Rechtsklikken met twee vingers en andere OS X-trackpadbewegingen

rechtsklikken met twee vingers en andere os-x-trackpad-gebaren foto 1

Het trackpad op Apple's Macbooks is een fantastisch, veelzijdig stuk computerhardware-engineering. Het beste van alles is dat u het met een paar routinematige aanpassingen in de Trackpad-voorkeuren kunt aanpassen aan uw persoonlijke computerbehoeften en -stijl.

De meeste laptop-trackpads hebben meer dan een paar trucjes in petto. Je zult altijd dingen kunnen doen zoals scrollen en rechtsklikken en zoomen, maar de trackpads van Apple zijn notoir goed in vrijwel alles, en met de recente toevoeging van Force Click zijn ze nog beter geworden.Force Click of niet, als je een Apple-laptop gebruikt, dan heb je een trackpad en kun je een heleboel dingen aanpassen. Laten we zeggen dat u met twee vingers met de rechtermuisknop wilt klikken of een snelle manier wilt om Exposé te openen, u kunt dit allemaal inschakelen of wijzigen in de trackpad-voorkeuren.

Laten we het dus hebben over die voorkeuren per tabblad, functie voor functie, zodat u precies weet wat uw opties zijn.

Open eerst de Systeemvoorkeuren vanuit het Dock en klik op Trackpad of door ernaar te zoeken met Spotlight.

hoe-klikken-met-twee-vingers-en-andere-os-x-trackpad-gebaren foto 2

Het eerste tabblad van de Trackpad-voorkeuren is voor Point & Click-opties. De meeste mensen zullen geïnteresseerd zijn in de instellingen voor Tik om te klikken en Secundaire klik. Met de eerste kun je dingen selecteren, bijvoorbeeld als je met de linkermuisknop op een muisknop klikt, terwijl de laatste een rechtsklik nabootst.

De volgsnelheid is ook een belangrijke instelling, omdat u hiermee kunt bepalen hoe snel de aanwijzer over het scherm beweegt wanneer u met uw vinger over het trackpad sleept.

hoe-klikken-met-twee-vingers-en-andere-os-x-trackpad-gebaren foto 3

De meeste van deze instellingen zijn erg handig, behalve slepen met drie vingers, wat vervelend kan zijn.

Merk ook op dat er onderaan de voorkeuren een permanente knop is waarmee u een Bluetooth-trackpad kunt instellen.

hoe-klikken-met-twee-vingers-en-andere-os-x-trackpad-gebaren foto 4

Telkens wanneer u een pijltje naar beneden ziet naast de methode van elke functie (tikken met één vinger, tikken met twee vingers, enz.), betekent dit dat er subopties zijn.

Hoe wilt u uw secundaire klikken? Twee vingers? Rechteronderhoek? Links?

Op nieuwere Macbook Pro's en Macbooks wordt het trackpad geleverd met de eerder genoemde Force Click-functie die nog twee opties toevoegt aan het Point & Click-tabblad.

hoe-klikken-met-twee-vingers-en-andere-os-x-trackpad-gebaren foto 6

Het Force Click-trackpad voegt twee opties toe, de mogelijkheid om het uit te schakelen / in te schakelen, en klikdrukaanpassing (licht, gemiddeld, stevig).

Force Click vervangt ook de zoekoptie met drie vingers op oudere Macbooks. In plaats van drie vingers te gebruiken om dingen op te zoeken, oefen je gewoon een beetje druk uit (volgens je Click-instellingen) om hetzelfde resultaat te bereiken.

rechtsklikken met twee vingers en andere os-x-trackpad-gebaren foto 7

Het volgende tabblad zijn de Scroll & Zoom-opties.

Ten eerste kunt u ervoor kiezen om natuurlijk scrollen in te schakelen, wat in feite betekent dat de inhoud in dezelfde richting zal scrollen als u uw vinger beweegt. Verder gaan de volgende twee opties over zoomen: je kunt twee vingers gebruiken om in en uit te zoomen, en je kunt dubbeltikken met twee vingers voor Smart-zoom.

Ten slotte kun je inhoud met twee vingers draaien, hoewel dit een beetje onhandig aanvoelt, en misschien een beetje onnodig, omdat je meestal gewoon sneltoetsen kunt gebruiken.

rechtsklikken met twee vingers en andere os-x-trackpad-gebaren foto 8

Het derde en laatste tabblad zijn de opties Meer gebaren. Er is hier niets superkritisch, maar je zult een heleboel coole functies vinden waarmee je het gebruik van je trackpad kunt verbeteren.

Enkele opmerkelijke opties zijn de mogelijkheid om tussen pagina's en schermen te vegen, het meldingscentrum, Mission Control, Launchpad, enzovoort te openen.

hoe-klikken-met-twee-vingers-en-andere-os-x-trackpad-gebaren foto 9

De snelkoppeling Show Desktop is geweldig, maar als je het niet precies goed doet, kun je in plaats daarvan Exposé openen.

Vergeet niet dat overal waar u een kleine naar beneden wijzende pijl ziet, u kunt wijzigen hoe u die functie gebruikt.

hoe-klikken-met-twee-vingers-en-andere-os-x-trackpad-gebaren foto 10

Onthoud dat veel trackpad-voorkeuren verder kunnen worden gedefinieerd om aan uw behoeften te voldoen.

Als je het trackpad van je Mac onder de knie hebt, kun je een professional worden. In plaats van alleen maar rond te vegen en te drukken om te klikken, zullen uw invoer genuanceerder zijn. Gebruikt in combinatie met de vele sneltoetsen van OS X, zult u in zeer korte tijd met het grootste gemak over de interface zwaaien.

GERELATEERDE ARTIKELEN rechtsklikken met twee vingers en andere os-x-trackpad-gebaren foto 11Hoe u uw OS X-toetsenbord kunt aanpassen en snelkoppelingen kunt toevoegen Leer hoe u Spotlight Search van OS X als een kampioen kunt gebruiken

We willen nu van je horen. Heeft u een vraag of opmerking die u met ons wilt delen? Laat uw feedback achter op ons discussieforum.

Meer verhalen

Geek Trivia: Als je chips eet, is de kans groot dat de aardappel is gekweekt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u het nostalgische gesis en de pop van een vinylplaat aan MP3-bestanden kunt toevoegen

Hoewel de heldere en zuivere opname die digitale muziek mogelijk maakt, geweldig is voor een perfecte reproductie, is er iets te zeggen voor de kiekjes, geknetter en ploffen van een oude plaat in het spel. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u het geluid van een oude plaat kunt nabootsen met uw digitale muziekcollectie.

Trap er niet in: gratis telefoons kosten $ 360 en $ 199 telefoons kosten $ 1040

De nummers in de titel variëren van provider tot provider en van telefoon tot telefoon, maar we laten hieronder zien hoe we aan deze nummers zijn gekomen. Ze illustreren hoe je meer betaalt als je een telefoon met contract koopt, ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo.

Geek Trivia: Welke van deze gedomesticeerde dieren kan veilig zeewater drinken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Volume-instellingen aanpassen voor individuele audioapparaten en geluidseffecten in OS X

Als je ooit een presentatie of een video hebt laten zien, weet je hoe gênant het kan zijn wanneer systeemgeluiden zoals waarschuwingen, fouten en meldingen je audio onderbreken, vooral wanneer je projecteert naar een PA-systeem of luidsprekers.

Locaties van bestanden vinden in Word

Heb je een document in Word geopend, maar ben je vergeten waar het is opgeslagen? Mogelijk moet u toegang krijgen tot andere documenten op dezelfde locatie of moet u een back-up van uw documenten maken. Er zijn verschillende manieren om Word te gebruiken om de locatie van een bestand te vinden.

Kan ik twee soorten DDR3-RAM gebruiken met hetzelfde moederbord?

Een mogelijkheid om de hardware van uw computer te upgraden is altijd een goede zaak, maar zou u twee soorten DDR3 RAM op hetzelfde moederbord kunnen gebruiken als u beperkte middelen heeft? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: het eerste voedsel dat opzettelijk door microgolfstraling werd gekookt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slimme mappen maken en gebruiken op OS X om gegevens op uw Mac te ordenen

Heb je ooit OS X gebruikt en je afgevraagd, wat is de deal met Smart Folders? Ze staan ​​tenslotte overal in de Finder. Dus hoe werken ze en, nog belangrijker, hoe kun je ze voor je laten werken?

Hoe u een melding krijgt wanneer Word wijzigingen in de normale sjabloon wil opslaan

Sjablonen in Word zijn als kant-en-klare documenten. Ze slaan opmaak, stijlen en paginalay-outinstellingen, standaardtekst, enz. Op waarmee u snel verschillende soorten documenten kunt maken. De standaardsjabloon die wordt toegepast op nieuwe, lege documenten is de sjabloon Normaal.