Problemen met Internet Explorer-crashes oplossen

hoe-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 1

Als Internet Explorer crasht en brandt, ligt uw probleem waarschijnlijk bij een browser-add-on met fouten. Internet Explorer-crashes kunnen echter verschillende andere oorzaken hebben, waaronder incompatibiliteit met hardwareweergave en mogelijke malware.

We hebben ook manieren besproken om crashes met Google Chrome en problemen met Firefox op te lossen. De stappen zijn opmerkelijk vergelijkbaar voor elke browser, hoewel de manier waarop u ze uitvoert enorm verschilt tussen browsers.Internet Explorer uitvoeren zonder add-ons

Crashes worden normaal gesproken veroorzaakt door werkbalken met fouten of andere browser-add-ons. U kunt controleren of invoegtoepassingen het probleem zijn door Internet Explorer uit te voeren zonder invoegtoepassingen.

Open hiervoor het menu Start en start de snelkoppeling Alle programma's > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Internet Explorer (geen add-ons).

hoe-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 2

Druk in Windows 8 op de Windows-toets, typ iexplore.exe -extoff in het startscherm en druk op Enter.

how-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 3

Internet Explorer wordt geopend zonder dat er add-ons worden geladen. Probeer het te gebruiken zonder add-ons - als er geen crashes optreden, veroorzaakt een add-on met fouten de crash. Als crashes zich blijven voordoen, hebt u een ander probleem.

how-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 4

Browser-add-ons uitschakelen

Als Internet Explorer zonder browser-add-ons uw probleem heeft opgelost, kunt u de add-ons een voor een uitschakelen om degene te identificeren die het probleem veroorzaakt. Klik op het tandwielmenu en selecteer Invoegtoepassingen beheren om het venster Invoegtoepassingen beheren te openen.

how-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 5

Selecteer een invoegtoepassing in de categorie Werkbalken en extensies en klik op de knop Uitschakelen om deze uit te schakelen. Schakel add-ons een voor een uit - of schakel ze allemaal uit en schakel ze een voor een in - totdat u de add-on identificeert die het probleem veroorzaakt.

Als u de add-ons niet nodig hebt, kunt u ze gerust uitgeschakeld laten.

hoe-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 6

Internet Explorer-instellingen resetten

U kunt de browserinstellingen van Internet Explorer terugzetten naar de standaardwaarden, wat kan helpen bij het oplossen van verschillende browserproblemen. Open eerst het venster Internetopties vanuit het tandwielmenu.

how-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 7

Selecteer het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Reset om uw browserinstellingen te resetten.

hoe-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 8

U kunt precies zien welke instellingen worden gereset voordat u bevestigt. U kunt ook uw persoonlijke instellingen verwijderen, hoewel dit niet nodig zou moeten zijn.

hoe-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 9

Softwarerendering gebruiken

Net als andere browsers gebruiken Internet Explorer 9 en latere versies de grafische hardware van uw computer om het renderen van webpagina's te versnellen. Dit kan af en toe problemen veroorzaken met bepaalde grafische hardware en grafische stuurprogramma's.

U kunt zien of dit het probleem veroorzaakt door hardwareversnelling uit te schakelen. Open eerst het venster Internet-opties.

hoe-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 10

Klik op het tabblad Geavanceerd en schakel de optie Softwarerendering gebruiken in plaats van GPU-rendering in onder Versnelde afbeeldingen. U moet IE opnieuw opstarten nadat u deze instelling hebt gewijzigd.

how-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 11

Als crashes blijven optreden na het activeren van softwarerendering, moet u deze optie waarschijnlijk uitschakelen. Ervan uitgaande dat het goed werkt - en dat doet het op de overgrote meerderheid van computers - helpt GPU-rendering dingen te versnellen.

Scannen op malware

Malware kan ervoor zorgen dat veel soorten toepassingen crashen, vooral webbrowsers zoals Internet Explorer. Als uw browser regelmatig crasht, moet u uw computer scannen met antivirussoftware zoals Microsoft Security Essentials. U kunt ook een second opinion vragen van een ander antivirusprogramma als u al antivirussoftware heeft geïnstalleerd.

hoe-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 12

Installeer updates

Installeer de nieuwste updates voor Internet Explorer en Windows vanaf Windows Update – dit kan enkele crashes verhelpen. U kunt crashes mogelijk ook oplossen door internetbeveiligingstoepassingen zoals firewalls en antivirusprogramma's bij te werken. Als hardwareversnelling het probleem veroorzaakte, kunt u GPU-rendering mogelijk correct laten werken door de grafische stuurprogramma's van uw computer bij te werken.

how-to-problemen oplossen-internet-explorer-crashes foto 13


Microsoft biedt ook een Internet Explorer Fix it-probleemoplosser die u kunt uitvoeren om te proberen problemen met Internet Explorer op te lossen.

Meer verhalen

Hoe u uw iPhone of iPad kunt resetten, zelfs als deze niet opstart

U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch eenvoudig terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Als u problemen ondervindt, zelfs als het niet opstart, kunt u het volledige iOS-besturingssysteem opnieuw installeren.

Hoe u de juiste scanner voor uw behoeften koopt: foto's, documenten en meer

Niet alle scanners zijn gelijk gemaakt. Zelfs als je een topmodel koopt, is het misschien niet het juiste gereedschap voor de klus, en je verspilt tijd, krijgt inferieure resultaten en vervloekt de dag dat je het verkeerde model hebt gekocht.

Waarom uw foto's er niet altijd correct geroteerd uitzien

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige foto's er in sommige programma's correct uitzien, maar in andere zijdelings of ondersteboven? Dat komt omdat er twee verschillende manieren zijn waarop een foto kan worden gedraaid, en niet elk programma staat op dezelfde pagina.

Hoe u uw Kindle Fire in een volledig kindvriendelijke tablet kunt veranderen met FreeTime

Kindle FreeTime is zonder twijfel de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke tool voor ouderlijk toezicht die beschikbaar is op de tabletmarkt. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u het instelt, toegang krijgt tot de uitgebreide FreeTime Unlimited-mediabibliotheek en tijdslimieten instelt voor uw kinderen.

Hoe u uw Android-apparaat kunt benchmarken: 5 gratis apps

Waarom gissen naar de prestaties van uw apparaat als u enkele tests kunt uitvoeren en gedetailleerde statistieken kunt krijgen? Deze apps testen naast uw browser ook de CPU, GPU en andere hardwarecomponenten van uw apparaat.

Waarom zien gametrailers er zoveel beter uit dan de echte game?

Ben je ooit gaan zitten om een ​​trailer van de nieuwste videogame te bekijken, om aan het einde uit de stoel te komen en te dansen van opwinding? De graphics zien er zo goed uit, en heb je die explosie gezien? Het was alsof ik er echt was!

Num Lock automatisch inschakelen wanneer uw computer opstart

Met Windows 10 kunt u zich snel aanmelden met een numerieke pincode in plaats van een langer wachtwoord. als je een toetsenbord met een numeriek toetsenblok hebt, kun je dat numerieke toetsenblok gebruiken om de pincode in te voeren - nadat je Num Lock hebt ingeschakeld. Hier leest u hoe u Num Lock bij het opstarten inschakelt, zodat u niet elke keer op de toets hoeft te drukken.

Wanneer worden virtual reality-headsets een consumentenproduct?

CES 2015 zat vol met verschillende virtual reality-headsets en het voelt alsof we al jaren aan de vooravond staan ​​van consumenten-VR. Oculus Rift heeft hun consumentenversie nog niet uitgebracht en andere bedrijven proberen ze te verslaan op de markt.

Wat te doen als uw telefoon of laptop een gezwollen batterij heeft?

Wanneer een lithium-ionbatterij uitvalt, kan het heel snel mis gaan. Als u uw telefoon opent en een batterij aantreft die twee keer zo groot is geworden, is een goede verzorging en behandeling van cruciaal belang voor zowel uw veiligheid als die van anderen.

Hoe kunstmatige intelligentie ons leven zal veranderen, ten goede of ten kwade

Als je het afgelopen jaar enige aandacht hebt besteed aan de media, zou je de indruk kunnen krijgen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de dreiging van kunstmatige intelligentie ons allemaal gaat vernietigen.