Hoe u Windows 7 Starter kunt personaliseren

Microsoft heeft veel van de personalisatie-opties in Windows 7 Starter, de goedkope editie voor netbooks, verwijderd. Er zijn nog steeds veel dingen die je kunt aanpassen, hoewel een deel ervan verborgen is, dus hier laten we je zien hoe je je netbook helemaal van jezelf kunt maken.

In alle andere edities van Windows 7 kunt u uw computer eenvoudig personaliseren door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en Personaliseren te selecteren. Dit geeft je een breed scala aan opties om te wijzigen, waaronder thema's, achtergrond, geluiden, screensaver, muisaanwijzers en bureaubladpictogrammen.Dit personalisatiepaneel is echter niet beschikbaar in Windows 7 Starter. Als u met de rechtermuisknop op het bureaublad klikt, ziet u alleen opties om uw resolutie te wijzigen en Desktop Gadgets toe te voegen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 2

Met een paar snelle zoekopdrachten in het Startmenu kunt u echter veel van de personalisatie-instellingen herontdekken. Hier leest u hoe u uw vensterthema, screensaver, geluiden en meer kunt wijzigen in Windows 7 Starter. Al deze opties bevinden zich in het normale paneel Personalisatie in andere edities van Windows 7, maar hier laten we u zien hoe u ze kunt vinden in Starter.

Geluiden

Het kan zowel nuttig als plezierig zijn om uw standaardgeluiden te wijzigen. Iedereen die tijdens een vergadering een laptop heeft opgestart, weet hoe vervelend computergeluiden kunnen zijn. Of, als u uw pc gewoon anders wilt laten klinken dan de standaardinstellingen, bevat Windows 7 verschillende zeer mooie geluidsschema's.

Voer eenvoudig wijzigingsgeluiden in uw zoekmenu in het startmenu in en selecteer vervolgens Systeemgeluiden wijzigen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 3

Hier kunt u alle geluiden wijzigen of verwijderen of zelfs het opstartgeluid van Windows in- of uitschakelen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 4

Je kunt zelfs een van de andere geluidsschema's kiezen; 7 Starter bevat nog steeds alle nieuwe geluidsschema's!

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 5

Screensaver

De meeste netbooks hebben standaard geen screensaver ingeschakeld, en in plaats daarvan wordt het scherm uitgeschakeld wanneer het inactief is om stroom te besparen. Als u wilt dat uw netbook een screensaver heeft, bevat Windows 7 Starter nog steeds alle standaard Windows 7-screensavers. Typ gewoon screensaver in uw zoekmenu in het startmenu en kies Screensaver wijzigen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 6

Hiermee wordt hetzelfde dialoogvenster voor schermbeveiliging geopend dat u gewend bent. Kies de gewenste screensaver en instellingen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 7

Thema

Windows 7 Starter gebruikt standaard het Aero Classic-thema. Dit is vergelijkbaar met het standaard Aero Glass-thema op andere edities van Windows 7, maar zonder de transparantie.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 8

Als u de voorkeur geeft aan de klassieke Windows-look (vanaf Windows 95/98/2000/ME), of als u een thema met hoog contrast wilt gebruiken, kunt u hier nog steeds naar terugkeren. Typ thema in het zoekmenu in het startmenu en klik op de link Het kleurenschema wijzigen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 9

Dit opent de klassieke themakiezer. Kies de gewenste items en klik op OK.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 10

Dit is het Windows Classic-thema op Windows 7 Starter.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 11

U kunt uw thema-opties wijzigen in het Windows Classic-thema, inclusief de achtergrondkleur van het bureaublad. Klik eenvoudig op Geavanceerd in het vorige dialoogvenster, klik op de achtergrondkleur in de afbeelding en kies vervolgens de gewenste kleur uit het vak.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 12

Achtergrondafbeelding

Met Windows 7 Starter kunt u de achtergrond niet rechtstreeks wijzigen. Een van de beste manieren om dit te omzeilen is de Slide Show-desktopgadget. Om dit toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op uw bureaublad en klikt u op Gadgets.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 13

Dubbelklik nu op het gadget Diavoorstelling of klik en sleep het naar uw bureaublad.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 14

Standaard is de gadget klein. Om het groter te maken, beweegt u uw muis over de rechterkant van het gadget en klikt u op de middelste knop met de pijl.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 15

Nu toont de gadget een afbeelding van 320 × 240.

Dit ziet er eigenlijk best aardig uit voor een achtergrond, vooral op de standaard 1024×600 resolutieschermen op netbooks.

Bureaubladpictogrammen

Om de pictogrammen voor veelvoorkomende items zoals Deze computer en de Prullenbak te wijzigen, voert u pictogrammen in het zoekmenu in het startmenu in en selecteert u de koppeling Algemene pictogrammen op het bureaublad weergeven of verbergen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 18

Hier kunt u pictogrammen voor deze items weergeven of verbergen, of ook de pictogrammen wijzigen.

hoe-windows-personaliseren-7-starter foto 19

Selecteer het item dat u wilt wijzigen en klik op Pictogram wijzigen. U kunt kiezen uit pictogrammen die bij Windows worden geleverd of andere pictogrammen die op uw computer staan.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 20

Muisaanwijzers

Als u uw muisaanwijzers wilt aanpassen, voert u cursors in de zoekfunctie in het startmenu in en kiest u de link Hoe de muisaanwijzer eruitziet wijzigen.

hoe-windows-7-starter-foto te personaliseren 21

Dit opent het klassieke dialoogvenster met muiseigenschappen, waar u muisaanwijzerschema's kunt kiezen en individuele cursors kunt wijzigen.

hoe-windows-personaliseren-7-starter foto 22

Conclusie

Windows 7 Starter heeft nog steeds veel aanpassingsopties, maar ze zijn niet zo duidelijk als in andere edities van Windows 7. Met deze tips zou je je netbook meer moeten kunnen aanpassen dan je oorspronkelijk voor mogelijk had gehouden. En deze werken allemaal zonder software van derden te installeren!

Meer verhalen

Maak de modus Nu afspelen in Windows Media Player-weergave bovenaan

Als u albumhoezen en de visualisaties in Windows Media Player in de modus Nu afspelen graag wilt bekijken, wilt u misschien instellen dat deze altijd boven op andere vensters wordt weergegeven. Hier bekijken we hoe u het kunt instellen op WMP 12 in Windows 7.

Verbeter het bekijken van YouTube-video's in Google Chrome

Wilt u een betere manier om YouTube-video's en de omliggende secties in Google Chrome te bekijken? Nu kunt u uw video altijd in het zicht hebben terwijl u door de rest van de webpagina bladert met de VidzBigger-extensie.

Gebruik deze bladwijzer om gemakkelijk albums te krijgen

Met de hulp van UnMicD bij LH (disclaimer: {s}hij deed het grootste deel van het werk), heb ik een bookmarklet samengesteld om muziek online te krijgen met behulp van de google/mediafire-truc.

Bekijk gerelateerde webpagina-inhoud in Firefox met Glydo

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om webpagina-inhoud te vinden die gerelateerd is aan wat u momenteel bekijkt? Misschien wilt u gewoon op de hoogte blijven van de meest actuele nieuwskoppen. Nu kunt u genieten van beide met de Glydo-extensie voor Firefox.

Video van internet toevoegen in PowerPoint 2010

Als u PowerPoint-presentaties wilt verfraaien, is een optie het toevoegen van video. Met PowerPoint 2010 kunt u video van internet insluiten, wat veel meer creatieve mogelijkheden biedt voor uw presentaties.

AutoHotkey gebruiken om een ​​sneltoets aan een specifiek venster toe te wijzen

Ik heb een functie die een venster schakelt tussen actief zijn en worden geminimaliseerd, zodat ik snel toegang heb tot mijn favoriete applicaties met een aangepaste sneltoets voor elk. Ik gebruik dit systeem al jaren, maar ik begin steeds meer problemen te krijgen met het herwinnen van de focus als het venster eenmaal is hersteld...

Office 2010 Beta Send-a-Smile uitschakelen bij opstarten

Als je de nieuwe Office 2010 Beta aan het testen bent, heb je ongetwijfeld de vervelende Send a Smile-functie opgemerkt. Hoewel het cool is dat ze onze feedback willen, lijken twee smileygezichten op de taakbalk gewoon niet goed.

Verbindingsproblemen oplossen met Windows Home Server Toolkit

Als u langzame of helemaal geen verbindingen met uw Windows Home Server ervaart, is een goede manier om problemen op te sporen de Windows Home Server Toolkit. Vandaag bekijken we de toolkit en zien we hoe deze u kan helpen uw connecties terug te krijgen.

Verander de nieuwe tabbladpagina van Chrome in een Google Tasks-pagina

Bent u op zoek naar een goede manier om uw Google-takenlijst bij te houden? Nu kunt u uw takenlijst bij de hand houden elke keer dat u een nieuw tabblad opent met de extensie Nieuw tabblad voor taken.

Afbeeldingen van webpagina's manipuleren voor een betere weergave in Firefox

Wilt u afbeeldingen op een webpagina kunnen in-, uitzoomen en/of roteren voor een betere weergave? Doe dan met ons mee terwijl we de Image Zoom-extensie voor Firefox bekijken.