Hoe Peloton het geheim vond om te schalen

Pelotons eerste wielerstudio was niet bepaald een architectonisch meesterwerk. We hebben deze 10 bij 10 kapotte backoffice-studio gemaakt met een paar zwarte gordijnen en een gat in één gemaakt voor de cameralens. We plaatsten acht echt goedkope fietsen in het publiek en een mooiere fiets op een voetstuk, gestut op een paar stenen, herinnert medeoprichter en CEO John Foley zich. Hier hebben we onze instructeurs geworven. Hij lijkt, althans gedeeltelijk, geschokt door de herinnering. Ik kan niet geloven dat ze hun baan voor ons hebben opgegeven.

Dat was in 2012, toen de bootstrap-startup probeerde eersteklas fietsinstructeurs weg te lokken van hun huidige banen bij de SoulCycles en Flywheels van de wereld. Bij Peloton zouden ze lessen opnemen in een nog te bouwen studio in New York City; lessen zouden dan live of on-demand worden gestreamd naar Peloton-klanten over de hele wereld voor $ 39 per maand. Het bedrijf zou $ 2.000 hometrainers voor thuis verkopen, uitgerust met een ingebouwde tablet die mensen kunnen gebruiken om de lessen te bekijken en hun fitnessdoelen bij te houden. Vijf jaar later heeft het bedrijf een lange weg afgelegd van die enge zwarte gordijnen: de omzet in 2016 bereikte meer dan $ 150 miljoen.

Jongeren gaan elke week failliet als ze naar SoulCycle gaan, zegt Foley. Maar ze rekenen uit op Peloton en weten dat de fiets zichzelf in x tijd zal terugbetalen.Maar gedurende de eerste drie jaar van Peloton zouden investeerders het niet aanraken. Het laatste bedrijf dat ik begon, verkocht aan Barry Diller voor $ 120 miljoen, ik ging naar de Harvard Business School, ik heb enorme bedrijven geleid, zegt Foley, die de president was van de online divisie van Barnes & Noble toen hij besloot Peloton te lanceren. In mijn gedachten was ik iemand op wie je zou willen wedden. Maar investeerders vertelden hem dat zijn bedrijf gewoon te vergezocht was. Ze waren bang dat hij te veel deed -- hardware maken, software maken, een fiets verkopen, content maken en zijn eigen logistiek doen. De moeilijkheid is een 10 op 10, zouden ze hem vertellen, en je weet niet of er een markt is.

Maar Foley geloofde dat hij zag wat niemand anders was. Ja, persoonlijke indoor cycling-lessen waren booming, maar ze zouden niet voor altijd bloeien. Elke week gaan jonge mensen failliet als ze naar SoulCycle gaan, zegt hij. Maar ze rekenen uit op Peloton en weten dat de fiets zichzelf in x tijd zal terugbetalen. Het bedrijf ging verder zonder institutionele investeerders; het slaagde erin om zelf enkele honderden fietsen te leveren, en de enthousiaste feedback van early adopters was genoeg om Foley op de been te houden. Mensen schreven en zeiden: 'Ik heb het gevoel dat ik een eenhoorn in mijn woonkamer heb', herinnert hij zich.

En Foley heeft misschien wel een eenhoorn van een startup. Klassen bereiken momenteel meer dan 100.000 klanten over de hele wereld, en een nieuwe uitrol van commerciële fietsen naar sportscholen, universiteiten, hotels en zelfs Amerikaanse brandweerkazernes zou dat aantal snel kunnen laten groeien. Foley denkt dat ze in de niet zo verre toekomst 20 miljoen abonnees kunnen bereiken. Als je vrouwen vraagt ​​wat ze leuk vinden aan een groepsfitnessles, vertellen ze je 15 dingen over de instructeur, de omgeving, de sociale druk, maar ze vertellen je niets over de fiets, zegt Foley. Het gaat niet om de hardware. Het gaat om de inhoud. Maar we kunnen beide leveren.

Aanbevolen verhalen

Na jaren van valse starts heeft Foursquare zijn doel gevonden - en winst

Door de juiste leiders aan te nemen, kon dit eens zo bruisende bedrijf zijn potentieel benutten.

Een AI heeft me geleerd hoe ik een betere tweeter kan zijn

Dit is wat er gebeurt als je een bot je sociale feed laat bekritiseren.

De geheime iPhone is leuker voor minder geld

De iPhone SE is geweldig, en meer mensen zouden hem moeten kopen. Maar Apple speelt het af. Dit is waarom.

Oculus om Rift-demo's terug te schalen bij Best Buy

Je kunt de VR-headset nog steeds kopen bij Best Buy, maar veel winkels bieden geen demo's meer aan.