Hoe u het wachtwoord voor uw Verizon FIOS-router kunt resetten of wijzigen

hoe-het-wachtwoord-voor-uw-verizon-fios-router-resetten of wijzigen foto 1

Heb je ooit geprobeerd in te loggen op je Verizon FIOS-router, om erachter te komen dat je geen idee hebt wat het wachtwoord is? Hier leest u hoe u het wachtwoord terugzet naar de fabrieksinstellingen en weer toegang krijgt tot uw router.

Als je nog steeds op zoek bent naar een goede reden om in te loggen op de router, lees dan zeker onze gids over het wijzigen van je wifi-routerkanaal om je signaal te optimaliseren, of onze uitleg over waarom het verbergen van je draadloze SSID echt geen beveiligingsfunctie is. .Inloggen op uw router

Normaal gesproken hoeft u alleen maar naar http://192.168.1.1 in uw browser te gaan om in te loggen op uw router en de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren om bij de instellingen te komen.

hoe-het-wachtwoord-voor-uw-verizon-fios-router-resetten of wijzigen foto 2

Even terzijde, die wachtwoordbox is echt vervelend op deze Verizon-routers.

Het wachtwoord voor uw Verizon-router opnieuw instellen

Elk van de Verizon-routers heeft ergens een Reset-knop aan de achterkant, meestal met een rode cirkel eromheen. Om de router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, drukt u op deze knop (met een pen of iets dergelijks) en houdt u deze ingedrukt totdat alle lampjes op de router knipperen en vervolgens uitgaan, en dan weer aan - het duurt ergens tussen 10-30 seconden.

hoe-het-wachtwoord-voor-uw-verizon-fios-router-resetten of wijzigen foto 3

Als het niet werkt, probeer het dan opnieuw.

En het standaardwachtwoord is...

Nadat u het wachtwoord naar de standaardwaarde hebt teruggezet, wordt het ingesteld op een van de volgende - of het is mogelijk al ingesteld op een van deze, dus voordat u de router opnieuw instelt, moet u elk van deze proberen.

  • Wachtwoord - zodra u het wachtwoord op de meeste routers opnieuw hebt ingesteld, moet dit worden ingesteld op een eenvoudig wachtwoord.
  • admin - soms verandert de Verizon-techneut het wachtwoord in admin, hoewel ze geacht worden het te veranderen in het serienummer.
  • Serienummer – elke router heeft een serienummer op de sticker op de achterkant, en vaak is het wachtwoord gewijzigd zodat het overeenkomt met dit nummer.
  • Blanco - en we hebben het niet over het typen van Blanco in het wachtwoordveld - op een van de routers moet het wachtwoordveld standaard worden genegeerd.

Als je nog steeds geen geluk hebt, reset het dan.

Verschillende Verizon-routermodellen

We hebben een snelle kleine tabel samengesteld met alle Verizon-routermodellen die we kennen, en het standaardwachtwoord voor elk.

hoe-het-wachtwoord-voor-uw-verizon-fios-router-resetten of wijzigen foto 4 Modelnummer Verizon MI424WR Verizon 9100VM Verizon 9100EM D-Link VDI-624 Actiontec MI424WR gebruikersnaam beheerder beheerder beheerder beheerder beheerder Wachtwoord wachtwoord wachtwoord wachtwoord blanco wachtwoord

Toen we de tafel eenmaal in elkaar hadden gezet, realiseerden we ons natuurlijk dat ze allemaal hetzelfde waren, op één na, dus de tafel is niet erg handig... maar hij ziet er mooi uit, dus laten we hem hier.

Uw routerwachtwoord wijzigen

Zodra u de eerste keer kunt inloggen, wordt u gevraagd het wachtwoord te wijzigen bij de eerste keer inloggen, maar als u zich heeft kunnen aanmelden zonder het opnieuw in te stellen, moet u waarschijnlijk naar het gedeelte Snelkoppelingen gaan op de linkerkant en gebruik de instelling Login gebruikersnaam/wachtwoord wijzigen.

hoe-het-wachtwoord-voor-uw-verizon-fios-router-resetten of wijzigen foto 9

Dit kan natuurlijk anders zijn voor uw routerversie, maar dit is wat we nu zien.

Wachtwoordmanagers zoals LastPass werken niet

Als je een probleem hebt met inloggen met een wachtwoordmanager zoals LastPass, heb je misschien niet zozeer een wachtwoordprobleem als wel een wachtwoordmanagerprobleem - om de een of andere reden werkt dit wachtwoordvak niet goed met wachtwoordmanagers.

hoe-te-resetten-of-het-wachtwoord-van-uw-verizon-fios-router-foto 10

De truc is om LastPass gewoon te gebruiken om het wachtwoord naar het klembord te kopiëren en het vervolgens handmatig in te plakken.

hoe-het-wachtwoord-voor-uw-verizon-fios-router-resetten of wijzigen foto 11

Even terzijde: als je intern een andere (betere) router voor je netwerk gebruikt, moet je waarschijnlijk WEP op de Verizon-router uitschakelen.

Meer verhalen

Een echt bibliothekenpictogram op uw Windows 7-bureaublad plaatsen

We zijn grote fans van verborgen registerhacks hier, dus toen onze vriend Justin liet zien hoe je een echt, werkend bibliothekenpictogram op het bureaublad kunt zetten, dachten we dat het een perfect artikel zou zijn voor een paar extra geekpunten.

En zo begint het - Nog een nieuwe antivirus voor Mac gaat vooruit

Mac's beveiliging door onduidelijkheid is nu een stap dichterbij verdwenen. Sophos heeft vandaag een nieuwe, gratis home edition antivirus voor Mac uitgebracht om de groeiende bedreigingen voor het platform te helpen bestrijden.

Hoe u kunt voorkomen dat een Rainmeter-skin verbergt wanneer u het bureaublad laat zien?

Een van de grootste klachten met eerdere versies van Rainmeter was dat je geweldige bureaubladwidgets zich verbergen wanneer je Win+D of de snelkoppeling Show Desktop gebruikt om je bureaublad te zien, wat het doel verslaat. Hier leest u hoe u ze daar kunt laten plakken.

Desktopplezier: Apple en Mac Styled Icon Packs

Ben je een fan van de elektronische producten van Apple en de gladde, esthetische look van Mac? Nu kun je die elegantie toevoegen aan je eigen systeem met onze Apple en Mac Styled icon packs-collectie.

Gebruik Paint.NET om rode ogen uit flitsfotografie te verwijderen

Paint.NET heeft een eenvoudige tool om dit te doen, de Color Replacement Tool, hier geïllustreerd. Sneltoets zal het aan u geven.

Hoe u de Mac OS X Finder minder laat zuigen?

De Finder is de meest geklaagde applicatie op de Mac, en terecht: hij is gewoon niet erg krachtig en gedraagt ​​zich vaak op onverwachte manieren. Vandaag zullen we verschillende tweaks bekijken die ervoor zorgen dat de Finder minder zuigt.

Geweldige Star Wars-reisposters in vintage-stijl [Afbeeldingen]

Steve Thomas heeft een geweldige set van acht op Star Wars geïnspireerde reisposters gemaakt in de vintage stijl uit het begin van de 20e eeuw. Als je een Star Wars-fan bent, dan zullen deze heel leuk voor je zijn om naar te kijken.

App-ontwikkelaars betrapt op het verkopen van Facebook-gebruikersinformatie aan een gegevensmakelaar

In het weekend onthulde Facebook dat een gegevensmakelaar betrapt was op het kopen van identificerende gebruikersinformatie van enkele app-ontwikkelaars van het platform. Dit incident gecombineerd met de eerdere onthulling dat veel populaire ...

Gebruik Evernote Offline gratis op je iPhone of iPod Touch

Wil je Evernote overal gebruiken zonder te hoeven upgraden naar een Premium account? Premium Evernote-abonnees kunnen hele notebooks offline synchroniseren op de iPhone, maar hier leest u hoe u uw belangrijkste notities op elk moment op elk Evernote-account kunt krijgen.

BitTorrent voor beginners: deel grote bestanden met uw eigen privétracker

Wilt u enkele grote bestanden delen met een paar vrienden, maar maakt u zich zorgen over hoe u de bestandsoverdracht privé houdt? Hier leest u hoe u uTorrent als een eenvoudige tracker kunt gebruiken en bestanden privé kunt delen met uw vrienden.