Hoe repareer ik het toetsenbord van mijn laptop?

Je bent aan het werk op je laptop en ineens werkt de 'I'-toets niet meer, of een heel gedeelte van je toetsenbord reageert niet meer op toetsaanslagen. Erger nog, het toetsenbord valt helemaal uit. Hoewel dit een hele klus kan zijn, vooral als u werk moet hebben, zijn er een paar dingen die u zelf kunt proberen om weer aan het werk te gaan.

Controleer op kruimels

Houd uw laptop ondersteboven of op zijn minst in een hoek van 45 tot 75 graden ten opzichte van horizontaal en schud de laptop goed. Soms kunnen kruimels van werklunches of je laatste snackpauze onder de toetsen blijven steken. Dit is meer een probleem voor oudere laptops, maar het is het proberen waard, zelfs op een nieuwe.Als je een toetsenbordstofzuiger of een blikje perslucht hebt, maak dan snel de hoeken en gaten van je toetsenbord schoon. Als een of twee toetsen vastzitten vanwege het morsen van soda, kunt u proberen die afzonderlijke sleutelschakelaars schoon te maken met een doek gedrenkt in een paar druppels reinigingsmiddel, zoals ontsmettingsalcohol of zelfs warm zeepsop. Zorg ervoor dat je de vloeistof eerst op de doek aanbrengt en niet direct op het toetsenbord. Haal de aanstootgevende dop van het toetsenbord en probeer zoveel mogelijk gedroogde vloeistof van de sleutelschakelaar te verwijderen. Een wattenstaafje kan hier van pas komen, wees voorzichtig en haal de sleutelschakelaar pas uit elkaar als je weet wat je doet.

Als een groot deel van het toetsenbord vastzit vanwege vloeistofschade, zoals een gemorste kop frisdrank of koffie, kunt u het beste het toetsenbord laten vervangen.

Start uw pc opnieuw op

Een herstart corrigeert duizend mankementen, zoals mijn oude IT-manager altijd zei. Als u het trackpad of de muis niet kunt gebruiken om de pc opnieuw op te starten, houdt u de aan/uit-knop ongeveer 10-15 seconden ingedrukt om de pc uit te schakelen. Als dat het probleem niet oplost, probeer dan een van de onderstaande oplossingen.

Batterijcontrole

Soms moet je dat advies 'heb je geprobeerd het uit en weer aan te zetten' tot het uiterste doorvoeren. Sluit de laptop af, verwijder de batterij, wacht een minuut of zo, vervang de batterij en start de laptop op.

Driver problemen

Dit probleem doet zich voor als u vaak software van derden installeert en/of u uw machine de hele tijd uitzet zonder de opdracht Afsluiten te gebruiken.

Controleer Apparaatbeheer op uw laptop. Als er naast het regelitem van het toetsenbord een geel uitroepteken staat of als het toetsenbordpictogram helemaal niet wordt weergegeven, gaat u naar de downloadpagina van uw laptopfabrikant en installeert u de nieuwste stuurprogramma's voor het toetsenbord. Mogelijk moet u een USB-toetsenbord aansluiten (zie hieronder) om door tekstinvoervelden te navigeren, maar nadat u het juiste bestand hebt gevonden, moet dit snel worden gedownload en opgelost.

Ga viral

Het is mogelijk dat uw toetsenbord het slachtoffer is van een virus. Voer een virusscan uit met een van onze beste keuzes voor antivirusbescherming.

Ga naar USB

Als al het andere faalt, en je moet een scriptie of ander Word-document klaar hebben, zoek dan een USB-desktoptoetsenbord en sluit het aan. Het is niet elegant, maar het laat je alles afmaken wat je nu moet doen, zodat je kan het belangrijkste probleem met het toetsenbord van uw laptop later achterhalen.

Slechte verbindingen

Soms verliest het toetsenbord de verbinding met het moederbord van de laptop en heb je een toetsenbord dat af en toe of helemaal niet werkt. Als je een IT-professional bent, zou het kinderspel moeten zijn om de buitenste behuizing te verwijderen en de lintkabel aan de onderkant van het toetsenbord opnieuw aan te sluiten. Als dat niet het geval is, ga dan naar sites zoals ifixit.com of de site van uw laptopfabrikant voor servicehandleidingen en diagrammen om u te helpen uw laptop uit elkaar te halen en die lintkabel opnieuw aan te sluiten. Als u zich niet op uw gemak voelt bij het demonteren van uw laptop, breng hem dan naar een servicedepot zodat een professional ernaar kan kijken.

Defect toetsenbord

Als je nog steeds in je garantieperiode zit of een verlengde garantie hebt, probeer dan de technische ondersteuningslijn van je laptopfabrikant. Als ze vaststellen dat u een defect toetsenbord gebruikt, zou u het zonder al te veel gedoe moeten kunnen laten vervangen bij een servicedepot. Voordat u uw laptop opstuurt of inlevert bij een servicemonteur, is het echter altijd raadzaam om een ​​back-up van uw harde schijf te maken of deze volledig te verwijderen en vast te houden. Zo heb je toch je data, het belangrijkste onderdeel van je laptop.

Als een sleutel op uw laptop of het toetsenbord van uw laptop helemaal niet meer werkt, betekent dit niet dat u uw laptop helemaal moet weggooien. Onze bovenstaande oplossingen zouden de meeste mogelijke problemen moeten oplossen. Maar als je het toetsenbord na een of meer van de bovenstaande oplossingen niet aan de praat krijgt, laat je laptop dan nakijken door een professional. Veel plezier met typen.

Aanbevolen verhalen

Een 3D-printer gaf mijn Nintendo Switch een echte D-pad

De Nintendo Switch beter maken met niets meer dan plastic en plakband.

Wat te doen als uw laptop is aangesloten maar niet wordt opgeladen?

Als uw laptop is aangesloten maar geen sap krijgt, kunnen deze stappen u helpen bij het oplossen van problemen.

Zo jam je (vrijwel) met Paul Simon

Met de tentoonstelling 'Paul Simon: Words and Music' van het Skirball Cultural Center in LA kun je deuntjes maken zoals de muzieklegende.

De nieuwste journalistieke fix van Facebook verbindt gebruikers met lokaal nieuws

Facebook wil lokale uitgevers helpen hun publiek in de community te vinden.