Ochtendroutine is een wekker gedeactiveerd via barcodescan

Android: als je 's ochtends moeite hebt om uit bed te komen, is Morning Routine misschien precies het hulpmiddel dat je nodig hebt: een wekker waarvoor je een streepjescode moet scannen om hem te deactiveren.

eReaderLookup-catalogi en vergelijkt meer dan 100 eBook-lezers

Hoewel de Kindle en Nook de meeste perstijd krijgen, is er een wereld van e-boeklezers; eReaderLookup helpt u te zoeken op prijs, grootte, schermtype, opslag en andere parameters om de perfecte e-boeklezer voor uw behoeften te vinden.

Gebruik Classic Shell om een ​​klassiek startmenu en Explorer-werkbalk te krijgen in Windows 8

Classic Shell is een open-source hulpprogramma dat klassieke Windows-functies naar nieuwere versies van Windows brengt. Het biedt het meest klassieke Start-menu voor Windows 8 tot nu toe, en je kunt het lint vermijden met een Windows Verkenner-werkbalk.

Start de desktopversie van IE vanaf het startscherm van Windows 8

Er zijn twee versies van Internet Explorer in Windows 8, een die u alleen kunt starten vanaf het startscherm en de desktopversie die u alleen vanaf het bureaublad kunt starten. Laten we eens kijken hoe we de desktopversie kunnen starten vanaf het startscherm.

Vraag de lezers: hoe pas je je computer aan?

Of u nu uw energie besteedt aan het aanpassen via case-mods of de doos verlaat en het besturingssysteem een ​​nieuwe skin geeft, we willen graag alles horen over hoe u uw computerervaring aanpast en de machine de uwe maakt.

Geek Trivia: wat was de naam van de mislukte gameconsole van Apple?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

100 yen is een intrigerende kijk op de Japanse videoarcadecultuur

Terwijl de video-arcadecultuur van de jaren zeventig en tachtig grotendeels uit het Amerikaanse landschap is verdwenen, leeft het nog steeds in Japan-100 Yen: A Japanese Arcade Experience is een documentaire die de Japanse st...

Hoe u uw Android-vergrendelingsscherm kunt aanpassen met WidgetLocker

Zou het niet geweldig zijn om je Android-vergrendelingsscherm te gebruiken om je zaklamp in te schakelen, naar je camera te springen en anders de toegang tot je telefoon en informatie erop bliksemsnel te maken? Lees verder terwijl we u laten zien hoe.