Hoe u uw Windows-wachtwoord kunt resetten zonder een installatie-cd

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten

Als u uw Windows-wachtwoord bent vergeten en geen installatie-cd hebt liggen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn niet alleen een half dozijn ingewikkelde manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen, u kunt het ook eenvoudig doen met de offline Windows-wachtwoordeditor.

Natuurlijk, als je een Windows-cd hebt, kun je je wachtwoord op een eenvoudige manier opnieuw instellen met een simpele truc.Opmerking: dit zou moeten werken op alle versies van Windows, maar als u Windows 8 of 8.1 gebruikt en ook een Microsoft-account gebruikt om in te loggen op uw computer, moet u het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen met een webbrowser op hun website .

Maak de opstartdiskette

U moet een opstartschijf maken met een andere pc. Als je geen andere pc hebt, moet je een van je vrienden lastigvallen om die van hen te gebruiken. Eerst moet je de opstartschijf hier downloaden:

Download de offline NT-wachtwoord- en register-editor

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten

Download en start vervolgens ImgBurn, een heel eenvoudig stukje software waarmee u een ISO-image op een schijf kunt branden. Opmerking: als u een andere toepassing heeft om een ​​ISO-image te branden, kunt u die in plaats daarvan gebruiken.

Kies de bron, klik op de knop Branden en maak de opstartschijf.

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten 3

U kunt in plaats daarvan ook een opstartbare USB-drive maken, de instructies staan ​​op de Offline NT-downloadsite.

Uw Windows-wachtwoord opnieuw instellen

Start uw pc op vanaf de opstartschijf (mogelijk moet u het BIOS aanpassen om opstarten vanaf de cd toe te staan). U wordt op een aantal schermen gevraagd, waar u over het algemeen gewoon op de Enter-toets kunt drukken. Dit scherm vraagt ​​bijvoorbeeld of je de eerste partitie wilt selecteren, en [1] is al geselecteerd, dus druk gewoon op Enter.

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten 4

Hetzelfde gebeurt bij de volgende stap, waar u het pad naar uw register moet kiezen. De standaardinstelling is prima, dus druk op Enter.

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten 5

Vervolgens kunt u kiezen of u wachtwoordreset of iets anders wilt gebruiken, dus druk gewoon op Enter voor wachtwoordreset.

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten 6

Vervolgens wordt u gevraagd of u gebruikers of het register wilt bewerken. U wilt gebruikerswachtwoorden bewerken, dus druk nogmaals op Enter.

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten 7

En nu, het eerste scherm waar u iets anders moet doen dan op de Enter-toets drukken. In dit geval typt u de gebruikersnaam die u opnieuw wilt instellen. In mijn geval was dit een nerd, dus ik typte dat gewoon (zonder de aanhalingstekens). Druk vervolgens op Enter.

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten 8

Nu wil je waarschijnlijk gewoon het wachtwoord leegmaken, dat al is geselecteerd, dus druk nogmaals op de Enter-toets (je kunt het altijd wijzigen als je weer in Windows bent).

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten

En nu moet je opslaan wat je net hebt gedaan. Typ dus een uitroepteken om te stoppen (of het !-symbool) en typ vervolgens de letter y om op te slaan.

hoe-uw-windows-wachtwoord-zonder-een-installatie-cd-foto te resetten 10

Op dit punt zou het EDIT COMPLETE moeten zeggen en u kunt uw computer opnieuw opstarten. U zou zonder problemen moeten kunnen inloggen - zorg er wel voor dat u een nieuw wachtwoord instelt.

Meer verhalen

De beste 3D-printers van 2016

Het is gemakkelijker en goedkoper dan ooit om 3D-printen in uw huis, school of werkplaats te brengen. Dit is waar u op moet letten bij het winkelen en beoordelingen van onze best beoordeelde 3D-printers.

De 100 beste Android-apps van 2016

Of je nu een gloednieuw Samsung-apparaat hebt of een oudere Android-telefoon of -tablet die je gewoon wilt opfleuren, dit zijn de apps die ertoe doen.

De 100 beste iPhone-apps van 2016

Of je nu de nieuwe compacte iPhone SE hebt of een gigantische iPhone 6s Plus, hier zijn de apps die je nodig hebt om alles uit je smartphone te halen.

De beste antivirusbescherming van 2016

Antivirussoftware is een must voor elke computer. Zonder dit loopt u het risico uw persoonlijke gegevens, uw bestanden en zelfs het geld van uw bankrekening te verliezen. We hebben 46 hulpprogramma's getest om u te helpen de juiste te kiezen voor uw pc.

De beste Bluetooth-luidsprekers van 2016

Met Bluetooth-luidsprekers kun je draadloos muziek streamen vanaf je telefoon of tablet (of bijna elk ander apparaat). Van goedkope draagbare modellen tot stationaire sonische meesterwerken, dit zijn de beste die we hebben getest.

De beste huisbeveiligingscamera's van 2016

Wil je in de gaten houden wat er thuis gebeurt als je er niet bent? Met deze Wi-Fi-verbonden camera's kun je overal spioneren.

De beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven van 2016

Als u een klein bedrijf runt, is het belangrijk om uw financiën goed te beheren. Deze hoogwaardige cloudgebaseerde boekhoudservices kunnen u helpen uw bedrijf in het zwart te houden.

De beste Bluetooth-koptelefoon voor hardlopen

Voordat je je kicks vastbindt en naar de baan, het parcours of de loopband gaat, moet je deze draadloze hoofdtelefoon eens bekijken om je run kracht bij te zetten.

De beste gratis antivirusbescherming van 2016

Zelfs als u Windows 10 gebruikt, moet u niet vertrouwen op de ingebouwde antivirus van Microsoft wanneer de best beoordeelde gratis hulpprogramma's een veel betere bescherming bieden. We hebben 14 gratis AV-services getest om u te helpen de juiste te vinden om uw pc te beschermen.

De beste WordPress-webhostingservices van 2016

Eenvoudig te installeren, met een enorm assortiment aan handige thema's en plug-ins, WordPress is het go-to content management systeem voor veel sites. Verbeter en beveilig uw door WordPress aangedreven website met deze best beoordeelde hosts.