Herinneringen voor plaknotities toevoegen aan Windows en toepassingen

hoe-kleverige-notitie-herinneringen-aan-vensters-en-applicaties-bijvoegen foto 1

Sommige applicaties worden geleverd met een massa sneltoetsen; deze kunnen je erg snel maken, maar kunnen moeilijk te onthouden zijn, vooral als je er een paar hebt aangepast. Wat als u uw eigen spiekbriefje zou kunnen hebben dat naast de applicatie zou verschijnen elke keer dat u deze uitvoert? Lees verder om te zien hoe je er een kunt maken.

We gaan een uitstekende (en gratis) applicatie gebruiken genaamd Stickies. Als je het nog niet hebt, ga dan naar de Stickies-startpagina, download het en installeer het.Je eerste spiekbriefje maken

Het eerste dat we gaan doen, is de plaknotitie maken met alle informatie die u bij de hand wilt hebben. Terwijl Stickies actief zijn, druk je op Win+S. Je zou een lege plaknotitie moeten zien, net zoals die hieronder.

hoe-kleverige-notitie-herinneringen-aan-vensters-en-applicaties-bijvoegen foto 2

De jouwe heeft misschien niet de huidige datum en tijd in het bijschrift - dat is een instelling die je kunt wijzigen, maar die hebben we nu niet nodig.

Stel vervolgens de titel voor uw sticky in door erop te klikken en op Ctrl+Shift+T te drukken. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bijschrift klikken en Titel instellen selecteren in het contextmenu.

hoe-kleefbriefjes-herinneringen-aan-vensters-en-applicaties-bijvoegen foto 3

Nu je de titel hebt ingesteld (bijvoorbeeld Total Commander Tips), vul je de tekst in met wat je maar wilt onthouden. Gebruik Ctrl + en Ctrl – om de lettergrootte te vergroten of te verkleinen, Ctrl+B voor vet, Ctrl+I voor cursief. U kunt ook slechts een deel van de tekst selecteren om deze groter te maken (denk aan tussenkopjes).

Met je plakbriefje helemaal klaar, is het nu tijd om het aan het raam te bevestigen. Zorg ervoor dat de doeltoepassing actief is, zodat we een venster hebben om de notitie aan toe te voegen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bijschrift van de notitie en selecteer Bijvoegen.

hoe-kleverige-notitie-herinneringen-aan-vensters-en-applicaties-bijvoegen foto 4

Zoek in het venster Attach Sticky uw toepassing in de lijst en klik erop. U kunt ook het vak met de tekst Alleen indien zichtbaar omschakelen om de notitie alleen zichtbaar te maken wanneer het toepassingsvenster niet is geminimaliseerd.

hoe-kleverige-notitie-herinneringen-aan-vensters-en-applicaties-bijvoegen foto 5

De plaknotitie die u hebt gemaakt, verschijnt nu wanneer u uw toepassing uitvoert en verdwijnt wanneer u de app sluit. Als u de notitie altijd bovenaan wilt plaatsen, klikt u erop en drukt u op Ctrl+T. Op deze manier zouden geen andere ramen het afdekken. Dat is het - u hebt nu een handig applicatiespecifiek spiekbriefje.

Meer verhalen

Moet u Windows 7 Service Pack-back-upbestanden verwijderen om ruimte te besparen?

Nadat u het Windows 7 Service Pack 1 hebt geïnstalleerd dat we gisteren noemden, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u een deel van de verloren schijfruimte kunt terugwinnen - wat we u vandaag zullen laten zien - maar zou u het eigenlijk moeten doen?

Verbeter de beeldbewerkingskracht van GIMP met Gimp Paint Studio

Heeft uw GIMP-installatie een beetje superchargen nodig? Met Gimp Paint Studio kun je een prachtige set penselen, gereedschappen en meer toevoegen aan GIMP en je werk naar een hoger niveau tillen.

Win verticale UI-ruimte terug door uw tabbladen naar de zijkant te verplaatsen in Firefox

Bent u op zoek naar een manier om uw tabbladen in Firefox opzij te schuiven en toegang te krijgen tot meer verticale UI-ruimte? Met de extensie Vertical Tabs voor Firefox kunt u beide in een mum van tijd bereiken.

Deze week in de geschiedenis van Geek: Zelda wordt 25, de geboorte van de drukpers en de onthulling van ENIAC

Elke week brengen we je interessante hoogtepunten uit de geschiedenis van geekdom. Deze week kijken we naar het 25-jarig jubileum van The Legend of Zelda, de Gutenberg-pers en de onthulling van de primitieve supercomputer ENIAC.

Wind and Water: Puzzle Battles – Een geweldig spel voor Linux en Windows

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe game om toe te voegen aan je Linux- of Windows-systemen? Dan is Wind and Water: Puzzle Battles misschien wel de game die je zoekt. Deze geweldige game wordt geleverd met drie verschillende spelmodi (Story, Arcade...

Hoe Star Wars de wereld veranderde [Infographic]

De Star Wars-filmfranchise heeft een enorme impact gehad op de wereld van film, gaming en speciale effecten. Bekijk deze interessante infographic om te zien hoe Star Wars de wereld heeft beïnvloed.

Tabs Visual Manager voegt miniatuurtabbladen toe die overschakelen naar Chrome

Als je een heleboel tabbladen rockt en soms een kleine visuele herinnering nodig hebt om te onthouden waar je een tabblad hebt achtergelaten waarnaar je op zoek bent, toont Tabs Visual Manager al je tabbladen voor eenvoudig visueel schakelen.

Lezen op telefoon duwt gegevens van uw bureaublad naar de juiste Android-app

Read On Phone is een Android-applicatie die op intelligente wijze gegevens vanaf uw bowser naar uw telefoon pusht. In plaats van simpelweg de URL op uw telefoon te openen, wordt de juiste toepassing voor de taak geopend en wordt tekst opgemaakt.

De complete gids voor Gmail

De complete gids voor Gmail helpt je te leren hoe je een krachtige gebruiker kunt zijn.

MetroTwit is een slanke native Twitter-client voor uw Windows-systeem

Ben je dol op het nieuwe Metro-ontwerp en heb je ook een native Twitter-desktopclient voor je Windows-systeem nodig? Dan wil je misschien eens kijken op MetroTwit.