Een Windows-toepassing pauzeren of hervatten met Process Explorer

Of u nu een diagnose van een programma moet uitvoeren of wilt zien wat een verdacht malwareprogramma doet, u kunt Process Explorer gebruiken om het programma in feite op pauze te zetten terwijl u kijkt naar wat het doet.

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom u een proces zou willen onderbreken, en het antwoord is simpel: als u wat werk moet doen, maar een proces loopt weg met de CPU, kunt u het proces onderbreken en vervolgens hervatten als u klaar bent met wat dan ook anders moet je doen. U kunt het ook gebruiken om verdachte malware op te schorten, zodat u het kunt onderzoeken.Wat is procesverkenner?

Process Explorer is een zeer uitgebreide toepassing voor het beheren van taken die alles weergeeft, van de locaties van uitvoerbare bestanden, programmahandvatten en alle bijbehorende DLL-processen die worden geopend. Dit programma biedt u een breed scala aan informatiemogelijkheden. Het geeft een overzicht van de actieve processen, evenals de accounts die ze uitvoeren. Daarnaast, afhankelijk van of u het programma in handle- of DLL-modus uitvoert, heeft u mogelijk een tweede onderste deelvenster in het venster met alle handle- en DLL-informatie.

Daarnaast is er een krachtige zoekfunctie waarmee u kunt zoeken in handvatten, DLL's en alle bijbehorende informatie. Het is een geweldig hulpmiddel om de traditionele Windows Taakbeheer te vervangen.

Procesverkenner downloaden en uitvoeren

Als je Process Explorer nog niet hebt, kun je het downloaden van de System Internals-pagina van Microsoft, het zipbestand uitpakken en vervolgens dubbelklikken op procexp.exe - hoewel je echt met de rechtermuisknop moet klikken en Uitvoeren als beheerder moet kiezen voor de beste resultaten .

En aangezien u niet elke keer met de rechtermuisknop wilt klikken en de beheerdersmodus wilt kiezen, kunt u met de rechtermuisknop klikken, Eigenschappen kiezen en vervolgens Compatibiliteit en vervolgens het selectievakje Dit programma uitvoeren als beheerder aanvinken.

hoe-te-pauzeren-of-hervatten-een-windows-toepassing-met-proces-explorer foto 2

Zodra u dit hebt gedaan, opent u Process Explorer en klikt u door de UAC-prompt als u er een ziet.

Een proces onderbreken (onderbreken) of hervatten

Zoek eenvoudig het proces in de lijst dat u wilt opschorten, klik met de rechtermuisknop en kies Opschorten in het menu.

Zodra je dit hebt gedaan, zul je merken dat het proces wordt weergegeven als opgeschort en donkergrijs wordt gemarkeerd.

Om het proces te hervatten, klikt u er nogmaals met de rechtermuisknop op en kiest u vervolgens om het vanuit het menu te hervatten.

Dit begint natuurlijk pas de kracht van Process Explorer te benutten. Lees zeker onze SysInternals-serie voor meer informatie over het gebruik ervan.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-te-pauzeren-of-hervatten-een-windows-toepassing-met-proces-explorer foto 6Procesverkenner begrijpen Process Explorer gebruiken om problemen op te lossen en te diagnosticeren

Meer verhalen

Hoe u uw eigen Windows-registerhacks kunt maken

In de loop der jaren hebben we veel registerhacks gemaakt om uw Windows-computer aan te passen en aan te passen. Vandaag gaan we je de sleutels geven om je eigen register-hackbestanden te maken die je op elke computer kunt gebruiken.

Moet ik het paginabestand uitschakelen als mijn computer veel RAM heeft?

Als je een computer hebt met een flinke hoeveelheid RAM, zou je dan enig voordeel halen uit het uitschakelen van het paginabestand of moet je het gewoon goed genoeg met rust laten? De SuperUser Q&A van vandaag bespreekt het onderwerp om de nieuwsgierigheid van een lezer te bevredigen.

Geek Trivia: de enige marionet ter wereld met de rang van generaal is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel een tekstbestand maken met behulp van de opdrachtregel in Linux

Als u een toetsenbordpersoon bent, kunnen veel dingen eenvoudig worden bereikt met behulp van de opdrachtregel. Er zijn bijvoorbeeld een paar gebruiksvriendelijke methoden om tekstbestanden te maken, mocht dat nodig zijn.

7 redenen om een ​​DNS-service van derden te gebruiken

Uw internetprovider beheert DNS-servers voor u, maar u hoeft ze niet te gebruiken. U kunt in plaats daarvan DNS-servers van derden gebruiken, die een verscheidenheid aan functies bieden die uw internetprovider waarschijnlijk niet heeft.

Geek Trivia: Tijdens de Tweede Wereldoorlog verborg een Hongaarse wetenschapper de Nobelprijzen voor zijn collega's?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe is het mogelijk om e-mail te verzenden met de domeinnaam van iemand anders?

E-mail kunnen versturen met je eigen domeinnaam kan heel leuk zijn, maar wat doe je als iemand spam begint te verspreiden onder jouw domeinnaam? De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt de kwestie om een ​​gefrustreerde lezer te helpen.

Geek Trivia: Welk snoep werd oorspronkelijk geproduceerd met behulp van ontmantelde machines uit de Tweede Wereldoorlog?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Authy: tweestapsverificatie eenvoudig gemaakt

Authy zou tweefactorauthenticatie eenvoudig en pijnloos moeten maken door uw accounts in één app te centraliseren. Klinkt geweldig, maar is het veilig? Laten we er verder naar kijken en erachter komen.

Authy: tweestapsverificatie eenvoudig gemaakt

Authy zou tweefactorauthenticatie eenvoudig en pijnloos moeten maken door uw accounts in één app te centraliseren. Klinkt geweldig, maar is het veilig? Laten we er verder naar kijken en erachter komen.