Hoe u uw computer kunt plannen om op specifieke tijden wakker te worden met DD-WRT

hoe-plan-je-computer-op-op-specifieke-tijden-met-ddwrt-ontwaken foto 1

Als u uw thuiscomputers niet altijd aan de gang houdt, kunt u ze op afstand inschakelen met Wake-on-LAN. Handmatig dingen doen is lastig, maar je kunt computers plannen om elke dag automatisch wakker te worden met DD-WRT.

Energiebewust zijn is een groot goed. Waarom uw computers aan laten staan ​​als u niet thuis bent om ze te gebruiken? Deze situatie geldt met name voor thuisbioscoop-pc's - je hebt ze alleen echt nodig als je thuis bent om dingen te kijken. Het probleem is dat het lastig kan zijn om ze aan te zetten en te wachten tot ze zijn opgestart of om ze uit de slaapstand te halen. Natuurlijk kun je Wake-on-LAN gebruiken om ze op afstand aan te zetten, maar dat vereist ook jouw tussenkomst. Als u echter DD-WRT gebruikt, kunt u een schema instellen om uw machine(s) automatisch in te schakelen, zodat ze voor u klaar staan.We gaan ervan uit dat uw computer is geconfigureerd voor Wake-on-LAN in het BIOS en/of het besturingssysteem.

Basis WOL-configuratie

Open uw browser en open de DD-WRT-inlogpagina van uw router en ga vervolgens naar Beheer> WOL.

hoe-plan-je-computer-op-op-specifieke-tijden-met-ddwrt-ontwaken foto 2

Hier kunt u eenvoudig Wake-on-LAN-verzoeken naar computers sturen door het selectievakje WOL inschakelen? naast de computer in de lijst Beschikbare hosts.

hoe-plan-je-computer-op-op-specifieke-tijden-met-ddwrt-ontwaken foto 3

Als u een computer heeft die niet in de lijst staat maar wel is aangesloten, kunt u de informatie handmatig invoeren onder aan het gedeelte WOL-adressen. Klik gewoon op de knop Wake Up om die computer te wekken!

Als u een computer wilt plannen om elke dag wakker te worden (als deze nog niet wakker is), hoeft u alleen maar te wachten tot het juiste moment van de dag waarop u wilt dat ze wakker worden. Scrol op de WOL-pagina omlaag naar Automatic Wake-On-LAN.

hoe-schema-uw-computer-om-op-bepaalde-tijden-met-ddwrt-wakker te worden foto 4

Waar het WOL-daemon zegt, selecteert u de knop Inschakelen.

hoe-schema-uw-computer-op-op-specifieke-tijden-met-ddwrt-ontwaken foto 5

Hier kunt u aangeven met welk interval uw computer moet worden geactiveerd. 86400 is wat we willen voor een dagelijkse controle. Onder Hostnaam wil je het Broadcast IP voor je netwerk zetten. Voor 192.168.1.X-netwerken wordt dit 192.168.1.255. Als uw computer een SecureOn-wachtwoord voor Wake-on-LAN heeft, kunt u dat in de daarvoor bestemde ruimte invoeren. Voer ten slotte het MAC-adres in van de machine die u op dit moment wilt wekken. U kunt meerdere computers configureren door meerdere MAC-adressen in te voeren, elk op een nieuwe regel. Klik op Instellingen opslaan en toepassen en je bent klaar!

Geavanceerde configuratie – Cron . gebruiken

Als u meer specifieke controle wilt over wanneer uw computer wordt geactiveerd, kunt u met DD-WRT cron-taken voor dit proces instellen. Ga naar Beheer > Beheer en scrol omlaag naar het gedeelte Cron.

hoe-schema-uw-computer-op-op-specifieke-tijden-met-ddwrt-ontwaken foto 6

In deze sectie wil je een regel toevoegen met het volgende formaat:

mm hh dd MM wd root /usr/sbin/wol -p -i

In mijn voorbeeld hierboven heb ik de volgende informatie gebruikt:

15 17 * * 1-5 root /usr/sbin/wol -p 7 -i 192.168.1.255 00:30:67:2f:4c:6c

Dit betekent dat om 17 uur en 15 minuten (17:15 uur) op elke weekdag genummerd 1-5 (maandag t/m vrijdag), een WOL-verzoek moet worden verzonden. Dit verzoek moet via poort 7 worden verzonden naar het Broadcast IP-adres 192.168.1.255 naar de computer die is aangesloten op 00:30:67:2f:4c:6c. Als je meer informatie wilt over het wijzigen van de cron-syntaxis, bekijk dan ons artikel Een downloadplanner bouwen met weinig programmeervaardigheid en ga naar de Linux Cron-sectie. Daar ziet u hoe u die beginsyntaxis kunt aanpassen voor verschillende datums, tijden, dagen van de week, enz.

Je kunt ook meerdere cron-jobs toevoegen - elk op een nieuwe regel - om verschillende schema's voor verschillende machines te configureren!


Dit werkt zonder extra configuratie voor computers die via Ethernet op uw router zijn aangesloten. Als u statische DHCP gebruikt om IP's toe te wijzen op MAC-adressen, kunt u zelfs slapende (maar niet uitgeschakelde) computers die draadloos zijn aangesloten uit de slaapstand halen. Zorg er wel voor dat u het MAC-adres van de draadloze kaart gebruikt en niet de Ethernet-kaart. Houd er ook rekening mee dat de WOL-pakketten vanuit het netwerk worden verzonden, dus zelfs als u niet bent geconfigureerd voor externe toegang, werkt dit nog steeds.

Meer verhalen

Desktop Fun: Space Invaders Wallpaper Collection

Die vervelende kleine aliens van Space Invaders zijn al vele jaren bij ons en hebben een speciale plek gevonden in onze game-liefhebbende harten. Dus kijk naar de lucht, activeer je laserkanonnen en maak je klaar om een ​​retro-gaming-touch aan je bureaublad toe te voegen met onze Space Invaders Wallpaper-collectie.

Wat je zei: gebruik je een speciale takenlijst-app?

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete takenlijst-apps te delen en nu zijn we terug om je favorieten te markeren.

Vrijdagpret: Mega Miner

Vrijdag is eindelijk weer hier en het is tijd om wat plezier te hebben terwijl je wacht om naar huis te gaan. In de game van deze week is het jouw missie om je geweldige mijnbouwmachine te pakken en je een weg te banen naar welvaart en glorie. Ben je klaar om in te graven?

Wat is het verschil tussen Bash, Zsh en andere Linux-shells?

We hebben onderwerpen behandeld over shell-scripting omdat Linux op bijna alles kan worden gezet. De veelzijdigheid van de commandoregel-shell maakt dit echt mogelijk, maar wat maakt elke shell anders en waarom verkiezen mensen de ene boven de andere?

Uit de doos met tips: een warme auto direct koelen, zoeken op Google Synoniem en uitgebreide Android-toetsenborden

Een keer per week duiken we in de tipsbox en halen er enkele slimme tips uit om te delen. Deze week bekijken we hoe u uw hete auto direct kunt afkoelen, uw Google-zoekresultaten kunt verbeteren met automatische synoniemen en hoe u uw Android-toetsenbord kunt uitbreiden.

Maak je eigen Meme-strips met Rage Builder [Geek Fun]

Meme-strips met de vreemd gevormde hoofden en bijbehorende dialogen duiken de laatste tijd overal op waar je kijkt. Dus als je er zelf een paar wilt maken, dan kun je dit als volgt doen.

TunnelBear biedt doodeenvoudige VPN-configuratie om toegangsbeperkingen te omzeilen

Het is frustrerend wanneer een website u de toegang ontzegt omdat u zich buiten het land van de sitediensten bevindt (Britse lezers ervaren dit de hele tijd bij het bezoeken van Amerikaanse sites). De doodeenvoudige VPN-service van TunnelBear kan helpen.

Gmail Calling Now ondersteunt meerdere oproepen en wisselgesprek

Als je gewend bent geraakt aan bellen via Google Voice in Gmail, maar snakte naar extra functies, dan is vandaag je geluksdag. Bellen via Gmail ondersteunt nu meerdere oproepen, wisselgesprekken en wachtstand.

Gebruik de levenscycli van videogameconsoles om uw volgende aankoop te timen

Als je op het punt staat een nieuwe console te kopen, helpt het om de tijdlijn te kennen die het bedrijf gebruikt en waar je felbegeerde console op die releasetijdlijn valt.

Hoe u uw Cygwin-console kunt verbeteren met Mintty

Cygwin is geweldig om wat Linux-opdrachtregel-goedheid in Windows te krijgen, maar het gebruik van de Windows Shell om er toegang toe te krijgen, doodt een deel van die magie. Met Mintty en een paar andere methoden kun je de ervaring veel luxer maken.