De Windows-opdrachtprompt personaliseren?

hoe-de-windows-commando-prompt-foto-personaliseren 1

Opdrachtregelinterfaces kunnen ronduit saai zijn en lijken altijd de verse verflagen te missen die royaal op de rest van Windows zijn aangebracht. Hier leest u hoe u een vleugje kleur aan de opdrachtprompt kunt toevoegen en deze uniek kunt maken.

De Windows-opdrachtprompt is standaard witte tekst op een zwarte achtergrond. Het klaart de klus, maar misschien wil je er wat kleur aan toevoegen.hoe-je-de-windows-commando-prompt-foto te personaliseren 2

Om een ​​overzicht te krijgen van wat we kunnen doen met de kleuropdracht, voeren we het volgende in:

kleur /?

hoe-je-de-windows-commando-prompt-foto te personaliseren 3

Om de gewenste kleur te krijgen, voert u kleur in en vervolgens de optie voor de achtergrondkleur gevolgd door de letterkleur. Laten we bijvoorbeeld een ouderwetse groen-op-zwart-look maken door het volgende in te voeren:

kleur 02

hoe-de-windows-commando-prompt-foto-personaliseren 4

Er zijn een heleboel verschillende combinaties die je kunt doen, zoals deze zwarte achtergrond met rode tekst.

kleur 04

hoe-de-windows-commando-prompt-foto-personaliseren 5

Je kunt het niet te veel verknoeien. Met de kleuropdracht kunt u niet zowel het lettertype als de achtergrond instellen op dezelfde kleur, waardoor het onleesbaar wordt. Als u terug wilt naar de standaardinstellingen, voert u ook het volgende in:

kleur

Nu zijn we terug bij gewoon-oud zwart en wit.

hoe-de-windows-commando-prompt-foto-personaliseren 6

Personaliseer de opdrachtprompt zonder opdrachten

Als u liever de kleur wilt wijzigen zonder opdrachten in te voeren, klikt u op het pictogram Opdrachtprompt in de linkerbovenhoek van het venster en selecteert u Eigenschappen.

hoe-de-windows-commando-prompt-foto-personaliseren 7

Selecteer het tabblad Kleuren en kies vervolgens de gewenste kleur voor de schermtekst en achtergrond. U kunt desgewenst ook uw eigen RGB-kleurencombinatie invoeren.

hoe-je-de-windows-commando-prompt foto te personaliseren 8

Hier hebben we de RGB-waarden ingevoerd om een ​​paarse achtergrondkleur te krijgen zoals Ubuntu 10.04.

hoe-de-windows-commando-prompt-foto-personaliseren 9

Terug in het dialoogvenster Eigenschappen kunt u ook het lettertype van de opdrachtprompt wijzigen via het tabblad Lettertype. Kies elk lettertype dat u wilt, zolang het gewenste lettertype een van de drie is die hier worden vermeld.

hoe-je-de-windows-commando-prompt-foto te personaliseren 10

Aanpassingen die u aanbrengt via het dialoogvenster Eigenschappen worden opgeslagen en worden gebruikt wanneer u de opdrachtprompt opent, maar alle aanpassingen die u aanbrengt met de opdracht Kleur zijn alleen voor die sessie.

Conclusie

Of je nu je opdrachtprompt helder genoeg wilt maken om zonnebrand te veroorzaken of ouderwets genoeg om een ​​mainframe-operator bang te maken, met deze instellingen kun je de opdrachtprompt een beetje unieker maken.

Meer verhalen

Geek Trivia: The Phrase See You Later, Alligator is een verwijzing naar wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nee, het uitschakelen van IPv6 zal uw internetverbinding waarschijnlijk niet versnellen

Windows, Linux en andere besturingssystemen hebben allemaal ingebouwde ondersteuning voor IPv6 en is standaard ingeschakeld. Volgens een mythe die de ronde doet, vertraagt ​​deze IPv6-ondersteuning je verbinding en het uitschakelen ervan zal de zaken versnellen.

Desktop Fun: Fences Wallpaper Collection Series 2

Eerder dit jaar hebben we een prachtige verzameling Fences-achtergronden met je gedeeld, en vandaag zijn we terug om je te omringen met meer. Markeer de grenzen op uw bureaublad met de tweede in onze serie Fences Wallpaper-collecties.

Geek Trivia: Zijn de grootste nesten ter wereld gebouwd door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hebben twee computers op hetzelfde wifi-netwerk hetzelfde IP-adres?

Wanneer je net begint te leren over netwerken en hoe IP-adressen werken, kan het allemaal een beetje overweldigend lijken, maar met een beetje studie kun je begrijpen hoe het allemaal in elkaar steekt. De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een verwarde lezer om te leren hoe IP-adressen werken voor zijn wifi-netwerk.

Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed is oorspronkelijk gemaakt om structurele problemen op te lossen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Eigenaarsinformatie weergeven op het vergrendelscherm op uw Android-telefoon

Als u uw Android-apparaat verliest, is het onwaarschijnlijk dat u het terugkrijgt. Er zijn echter enkele vriendelijke zielen die zullen proberen het terug te sturen, maar als het apparaat is vergrendeld, weten ze niet hoe ze je kunnen bereiken.

Vastgelopen pixels identificeren en verwijderen uit uw digitale foto's

Als u hotspots in uw digitale foto's hebt opgemerkt, gebieden waar een vastzittende pixel in de sensor van de camera zeer heldere kleurvlekken heeft weergegeven die niet in de afbeelding thuishoren, bent u niet de enige. Het is een ongelooflijk veel voorkomend fenomeen, maar dat betekent niet dat je het moet verdragen. Lees verder terwijl we bespreken

Geek Trivia: IBM's Natural Language Supercomputer Watson is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de Waka Waka: een oplader voor onderweg zonder grapjes

Iedereen met een op macht belust gadget, laat staan ​​een tas die er vol van zit, kan je vertellen hoeveel energie het kost om een ​​modern arsenaal aan gadgets draaiende te houden. Lees verder terwijl we de Waka Waka beoordelen, een combinatie van een batterijpakket en een zonnelader die ervoor zorgt dat je overal voldoende en gratis stroom hebt