Hoe u per ongeluk verwijderde bladwijzers in Chrome en Firefox kunt herstellen

Zowel Chrome als Firefox kunnen bladwijzers herstellen die u hebt verwijderd, maar Chrome maakt het niet gemakkelijk. Chrome bevat een enkel, verborgen back-upbestand voor bladwijzers. Het back-upbestand kan alleen handmatig worden hersteld en wordt vaak overschreven.

Firefox-gebruikers hebben het gemakkelijker - Firefox's bladwijzerbeheer bevat een functie voor ongedaan maken. Firefox voert ook regelmatig automatische back-ups van bladwijzers uit. Firefox bewaart de back-ups enkele dagen en stelt u in staat ze gemakkelijk te herstellen zonder in verborgen mappen te gaan graven.Google Chrome

De bladwijzerbeheerder van Chrome heeft geen optie Ongedaan maken. Als uw vinger wegglijdt, kunt u een hele map vol bladwijzers verwijderen zonder duidelijke manier om ze te herstellen. Als je een back-up hebt gemaakt met de exportoptie, zou je de back-up kunnen importeren, maar de back-up is mogelijk al verouderd.

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 2

Allereerst: sluit Chrome niet en open het opnieuw. Als Chrome al gesloten is, laat het dan gesloten. Chrome slaat een enkele back-up van uw bladwijzerbestand op en overschrijft de back-up telkens wanneer u Chrome start.

Start Windows Verkenner en sluit de volgende locatie aan op de adresbalk, waarbij u NAAM vervangt door de naam van uw Windows-gebruikersaccount:

C:UsersNAMEAppDataLocalGoogleChromeUser DataDefault

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 3

De map bevat twee bladwijzerbestanden: Bladwijzers en Bladwijzers.bak. Bookmarks.bak is de meest recente back-up, gemaakt toen u uw browser voor het laatst opende.

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 4

Als u de bestandsextensie .bak niet ziet en alleen twee bestanden met de naam Bladwijzers ziet, klikt u op het menu Organiseren en selecteert u Map- en zoekopties.

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 5

Klik in het venster Mapopties op het tabblad Weergave en schakel de optie Extensies verbergen voor bekende bestandstypen uit. U ziet nu de eerder verborgen .bak-extensie.

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 6

Sluit alle geopende Chrome-browservensters om de back-up te herstellen. Met Chrome gesloten, hernoemt u het bladwijzerbestand naar Bookmarks.old en hernoemt u Bookmarks.bak naar Bladwijzers. (U moet waarschijnlijk een kopie maken van beide bladwijzerbestanden en ze in een andere map plaatsen voordat u de naam wijzigt).

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 7

U ziet uw verwijderde bladwijzers wanneer u Chrome opnieuw start. Eventuele bladwijzers die u heeft gemaakt sinds u Chrome voor het laatst heeft gestart, gaan verloren.

Mozilla Firefox

Firefox-gebruikers hebben het een stuk eenvoudiger. Als u zojuist een bladwijzer of bladwijzermap hebt verwijderd, klikt u op het menu Organiseren en selecteert u Ongedaan maken om de verwijdering ongedaan te maken. U kunt ook de sneltoets Ctrl-Z gebruiken. (Als u het bibliotheekvenster met bladwijzers nog niet gebruikt, klikt u op het Firefox-menu en selecteert u Bladwijzers om het te openen.)

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 8

Als u de bladwijzers een paar dagen geleden hebt verwijderd, gebruikt u het submenu Herstellen onder Importeren en back-uppen. Firefox maakt elke dag automatisch een back-up van uw bladwijzers en slaat de waarde van meerdere dagen op.

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 9

Als u de back-up herstelt, worden uw bestaande bladwijzers volledig vervangen door de bladwijzers uit de back-up - u verliest alle bladwijzers die u hebt gemaakt sinds de back-up is gemaakt.

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 10

Om te voorkomen dat u belangrijke, nieuwe bladwijzers kwijtraakt, kunt u de optie Bladwijzers exporteren naar HTML gebruiken voordat u de back-up terugzet. Nadat de back-up is hersteld, kunt u het HTML-bestand importeren of bekijken in Firefox.

hoe-te-herstellen-per ongeluk-verwijderde-bladwijzers-in-chroom--en-038;-firefox foto 11


Als u uw bladwijzers op prijs stelt, is het een goed idee om regelmatig back-ups te maken met de exportfunctie in de bladwijzerbeheerder van uw browser. Als u ooit uw bladwijzers kwijtraakt – of als uw harde schijf defect raakt – kunt u ze herstellen vanaf de back-up met behulp van de importoptie in elke webbrowser.

Meer verhalen

Geek Trivia: Hoe heetten de eerste vrouwelijke computerprogrammeurs?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Floppy Autoloader archiveert automatisch duizenden diskettes

De gedachte aan het handmatig laden van 5.000 diskettes is meer dan genoeg om een ​​inventieve nerd aan te drijven om een ​​beter alternatief te creëren, zoals deze geautomatiseerde diskette-archivering.

Wanneer moet u uw stuurprogramma's bijwerken?

Praat met een technisch persoon, lees een forum en op een gegeven moment krijgt u zeker te horen dat u uw stuurprogramma's moet bijwerken ... maar wat betekent dat eigenlijk? En is het nodig om uw stuurprogramma's dwangmatig bij te werken? Dit is onze mening.

Hoe u uw eigen website kunt bezitten (zelfs als u er geen kunt bouwen) Deel 2

Vorige week hebben we het gehad over het kopen en starten van een eenvoudige website met WordPress. Vandaag beginnen we met het aanpassen van onze WordPress-site en zorgen we ervoor dat u op de goede weg bent naar een hoogwaardige website met veel functies.

6 geweldige alternatieve browsers voor uw Android-apparaat

De standaardbrowser van Android, Internet genaamd, is een zeer eenvoudige browser die is gekoppeld aan uw Android OS-versie. Andere browsers van derden bieden krachtigere interfaces, grotere configureerbaarheid en frequentere updates.

Geek Trivia: welk oud festival was een voorloper van moderne april-fools-vieringen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: wat was het eerste computergegenereerde tv-programma?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De 50 meest populaire geeky humoristische afbeeldingen

Met April Fool's Day in aantocht, dachten we dat we een lijst zouden samenstellen met de beste humoristische afbeeldingen die we op How-To Geek hebben gepubliceerd om een ​​grappige kijk te bieden.

Desktop Fun: Stranden Wallpaper Collection Series 2

De zon schijnt en de golven rollen zachtjes naar binnen terwijl een lichte wind het strand streelt en alles wat zich daar bevindt. Geniet van deze klassieke vakantiebestemming op je desktop met de tweede in onze serie Stranden Wallpaper-collecties.

Geek Trivia: welk wezen werd voor het eerst gebruikt in ruimtevaarttests?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!