Hoe u uw technologie kunt recyclen

We houden van onze computers en smartphones en gadgets. Dat wil zeggen, totdat ze stoppen met werken. Dan worden deze apparaten en hun randapparatuur zoals printers en monitors, om nog maar te zwijgen van de koffers en batterijen en kabels en accessoires, vaak lastig elektronisch afval.

Gadgets zijn tenslotte niet gemaakt om lang mee te gaan. Geen enkele computer- of telefoonfabrikant zal het erg vinden als u elk jaar of twee upgrades uitvoert. Sterker nog, ze rekenen erop. Het gevolg is dat al deze rommel achter in je kast belandt of in je garage wordt opgeborgen, stof verzamelend, omdat je niet zeker weet wat je ermee moet.Het beste is om het te doneren of te recyclen. Draag uw oude computers en telefoons bij aan groepen die ze repareren, opschonen en weer in omloop brengen. Zelfs de oudste computer - iets wat je als de meest verouderde digitale dinosaurus beschouwt - kan waarschijnlijk door iemand worden gebruikt.

Er zijn echter momenten waarop een apparaat te ver weg is. Er is niets dat kan worden gedaan om het weer tot leven te brengen. Zelfs een goed doel wil geen onbruikbaar afval. Die rommel, e-waste genaamd, is potentieel gevaarlijk. Elektronica zit vol met 'zware metalen' (lees: giftige metalen) en kankerverwekkende chemicaliën die prima zijn als je ze gebruikt, maar niet zozeer als ze op een vuilstortplaats liggen of, erger nog, wanneer mensen ze verkeerd recyclen. Duizenden tonnen e-waste worden jaarlijks overzee verscheept naar landen als China en India, waar het wordt gedumpt en misschien verbrand, waardoor kwik en lood in de lucht komen.

Dit zijn dus de plaatsen waar u uw oude of zelfs dode elektronica naartoe kunt brengen, zodat ze ofwel door iemand in nood kunnen worden gebruikt of veilig kunnen worden gerecycled.


De beste plaatsen om technologie te recyclen

e-stewards
Dit programma wordt beheerd door het Basel Action Network (BAN), een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bestrijden van milieuonrechtvaardigheid veroorzaakt door giftige chemicaliën over de hele wereld. Het creëerde e-Stewards-certificering om aan te pakken wat het zegt dat de overheid niet doet: 'voorkomen dat de giftige materialen in elektronica op lange termijn schade blijven toebrengen aan de menselijke gezondheid en het milieu.'

BAN en e-Stewards Recyclers riepen de VS zelfs op om alle export van e-waste die door de federale overheid wordt gegenereerd stop te zetten nadat een VN-rapport uit juli 2015 had uitgewezen dat de VS meer e-waste maakt dan wie dan ook - een miljoen ton per jaar meer dan China, Daarvan gaat 80 procent naar Azië. Het is gewetenloos.

Bekijk de lijst met e-Stewards Recyclers op de site. Door er een te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat u uw digitale afval naar iemand brengt die u kunt vertrouwen om het op de veiligst mogelijke manier te recyclen.


Beste koop
De landelijke elektronicawinkel heeft misschien wel het beste recyclingprogramma. De website geeft precies aan wat de winkel nodig heeft (kleine buis-tv's, Bluetooth-headsets, software, UPS-batterijback-ups, om er maar een paar te noemen) en wat niet (projectie-tv's, buis-tv's van meer dan 32 inch, schotelantennes op het dak, harde schijven , oude cassettes, VHS-banden en 8-tracks, go figure.) Kleine voorwerpen zoals inkt/toner, oude kabels en batterijen kunnen in recyclingkiosken vlak bij de deur.

De lijst met apparaten die Best Buy accepteert voor recycling is lang. Als het een artikel niet in de winkel kan meenemen, kan het het ophalen. Dat geldt voor verschillende grote keukenapparatuur, plus oude CRT-televisies van meer dan 32 inch. Controleer echter de vermelding voor uw staat, aangezien deze kan verschillen afhankelijk van de lokale wetgeving.

Wat is het addertje onder het gras? Weinig. U kunt maximaal drie items per dag binnenkrijgen. Het maakt niet uit of je het daar hebt gekocht of niet. Het is meestal gratis: als je een kleine buis-tv of CRT-monitor meeneemt, brengen ze je $ 20 in rekening om het te nemen. Staatsregels kunnen van toepassing zijn.

Controleer de inruilcalculator van Best Buy om te zien of wat u denkt dat rommel is, kan worden gebruikt om het kopen van nieuw speelgoed te compenseren.


nietjes
De kantoorwinkel is lid van e-Stewards en verkoopt ook duurzamere producten. Breng maar liefst 10 inkt-/tonercartridges per maand binnen en u krijgt elk $ 2 aan Staples Rewards.

De winkelier heeft ook een inruilservice waar hij apparaten inspecteert en u een prijsopgave geeft (in de winkel of online) en u betaalt met Staples eCash Cards. Staples neemt ook alle andere oude kantoorelektronica mee, zoals computers, monitoren, printers, batterijen (inclusief oplaadbare apparaten) en meer - er is een limiet van zes per dag. Staples accepteert geen tv's of grote kopieerapparaten of apparaten. Als u een bedrijf heeft met meer dan 20 werknemers, kan Staples Advantage worden gebruikt om gratis e-mail terug te sturen of op te halen van techneuten die moeten worden gerecycled.


Office Depot/OfficeMax
Bij Office Depot kunt u een Tech Recycling Service Box kopen. Stop zoveel elektronische rommel in een van deze dozen als je wilt, zolang het maar sluit. Breng de doos onverzegeld terug naar de winkel en geef hem af voor inspectie. Office Depot verzendt het naar afvalbeheerpartners om de rest te doen. Het belooft de apparaten op te splitsen tot componenten van glas, plastic, koper en aluminium om opnieuw te gebruiken.

De dozen zijn er in verschillende maten en kosten: klein is $ 5, medium is $ 10 en groot is $ 15. Bekijk de FAQ-pdf met items die het wel en niet accepteert (inclusief voor de hand liggende items zoals apparaten die zijn bedekt met of lekkende vloeistof, en alles wat radioactief is). De winkel biedt ook een verscheidenheid aan dozen voor het recyclen van lampen en gloeilampen, zoals lange tl-buizen.

Mobiele telefoons, PDA's, batterijen en inkt-/tonercartridges kunnen echter gratis worden afgegeven bij elke verkoopmedewerker. Het lijkt erop dat OfficeDepot de recycling van inkt- en tonercartridges nu beperkt tot scholen en kantoren. .


E-cyclus
E-Cycle, ook e-Stewards gecertificeerd, koopt mobiele apparaten van individuen of organisaties. Ga naar de site, selecteer de provider voor uw apparaat, evenals de fabrikant en het model, en het genereert een offerte. Er zijn zelfs kapotte apparaten voor nodig. Je mailt het eenvoudig in een pre-paid box die E-Cycle voorziet, en dan verschijnt de betaling in de post of je PayPal-rekening. Organisaties kunnen ook regelmatig artikelen insturen en inventarisrapporten krijgen over wat er wordt gerecycled.


Call2Recycle
Dit non-profitprogramma zamelt specifiek oplaadbare batterijen (plus mobiele telefoons) in en verwijdert ze veilig. Voer gewoon uw postcode in om retailers weer te geven die een Call2Recycle-afleverlocatie hebben.

Partners zijn onder meer Staples, Lowe's, Home Depot, RadioShack, Verizon en Apple Stores, om er maar een paar te noemen. Het dekt ook oplaadbare batterijen op uw elektrisch gereedschap en zaklampen - geen van hen doet ons een plezier op een vuilstortplaats. Bovendien is het gratis. Edelmetalen worden uit de lege batterijen teruggewonnen en omgezet in bruikbare spullen. Het keukenbestek waarmee u eet, heeft bijvoorbeeld ooit uw boormachine of telefoon van stroom voorzien. Bovendien blijft alle recycling in Noord-Amerika.


Recycle met pc-makers, mobiele providers

Computerfabrikanten

Het kan nooit kwaad om een ​​bedrijf over te halen tot zorg. Daarom zijn er programma's zoals de Sustainable Materials Management (SMM) Electronics Challenge van de EPA. Best Buy en Staples zijn deelnemers, evenals leveranciers als Dell, LG, Samsung en Sony. Er is ook een EPA-pagina met basisinformatie voor consumentenrecycling, met een specifiek voor elektronicadonaties en recycling.

De meeste verkopers nemen hun eigen spullen mee. Elk heeft zijn eigen recycling-/retourprogramma, sommige werken met diensten zoals e-Stewards, andere niet. Je kunt ze vinden voor HP, Dell, Apple, Samsung en Asus, om er maar een paar te noemen.

Mobiele providers

Alle vier de grote aanbieders van mobiele telefonie in de VS nemen mobiele telefoons terug, hetzij om ze veilig weg te gooien, hetzij voor recycling. Beter nog, velen worden opgeknapt voor speciaal gebruik als 911 noodtelefoons voor mensen in nood, zoals slachtoffers van misbruik of actieve militaire soldaten. Vergeet niet om de gegevens van uw telefoon te wissen voordat u hem aflevert, en verwijder ook de simkaart van de telefoon.

AT&T Hergebruik en recyclen
Neem een ​​willekeurige telefoon, plus batterijen en accessoires, en breng deze naar de dichtstbijzijnde AT&T-winkel. Maar kijk eerst of u AT&T kunt inruilen voor krediet bij uw volgende aankoop. Laat uw apparaat online beoordelen, en dat geldt niet alleen voor telefoons, maar ook voor tablets en featurephones van andere providers.


Goede werken sprinten
Sprint biedt aan om een ​​aantal telefoons van bestaande klanten terug te kopen en geeft krediet voor een nieuwe. Merk op dat Sprint in 2013 het Guinness World Record brak voor de meeste mobiele telefoons die in één week werden gerecycled.


Recyclingprogramma voor handsets van T-Mobile
Uiteraard heeft T-Mobile een inruilprogramma; krijg op elk moment online een schatting. Het zal ook de telefoon/tablet en accessoires van elke vervoerder meenemen voor recycling - het is altijd een goed idee om de oplader te doneren - in de winkel.


HopeLine van Verizon
Verizon wil uw bedrijf behouden zoals de rest, daarom biedt het een inruilprogramma aan. Maar het HopeLine-project is een beetje anders, omdat het gerecyclede telefoons in handen geeft van slachtoffers van huiselijk geweld. Iedereen kan telefoons, batterijen en accessoires laten vallen in de Verizon Wireless-winkels in het hele land; of ontvang een prepaid adresetiket en stop het op de post.

Als u liever niet met de providers omgaat, is er geen gebrek aan services van derden die oude telefoons en meer accepteren voor inruil. Probeer Amazon, Gazelle, uSell of Flipsy; of gebruik een service zoals Compare and Recycle om de site te vinden die u het meest betaalt voor uw oude telefoon, tablet of laptop.

Aanbevolen verhalen

Een brief van uw redacteur: Veranderingen in het verschiet

Mijn naam is Christopher Trout, je nieuwe hoofdredacteur. Je herkent mijn naam misschien niet, maar de kans is groot dat je iets hebt gelezen dat ik heb geschreven. Toen ik aankwam in Eng...

Waarom CEO's sociale media moeten omarmen (en hoe dat te doen)

Een beginnershandleiding om contact te maken met een online publiek.

Stop met klagen over verkeer: gebruik technologie om het te repareren

Een aantrekkende economie en lagere gasprijzen leiden tot meer congestie; tech kan helpen om wegen te ontstoppen.

Het Configuratiescherm en de Prullenbak weergeven in het navigatiedeelvenster van Windows Verkenner

Standaard is de zijbalk van Windows Verkenner onderverdeeld in grote categorieën zoals Snelle toegang, Deze pc, Netwerk, enzovoort. Maar een snelle wijziging van de instellingen kan ervoor zorgen dat uw navigatievenster er iets meer uitziet als de traditionele boom die u zou zien in een dialoogvenster Openen/Opslaan als, met een paar normaal verborgen